Jel ovo onaj iz Pionirske?DaffyDuck wrote:Minkica88 wrote:
![]()
sto je duhovit ovaj Zurich danas
EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
- Adriatic
#26 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
- salik79
#27 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Vlak/h u snEgu?Minkica88 wrote:Ma ovo nije ni Srbin iz Bosne nego Srbijanac. Postavio neke linkove na temi o ratu u Srednjoj BiH ali nestao nakon sto su ljudi primjetili da govori ekavicomHodidid wrote: Otkad to hrvati iz HB koriste SEM? Kakav si ti hrvat kad ne znas da se na hrvatskom kaze osim a ne sem.(pobeda itd)
-
ZurichCapljina
#28 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Minkica88 wrote:Ma ovo nije ni Srbin iz Bosne nego Srbijanac. Postavio neke linkove na temi o ratu u Srednjoj BiH ali nestao nakon sto su ljudi primjetili da govori ekavicomHodidid wrote: Otkad to hrvati iz HB koriste SEM? Kakav si ti hrvat kad ne znas da se na hrvatskom kaze osim a ne sem.(pobeda itd)
Nisam ti ja taj, o kome god pričao. Nemam te šta uvjeravati niti dokazivati, ali nisam pisao te postove o kojima govoriš.
A sve i da sam Srbijanac, jesu oni možda otrovni?
-
smijesni_ste
#29 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Sebi izrazi pametnije ti.....udrch wrote:moje saučešćeZurichCapljina wrote:Ko kaže da sam uopšte i čisti hrvat?
A ako već hoćeš da znaš moje stablo.. tata Hrvat, majka Srpkinja, dio života proveo u Čapljini, dio u Sarajevu, dio u Beogradu.
To što pokušavate izvrnuti moje iskaze mi je potpuno sjebano. Ne stidim se reći ko sam.
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Minkica88
#30 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Pa stavi lepo SrbijaZurich u nicku onda. Nije valjda da se stidis?ZurichCapljina wrote: Nisam ti ja taj, o kome god pričao. Nemam te šta uvjeravati niti dokazivati, ali nisam pisao te postove o kojima govoriš.
-
Hodidid
#31 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
A srce moje. A na ovoj temi kao hoce da pokaze kako se hrvati iz HB plaho brinu za srbe iz Sarajeva.Minkica88 wrote:Ma ovo nije ni Srbin iz Bosne nego Srbijanac. Postavio neke linkove na temi o ratu u Srednjoj BiH ali nestao nakon sto su ljudi primjetili da govori ekavicomHodidid wrote: Otkad to hrvati iz HB koriste SEM? Kakav si ti hrvat kad ne znas da se na hrvatskom kaze osim a ne sem.(pobeda itd)
-
ZurichCapljina
#32 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Haha na šta ti obraćaš pažnjuMinkica88 wrote:Pa stavi lepo SrbijaZurich u nicku onda. Nije valjda da se stidis?ZurichCapljina wrote: Nisam ti ja taj, o kome god pričao. Nemam te šta uvjeravati niti dokazivati, ali nisam pisao te postove o kojima govoriš.
Došao da na brzinu registrujem nalog, ovo bilo prvo sto je slobodno i cega sam se sjetio..
- and
#33 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
da je moj narod nekome ovo uradio što je srpski u sarajevu i bih,ja bih od sramote promijenio planetu
- Red Wolf
#34 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
StraH ga, HHHHHHHHHHHHHHHMinkica88 wrote:Pa stavi lepo SrbijaZurich u nicku onda. Nije valjda da se stidis?ZurichCapljina wrote: Nisam ti ja taj, o kome god pričao. Nemam te šta uvjeravati niti dokazivati, ali nisam pisao te postove o kojima govoriš.
-
ZurichCapljina
#35 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Kakav je ovo šupljak, riječima se opisati ne može.and wrote:da je moj narod nekome ovo uradio što je srpski u sarajevu i bih,ja bih od sramote promijenio planetu
Na stranu događanja u Sarajevu, ali ovo je licemjerno da nema dalje.
Prava jalijaška šupljarka, ono kao građanska, za opšte dobro..
-
Minkica88
#36 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Dobro je Srbijanac. Sta te muci?
-
ZurichCapljina
#37 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Ništa.Minkica88 wrote:Dobro je Srbijanac. Sta te muci?
Jedan Eso Radeljaš dobije temu na ovom forumu, pa zašto nebi i ovaj krupan događaj. A zločin ovih razmjera svakako jeste krupan događaj.
-
Hodidid
#38 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Ma nije njega bilo strah staviti u nick Srbija nego je pokusao predstaviti se kao hrvat iz Hercegbosne koji je srcem i dusom uz srbe. Ono jedno tijelo dvije ruke. Braca folovi, golovi.Red Wolf wrote:StraH ga, HHHHHHHHHHHHHHHMinkica88 wrote:Pa stavi lepo SrbijaZurich u nicku onda. Nije valjda da se stidis?ZurichCapljina wrote: Nisam ti ja taj, o kome god pričao. Nemam te šta uvjeravati niti dokazivati, ali nisam pisao te postove o kojima govoriš.
Samo provali se lik poslije dva upisa.
-
udrch
#39 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
nije nama čudno što se u tebe u porodici ne spominju zločini, pa ovako reaguješ..ZurichCapljina wrote:Kakav je ovo šupljak, riječima se opisati ne može.and wrote:da je moj narod nekome ovo uradio što je srpski u sarajevu i bih,ja bih od sramote promijenio planetu
Na stranu događanja u Sarajevu, ali ovo je licemjerno da nema dalje.![]()
Prava jalijaška šupljarka, ono kao građanska, za opšte dobro..![]()
nego de ti nama reci za koga ćeš navijati na SP u Brazilu?
- and
#40 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
zločini krupnih razmjera su procesuirani u hagu.ZurichCapljina wrote:Ništa.Minkica88 wrote:Dobro je Srbijanac. Sta te muci?
Jedan Eso Radeljaš dobije temu na ovom forumu, pa zašto nebi i ovaj krupan događaj. A zločin ovih razmjera svakako jeste krupan događaj.
a ako misliš da je ovo zločin,onda se zna ko je odgovoran za njega i ko je te ljude poveo iz sarajeva,sve je dokumentovano,kako se uništavala imovina i tovarilo na kamione.
-
baja
#41 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
sa ovog spiska javi svojima da izbrisu:
Vuk Sanju
Muminagic Zorana
za vrijeme rata ubio ih zlocinac (radi pljacke 400KM) koji je odlezao kaznu i sada hoda slobodno po sarajevu.
Zoka sa mnom sjedio u klupi u petar dokic skoli na CH Willi...
sad mozes nastaviti dalje, kako si i poceo...
Vuk Sanju
Muminagic Zorana
za vrijeme rata ubio ih zlocinac (radi pljacke 400KM) koji je odlezao kaznu i sada hoda slobodno po sarajevu.
Zoka sa mnom sjedio u klupi u petar dokic skoli na CH Willi...
sad mozes nastaviti dalje, kako si i poceo...
-
udrch
#42 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
ovaj što vozi kamion je prikriveni musliman
hajd što im je Mehmed Krajišnik naredio da se isele i da će im napraviti bolje Sarajevo, nego što im je uzimo i lovu za prijevoz..
-
ZurichCapljina
#43 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
udrch wrote:nije nama čudno što se u tebe u porodici ne spominju zločini, pa ovako reaguješ..ZurichCapljina wrote:Kakav je ovo šupljak, riječima se opisati ne može.and wrote:da je moj narod nekome ovo uradio što je srpski u sarajevu i bih,ja bih od sramote promijenio planetu
Na stranu događanja u Sarajevu, ali ovo je licemjerno da nema dalje.![]()
Prava jalijaška šupljarka, ono kao građanska, za opšte dobro..![]()
nego de ti nama reci za koga ćeš navijati na SP u Brazilu?
Svicarska, zbog djevojke.
Nije ova reprezentacija Bosne sa njenim homogenim navijackim korpusom meni nesto bliska.. jebiga, sta nije moje nije moje
-
udrch
#44 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
a za koga ćeš navijati u prijateljskoj utakmici između Herceg Bosne i Republike Srpske?
-
burger_pasa
#45 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Fino vas je Krajisnik u koloni po dva izveo iz Sarajeva
-
Medolinooo
#46 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
ZurichCapljina wrote:Obilježava se godišnjica egzodusa nad sarajevskim Srbima. Bitan prijeratni faktor u gradu, grupacija od cca. 160 000 ljudi je danas svedena na nivo statističke greške. Izrabljivanje, ubistva, logori, kopanje rovova do smrti, čišćenje minskih polja su sve one stvari koje definišu bivstvovanje Srba u Sarajevu.
Годишњица злочина над Србима из Сарајева
Прошло је 20 година од када су Сарајлије српске националности убили војници под командом команданта 10. Брдске бригаде Армије БиХ Мушана Топаловића Цаце у јами Казани на Требевићу код Сарајева.
Данас је обележена дватесетогодишњица убиства Сарајлија српске националности, које су у јами Казани на Требевићу код Сарајева убили војници под командом команданта 10. Брдске бригаде Армије БиХ Мушана Топаловића Цаце.
Потпредседник Федерације Босне и Херцеговине Светозар Пударић одао је почаст и положио цвеће на месту њиховог страдања истакавши да је на Казанима почињен ратни злочин и да треба одвојити истину о онима који су чинили злочине од истине о часним борцима.
Пударић је иницијатор подизања спомен-плоче жртвама на Казанима, покренуте 2011. године, али обележја до данас нема, пренела је агенција Фена.
Топаловић се сматра одговорним за убиства хрватских и српских цивила у Сарајеву које је он са припадницима своје бригаде из станова одводио на подручје Требевића код дубоке јаме зване Казани, где су бацана тела убијених.
Бошњачки политички врх је због злочина које је Топаловић починио над цивилима наредио 26. октобра 1993. године да се изведе акција његовог хапшења. Акција је имала назив "Требевић".
Приликом покушаја хапшења Топаловића, 26. октобра 1993, погинуло је девет војника и полицајаца Армије БиХ. Топаловић је коначно ухапшен и убијен дан касније у покушају бекства.
За злочине на Казанима, на казне од 10 месеци до шест година затвора, до сада је осуђено 14 војника Армије БиХ.
Из јаме на Казанима након рата су извађени посмртни остаци 29 особа.
Потпредседник Федерације БиХ Светозар Пударић данас ће обићи локалитет Казани и положити цвеће на место страдања невиних Сарајлија, углавном српске националности.
Пударић је у новембру 2011. предао Градској управи Сарајева иницијативу за подизање спомен-обележја на Казанима, али та иницијатива није реализована.
ooooo Mile jes' to ti ???
- mO k3
#47 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
@ otvarac teme , jarane ispo si biser da te nea većeg 
- It_is_a_Leclerc
#48 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Valjda egzodus Srba, 'bem ti učiteljicu.
I šta kaže Krajišnik - "U brda, braćo, u brda, ako treba. Samo ne u Alijinu državu"
I šta kaže Krajišnik - "U brda, braćo, u brda, ako treba. Samo ne u Alijinu državu"
- mO k3
#49 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Misliš " Srbuj pa makar i korijenje po Švicarskoj jeo "It_is_a_Leclerc wrote:Valjda egzodus Srba, 'bem ti učiteljicu.
![]()
- Država
#50 Re: EGZODUS NAD SRBIMA U SARAJEVU
Ofiran je pravo ocam...Hodidid wrote:
Ma nije njega bilo strah staviti u nick Srbija nego je pokusao predstaviti se kao hrvat iz Hercegbosne koji je srcem i dusom uz srbe. Ono jedno tijelo dvije ruke. Braca folovi, golovi.
Samo provali se lik poslije dva upisa.