ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
tintilinic

#26 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by tintilinic »

kingofsnake wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pseudointelektualac i osrednji muzičar koji kao takav ima odličnu "prođu" kod dijela omladine koji misli da u njegovim pjesama, osim hašišarskih mantri, ima išta ozbiljno i vrijedno pomena.
I još izigrava nekog Dalaj Lamu koji se, zbog specifičnosti situacije, ne može pojaviti među svojim sljedbenicima...

Cirkus, pa to ti je.
Dečko ne provaljuj se ;) Štulić je puno više od Balkana, A šta da radim itd... To što si ti poslušao jedan best of, i nisi ni to skonto, je samo tvoj problem. Drži se Dine Merlina.

:) :) :)

Potraži Krivo srastanje ili Anale - da ti pomognem malo :)
Hodidid

#27 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Hodidid »

kingofsnake wrote:
Hodidid wrote:Covjek zivi u nekom svom mikro svijetu. Ocito da je bio zeljan paznje. Dobio je paznju i sad zeli da se govori o njegovom ponovnom odlasku. Ono da se nagadja, i naglaba i mistificira nanovo. Zasto je dosao pa otisao. Pokazao je u biti da je covjek od krvi i mesa. Zeljan publiciteta.
Nije on bio željan pažnje, nego ga je svaka šuša ovde htjela intervjuista, svi su ga pozivali da dođe svirat. Godinama se tome opirao, i na kraju popustio. On samo želi da živi u holandiji, puši travu, igra fudbal i vozi taksi.
Kakve to veze ima sa njegovim pojavljivanjem i odlaskom sa youtube? Sta je bila poenta sa njegovim ukljucivanjem na youtube i njegovim sad odlaskom?
djeco rucak je gotov

#28 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by djeco rucak je gotov »

i kakvo je mjerilo uopste taj youtube da bi mogli neke zakljucke donositi?
Last edited by djeco rucak je gotov on 14/11/2013 14:34, edited 1 time in total.
kingofsnake

#29 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by kingofsnake »

tintilinic wrote:
kingofsnake wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pseudointelektualac i osrednji muzičar koji kao takav ima odličnu "prođu" kod dijela omladine koji misli da u njegovim pjesama, osim hašišarskih mantri, ima išta ozbiljno i vrijedno pomena.
I još izigrava nekog Dalaj Lamu koji se, zbog specifičnosti situacije, ne može pojaviti među svojim sljedbenicima...

Cirkus, pa to ti je.
Dečko ne provaljuj se ;) Štulić je puno više od Balkana, A šta da radim itd... To što si ti poslušao jedan best of, i nisi ni to skonto, je samo tvoj problem. Drži se Dine Merlina.

:) :) :)

Potraži Krivo srastanje ili Anale - da ti pomognem malo :)
Nemoj tako, previše mu je Krivo srastanje. To bi ga totalno izbacilo iz kolosijeka. :D :D :D
cyprus

#30 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by cyprus »

Nisam fan muzičara koji se naduvaju pa kao šalju duboke poruke kroz pjesmu... Ali poštujem ljude koji jesu :)
almirony

#31 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by almirony »

Cirkus, pa to ti je.
Klasični primjer stava baziranog na predrasudama i genelariziranju stvari.
kingofsnake

#32 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by kingofsnake »

Hodidid wrote:
kingofsnake wrote:
Hodidid wrote:Covjek zivi u nekom svom mikro svijetu. Ocito da je bio zeljan paznje. Dobio je paznju i sad zeli da se govori o njegovom ponovnom odlasku. Ono da se nagadja, i naglaba i mistificira nanovo. Zasto je dosao pa otisao. Pokazao je u biti da je covjek od krvi i mesa. Zeljan publiciteta.
Nije on bio željan pažnje, nego ga je svaka šuša ovde htjela intervjuista, svi su ga pozivali da dođe svirat. Godinama se tome opirao, i na kraju popustio. On samo želi da živi u holandiji, puši travu, igra fudbal i vozi taksi.
Kakve to veze ima sa njegovim pojavljivanjem i odlaskom sa youtube? Sta je bila poenta sa njegovim ukljucivanjem na youtube i njegovim sad odlaskom?
Pa možda je, kao i svaki umjetnik, želio da promoviše neki svoj novi rad. Koji je bio totalno nekomercijalan. A o njegovoj poenti ti i ja možemo samo nagađati.
JThomas

#33 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by JThomas »

da je željan publiciteta došao bi. ne bi mogao skinuti ljude sa sebe.
Edin H.

#34 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Edin H. »

kingofsnake wrote: Nije on bio željan pažnje, nego ga je svaka šuša ovde htjela intervjuista, svi su ga pozivali da dođe svirat. Godinama se tome opirao, i na kraju popustio. On samo želi da živi u holandiji, puši travu, igra fudbal i vozi taksi.
U kom gradu vozi i koji je broj taksija? ;-)

Da nazovem i kazem posaljite mi Johnny-ja :D
Pismonosa

#35 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Pismonosa »

dale cooper wrote:

Cirkus, pa to ti je.
Nisam neki zagriženi fan Azre, iako mislim da imaju zaista odličnih radova.

Ali ove optužbe da on od sebe pravi nekog Boga je poprilično sranje. To se može
pripisati njegovoj fan bazi koja u njemu vidi i od njega očekuje stvari koje možda i nisu tu.
Štulić je jednostavno tip kojeg boli kurac za bilo šta, takav je bio prije rata, takav je i sada.
Slijedi neki svoj, samo njemu znan put.
Pa to je moje viđenje i iščitavanje njegovih izjava. To da se smatra pametnijim i vrjednijim od većine običnog puka je naprosto izbijalo iz njegove pojave. Možeš i imati uporište za takav stav. Ali je svejedno iritantan. Ali mislim da je bespredmetno da ja sad pišem nešto o njegovom karakteru i ovom i onom. Jednostavno čovjek ima dosta kvalitetnih pjesama iza sebe i to je to. Uglavnom, ne tangira me previše to što se pojavio pa nestao.
kingofsnake

#36 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by kingofsnake »

Edin H. wrote:
kingofsnake wrote: Nije on bio željan pažnje, nego ga je svaka šuša ovde htjela intervjuista, svi su ga pozivali da dođe svirat. Godinama se tome opirao, i na kraju popustio. On samo želi da živi u holandiji, puši travu, igra fudbal i vozi taksi.
U kom gradu vozi i koji je broj taksija? ;-)

Da nazovem i kazem posaljite mi Johnny-ja :D
Hauten blizu Utrehta :) broj taksija ne znam :)
kingofsnake

#37 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by kingofsnake »

Pa to je moje viđenje i iščitavanje njegovih izjava. To da se smatra pametnijim i vrjednijim od većine običnog puka je naprosto izbijalo iz njegove pojave. Možeš i imati uporište za takav stav. Ali je svejedno iritantan. Ali mislim da je bespredmetno da ja sad pišem nešto o njegovom karakteru i ovom i onom. Jednostavno čovjek ima dosta kvalitetnih pjesama iza sebe i to je to. Uglavnom, ne tangira me previše to što se pojavio pa nestao.[/quote]

Ovo je bit ove rasprav, tona kvalitetnih pjesama. Kakva je on ličnost, kakav karakter, šta radi, što se pojavljuje i odjavljuje to je njegova stvar.
Capajebo

#38 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Capajebo »

Ako ce se opet moci postaviti pjesme na youtube bez da su cover, jos bolje :D
AZRA fan speaking :zoka:
kingofsnake

#39 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by kingofsnake »

djeco rucak je gotov wrote:i kakvo je mjerilo uopste taj youtube da bi mogli neke zakljucke donositi?
Takvo mjerilo da Ekrem Jevrić ima milione i milione pregleda.
dale cooper

#40 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by dale cooper »

Pismonosa wrote:
dale cooper wrote:

Cirkus, pa to ti je.
Nisam neki zagriženi fan Azre, iako mislim da imaju zaista odličnih radova.

Ali ove optužbe da on od sebe pravi nekog Boga je poprilično sranje. To se može
pripisati njegovoj fan bazi koja u njemu vidi i od njega očekuje stvari koje možda i nisu tu.
Štulić je jednostavno tip kojeg boli kurac za bilo šta, takav je bio prije rata, takav je i sada.
Slijedi neki svoj, samo njemu znan put.
Pa to je moje viđenje i iščitavanje njegovih izjava. To da se smatra pametnijim i vrjednijim od većine običnog puka je naprosto izbijalo iz njegove pojave. Možeš i imati uporište za takav stav. Ali je svejedno iritantan. Ali mislim da je bespredmetno da ja sad pišem nešto o njegovom karakteru i ovom i onom. Jednostavno čovjek ima dosta kvalitetnih pjesama iza sebe i to je to. Uglavnom, ne tangira me previše to što se pojavio pa nestao.
Jebiga, ja nisam ništa pročitao što me je navodilo na takvo mišljenje o njemu. Osim da je ekscentrik, ali
koji umjetnik nije. Zadnjih godina jedino što se govorilo o njemu je vezano za autorska prava i njegovo
odbijanje da ponovo oformi Azru. I za oba stava je dao sasvim validne i legitimne razloge.

A ovo vezano za youtube. Činjenica je da su pjesme postavljenje tamo rađene u kućnoj produkciji,
i kao takve nisu baš namijenjene za masovnu konzumaciju.
Moguće je da je u jednom momentu shvatio da nije dovoljno zadovoljan sa njima, pa ih je povukao.
Moguće da pripremi novi studijski album, na kojem će se naći neke od tih pjesama u superiornijim
aranžmanima i produkciji. Bez obzira, njegova muzika, njegov youtube kanal, njegova stvar.
djeco rucak je gotov

#41 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by djeco rucak je gotov »

kingofsnake wrote:
djeco rucak je gotov wrote:i kakvo je mjerilo uopste taj youtube da bi mogli neke zakljucke donositi?
i kakve fajde ima od toga?ekrema sigurno nije proslavio jutub..
dzoni je bio slavan prije jutuba tako da nema smisla o tome..
kingofsnake

#42 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by kingofsnake »

djeco rucak je gotov wrote:
kingofsnake wrote:
Pa to i jest poenta mog odgovora, youtube nije nikakvo mjerilo.
kingofsnake

#43 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by kingofsnake »

djeco rucak je gotov wrote:
kingofsnake wrote:
dzoni je bio slavan prije jutuba tako da nema smisla o tome..
Džoni je bio Bog puno prije youtube-a.
saibaba

#44 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by saibaba »

Stula je imao dobrih stvari ... prvenstveno dobrih orginalnih tekstova ... a ove neke obrade to je stvarno zalosno bolje sto ih je poskidao ... Mislim da on ima malo problema sa sobom ...
janje_

#45 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by janje_ »

Cirkus, pa to ti je.
:-) :-) :-)

Azra - Kad fazani lete

Zašto tražiš karizmu u sebi punjena ptico
mogućnost prosvijećenosti
razdvaja te u beskraj od žudnje za misijom
miris zemlje
koncentrični krugovi gluposti i neznanja
kao prstenje
ono dalje ne razumijem
izgleda mi da je mrtva straža

rekoh sebi
moj bože koliko demagogije sustavno poređane u artiljerijske salve
koliko pokradenih misli iza koji ne stoji ništa osim
mržnje
sujete
vlasti
i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred naše noge
i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare

i rijeka nije bila rijeka u samom početku
i nije nužno da ne bude ponornica do kraja
što se događa kad mrtvi fazani lete iznad naših glava
kad mrtvi fazani lete
a nijedan ne pada
I što se događa kad očajanje zahvati ljude
kad očajanje neumitno prelazi u kajanje
gledajući iz daljine konture na sceni
padaju mi na pamet vodene boje
umazane ruke
brzo se peru

:run:
moke_31

#46 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by moke_31 »

Naizgled lijepa...hm... srce ti stane kucati dok traje pjesma...kakav spoj roka i sevdaha, ništa bolje nije bilo niti će ikad biti napravljeno na Balkanu...

A o njegovom odlasku sa youtuba se samo može naglabati, postavljao je neke obrade pjesama čini mi se iz puke želje da nešto svira i da oduška sebi. Možda je skonto da to nije to to i skino sve...ko će znati...
Edin H.

#47 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Edin H. »

Ne dira :shock:
int21

#48 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by int21 »

Danas su svima dostupni mediji, sacuvaj nas svevisnji...
OldMayor

#49 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by OldMayor »

Ma mene to nista ne cudi. Nisu svi ljudi isti, pa tako ni muzicari i umjetnici. Mogu samo misliti kako je tim osoba koje milioni obozavaju...

Neki ce se nafurat da su bogovi, ego ce im otici u nebesa. Neki ce se roknut. Neki ce puknut. A neki ce ostati normalni, kakvi jesu.

Stulic jednostavno nije ostao normalan, ne mislim da je poludio ili nesto. Jeste uvijek bio orginalan. Ali da je normalan muzicar, pa izdao bi fino album, odrzao koncert itd. Znaci ne mozemo ga svrstati u normalne muzicare, zamjerio se ovim, zamjerio se onim, ljut na citav svijet, pobjegao u holandiju i pomalo kljuca od tamo. Pa dodji brate ovdje i radi nesto, pokusaj nesto promjeniti, ako neces onda nemoj ni kljucati svako malo...

A prema youtube klipovima se vidi da mu se ego itekako trebao napuniti, jer da je njemu bilo samo do njegove duse, ne bi se to sve postavljalo na internet. Samo sto izgleda ni on sam ne zna sta bi.

O njegovoj muzici suludo je uopste raspravljati, tako da ne znam zasto uopste ulazite u raspravu sa nekim likovima. A u pitanju je i stvar ukusa, nekome je mile kitic sto je meni david gilmour, sta ja mogu sad tu. Raspravljati se i ubjedjivati nekoga u nesto... :-)
Lakat Jebić

#50 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!

Post by Lakat Jebić »

lakse reci vehabiji da nema boga, nego ljubitelju azre da ti azra nije nesto :D
Post Reply