Koliko ste u minusu?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
vjesticanametli

#26 Re: Koliko ste u minusu?

Post by vjesticanametli »

i ja sam isla ukinula sve te zezancije i tako su me cudno gledali da je zena na kraju rekla ja ovo jos nisam dozivjela :-)
casper_

#27 Re: Koliko ste u minusu?

Post by casper_ »

Milloni wrote:950 na tekucem + 1.400 na kreditnoj, napravila sam plan da se rijesim do 6.2014., gasim minus, a karticu sam unistila prije pola godine i od tad samo vracam na nju kad dodjem do 0 otkazujem ju.
i ja kreditnu namjeravam unistiti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28 Re: Koliko ste u minusu?

Post by Truba »

imam intesinu inspire to ti ga dođe kao kreditna
niš bolje nisam vidio ni koristio u životu
kupio sam robe u vrijednosti skoro 5000
i ništa nisam osjetio :D
u većini radnji cijena je ista kao i za keš (osim za mobitel gdje su me odrali za 7% i šporet koji je bio malo skuplji...)

u minusu sam malo nešto čisto da mi ne ukinu shadow minus koji mi služi za ovu kupovinu na rate :D jer su mi prošle godine zbog nekorištenja prepolovili minus pa sam morao molbe pisati
Qler

#29 Re: Koliko ste u minusu?

Post by Qler »

Ja sam fala bogu u pozitivnoj nuli. Tu se varakam par stoja iznad nule, nemam kredite, ali nemam ni svoj stan :S a i ne mogu dici kredit jer mi je plata drama neredovna... tako da kako trenutno stoje stvari, minus ce biti neminovan uskoro, ali ne mogu puno jer niti imam odobreno nesto puno, niti mogu kredu dici..
mO k3

#30 Re: Koliko ste u minusu?

Post by mO k3 »

Dok sam bio mlad ,mislio sam i ja sve je u redu ako udjem u dispo ,dok se nisam hebeno zaglavio ,ali tu je mama koja mi je pomogla ,zato kazem dispo samo imati da se ne desi nedo bog da ti treba veca kolicina para , ali ja bih ukinuo ,jer ako ga imas automatski ces ga i koristiti
Truba

#31 Re: Koliko ste u minusu?

Post by Truba »

Qler wrote:Ja sam fala bogu u pozitivnoj nuli. Tu se varakam par stoja iznad nule, nemam kredite, ali nemam ni svoj stan :S a i ne mogu dici kredit jer mi je plata drama neredovna... tako da kako trenutno stoje stvari, minus ce biti neminovan uskoro, ali ne mogu puno jer niti imam odobreno nesto puno, niti mogu kredu dici..
imaš dva puta

da duguješ i Bogu i narodu i da imaš skoro sve što ti sada treba... stan, auto, namještaj, novi prozori, blindo vrata,dobar mobitel...
ili da ne duguješ nikome ništa i da eventualno imaš bezveze auto s kojim ne smiješ ni do trnova, normala mobitel i mačku :D

budući kako onaj koji štedi drugome štedi... :D da se zaključiti šta je bolje
zippoo87

#32 Re: Koliko ste u minusu?

Post by zippoo87 »

nisam nikada bio u minusu,prizam se koliko mi je jorgan dug a nisam ni opterecen najnovijim gadgetima (mada uvijek imam solidne) ,kurchenjem pred rajom,pokazivanjem i ostalim budalastinama,tako da i nisam u minusu
u plusu sam obicno 1-2 plate i to je to

nisam ni nikome drugom duzan,ono od raje,roditelja i ostalih ali isto tako ne posudjem nikome ni vise od 10 KM,jer uvijek zahebu,ako vrate,vrate za godinu,moras traziti svoje pare i tako :D

imam na kartici minus u visini jedne plate...nisam nikada aktivirao,ali neka stoji,kako neko rece,za ne daj boze :D
WildRedRose

#33 Re: Koliko ste u minusu?

Post by WildRedRose »

sreca pa mi banka ne dozvoljava da idem u minus.. jer bi bilo belaja :oops: :mrgreen:
sokkia

#34 Re: Koliko ste u minusu?

Post by sokkia »

mO k3 wrote:Dok sam bio mlad ,mislio sam i ja sve je u redu ako udjem u dispo ,dok se nisam hebeno zaglavio ,ali tu je mama koja mi je pomogla ,zato kazem dispo samo imati da se ne desi nedo bog da ti treba veca kolicina para , ali ja bih ukinuo ,jer ako ga imas automatski ces ga i koristiti
[/size]

kako ko, u RF imam dozvoljeni oko 2 milje a samo par puta otišao oko 50 KM.
znaci kao što neko rece pružam se u dužini jorgana i fala bogu mirno spavam :)
frngla

#35 Re: Koliko ste u minusu?

Post by frngla »

Nikada ga nisam koristio, a imao sam mogućnost čini mi se 3 plate otići u minus i naravno banka ga sama ukinula :lol:
melbaa

#36 Re: Koliko ste u minusu?

Post by melbaa »

vjesticanametli wrote:i ja sam isla ukinula sve te zezancije i tako su me cudno gledali da je zena na kraju rekla ja ovo jos nisam dozivjela :-)
ni debitnu nisam htjela uzeti, nego na salter kada mi treba novac. nece novac samnom upravljati nego ja sa njim ;-)
BarbaDue

#37 Re: Koliko ste u minusu?

Post by BarbaDue »

Ja sam sad u minusu jedno 3000, sprema mi se još minusu oko 2500 i 1400 KM, to je ono što mi je izvjesno. Za dalje ćemo vidjeti.
detroit-mercy

#38 Re: Koliko ste u minusu?

Post by detroit-mercy »

casper_ wrote:
Milloni wrote:950 na tekucem + 1.400 na kreditnoj, napravila sam plan da se rijesim do 6.2014., gasim minus, a karticu sam unistila prije pola godine i od tad samo vracam na nju kad dodjem do 0 otkazujem ju.
i ja kreditnu namjeravam unistiti.
A zasto, je li kreditna kontrolise tebe ili ti nju :D . Interesantno da ljudi krivicu za svoju neodgovornost vazda prebacuju na kartice :D .
Neradnik

#39 Re: Koliko ste u minusu?

Post by Neradnik »

2 marke.
LoveIsGone

#40 Re: Koliko ste u minusu?

Post by LoveIsGone »

5-6 stoja bi rješilo dosta mojih novčanih problema i mene mojih muka..
van helsing

#41 Re: Koliko ste u minusu?

Post by van helsing »

Oko 10000 km minusa..
Nikakva investicija,niti kupovina bilo cega.
Jednostavno sa svojom placom nisam mogao podmiriti ni osnovnu potrosacku korpu. Struja,voda,kablovska,telefon,hrana,na to sam trosio placu.
Nikakav luksuz,rasipanje,izlasci i sl.
Jednostavno dugo godina veci rashodi nego prihodi.
More mogu samo gledati na tv-u ili kad dobijem razglednicu od nekoga.
Posluzim se ponekad ocevim autom,svoj nemam.
A 21 godinu radnog staza imam.
Morao sam podici kredit,da vratim dugove,i sada vracam taj kredit sa 13,99% kamate.
Jedini luksuz koji sam sebi priustio je novi tv.
A i to na rate.
Ne bih ga ni kupovao,ali kada sam saznao koju bolest imam,odlucio sam nabaviti ga.
Druga godina na bolovanju,firma uplacuje platu 463,50km,banka uzima ratu 187,34km,nekih cca 270,00km mjesecno ostaje za zivot.
Teska situacija.

Tapatalk 2
casanova123

#42 Re: Koliko ste u minusu?

Post by casanova123 »

koja je bolest u pitanju?
Arc_Angel

#43 Re: Koliko ste u minusu?

Post by Arc_Angel »

Black swan wrote:
Qler wrote:Ja sam fala bogu u pozitivnoj nuli. Tu se varakam par stoja iznad nule, nemam kredite, ali nemam ni svoj stan :S a i ne mogu dici kredit jer mi je plata drama neredovna... tako da kako trenutno stoje stvari, minus ce biti neminovan uskoro, ali ne mogu puno jer niti imam odobreno nesto puno, niti mogu kredu dici..
imaš dva puta

da duguješ i Bogu i narodu i da imaš skoro sve što ti sada treba... stan, auto, namještaj, novi prozori, blindo vrata,dobar mobitel...
ili da ne duguješ nikome ništa i da eventualno imaš bezveze auto s kojim ne smiješ ni do trnova, normala mobitel i mačku :D

budući kako onaj koji štedi drugome štedi... :D da se zaključiti šta je bolje
Taj sam, imam macku, auto imao par godina vidio da je skupo odrzavanje i prodo ga :)
Truba

#44 Re: Koliko ste u minusu?

Post by Truba »

malo je beze kad neki slunto u novim kolima ide u svoj novogradnja neotplaćen stan u novi namještaj sa svojim novim mobitelom

samo zato što ima muda dugovati lopovima :D i svima oko sebe

možda i tebi duguje koju stoju a? :D
animals

#45 Re: Koliko ste u minusu?

Post by animals »

Kartica je super stvar, sve mi ide preko nje..novac koristim rijetko..nije kartica kriva ako ljudi zive preko mogucnosti..
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#46 Re: Koliko ste u minusu?

Post by Matijevic_Vlado »

u plusu sam, a nemam cak nikakve kartice, nije sto ne bih znao sa njom da je imam nego ne zelim da mi naplacuju oni svoje "usluge" (ono markica po markica :mrgreen: ) , umjesto nje tu je stedna knjizica na koju ide plata :mrgreen:
ludacha

#47 Re: Koliko ste u minusu?

Post by ludacha »

Bojim se banaka, kredita i minusa :) nisam nikad bila u minusu, nadam se da i necu. Pruzam se koliko mogu. Pokusavam stedjeti, pa se kad me uhvati rastrosnost 1-2x godisnje ima odakle bez grizodusja i minusa. Al moze to tako dok je ni kuceta ni maceta...
cyprus

#48 Re: Koliko ste u minusu?

Post by cyprus »

Ja skoro pola svoje plate ostavljam u rezervu i imam životni cilj da nikad u životu ne dignem kredit ili zađem u minus ili dug... Da li sam ja normalan i realan?
Truba

#49 Re: Koliko ste u minusu?

Post by Truba »

cyprus wrote:Ja skoro pola svoje plate ostavljam u rezervu i imam životni cilj da nikad u životu ne dignem kredit ili zađem u minus ili dug... Da li sam ja normalan i realan?
zavisi s kime živiš
ako si s roditeljima onda je to ok
ako nemaš namjeru osnivati obitelj onda je to također ok
mrtva kokoš

#50 Re: Koliko ste u minusu?

Post by mrtva kokoš »

ne znam :(

par hiljada na obraz, na karticama sam tu negdje, pozitivna nula..
Post Reply