Trebamo radnika, hitno!

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

majstor_m

#26 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by majstor_m »

Chischo wrote:Minimum ozbiljnosti je da se stavi ime firme pa da raja moze malo proguglati. Nije bas bezopasno slati svoje podatke na svakakve adrese. Ovdje mislim da je svjesno izostavljeno ime firme, volio bih da se varam i da neko dobije dobar posao, ali ne vidim opravdan razlog da se izostavi ime firme, osim da je neka mutna radnja u pitanju.

Cuvejte se renomiranih austrijkih i njemackih, najpoznatijih europskih, i slicnih bezimenih firmi.
Naravno da je mutan posao, na upit za nazivom firme te radnim mjestom dobijem
Za par dana će najvjerovatnije biti oglas na posao.ba sa sličnim sadržajem pa ćete sve vidjeti!
vjesticanametli

#27 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by vjesticanametli »

svasta :-)
Russki

#28 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Russki »

Chischo wrote:Minimum ozbiljnosti je da se stavi ime firme pa da raja moze malo proguglati. Nije bas bezopasno slati svoje podatke na svakakve adrese. Ovdje mislim da je svjesno izostavljeno ime firme, volio bih da se varam i da neko dobije dobar posao, ali ne vidim opravdan razlog da se izostavi ime firme, osim da je neka mutna radnja u pitanju.

Cuvejte se renomiranih austrijkih i njemackih, najpoznatijih europskih, i slicnih bezimenih firmi.
Nemas potrebe se brinuti oko slanja podataka nekom koga ne znas. Ionako vec sve znaju o tebi. (CIA,NSA,FBI).
CaneBos

#29 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by CaneBos »

Baby Jane wrote:Ono sto je meni anfakinbilivable jeste to da u zemlji sa haman 40% nezaposlenosti, bude ovoliko negativnih komentara za oglas za posao :shock:

Jeste li se prepali mozda da ce neko htjeti da radi? Sve kritike su mogle biti upucene na puno bolji nacin. Al' ne bi Balkanac bio Balkanac da ne napada.

Fuj.
Mislim da negativni komentari nisu upuceni zbog naseg stereotipno antagonistickog stava prema skoro svemu, vec promisljanjem svake iole racionalne osobe sa prosjecnom informiranoscu o nacinu rada stranih firmi, ovakva ''ponuda'' zaposlenja izgleda kao lakrdija :izet: za koju ovaj ''nezaposleni i nadasve ponizeni'' svijet vise nema tolerancije.
Chischo

#30 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Chischo »

CaneBos wrote:
Baby Jane wrote:Ono sto je meni anfakinbilivable jeste to da u zemlji sa haman 40% nezaposlenosti, bude ovoliko negativnih komentara za oglas za posao :shock:

Jeste li se prepali mozda da ce neko htjeti da radi? Sve kritike su mogle biti upucene na puno bolji nacin. Al' ne bi Balkanac bio Balkanac da ne napada.

Fuj.
Mislim da negativni komentari nisu upuceni zbog naseg stereotipno antagonistickog stava prema skoro svemu, vec promisljanjem svake iole racionalne osobe sa prosjecnom informiranoscu o nacinu rada stranih firmi, ovakva ''ponuda'' zaposlenja izgleda kao lakrdija :izet: za koju ovaj ''nezaposleni i nadasve ponizeni'' svijet vise nema tolerancije.
:thumbup: Lijepo rečeno, svaka čast. Autora ovog oglasa bi u normalnoj državi već ispitivala policija.
Chischo

#31 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Chischo »

Russki wrote:

Nemas potrebe se brinuti oko slanja podataka nekom koga ne znas. Ionako vec sve znaju o tebi. (CIA,NSA,FBI).
Jedno je CIA, a drugo neki prevarantski uhljup.
Baby Jane

#32 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Baby Jane »

Mislis, lijenosti? Znam djevojku koja je 90-to godiste, a vec ima 5 god radnog staza (doduse, ne prijavljenog). Radila je tako po tim "stranim firmama", borila se, i sad je uspjela i na super je poziciji. Al' neka, neka prosjecni Bosancheros sjedi kuci i vodi diskusiju preko interneta razbacujuci se pretpostavkama sta je to i kako je to. Koliko je od vas poslalo upit da covjeka pita o cemu se radi? Ja prva ne bih svoju firmu spominjala na forumu. Sem toga, koliko god da su negativni i letargicni komentari, nije bilo apsolutno nikakve potrebe za spominjanjem matere nikome.

:thumbup: Lijepo rečeno, svaka čast. Autora ovog oglasa bi u normalnoj državi već ispitivala policija.

Ispitivala policija? Mozda sam nesto propustila, ali ne vidim da je ovdje pocinjen bilo kakav prekrsaj ili krivicno djelo. Osjeti se slobodnim da me ispravis.
kockica_kockica

#33 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by kockica_kockica »

Forum nije mjesto za postavljanje "oglasa" za posao posebno na ovaj nacin kako je to uradio zacetnik ove teme...

Strana firma bez imena, u BiH, sa gmail adresom koja nudi visa primanja od prosjecnih je navlakusa koju koriste trgovci ljudima...

I za zacetnika teme ljudi koji imaju 36 godina nisu stari i mogu mnogo vise nego sto mislis... :lol:

Neka gospodin edin12 ili vec kako je stavio nick lijepo postavi oglas na neku od stranicu koja nije forum (plati oglas ako treba), i link neka postavi ovdje pa da ljudi koji zele raditi mogu lijepo pogledati koja je firma u pitanju, malo je proguglati (ako je strana mora imati web stranicu) i tek onda slati CV...

Ovako postavljen oglas je smijesan i u neku ruku opasan...
Baby Jane

#34 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Baby Jane »

Kastanienallee wrote:
Edin12 wrote: Ako mislite da ispunjavate uvjete i tražite posao javite mi se privatnom porukom ili na mail [email protected] pa se možemo čuti telefonom i popričati o detaljima.

Ako imate spreman životopis, pošaljite na mail, a ako ne, nema veze, hitno mi je, pa samo nabrzinu napišite u mailu tko ste, zašto mislite da bi bili dobri za ovaj posao pa ćemo popričati.
Imam samo par dana za nać nekog, pa molim požurite! :)
I ja nekako nisam u stanju suosjecati i razumjeti ovoliku hajku i negativne komentare na ovaj oglas. Jeste neuobicajeno u odnosu na stotine standardnih oglasa na raznim portalima, u novinama koji su mahom za vec popunjena radna mjesta.
Autor posta nije izricito trazio da mu iko salje zivotopis i neke narocito licne podatke sto se vidi iz dijela koji sam naglasila.
Napisati ko sam i zasto mislim da sam dobra za neki posao mi ne predstavlja problem bez obzira koliko znam o poslodavcu u ovom slucaju.
Sto se tice objavljivanja naziva firme kao garancije sigurnosti i neke ispravnosti imam dva primjera:

Prvi primjer
Oglas za moje prvo dobro placeno radno mjesto ugledah na oglasnoj ploci fakulteta nazvrljan hemijskom olovkom. Trebali su hitno radnika moje struke. Javila sam se medju prvima i dobila posten dobar posao u okviru kojeg sam stekla temelj za nastavak karijere. Firma koja mi je dala priliku da napredujem, da radim po cijeloj BiH i odem na jedno sjajno studijsko putovanje u SAD.

Drugi primjer
Ovaj primjer sam vec navodila na nekoj drugoj temi. U studentsko doba na radiju cujem oglas da poznata advokatska kancelarija u gradu trazi asistenta za administraciju. Javim se. Odem na razgovor gdje su mi ponudjene ni manje ni vise nego usluge svodnika da izgradim karijeru u polju prostitucije. Sve transparentno i otvoreno :run:

:thumbup:

Hajd' ti to objasni pojedincima. Bitno je kukati, razvezati jezik na sve strane :roll:
majstor_m

#35 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by majstor_m »

Kastanienallee wrote:
Edin12 wrote: Ako mislite da ispunjavate uvjete i tražite posao javite mi se privatnom porukom ili na mail [email protected] pa se možemo čuti telefonom i popričati o detaljima.

Ako imate spreman životopis, pošaljite na mail, a ako ne, nema veze, hitno mi je, pa samo nabrzinu napišite u mailu tko ste, zašto mislite da bi bili dobri za ovaj posao pa ćemo popričati.
Imam samo par dana za nać nekog, pa molim požurite! :)
I ja nekako nisam u stanju suosjecati i razumjeti ovoliku hajku i negativne komentare na ovaj oglas. Jeste neuobicajeno u odnosu na stotine standardnih oglasa na raznim portalima, u novinama koji su mahom za vec popunjena radna mjesta.
Autor posta nije izricito trazio da mu iko salje zivotopis i neke narocito licne podatke sto se vidi iz dijela koji sam naglasila.
Napisati ko sam i zasto mislim da sam dobra za neki posao mi ne predstavlja problem bez obzira koliko znam o poslodavcu u ovom slucaju.
Sto se tice objavljivanja naziva firme kao garancije sigurnosti i neke ispravnosti imam dva primjera:

Prvi primjer
Oglas za moje prvo dobro placeno radno mjesto ugledah na oglasnoj ploci fakulteta nazvrljan hemijskom olovkom. Trebali su hitno radnika moje struke. Javila sam se medju prvima i dobila posten dobar posao u okviru kojeg sam stekla temelj za nastavak karijere. Firma koja mi je dala priliku da napredujem, da radim po cijeloj BiH i odem na jedno sjajno studijsko putovanje u SAD.

Drugi primjer
Ovaj primjer sam vec navodila na nekoj drugoj temi. U studentsko doba na radiju cujem oglas da poznata advokatska kancelarija u gradu trazi asistenta za administraciju. Javim se. Odem na razgovor gdje su mi ponudjene ni manje ni vise nego usluge svodnika da izgradim karijeru u polju prostitucije. Sve transparentno i otvoreno :run:
a je li to neki ogroman problem reci naziv firme i zavrsi se sva rasprava, prijavljujemo se negdje i nekome za neko radno mjesto, ma daj :run:
Averus

#36 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Averus »

- Nigdje imena firme
- Pravopisne greske na sve strane
- Objava na forumu? Stvarno?

Ljudi ne javljajte se na ovo, da je ozbiljna firma organizovala bi konkurs, eventualno bi bio clanak na portalu jer se, ipak, radi o stranoj firmi, a kod nas su takve uvijek dobrodosle.

Manite se corava posla :D
madner

#37 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by madner »

Pravopisne greske nista ne znace.

To je fetis ovih sa drustvenih nauka, no oni obicno ne biraju ljude. :D
majstor_m

#38 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by majstor_m »

Kastanienallee wrote:
majstor_m wrote:a je li to neki ogroman problem reci naziv firme i zavrsi se sva rasprava, prijavljujemo se negdje i nekome za neko radno mjesto, ma daj :run:
Ne kontam u cemu je tvoj problem. Mene da zanimaju detalji o firmi ja bih kontaktirala autora posta i pitala ga direktno. Niko nikoga ne prisiljava ni na sta a u ovom vremenu rasprostranjenih prevara i trgovine ljudima svi se umijemo zastititi bez potrebe da pljujemo po forumu o necemu sto moze i ne mora biti prevara.
Ne kontam ja u cemu je tvoj problem, kontaktirao bas kao sto sam naveo (prvi post na stranici broj 2) i dobio cudan odgovor.
RtrnOfSalisbury

#39 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by RtrnOfSalisbury »

jebga, ja cu sacekat jer navodi se da ce uskoro ta firma imat vise zaposlenika u bih pa ce trebat i sefovi a ja sam taj. bilo bi posteno da me uzmu za sefa jer sam se prvi prijavio.
P308

#40 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by P308 »

Cim sa vidio da koristi gmail kao kontakt me odbilo. Drugo gdje je naziv firme? Ne mogu da vjerujem da ovima koji to brane nije cudno kao i cinjenica da je "oglas" stavljen na forum :-)
stidljiv

#41 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by stidljiv »

Image

Razgovor za posao...strana firma... :D
Melanholik

#42 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Melanholik »

mislim da je više kasno za prijave, jer je prvi krug završen.

prijavila se, obavila dva razgovora s direktorom...

ne znam zašto nisu objavili ime firme (moguće jer ne žele još da se zna da otvaraju ured ovdje), ali to bi samo doprinijelo puno većem broju prijava. ali eto drago mi je što nisu, manja je konkurencija. :mrgreen:

nadam se da će me pozvati i u drugi krug, san mi je raditi u jednoj ovakvoj kompaniji, jedan ovakav posao, a plata i jeste iznadprosječna za BiH. čula sam i ranije za kompaniju, radili smo nešto u vezi nje i na faxu davno, pa drago mi je da dolaze, ako bude još posla za naše ljude, super.

ovi što su se mogli prijaviti, a nisu... šta da vam kažem... nije ništa koštalo poslati barem pp sa: hej o čemu se radi, zainteresovan sam?
Baby Jane

#43 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Baby Jane »

Melanholik wrote:mislim da je više kasno za prijave, jer je prvi krug završen.

prijavila se, obavila dva razgovora s direktorom...

ne znam zašto nisu objavili ime firme (moguće jer ne žele još da se zna da otvaraju ured ovdje), ali to bi samo doprinijelo puno većem broju prijava. ali eto drago mi je što nisu, manja je konkurencija. :mrgreen:

nadam se da će me pozvati i u drugi krug, san mi je raditi u jednoj ovakvoj kompaniji, jedan ovakav posao, a plata i jeste iznadprosječna za BiH. čula sam i ranije za kompaniju, radili smo nešto u vezi nje i na faxu davno, pa drago mi je da dolaze, ako bude još posla za naše ljude, super.

ovi što su se mogli prijaviti, a nisu... šta da vam kažem... nije ništa koštalo poslati barem pp sa: hej o čemu se radi, zainteresovan sam?
:thumbup:

Sretno!
Melanholik

#44 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Melanholik »

hvala ti. :)
Last edited by Melanholik on 04/12/2013 10:03, edited 1 time in total.
shiljak

#45 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by shiljak »

Hajde recimo da sam ja neko ko nudi ovaj posao (za ove što im je "neozbiljna" ponuda za posao).

Stanje:
- našao sam stranu firmu, kontaktirao par puta, zainteresovani su za BiH. Nisam još siguran hoće li biti išta od tog 100%, jer su još pregovori/dogovori.
- dogovorili smo se da budžet bude po 2000 KM po radniku + 5.000 mjesečno za mene i troškove firme.

Ponuda na forumu
- neću reklamirati sada firmu jer nije ništa još 100% spremno i završeno (a i poslovna tajna, sve dok ne otvorim u sarajevu)
- ne bi da neko počne spamati tu firmu iz bosne, jer bi onda i ja sam ispao neozbiljan
- ne bi da se neko javi toj firmi i ponudi bolju ponudu, tipa 1.000 KM po radniku + 2.000 KM mjesečno za troškove firme i propadne mi čitav posao.

- dakle važno mi je da prikupim ljudi, barem 10-20 na forumu, da ostanemo u kontaktu, pa kada krene posao naću se sa svima i provjeriti kakve su im sposobnosti, odabrati top 5.
- oni koji na forumu budu forsirali "o kojoj firmi se radi", ili nešto drugo, a ne jave mi se da ih kontaktiram.. te slobodno ignorisati, jer oni sigurno ne žele posao.

Kada krene biznis
- ako krene dobro posao, onda ću više uložiti u pronalaženju novih i kvalitetnijih ljudi, kao i reklamirati našu firmu u bosni direktno (a ne onu stranu).
Baby Jane

#46 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Baby Jane »

http://www.market.ba/posao/ostalo/potreban-posao/796965
Ponuda

:eyeroll:

Sent from my C6903 using Tapatalk
Last edited by Baby Jane on 04/12/2013 09:55, edited 1 time in total.
mali_balon

#47 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by mali_balon »

Meni je zvucao neozbiljno, a i dalje mi zvuci zbog ovog Starije osobe bi teško mogle naučiti sve što treba za posao i pratiti tempo koji je potreban.. Jer mislim da je trazio ljude do 30 godina. A po njemu svi iznad 30 imaju alchajmera.
Veoma neozbiljno od nekog ko bi tek da razvija posao, ako nista morat ce zaposliti racunovodju sa najmanje 20 godina staza, jer samo ti zanju plivati i zaraditi u ovoj drzavi. Djaba, mozes ti uciti i trenirati danima ali iskustvo je nezamjenjivo.
Ali eto on hoce mlade koji lako uce (ja ovo tumacim kao hoce one koje je lako handriti koji ce u strahu od gubitka posla biti poslunici i nece se nikada usprotiviti ili preuzeti inicjativu ili reci da imaju neku ideju zbog straha od gubitka posla), valjda mu se ne zuri. NE kazem, ima nas djuturma koji smo neradnici ali i za to ima ljeka.

Ali eto ispade neka fina firma, nek je sa srecom.
Melanholik

#48 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Melanholik »

dobila odbijenicu. :mrgreen:
Hemera

#49 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Hemera »

Melanholik wrote:dobila odbijenicu. :mrgreen:
ima li nekih detalja?
Post Reply