Biseksualnost u vezama

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Great Cornholio

#26 Re: Biseksualnost u vezama

Post by Great Cornholio »

Rolo wrote:
Pa što ti toliko smetaju homoseksualnost i biseksualnost?
Smeta mi to što se laže da to nije poremećaj da bi se udovoljio željama onih koji ne žele da priznaju da su u jednom segmentu svoje ličnosti poremećeni, jer seksualnost je samo jedan segment ličnosti.

Znam da će me sad većina smatrati nenormalnim, konzervativnim, primitivnim, zaostalim, ali takav sam kakav sam, ne želim da lažem :)
Rolo

#27 Re: Biseksualnost u vezama

Post by Rolo »

Great Cornholio wrote:
Rolo wrote:
Pa što ti toliko smetaju homoseksualnost i biseksualnost?
Smeta mi to što se laže da to nije poremećaj da bi se udovoljio željama onih koji ne žele da priznaju da su u jednom segmentu svoje ličnosti poremećeni, jer seksualnost je samo jedan segment ličnosti.

Znam da će me sad većina smatrati nenormalnim, konzervativnim, primitivnim, zaostalim, ali takav sam kakav sam, ne želim da lažem :)
Neće te niko smatrat nenormalnim, šta ti je :)
Vidim da voliš nauku, pa spominješ i segmente ličnosti.
Baš ta ista nauka kaže da ljudi koji se žustro protive "seksualnim devijacijama", u pravilu imaju dvije ličnosti koje se međusobno isključuju.
Kad ih nešto podsjeti na čežnju za istim spolom, kao pr. priča o normalnosti homoseksualizma, tad oni moraju uništiti svaki dokaz da u njima postoji ta čežnja . To je naravno na najdubljim nivoima nesvjesnog, pa ne zvuči čak ni logično.

Ne želim reći ništa pogrdno za tebe, ni bilo koga drugog, samo želim reći da je svaka seksualnost stvar odgoja i da je svaka jednako "normalna" i "abnormalna". To nikako ne treba miješati sa biologijom, evolucijom i reprodukcijom.
Cybernetic

#28 Re: Biseksualnost u vezama

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 21:57, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#29 Re: Biseksualnost u vezama

Rolo wrote:
Baš ta ista nauka kaže da ljudi koji se žustro protive "seksualnim devijacijama", u pravilu imaju dvije ličnosti koje se međusobno isključuju.
Kad ih nešto podsjeti na čežnju za istim spolom, kao pr. priča o normalnosti homoseksualizma, tad oni moraju uništiti svaki dokaz da u njima postoji ta čežnja . To je naravno na najdubljim nivoima nesvjesnog, pa ne zvuči čak ni logično.

Ne želim reći ništa pogrdno za tebe, ni bilo koga drugog, samo želim reći da je svaka seksualnost stvar odgoja i da je svaka jednako "normalna" i "abnormalna". To nikako ne treba miješati sa biologijom, evolucijom i reprodukcijom.
Hoće, homoseksualci će me zbog ove izjave smatrati nenormalnim i netolerantnim", ali neka, razumijem ja njihovu frustriranost i zbog čega su takvi kakvi jesu,pa im puno ne zamjerim :) a ovo kad kažeš da bi oni koji mrze homoseksualce, i koji bi ih tukli na ulicama, mogli biti latentni homoseksualci, to si u pravu. Ali eto, ja se za sebe ne "plašim", ja nit' mrzim homoseksualce niti imam želju da ih fizički povređujem, samo se ne slažemo po pitanju šta je to normalno ( poželjno) kad je u pitanju seksualna orijentacija.
gnjev

#30 Re: Biseksualnost u vezama

Post by gnjev »

Lezbe su kul

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Rolo

#31 Re: Biseksualnost u vezama

Post by Rolo »

Great Cornholio wrote:
Rolo wrote:

Hoće, homoseksualci će me zbog ove izjave smatrati nenormalnim i netolerantnim", ali neka, razumijem ja njihovu frustriranost i zbog čega su takvi kakvi jesu,pa im puno ne zamjerim :) a ovo kad kažeš da bi oni koji mrze homoseksualce, i koji bi ih tukli na ulicama, mogli biti latentni homoseksualci, to si u pravu. Ali eto, ja se za sebe ne "plašim", ja nit' mrzim homoseksualce niti imam želju da ih fizički povređujem, samo se ne slažemo po pitanju šta je to normalno ( poželjno) kad je u pitanju seksualna orijentacija.

Obično se kaže da je normalnost identifikacija s većinom, a u ovom slučaju neka to bude i seksualna orijentacija.
Ali ja sam primijetio kroz tvoje postove da se ti ni u jednom drugom slučaju ne voliš identificirat sa većinom.
Pa sad, ko tu nije 'normalan'?
Jel se i homoseksualac tako osjeća kad se ne želi identificirat sa većinom?
urocnoposljedicna

#32 Re: Biseksualnost u vezama

Post by urocnoposljedicna »

ako mi ima sta gore od muskaraca kojima su lezbe kul a na pedere drvlje i kamenje
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#33 Re: Biseksualnost u vezama

Post by ladyblue18 »

urocnoposljedicna wrote:ako mi ima sta gore od muskaraca kojima su lezbe kul a na pedere drvlje i kamenje
Ah, Balkanci :D
gnjev

#34 Re: Biseksualnost u vezama

Post by gnjev »

Digital playground je sve kriv

Great Cornholio

#35 Re: Biseksualnost u vezama

Rolo wrote:
Obično se kaže da je normalnost identifikacija s većinom, a u ovom slučaju neka to bude i seksualna orijentacija.
Ali ja sam primijetio kroz tvoje postove da se ti ni u jednom drugom slučaju ne voliš identificirat sa većinom.
Pa sad većina smatra da je homoseksualnost normalna, ni tu se ne identificiram sa većinom.

Prema standardima većine ja sam nenormalan, a prema mojim standardima većina je nenormalna, ali ne samo većina već i mnoge manjine, a ja sam to par puta priznao, pa ću i sad, nisam ni ja normalan po mojim standardima normalnosti :D

Šalim se, ja samo ne volim da budem neutralan, identificiram se sa onim što smatram dobrim i to hvalim i podržavam, pokušavam da se ne identificiram sa onim što smatram lošim i to kritikujem i ne podržavam,

Laku noć :)
miracolo

#36 Re: Biseksualnost u vezama

Post by miracolo »

urocnoposljedicna wrote:ako mi ima sta gore od muskaraca kojima su lezbe kul a na pedere drvlje i kamenje
Meni je još čudnije što ima i žena (hetero) kojima se pederi gade, a žena-žena ok.
Rolo

#37 Re: Biseksualnost u vezama

Post by Rolo »

Great Cornholio wrote:
Rolo wrote:
Pa sad većina smatra da je homoseksualnost normalna, ni tu se ne identificiram sa većinom.

Prema standardima većine ja sam nenormalan, a prema mojim standardima većina je nenormalna, ali ne samo većina već i mnoge manjine, a ja sam to par puta priznao, pa ću i sad, nisam ni ja normalan po mojim standardima normalnosti :D

Šalim se, ja samo ne volim da budem neutralan, identificiram se sa onim što smatram dobrim i to hvalim i podržavam, pokušavam da se ne identificiram sa onim što smatram lošim i to kritikujem i ne podržavam,

Laku noć :)

E to je onda dobro, ako nećeš patološku prilagodbu i da odustaneš od samog sebe. Al' i za takav stav treba imat bar nekolicinu istomišljenika, sam sebe ne možeš proglasit normalnim, koliko god mislio da si nenormalan.

Ovo 'laku noć' mi malo homoseksualno zvuči :lol: :lol:
Ajd sretno forumski kolega
Rolo

#38 Re: Biseksualnost u vezama

Post by Rolo »

miracolo wrote:
Meni je još čudnije što ima i žena (hetero) kojima se pederi gade, a žena-žena ok.

I šta sad, opet žene krive za sve? :lol:
macmoodan

#39 Re: Biseksualnost u vezama

Post by macmoodan »

Great Cornholio wrote:Niko se ne rađa kao heteroseksualac, homoseksualac ili bisekusalac, to postaje tokom života.
Dakle, nismo upoznati sa "gej genom" :D
Chromosome linkage studies

Chromosome linkage studies of sexual orientation have indicated the presence of multiple contributing genetic factors throughout the genome. In 1993, Dean Hamer and colleagues published findings from a linkage analysis of a sample of 76 gay brothers and their families.[13] Hamer et al. found that the gay men had more gay male uncles and cousins on the maternal side of the family than on the paternal side. Gay brothers who showed this maternal pedigree were then tested for X chromosome linkage, using twenty-two markers on the X chromosome to test for similar alleles. In another finding, thirty-three of the forty sibling pairs tested were found to have similar alleles in the distal region of Xq28, which was significantly higher than the expected rates of 50% for fraternal brothers. This was popularly dubbed as the "gay gene" in the media, causing significant controversy. Sanders et al. in 1998 reported on their similar study, in which they found that 13% of uncles of gay brothers on the maternal side were homosexual, compared to 6% on the paternal side.[14]

A later analysis by Hu et al. replicated and refined the earlier findings. This study revealed that 67% of gay brothers in a new saturated sample shared a marker on the X chromosome at Xq28.[15] Although two other studies (Bailey et al., 1999; McKnight and Malcolm, 2000) failed to find a preponderance of gay relatives in the maternal line of homosexual men,[14] One study by Rice et al. in 1999 failed to replicate the Xq28 linkage results.[16] Meta-analysis of all available linkage data indicates a significant link to Xq28, but also indicates that additional genes must be present to account for the full heritability of sexual orientation.[citation needed] A recent study of 894 heterosexual and 694 homosexual men found no evidence of sex linkage.[17]

Mustanski et al. (2005) performed a full-genome scan (instead of just an X chromosome scan) on individuals and families previously reported on in Hamer et al. (1993) and Hu et al. (1995), as well as additional new subjects.[18] With the larger sample set and complete genome scan, the study found somewhat reduced linkage for Xq28 than reported by Hamer et al. However, they did find other markers with a likelihood score falling just short of significance at 7q36 and likelihood scores approaching significance at 8p12 and 10q26. Interestingly, 10q26 showed highly significant maternal loading, thus further supporting the previous family studies.

In July 2010 a group of geneticists at the Korea Advanced Institute of Science an Technology altered the sexual preferences of female mice by removing a single gene linked to reproductive behavior. Without the gene, the mice exhibited masculine sexual behavior and attraction toward urine of other female mice. Those mice who retained the gene fucose mutarotase (FucM) were attracted to male mice.[19]
Pederi i lezbe se radjaju k'o pederi i lezbe. Dok ovo nisam saznao i ja sam imao "nenormalno, konzervativno, primitivno i zaostalo" shvatanje fenomena privlacnosti individua istog pola. Sad znam i ne sudim o ljudima na osnovu seksualne orjentacije. I sve bi to bilo super i ok da ovo nije skretanje sa teme, mada izgleda i da nismo daleko od originalnog pitanja, koje se izgleda, kako tema dalje ide, pretvara u "Bil dao da ti ona gladi muda dok ga njemu guras" :lol:

Moracu se sloziti sa vecinom balkanskih kolega i priznati da mi nimalo ne bi smetalo da mi draga dovede svoju miljenicu pa da ne znam gdje udaram :sretan: obrnuta varijanta mi nije najprivlacnija :cry:
relevantan

#40 Re: Biseksualnost u vezama

Post by relevantan »

irac300 wrote:Šta li tebe natjera da se aktiviraš nakon 5 godina? :D

Otkrila da je bi-bi....a možda i ne bi-bi :D ....pa sada traži mišljenje cijenjenih forumaša :D

Inače tema isprana k'o trulex :roll: , što reče Mufljuz sve kul i sve pet....
gnjev

#41 Re: Biseksualnost u vezama

Post by gnjev »

Imal ovdje homofoba

Saian

#42 Re: Biseksualnost u vezama

Post by Saian »

off topic ili ne

JERRY: What are you talking about? I'm not goin' to do it.

GEORGE: You're not goin to do it? What do you mean, You're not goin to do it?

JERRY: I can't. I'm not an orgy guy.

GEORGE: Are you crazy? This is like discovering Plutonium ... by accident.

JERRY: Don't you know what it means to become an orgy guy? It changes everything. I'd have to dress different. I'd have to act different. I'd have to grow a mustache and get all kinds of robes and lotions and I'd need a new bedspread and new curtains I'd have to get thick carpeting and weirso lighting. I'd have to get new friends. I'd have to get orgy friends. ... Naw, I'm not ready for it.

GEORGE: If only something like that could happen to me.

JERRY: Oh, shut up you couldn't do it either.

GEORGE: I know.
Great Cornholio

#43 Re: Biseksualnost u vezama

Rolo wrote: E to je onda dobro, ako nećeš patološku prilagodbu i da odustaneš od samog sebe. Al' i za takav stav treba imat bar nekolicinu istomišljenika, sam sebe ne možeš proglasit normalnim, koliko god mislio da si nenormalan.

Ovo 'laku noć' mi malo homoseksualno zvuči :lol: :lol:
Ajd sretno forumski kolega
U pravu si, ne možeš sam sebe proglasiti normalnim, mora ti neko potvrditi da si normalan. Ja vjerujem u Boga, vjerujem da znam šta On smatra normalnim, i po pitanju normalnosti se "ravnam" po tome.

A ovo što se tiče toga da jedan gen, ili više njih, određuje da li će neko biti homoseksualac, da je seksualna orijenatacija proizvod isključivo biološkog naslijeđa, ne vjerujem da je to istina, vjerujem da je seksualna orijentacija rezultat međudjelovanja više faktora među kojima su biološki faktori samo jedan od bitnih faktora.

Ali eto, ako se naučnim istraživanjima potvrdi da je seksualna orijentacija isključivo biološke prirode promijeniću svoj stav, a moj sadašnji stav je da se niko ne rađa kao homoseksualac, biseksualac ili heteroseksualac., već to postaje tokom života, međudjelovanjem tri faktora, biološkog naslijeđa, djelovanja okoline i vlastite aktivnosti.
tiranosaur

#44 Re: Biseksualnost u vezama

Post by tiranosaur »

100 ljudi 100 cudi...treba prihvatati svakoga sa svim svojim manama i vrlinama....treba i trebalo bi....
ali za mene poremecaji ovakve vrste nisu mane pa da ih prihvatim kao takve i da mi bude normalne...
koliko parova ceka godinama na usvajanje djece,pa nista a dodju dva tipa i s lakocom sve obave..uzas...
to je cisto med.poremecaj i nista dalje...psiha koja se treba dugo i pazljivo lijeciti...a normalno sigurno nije....
i kako neko moze smatrati za normalnim da dva tipa ili dvije zene se sasvim normalno ozene i osnuju obitelj...WTF!!!
ovaj svijet ide u pm
debelimedo

#45 Re: Biseksualnost u vezama

Post by debelimedo »

Postoje homoseksualne zivotinje, cak u procentima koji ugrubo odgovaraju procentima homoseksualaca kod ljudi.
Tako da argument da nije prirodno pada u vodu. U ostalom: automobili nisu prirodni, racunari, medicina, brak, skole, itd itd itd.

Parade se organizuju da bi se razbile predrasude.
Pokusali su zabraniti i parade u Berlinu, pa sada dodje 1.000.000 ljudi na nju od cega je najmanje LGBT populacije. Samo dobra zabava.

Ja niti sam bisex niti gay, volim zene cak i previse za moje dobro :D, ali svako ima pravo da zivi svoj zivot kako hoce i NIKO nema pravo da mu to oduzme (naravno sve dok nije povrijedjena treca strana).
Liberalizam i tolerancija je rijesenje. Ko nece to nek fino se pokupi pa nek ide u Iran ili neku drugu debilnu drzavu koja ti govori kako da mislis, kako da se ponasas i u sta smijes vjerovati.

Sto se tice veza, imao sam djevojku koja je bila bisex mada je nikad nisam uspio nagovoriti na FFM :(, .bojala se da ce mi se ta druga svidjeti vise od nje :D, odrzavam kontakte naravno ako sta izleti :D.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#46 Re: Biseksualnost u vezama

Post by ladyblue18 »

Cisto da vas upozorim da se lijepo ponasate :D
vaučer

#47 Re: Biseksualnost u vezama

Post by vaučer »

Nije mi jasna tema.
Ako si u vezi s nekim istog spola onda si u homoseksualnoj vezi, ako ne onda si u heteroseksualnoj vezi. Jedino kako možeš biti u biseksualnoj vezi je da si u ljubavnom trokutu žžm ili mmž ili da želiš biti u istom, u kojem slučaju ti je trenutna veza osuđena na slom. Izgleda kao da je biseksualnost problematična za veze i ne vidim kako je ustvari možeš prakticirati unutar jedne veze (standardno poimanje pojma). Dakle o čemu se tu radi?
Great Cornholio

#48 Re: Biseksualnost u vezama

ladyblue18 wrote:Cisto da vas upozorim da se lijepo ponasate :D
Nemoj ti ovima iz EU govoriti da mi pričamo ovako kako pričamo, neće nas nikad pustit' da živimo sa njima normalnima :D
Great Cornholio

#49 Re: Biseksualnost u vezama

vaučer wrote:Nije mi jasna tema.
Ako si u vezi s nekim istog spola onda si u homoseksualnoj vezi, ako ne onda si u heteroseksualnoj vezi. Jedino kako možeš biti u biseksualnoj vezi je da si u ljubavnom trokutu žžm ili mmž ili da želiš biti u istom, u kojem slučaju ti je trenutna veza osuđena na slom. Izgleda kao da je biseksualnost problematična za veze i ne vidim kako je ustvari možeš prakticirati unutar jedne veze (standardno poimanje pojma). Dakle o čemu se tu radi?
Da, bisekusalne osobe se mogu "ostvariti" jedino u "ljubavnom" trokutu, i to ako je jedna osoba bisekusalna, ako dvije biseksualne osobe požele da uđu u vezu onda takva veza uključuje minimalno četiri osobe. Valjda je tako :-? :D
macmoodan

#50 Re: Biseksualnost u vezama

Post by macmoodan »

Mr Chow wrote:Kojim ba gej genom? Citiras clanak s wikipedije kao nesto sto je naucno potkrijepljeno!!! Halo WIKIPEDIJA! Daj mi makar jedan strucan clanak o tome s Medline ili neke druge relevantne baze naucnih clanaka! Gej gen?! WTF! Propaganda je najjace oruzije, ali koristiti se ovakvim stvarima kako bi priblizili homoseksualizam kao nesto sto je prirodno odredjeno, to je fakat previse. Sto je najtuznije "istrazivanje" je provedeno od covjeka koji otvoreno podrzava pedere cak i njihiovo pravo na usvajanje djece..
Neces valjda da taj nacin degradirati ovu temu? I dalje pricamo o pederima umjesto o biseksualcima...
http://discovermagazine.com/2007/jun/bo ... mTju1On558
http://healthland.time.com/2012/12/13/n ... sexuality/
http://www.independent.co.uk/news/resea ... 80244.html
http://bigthink.com/think-tank/the-gay- ... hypothesis
Uradjeno je dovoljno istrazivanja i objavljeno dovoljno studija da nema potrebe da mi razbijamo glavu postoji li ili ne postoji, to su davno otkrili ljudi koji se bave takvim istrazivanjima. Ono u cemu je problem (ne samo kad je pederluk u pitanju) je sto se treba staviti u poziciju covjeka kojeg su od najranijeg djetinjstva privlacili djecaci, koji je zbog toga prolazio kroz pakao u skoli, koji je odrastao i shvata da je to sto jeste, a onda mu dodjem ja i kazem da on to nije i da je sve izdrzao i ostao peder zato sto je mazohista :roll:
Ali i pokusati shvatiti takvu osobu je samo po sebi pederski, da ne spominjem eventualnu diskusiju sa hetero prijateljima - odmah bi se samog pederom proglasili, pa je lakse rec to je devijacija i kad su vec naopaki i nenormalni i ne zasluzuju normalan zivot.

A sad pravo pitanje za dalji rasplet teme - jel biseksualac primac ili davac? Konkretno, ako mi draga dovede nekog slatkog kolegu i ja ih oboje izbusim a on samo nju (ja ostanem nevin), ja sam i dalje hetero a on je biseksualac jel tako? :D
Post Reply