Onda SDA ili frontabjelave wrote:Glasat cu protiv SDP. Treba procjeniti kojoj partija ima najvise sansi da ih satare I ta ce dobiti moj glas. Dakle, necu glasati ZA nego PROTIV.
Za koga cete glasati na izborima 2014?
-
weredsf
#26 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
-
sv12
#27 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
"Logika" ti je za K. Bosnjo je sinonim za Bosnjak, to svako zna i tako promatra. Ne mozes napisati "ceto", a k'o fol misliti na Svabu. Mislim gdje tu logika? Vadjenje ti je znaci za k. Smisli nesto bolje i manje pljuj po Bosnjama.mali_balon wrote:
Namjerno sam napisao bosnjo malim slovom da sam mislio na tebe kao Bosnjaka onda bi pisao velikim slovom
- MuaDib
- ZmaJ-BiH
#29 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Bolje i to nego SDPweredsf wrote:Onda SDA ili frontabjelave wrote:Glasat cu protiv SDP. Treba procjeniti kojoj partija ima najvise sansi da ih satare I ta ce dobiti moj glas. Dakle, necu glasati ZA nego PROTIV.
- Danguba
#30 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
treba im dati sansu iako je vecina clanstva iz neke vec profanisane stranke.MuaDib wrote:DF![]()
- ZmaJ-BiH
#31 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Zamislite osobu koja glasa za SDP (Damira Hadzica, Jasenka Selimovica, i Zlatka Lagumdziju)

-
staradis
#32 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Apsolutno nema niko ko moze promijeniti nesto, vidjet cemo kako se situacija mijenja
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
- rajvoSa0
#33 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Ja za SDA.
Brat za SDP zbog posla.
Tata ne izlazi.
Mama za SDA.
Brat za SDP zbog posla.
Tata ne izlazi.
Mama za SDA.
- Mjesanac
#34 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Meni su fascinantni ljudi koji nakon svega glasaju za iste stranke (necu navoditi, znas se dobro na koga mislim). Ja bi tim ljudima oduzeo ikakvo pravo izgovaranja recenica tipa "Ne valja nam drzava".
Ja cu probat sa Zeljkom, pa da vidimo.
- Hrulj
#35 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Prvo kazes to sto si rekao u prvoj recenici a onda za zeljka, unatoc tomu sto je uzrokovao krizu svih kriza i nista nije uradio u 8 godina vlasti.Mjesanac wrote:Meni su fascinantni ljudi koji nakon svega glasaju za iste stranke (necu navoditi, znas se dobro na koga mislim). Ja bi tim ljudima oduzeo ikakvo pravo izgovaranja recenica tipa "Ne valja nam drzava".
-
Bodkin
#36 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
ZmaJ-BiH wrote:Zamislite osobu koja glasa za SDP (Damira Hadzica, Jasenka Selimovica, i Zlatka Lagumdziju)![]()
- Mjesanac
#37 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Kao prvo Zeljko nije citava stranka, kao drugo pojasni mi te krize molim te, kao trece ja sam rekao da "Glasaju za iste stranke" misleci opet i opet. Ja prvi put glasam za DFHrulj wrote:Prvo kazes to sto si rekao u prvoj recenici a onda za zeljka, unatoc tomu sto je uzrokovao krizu svih kriza i nista nije uradio u 8 godina vlasti.Mjesanac wrote:Meni su fascinantni ljudi koji nakon svega glasaju za iste stranke (necu navoditi, znas se dobro na koga mislim). Ja bi tim ljudima oduzeo ikakvo pravo izgovaranja recenica tipa "Ne valja nam drzava".
- Hrulj
#38 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Mjesanac wrote:Kao prvo Zeljko nije citava stranka, kao drugo pojasni mi te krize molim te, kao trece ja sam rekao da "Glasaju za iste stranke" misleci opet i opet. Ja prvi put glasam za DFHrulj wrote:Prvo kazes to sto si rekao u prvoj recenici a onda za zeljka, unatoc tomu sto je uzrokovao krizu svih kriza i nista nije uradio u 8 godina vlasti.Mjesanac wrote:Meni su fascinantni ljudi koji nakon svega glasaju za iste stranke (necu navoditi, znas se dobro na koga mislim). Ja bi tim ljudima oduzeo ikakvo pravo izgovaranja recenica tipa "Ne valja nam drzava".
Nemoj se molim te praviti pametan

Aj ucini ovo matere ti.
Bakir predje u novu stranku i odjednom bakir novi
Zeljko je predsjednik drzave, pokazi mi ti sta je napravio za 8 godina vladavine
Kriza -Sejdic - Finci i ukljucenje pitanja hrvatskog naroda u to i moguc 3. entitet, upravo zbog zeljka
- Havatar
#39 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Ako se Haris vrati za Stranku za Bih
- ZmaJ-BiH
#40 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Zar nije glupost glasati za Jasenka Selimovica koji kaze da procedure (pravila, zakoni, ustav) nisu vazne?Bodkin wrote:ZmaJ-BiH wrote:Zamislite osobu koja glasa za SDP (Damira Hadzica, Jasenka Selimovica, i Zlatka Lagumdziju)![]()
![]()
![]()
jooj kad krenu da ulijecu kako se izbori budu priblizavali i valjaju gluposte poput ovog
-
Bodkin
#41 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
samo u slucaju da su iz ostalih stranaka duplo goriZmaJ-BiH wrote:Zar nije glupost glasati za Jasenka Selimovica koji kaze da procedure (pravila, zakoni, ustav) nisu vazne?Bodkin wrote:ZmaJ-BiH wrote:Zamislite osobu koja glasa za SDP (Damira Hadzica, Jasenka Selimovica, i Zlatka Lagumdziju)![]()
![]()
![]()
jooj kad krenu da ulijecu kako se izbori budu priblizavali i valjaju gluposte poput ovog
- ZmaJ-BiH
#42 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Nisu gori.Bodkin wrote:
samo u slucaju da su iz ostalih stranaka duplo gori
- Challenger__
#43 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Kao i uvijek ( ne računajući prošle lokalne izbore) - neću izaći na izbore. Sve stranke u BiH su oslonjene na mizernu političku paradigmu koja iz godine u godinu reciklira loše kadrove, te devastira sve dijelove BiH i BiH kao cjelinu. Kada se pojavi stranka ili politička grupacija koja će zagovarati sasvim novu političku paradigmu, tada će imati moj glas.
Do tada, auf Wiedersehen.
-
Basvod
#44 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Od 1996. do 2014. su se sve strake izmjenjale ne vlasti, sve smo isprobali, tako je danas potpuno nebitno za koga ce ljudi glasati. Nista se nece promjeniti.
- Challenger__
#45 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Dok se radikalno ne promjeni politička paradigma.Basvod wrote:Od 1996. do 2014. su se sve strake izmjenjale ne vlasti, sve smo isprobali, tako je danas potpuno nebitno za koga ce ljudi glasati. Nista se nece promjeniti.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#46 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Hajd' na nivou kantona, barem, ponovi prosli izbor.Challenger__ wrote:Kao i uvijek ( ne računajući prošle lokalne izbore) - neću izaći na izbore. Sve stranke u BiH su oslonjene na mizernu političku paradigmu koja iz godine u godinu reciklira loše kadrove, te devastira sve dijelove BiH i BiH kao cjelinu. Kada se pojavi stranka ili politička grupacija koja će zagovarati sasvim novu političku paradigmu, tada će imati moj glas.
-
sv12
#47 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Spas za male stranke je izborna koalicija, a ko zna, mozda to bude spas i za jos nekog, pa makar to bila i jedna opcina.
Tu ja mislim da bi se moglo nesto napraviti. Znaci ujedinjenje malih stranaka, koje obicno zavrsavaju na taj nacin da nastane jedna velika stranka.
To je nacin da male stranke koje nisu do sad participirale u vlasti, otmu vlast ovim velikim koji su totalno skrenuli sa puta.
Znaci male stranke trebaju o tome razmisljati. Tako mogu velike poraziti.
Tu ja mislim da bi se moglo nesto napraviti. Znaci ujedinjenje malih stranaka, koje obicno zavrsavaju na taj nacin da nastane jedna velika stranka.
To je nacin da male stranke koje nisu do sad participirale u vlasti, otmu vlast ovim velikim koji su totalno skrenuli sa puta.
- fantom slobode
#48 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
mi cemo svi glasati za lopove.
-
Basvod
#49 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Male stranke - mali ljudi. Sabirni centri za okupljanje polupoliticara i amatera koji nemaju mjesto u velikim strankama.sv12 wrote:Spas za male stranke je izborna koalicija, a ko zna, mozda to bude spas i za jos nekog, pa makar to bila i jedna opcina.
Sutra kad velike stranke namirisu wind of change kod vlastite izborne baze mozemo pricati o nekakvim promjenama. A dok su glasacima politicki prioriteti na nivu 1996. nemamo se cemu novom nadati. Velike stranke imaju kapacitet za promjene ali ne mozemo ocekivati da pucaju sami sebi u nogu nudeci promjene glasacima koji ne zele promjene.
-
sv12
#50 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Ja jos jednom ponavljam, spas za BiH su male stranke, ne sve, nego par malih perspektivnih stranaka i njihovo ujedinjenje, toliko da naprave jednu veliku stranku. Problem malih stranaka je taj sto imaju malo dobrog kadra, medjutim par malih stranaka puta malo dobrog kadra, jeste velika stranka sa vise dobrog kadra.
Oni koji nisu po velicini u prvih sedam ili osam stranaka u BiH, trebaju razmisljati ne samo o koaliciji sa drugim slicnim strankama, nego o ujedinjenju i kao takvi da izadju na izbore.
U svijetu je praksa da su takvim potezima male stranke znale odnjeti pobijede na izborima.
Ocigledno je da su glasaci razocarani i pozicijom i velikom opozicijom i da je potrebna temeljita promjena. Recimo SDP je totalno podbacio, ono totalni debakl, nije rjesenje njih kazniti na taj nacin sto dovedes druge lopove iz SDA na vlast. Ne, treba birati svjeze snage. Posto male stranke nemaju dovoljno koliko toliko kvalitetnog kadra, potrebno je njihovo ujedinjenje. I kao takve one ce privuci masu glasaca.
Oni koji nisu po velicini u prvih sedam ili osam stranaka u BiH, trebaju razmisljati ne samo o koaliciji sa drugim slicnim strankama, nego o ujedinjenju i kao takvi da izadju na izbore.
U svijetu je praksa da su takvim potezima male stranke znale odnjeti pobijede na izborima.
Ocigledno je da su glasaci razocarani i pozicijom i velikom opozicijom i da je potrebna temeljita promjena. Recimo SDP je totalno podbacio, ono totalni debakl, nije rjesenje njih kazniti na taj nacin sto dovedes druge lopove iz SDA na vlast. Ne, treba birati svjeze snage. Posto male stranke nemaju dovoljno koliko toliko kvalitetnog kadra, potrebno je njihovo ujedinjenje. I kao takve one ce privuci masu glasaca.