Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Qler
#26 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
Na proslom autu nisam imao nikakvih problema sa maglenjem, modeo mk2, nedavno sam uzeo mk3, pa cemo vidjeti, iako ovih dana nije nikako maglio, a dosta se vozao... oba imaju auto klimu, i uvijek su bili na auto..
Stari sa Corsom B ima problema, ali to je koliko sam skontao generalna mana tih auta. Nisam ga upoznao da mu maglenje nije problem sa tom Corsom. A filter klime ja mijenjam bar 2x godisnje..
Stari sa Corsom B ima problema, ali to je koliko sam skontao generalna mana tih auta. Nisam ga upoznao da mu maglenje nije problem sa tom Corsom. A filter klime ja mijenjam bar 2x godisnje..
-
mali_balon
#27 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
Ma ja koliko znam vazda su sajbe maglile, i dok je stari vozao stojadina. Princip je isti samo sto danas imamo klime pa se to sve brze odradi.
Jednostavno sajbe moraju magliti, nek je temp u autu malo visa od vanjske i nek auto ostane ugaseno 10min staklo ce odma zamagliti. Jedino da izmisle sajbe kao sto imamo prozore kod kuce sa vakumskim komorama.
Ne kontam u cemu je problem ima se klima upali se nastima se temperatura i gotovo. Kad se sve raspuse Smanji se intenzitet puhanja i opet se nastima teperatura i gotovo.
Jednostavno sajbe moraju magliti, nek je temp u autu malo visa od vanjske i nek auto ostane ugaseno 10min staklo ce odma zamagliti. Jedino da izmisle sajbe kao sto imamo prozore kod kuce sa vakumskim komorama.
Ne kontam u cemu je problem ima se klima upali se nastima se temperatura i gotovo. Kad se sve raspuse Smanji se intenzitet puhanja i opet se nastima teperatura i gotovo.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#28 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
jel neko procitao kakav problem ima ovaj covjek? 
- WildRedRose
#29 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
-
SSwfin20
#30 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
Ama ljudi ja nemam problem kad vozim sa maglenjem problem je samo kad auto prenoci napolju onda zamagli iznutra kad upalim klimu nestane za nekoliko minuta, ja sam pitao u cemu je problem ako neko zna sto dolazi do zamaglenja preko noci, a da napomenem imam jos jedno auto koje koristi zena kod njega je sve ne magli!!!!znaci da nesto ocito nije u redu!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
SSwfin20
#31 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
Ama ljudi ja nemam problem kad vozim sa maglenjem problem je samo kad auto prenoci napolju onda zamagli iznutra kad upalim klimu nestane za nekoliko minuta, ja sam pitao u cemu je problem ako neko zna sto dolazi do zamaglenja preko noci, a da napomenem imam jos jedno auto koje koristi zena kod njega je sve ne magli!!!!znaci da nesto ocito nije u redu!
- saiks
#32 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
pa magle moja sva auta,kazem ako imas vlage unutra imalo na podmetacima zamaglit ce ti. I kod mene nekad bude zamagljeno,nekada ne,niti mi smeta niti me dira,vidim vecini maglifin adis wrote:Ama ljudi ja nemam problem kad vozim sa maglenjem problem je samo kad auto prenoci napolju onda zamagli iznutra kad upalim klimu nestane za nekoliko minuta, ja sam pitao u cemu je problem ako neko zna sto dolazi do zamaglenja preko noci, a da napomenem imam jos jedno auto koje koristi zena kod njega je sve ne magli!!!!znaci da nesto ocito nije u redu!
- Bakir1
#33 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
onda su ti ocito mokri podovi, prostiraci ili ti se negdje vlaga skuplja
-
mahmoud a d
#34 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
ako ti se to desava ujutro kada je hladno i vlazno onda ti ja znam garantovano rjesenjefin adis wrote:E ovako nekada mi zamagli vjetrobransko staklo iznutra a nekada ne, npr.kada ujutru krenem na poso iznutra je zamaglilo puno a nekada nikako ili kad se vracam sa posla nekada zamagli a nekada ne, u pitanju je auto Passat 2006 god. Da li je neko imao slicnih problema sta da radim?
1.detaljno operi ovu šoferšajbu kako raja govori,znaci odmasti je i osuši.
2.navece kad izlazis iz auta ugasi grijanje 1-2 minuta prije gašenja auta (znaci dok jos vozis) i kad ugasis auto otvori vrata/prozore 1-2 minuta i stani pored ugasenog auta da se izlufta.
3.takodje treba provjeriti curi li gdje kakva voda ispod patosnica i sl
ako ovo ne pomaze mjenjaj šoferšajbu ili auto
-
SSwfin20
#35 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
Ok pokusat cu oprati sva stakla iznutra moguce da su prljava, a podmetaci su suhi i nisam primijetio nigdje da ima vlage provjeravao sam i ispod podmetaca...
-
SSwfin20
#36 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
Ok pokusat cu oprati sva stakla iznutra moguce da su prljava, a podmetaci su suhi i nisam primijetio nigdje da ima vlage provjeravao sam i ispod podmetaca...
-
mahmoud a d
#37 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
po meni je najbitnije od ovog troga otvoriti vrata na kraju da ona vlaga i vrucina izadje vani da se ista ne hladi preko noci u autafin adis wrote:Ok pokusat cu oprati sva stakla iznutra moguce da su prljava, a podmetaci su suhi i nisam primijetio nigdje da ima vlage provjeravao sam i ispod podmetaca...
-
Posmatrac_007
#38 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
Pozdrav, Vozilo Golf 4. U zadnje vrijeme mi se dešava da magli kabina više nego ranije. Prije je bio slučaj da magle stakla ako je ventilacija postavljena na ECON ali čim bih upalio klimu, tj. ugasio opciju econ za nekoliko minuta bi nestalo magle. Sada imam problem sa maglom i ako upalim klimu
Jednostavno ne može tako brzo i efikasno da ukloni maglu kao ranije. Zamijenio sam filter klime ali opet isto, klima radi cijelo vrijeme dok vozim ali ako u vozilu sjede 4 osobe najviše što uspije odmagliti je prednja šoferšaba i djelimično bočna stakla, tek toliko da vidim bočne retrovizore. Ali nikad ne nestane u potpunosti magle sa bočnih stakala. Da li neko zna u čemu može biti problem, ima li klima osim filtera kabine još neki dio koji bi trebalo promijeniti?
Klimu sam punio i hladila je uspješno cijelo ljeto.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#39 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
Kakav je filter kabine??? Kad si mjenjao zadnji put?? Znaju isto patosnice da prave problem, ako su platnene, nakupe vlage i belaj. Moguce da ti negje ulazi i voda, pogledaj kedere,Posmatrac_007 wrote:Pozdrav, Vozilo Golf 4. U zadnje vrijeme mi se dešava da magli kabina više nego ranije. Prije je bio slučaj da magle stakla ako je ventilacija postavljena na ECON ali čim bih upalio klimu, tj. ugasio opciju econ za nekoliko minuta bi nestalo magle. Sada imam problem sa maglom i ako upalim klimuJednostavno ne može tako brzo i efikasno da ukloni maglu kao ranije. Zamijenio sam filter klime ali opet isto, klima radi cijelo vrijeme dok vozim ali ako u vozilu sjede 4 osobe najviše što uspije odmagliti je prednja šoferšaba i djelimično bočna stakla, tek toliko da vidim bočne retrovizore. Ali nikad ne nestane u potpunosti magle sa bočnih stakala. Da li neko zna u čemu može biti problem, ima li klima osim filtera kabine još neki dio koji bi trebalo promijeniti?
- kabal1337
#40 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
kod golfa 4 zna otici gumica/keder oko zadnjeg stop svjetla pa tu voda zna da ulazi.Posmatrac_007 wrote:Pozdrav, Vozilo Golf 4. U zadnje vrijeme mi se dešava da magli kabina više nego ranije. Prije je bio slučaj da magle stakla ako je ventilacija postavljena na ECON ali čim bih upalio klimu, tj. ugasio opciju econ za nekoliko minuta bi nestalo magle. Sada imam problem sa maglom i ako upalim klimuJednostavno ne može tako brzo i efikasno da ukloni maglu kao ranije. Zamijenio sam filter klime ali opet isto, klima radi cijelo vrijeme dok vozim ali ako u vozilu sjede 4 osobe najviše što uspije odmagliti je prednja šoferšaba i djelimično bočna stakla, tek toliko da vidim bočne retrovizore. Ali nikad ne nestane u potpunosti magle sa bočnih stakala. Da li neko zna u čemu može biti problem, ima li klima osim filtera kabine još neki dio koji bi trebalo promijeniti?
-
Posmatrac_007
#41 Re: Zamagli vjetrobransko staklo iznutra
Mijenjao filter kabine u oktobru, patosnice su gumene duboke ali nema u njima sad vode vise nego sto je ranije bilo kada je klima uspjesno odmagljivala, malo bude ako kisa pada sto se unese na cipelama. A to kod zadnje stopke mi je ulazila voda nekad davno pa sam to rijesio i ne ulazi vise nigdje. Cudno mi je samo da sa klimom ne moze tj. odmagljuje ali "kilavo", pa sam kontao da nije na neki nacin nesto na klimi oslabilo. Kada uključim klimu osjetim da malo povuce struje kada se pokrene kao i obicno, na trenutak se osjeti na vuci vozila, nisam nista neobicno primjetio da se desava nego sto je uobicajno