Kontracepcija

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

angelo

#26 Re: Kontracepcija

Post by angelo »

Najveći paradoks je u tome, da tablete za kontracepciju smanjuju želju za seksom. :-)
lemniskata

#27 Re: Kontracepcija

Post by lemniskata »

angelo wrote:Najveći paradoks je u tome, da tablete za kontracepciju smanjuju želju za seksom. :-)
Odakle ti to? :D

Sent from my LT26ii using Tapatalk
kockica_kockica

#28 Re: Kontracepcija

Post by kockica_kockica »

angelo wrote:Najveći paradoks je u tome, da tablete za kontracepciju smanjuju želju za seksom. :-)

:hm: :nene: :ups:
eluna

#29 Re: Kontracepcija

Post by eluna »

:facepalm:

e vala nije svačije ni kroz selo pjevati
angelo

#30 Re: Kontracepcija

Post by angelo »

lemniskata wrote: Odakle ti to? :D
pa informiraj se malo :izet:
http://www.centar-zdravlja.net/clanci/z ... ce-libida/
lemniskata

#31 Re: Kontracepcija

Post by lemniskata »

angelo wrote:
Hvala ali sam informirana dovoljno. Postoje nus-efekti povećanog i smanjenog libida na po jednoj od 1000 žena. Nije do kontracepcije, do žene je :)

korisnik101

#32 Re: Kontracepcija

Post by korisnik101 »

Pa dokazuje direktnu vezu pilula i thyroid bolesti.

Koristi Google translate ako si slab sa Engleskim.
korisnik101

#33 Re: Kontracepcija

Post by korisnik101 »

Mr Chow wrote:
korisnik101 wrote:Pa dokazuje direktnu vezu pilula i thyroid bolesti.

Za pocetak procitaj sta je tiroidea i gdje se nalazi, kad to savladas, idemo dalje... thyroid bolest... jebem ti nepismeno celjade.. dzaba ti i engleski i sve..
Thyroid DISEASE !!...!!!!
Image
BadSanta

#34 Re: Kontracepcija

Post by BadSanta »

Ovo je najgore!
Pilule na svaku ženu drugačije djeluju. Najgori slučaj koji sam vidjela je kod cure koja se udebljala pa bar 10ak kila i podlakavila ne samo po cijelom tijelu, nego po cijeloj faci. I nakon prestanka korištenja jebenih tableta izgleda ko bradato muško. A bila sasvim normalna prije toga. Ali i pilule su bolja alternativa od svršavanja vani i bebača za 9 mjeseci.
Al eto, čisto jer me trta još uvjek nisam koristila pilule.

Moj glas ide za kombiniranje kondoma sa još nekim vidom kontracepcije. Zaštite nikad dosta. :-)
pink floydd

#35 Re: Kontracepcija

Post by pink floydd »

korisnik101 wrote:
Mr Chow wrote:
korisnik101 wrote:Pa dokazuje direktnu vezu pilula i thyroid bolesti.

Za pocetak procitaj sta je tiroidea i gdje se nalazi, kad to savladas, idemo dalje... thyroid bolest... jebem ti nepismeno celjade.. dzaba ti i engleski i sve..
Thyroid DISEASE !!...!!!!
Image

Dzaba tebi covjek govorio ne govorio, ti isto... I rest my case...
Ma to je garant dr. House pa se razumije u to. Sta sve nema pod kapom nebeskom.

@korisnik101; thyroid disease u grubom prijevodu znaci "bolest stitne zlijezde", a bolest s tim imenom (Thyroid) ne postoji, osim ako je ti nisi otkrio/la. U onom postu od prije, na engleskom, sto si copy/paste sa neke stranice, ti lijepo pise da thyroid ili stitna zlijezda po naški, djeluje kao spremište hormona, za koje se ti hormoni "lijepe". Pa tako oralna kontracepcija moze uzrokovati poremecaj štitne zlijezde i hormoni zalijepljeni za nju ne mogu da "odlepršaju" gdje trebaju.

Što se tice kontracepcije, guma glavu čuva ili vadi na vrijeme. Kakve spirale i p.m.
korisnik101

#36 Re: Kontracepcija

Post by korisnik101 »

pink floydd wrote: @korisnik101; thyroid disease u grubom prijevodu znaci "bolest stitne zlijezde", a bolest s tim imenom (Thyroid) ne postoji, osim ako je ti nisi otkrio/la. U onom postu od prije, na engleskom, sto si copy/paste sa neke stranice, ti lijepo pise da thyroid ili stitna zlijezda po naški, djeluje kao spremište hormona, za koje se ti hormoni "lijepe". Pa tako oralna kontracepcija moze uzrokovati poremecaj štitne zlijezde i hormoni zalijepljeni za nju ne mogu da "odlepršaju" gdje trebaju.

.

Nije govno, nego se pas pokenjao.
pink floydd

#37 Re: Kontracepcija

Post by pink floydd »

Nije vrat nego šija.
In_side

#38 Re: Kontracepcija

Post by In_side »

Ko god se odluci za pilule , kao prvo i osnovno otici na regularni pregled.Izvaditi krv i posavjetovati se sa svojim ginekologom koja je nabolja opcija.Ako se odlucis za tablete ( koje i ja pijem vec 4 god sa pauzom od godinu dana) tvoj Doktor ti moze predloziti tablete koje bi tebi odgovarale.
Ja sam korisila Yazz 2 god, pa pauza god i sad koristim qlaire.Zadovoljna, grudi jesu nadosle :D , kg nekako imam osjecaj da sam ispuhala, kratki menzesi bez one jake boli koju sam nekada imala. E sad, sex i sama pomisao , je li izasao, da nije ostalo sta, je li pukao kondom, kad trebam dobiti , joj imam iste simptome da sam trudna, prelistavanje foruma sa slicim temama e vise u 3 ljepe pm.Sad mozak na pasu i uzivanje.

Svaki organizam je drugaciji, i svako od nas zivi i dozivljava stvari drugacije, zbog toga normalno je da ni sve tablete nisu za svakoga.
lemniskata

#39 Re: Kontracepcija

Post by lemniskata »

Meni je doktorica rekla da recept za pilule ne mozes dobiti dok ne uradis sve nalaze. Naravno, uvijek ima onih koji varaju sistem, od posudjivanja recepata pa do laziranja istih. Sa receptom od doktora rizici za obolijevanje od necega su minimalni jer dobijas one najpogodnije tvom organizmu.

Pilule imaju mnogo pozitivnih efekata poput smanjivanja rizika od obolijevanja od raka zenskih oragana, sto naravno niko ne pominje :D.

sokkia

#40 Re: Kontracepcija

Post by sokkia »

angelo wrote:
Ivo Andric nekad rece "svakakve budale svašta pišu po novinama, a još vece to citaju i vjeruju u to"

bez ljutnje,ali valjda je svakom jasno da je danas toliko kvazinaucnika,kvazidoktora i njihovih doktorata i teorija da se niti jedna sa sigurnošcu ne uzima kao apsulutno tacna pa prema tome...... :(
a tome ide u prilog i jedna misao da je nauka samo stvar trenutne zablude .
Ramzess Veliki

#41 Re: Kontracepcija

Post by Ramzess Veliki »

Moram ih početi piti ... :shock:
sha_ba

#42 Re: Kontracepcija

Post by sha_ba »

Ramzess Veliki wrote:
samo polako, prvih mjesec po pola, sto je sigurno sigurno je.. onda duplaj dozu :mrgreen:
kapučino

#43 Re: Kontracepcija

Post by kapučino »

vjesticanametli wrote:spirala ne kosta kao sto neko gore rece 300 KM
:thumbup:
spirala je dobra ukoliko vase tijelo prihvati strano tijelo. smatram da je glupost da se djevojke odluce na spiralu.
tablete (hormoni) takodje nisu svake, za svakoga, treba se konsultovati sa ljekarom i pratiti promjene ukoliko do njih dodje
i one su za mene glupost jer zaboravi popiti jednu, hebo si macku majku
niti jedno od ovo dvoje ne stiti od bakterija, infekcija, polnih bolesti i sl. tako da je po meni kondom najbolja i najzdravija opcija.
Ramzess Veliki

#44 Re: Kontracepcija

Post by Ramzess Veliki »

... moram se složiti sa Kapućinom ... :sad:
sokkia

#45 Re: Kontracepcija

Post by sokkia »

sve u životinjskom svijetu se sexa samo radi reprodukcije, jedino ljudi i zbog toga + zadovoljstva.
i ko nam je sad kriv što nam treba i kontracepcija :-)
sexajte se samo radi reprodukcije pa vam to nece ni trebat. :D
sema911s

#46 Re: Kontracepcija

Post by sema911s »

sokkia wrote:sve u životinjskom svijetu se sexa samo radi reprodukcije, jedino ljudi i zbog toga + zadovoljstva.
vi il niste dobroo,.,il ste neki vjerski fanatik,.,
_mufljuz_

#47 Re: Kontracepcija

Post by _mufljuz_ »

drkat

ona tebi ti njoj

lizing i pusing obostrani

em halal em sigurno em nema bolesti...samo puno jezicinu ne zavlacit u mindzu da se ne bi nafatalo kakvih baja u grlo
_mufljuz_

#48 Re: Kontracepcija

Post by _mufljuz_ »

Ramzess Veliki wrote:
nisam to znao je l to istina - ako jest ja cu poduplat dozu :mrgreen: jos malo sa xanaxom i tako tim smijalicama i ima da mi svi zavide a da zenke trce za mnom zbog moje flegmaticnosti :mrgreen:
mefistofilis

#49 Re: Kontracepcija

Post by mefistofilis »

lizing i pusing obostrani

hahahhahaha
Ramzess Veliki

#50 Re: Kontracepcija

Post by Ramzess Veliki »

sokkia wrote:sve u životinjskom svijetu se sexa samo radi reprodukcije, jedino ljudi i zbog toga + zadovoljstva.
Nisam baš siguran ...
Image
Image
Post Reply