Ako bi otisli dosta toga zavisi i od prve utakmice i ako bi dobro krenuli onda je sve mnogo lakse a ako bi lose startovali onda moze lose i da se zavrsi.Ammaar wrote:Svi oni koji misle da ce BIH odigrati 3 utakmice I nazad kuci varaju se, sve osim polufinala na SP bi bila propast za nas ubitacki tim. Treba gledati unaprijed nas strucni stab mislim da vec kroji planove kako da uzmemo SP ili barem doguramo do polufinala. Ovo zvuci mnogima smijesno I sarkasticno ali fakat sam u "ozbilji" sa ovim timom podpomognuti "Seom rusiocem" ima da tucemo sve. Ubitacki napad uz betonsku odbranu sa umjetnickom sredinom predvodjenom velikim umijetnikom Miretom ima da metemo sve ispred sebe ukljucujuci I Spaniju, Njemacku, Holandiju, Urugvaj a I domaci Brazil.
BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- lazni liberal
#26 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
-
Adi-g
#27 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Po inf iz centrotransa, samo aranzman ce biti oko 10000KM. Ali jos toliko treba sigurno za dzeparac i ostale troskove. Ma ispadne ko odlazak na hadz. Njih boli djon jer sigurno kazu da znaju 50 osoba koje ce 100% ici, ostalo ko uleti dobro jeste.
Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2
Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2
- medjutim
#28 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Hahaha pa ujutro bi samo dugmici ostaliBlack swan wrote:vjerovatno oko 5000 maraka
sa tendencijom da će možda spavati na klupi
ponekad...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
pa ljudi su u italiji 1990. spavali na klupama
vjerujem da će sigurnost za prvenstva biti bolja...
vjerujem da će sigurnost za prvenstva biti bolja...
- dale cooper
#30 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Ma da hoće svi organi ostati.medjutim wrote:Hahaha pa ujutro bi samo dugmici ostaliBlack swan wrote:vjerovatno oko 5000 maraka
sa tendencijom da će možda spavati na klupi
ponekad...
- klavirdžija
#31 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Bio prije nekoliko godina tamo (da se pohvalim
) i zaključio da je makar Rio relativno skup grad, sasvim u nivou većih zapadnoevropskih gradova, pa možda i malo jače… Ne samo što se tiče smještaja nego i ostalog (hrana, izlasci itd). Tokom trajanja prvenstva cijene se mogu samo uduplati, i to u najboljem slučaju...
-
EminaSA
#32 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Sve se nemaDalje postoje stvari koje ne smiju se propustit poput sexualnog opštenja sa meleskinjom, ako si neka reprezentativna pojava onda bi to mogao dobiti đaba, u drugom slučaju moraš platiti.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#33 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Mohikanacc wrote:Pozdrav svima, nadam se da je dobro mjesto za postaviti temu. Pod uslovom da se situacija zavrsi kako treba, BIH bi lako mogla otici na svjetsko prvenstvo.
Da li je neko zainteresovan da gleda nase momke uzivo? Ukoliko se kvalifikujemo, vase procjene koliko bi bilo nasih navijaca? Da li bi se dalo organizovati kao sto smo radili kada smo isli u Pariz? (a racunajte da je ovo mnogo veci i kompleksniji put)
Iz moje neposredne okoline znam bar 30ak ljudi koji bi sigurno isli (a gradic je manji) + sigurno ce biti sa strane.
Neka moja racunica, ali tek ugrubo (nisam racunao kakve ce cijene biti za SP) je otprilike 5000-6000 KM po osobi, dakle karte za sve utakmice BH u grupi, smjestaj, malo da se popije i pojede, za izlazak navece i neke zene, da se obidju ti gradovi u kojima cemo biti, transport do drugih gradova, manje vise sve uracunato. S tim da gledam na stranim sajtovima jedni prognoziraju da ce biti manje od tog novca, drugi dosta vise.
Nadam se da ce biti konstruktivnih odgovora, hvala!
Recimo 5-7 dana avionska karta i smjestaj odstekaj 4.000€ Trenuto zbog Konfederaciskog turnira su karte nad 1.200€ za vrijeme Svjetskog prvenstva ispod 2.000€ zaboravi bar iz Europe. A da nepricam o smjestaju. Ja imam tu srecu da u tri grada tamo mogu nociti DZABA
- karanana
#34 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
minimalno 9.000 maraka. ako dodjemo do finala, oko 12-13 tisuca.
- rajvoSa0
#35 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Imaš li predstavu koliko će uopšte biti karta za finale, polufinale, 1/4? Mnogo više od toga što ti računaš..karanana wrote:minimalno 9.000 maraka. ako dodjemo do finala, oko 12-13 tisuca.
Ali ja da idem, ili bi išao kako treba, nebi se štekao sa 5000 KM, bolje uzeti normalan smještaj, fino sve, nego da strahuješ hoće te neko pokrasti, hoćeš ostati živ i slično.
Pa nije to put u Makarsku da se može tako..
- Brat
- Zviz
#37 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Sigurnost ce biti na nivou, samo opet mozda covjek nebi trebao poslje 22:00 da izlazi iz hotelarajvoSa0 wrote:Imaš li predstavu koliko će uopšte biti karta za finale, polufinale, 1/4? Mnogo više od toga što ti računaš..karanana wrote:minimalno 9.000 maraka. ako dodjemo do finala, oko 12-13 tisuca.
Ali ja da idem, ili bi išao kako treba, nebi se štekao sa 5000 KM, bolje uzeti normalan smještaj, fino sve, nego da strahuješ hoće te neko pokrasti, hoćeš ostati živ i slično.
Pa nije to put u Makarsku da se može tako..
-
Eborg
#38 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Treba poceti onaj Bingo igrati. 
- Butmiran
#39 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Ne da Bingo ništa.Eborg wrote:Treba poceti onaj Bingo igrati.
-
Rob_Atl
#40 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Auu pa ovi Brazilci fakat nisu normalni, bacat ce reprezentacije s kraja na kraj drzave, kako su to ameri odradili 1994 uopste nisu bacali daleko reprezentacije cak su igrali u istom gradu poneki. Ovi su bas pretjerali nijedna reprezentacija nece igrat u istom gradu, a najgore ce proci grupe A, D , G i E te grupe ce odigrati po jednu utakmicu u Manaus gradu koji je ubjedljivo najdalji, zato molite boga da nas ne zapadnu ove grupe
... Sta je tu je treba najmanje 4000-5000 dolara , ali mozda bude ovih agencija sto ce davati i jeftinije , ali poznavajuci nasu dijasporu + plus prvo svjetsko, raja nalozena bice nas opet 10 000 kako god

- cekpi
#41 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Mi razmatramo varijantu odlaska u Brazil po sopstvenom aranzmanu (znaci bez turisticke agencije)
JEFTINIJA VARIJANTA
Kruzerom oko 12-14 dana i to: Venecija, Casablanca, Tenerife, Brazil. Najjeftinija karta kostala bi oko $1,200 u oba pravca. Posto planiramo kupiti kartu u jednom smjeru kruzeru, a povratak avionom, prema nekim informacijama koje sam dobio - do Brazila, kruzerom, put bi kostao oko $700-$800 (kabina, pogled u palubu, bez balkona, all not inclusive). Povratak iz Brazila avionom oko 1000 dolarosa.
Smjestaj (jeftin) planiramo oko $40-50 na noc (booking.com). Hrana i pice oko $50 na dan (pive iz dragstora, konzerve, kafa u kaficu, i poneki izlazak). Prevoz do-sa utakmice, te ulaznice na stadion su jos uvjek veliki
Podvuceno: oko $3,000-$3,500 / po osobi, al da se dobro stisnemo.
Nesto od ovoga se moze ustinuti ako kupimo povratnu kartu (povratna avionom ili povratna brodom). Usteda oko $500!
SKUPLJA (POZELJNIJA) VARIJANTA
Kruzerom isto ko i gore, balkon i pogled na ocean, all inclusive: $2000-2200 (povratna).
Smjestaj i hrana u Brazilu - 150 dolara dnevno;
Izlasci / provod u Brazilu - 100 dolara dnevno
Izmedju $6000 i $7000

LM, bilo kako bilo, velike su sanse za odlazak. BTW: Prodajem sinovu PS Vitu, motor i Playstajson, cerkine role i biciklo, zeninu Fabiu i zarucnicki prsten. Amidza iz Sveske reko dat milju ojra - pa eto .... ako ima jos dobrovoljnih dotacija, spreman sam za suradnju..
Poz
JEFTINIJA VARIJANTA
Kruzerom oko 12-14 dana i to: Venecija, Casablanca, Tenerife, Brazil. Najjeftinija karta kostala bi oko $1,200 u oba pravca. Posto planiramo kupiti kartu u jednom smjeru kruzeru, a povratak avionom, prema nekim informacijama koje sam dobio - do Brazila, kruzerom, put bi kostao oko $700-$800 (kabina, pogled u palubu, bez balkona, all not inclusive). Povratak iz Brazila avionom oko 1000 dolarosa.
Smjestaj (jeftin) planiramo oko $40-50 na noc (booking.com). Hrana i pice oko $50 na dan (pive iz dragstora, konzerve, kafa u kaficu, i poneki izlazak). Prevoz do-sa utakmice, te ulaznice na stadion su jos uvjek veliki
Nesto od ovoga se moze ustinuti ako kupimo povratnu kartu (povratna avionom ili povratna brodom). Usteda oko $500!
Kruzerom isto ko i gore, balkon i pogled na ocean, all inclusive: $2000-2200 (povratna).
Izmedju $6000 i $7000
LM, bilo kako bilo, velike su sanse za odlazak. BTW: Prodajem sinovu PS Vitu, motor i Playstajson, cerkine role i biciklo, zeninu Fabiu i zarucnicki prsten. Amidza iz Sveske reko dat milju ojra - pa eto .... ako ima jos dobrovoljnih dotacija, spreman sam za suradnju..
Poz
-
Suzie Q
#42 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
povratne avionske karte iz Londona za Rio se mogu naći u ovom momentu za min. 550 funti a do i iz Londona opet low cost let iz RH za nekih 50-60 eura ima uvijek.
bez obzira koliko sve koštalo, mora se planirati još makar isto toliko ne za trošenje, nego za "ne daj Bože", to je drugi kraj svijeta, nije to Europa pa da se možeš i stopom kući vratiti ako ostaneš švorc, spavati u parku i sl. Nije se svjetsko ni u Africi proslavilo radi daljine, sad možda dijaspora po brojnosti izvuče ali sve to skupa je za većinu nas nemoguća misija
bez obzira koliko sve koštalo, mora se planirati još makar isto toliko ne za trošenje, nego za "ne daj Bože", to je drugi kraj svijeta, nije to Europa pa da se možeš i stopom kući vratiti ako ostaneš švorc, spavati u parku i sl. Nije se svjetsko ni u Africi proslavilo radi daljine, sad možda dijaspora po brojnosti izvuče ali sve to skupa je za većinu nas nemoguća misija
- Arteta
#43 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Kada bi Kolasinac igrao za nas na poziciji zadnjeg veznog, siguran sam da cemo napraviti iskorak.Ammaar wrote:Svi oni koji misle da ce BIH odigrati 3 utakmice I nazad kuci varaju se, sve osim polufinala na SP bi bila propast za nas ubitacki tim. Treba gledati unaprijed nas strucni stab mislim da vec kroji planove kako da uzmemo SP ili barem doguramo do polufinala. Ovo zvuci mnogima smijesno I sarkasticno ali fakat sam u "ozbilji" sa ovim timom podpomognuti "Seom rusiocem" ima da tucemo sve. Ubitacki napad uz betonsku odbranu sa umjetnickom sredinom predvodjenom velikim umijetnikom Miretom ima da metemo sve ispred sebe ukljucujuci I Spaniju, Njemacku, Holandiju, Urugvaj a I domaci Brazil.
-
Eborg
#44 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Ne znam hoće li biti povoljnije ići u vlastitom aranžmanu (normalni uslovi i smještaj) ili preko agencije (normalni uslovi i smještaj).
Činjenica je da ne znamo hoćemo li se plasirati niti gdje ćemo igrati tako da opcija kupovine avionske karte već sada do Brazila pa nekako snalaženje do odgovarajućeg grada nosi puno rizika.
Brazil je ogromna i vrlo opasna zemlja tako da treba i to imati u vidu, nije tamo baš preporučljivo qurčiti se uz Halida i misliti da je svijet naš kao što to uvijek radimo u Evropi.
Činjenica je da ne znamo hoćemo li se plasirati niti gdje ćemo igrati tako da opcija kupovine avionske karte već sada do Brazila pa nekako snalaženje do odgovarajućeg grada nosi puno rizika.
Brazil je ogromna i vrlo opasna zemlja tako da treba i to imati u vidu, nije tamo baš preporučljivo qurčiti se uz Halida i misliti da je svijet naš kao što to uvijek radimo u Evropi.
- Zviz
#45 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
cekpi wrote:Mi razmatramo varijantu odlaska u Brazil po sopstvenom aranzmanu (znaci bez turisticke agencije)
JEFTINIJA VARIJANTA
Smjestaj (jeftin) planiramo oko $40-50 na noc (booking.com). Hrana i pice oko $50 na dan (pive iz dragstora, konzerve, kafa u kaficu, i poneki izlazak). Prevoz do-sa utakmice, te ulaznice na stadion su jos uvjek velikiPodvuceno: oko $3,000-$3,500 / po osobi, al da se dobro stisnemo.
Izmedju $6000 i $7000![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Poz
Sve je to u redu ali ako gledas cijene preko nekih scan-fly, booking i sl. njima zaboravi, sve i jedan booking ti moze biti ponisten na kraju. Znaci smao direkt booking preho sajta hotela, ili preko agenture, a tako isto i za trensportne karte. Sto se tice putovanja, poznam ljude koji su isli u J.Afriku 2010 i znam da su potrosili vise nego sto su racunali. Druga stvar su ulaznice za utakmice. Jedina garancija da gledas utakmicu svoje reprezentacije je da kupis kartu preko svog saveza - preko FIFE je lutrija i mozete zapasti neka utakmica. Koliko ce karti BiH savez dobiti u slucaju prolaza na SP odlucuje FIFA ali budite sigurni da nece dobiti isti broj karata kao Njemacka ili Argentina. 10 Dana traje samo ciklus od prve tri utakmice. Kao dugo jos nije moguce kupiti kartu za taj period ali evo jedan primjer kad bi letili na 12 dana iz Kopenhagen preko Amsterdama i tako nazad u periodu 9.4.2014 do 21.4.2014 karta kosta 1.730KM.
STO SE TICE PUTOVANJA UNUTAR BRAZILA TO JE NAJMANJI PROBLEM. KUPITE PASS I MOZETE DO 8-9 PUTA DA LETITE UNUTAR BRAZILA SA TIM PASS-OM - CIJENA JE OD 400€ BEZ POREZA ... PA NADALJE. NEGATIVA JE STO MORAS SVA PUTOVANJA DA UNAPRIJED ISPLANIRAS IZMEDJU NEKIH GRADOVA SE MOZE I VLAKOM. IMAM DOSTA PRIJATELJA U BRAZILU - NESTO STRANACA KOJI TAMO ZIVE A NESTO I DOMACIH. AKO KOGA STA ZANIMA SPECIFICNO NEK MI OSTAVI PP.
-
Eborg
#46 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Rekao je Marciano da će mu biti drago da ugosti navijače reprezentacije Bosne i Hercegovine. Eto, navijači Čelika, Sarajeva i Širokog Brijega neka počnu da ga kontaktiraju. 
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#47 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Mene samo interesuje kako ce da rijese problem kriminala u Brazilu, pogotovo u Riu i Sao Paoulu...BOPA im ne moze nista pa ne znam sta jos mogu da urade...mozda vojsku na ulice da stave dok traje prvenstvo...doduse kada je mogla JuznoAfricka Republika, valjda ce moci i Brazil...
Bio sam 2008 godine i prilicno je napeto. Vodic nam je rekao da ne pokazujemo kamere, aparate itd a mi kontali da nas lozi i da nije tako strasno. I seta tako jaran, samim centrom Ria i snima kamerom, kad mu prilazi lik kojeg naravno ne poznajemo bijelac u odijelu i prvo na portugalskom pa onda na tecnom engleskom ga moli da spusti kameru jer ce mu neko ruku otkinuti.
Znam da su cijene tehnike bile 3-4 puta vise nego kod nas.
Kopakabana je javna plaza i tu cete vidjeti svega...idite na Ipenamu, malo se placa ulaz ali je sve 100 puta pismenije...
Sam brazil nije nesto skup ali ovi sto kontaju da odu tamo i da nadju spavanje za 40 USD su u zabludi...za karneval koji je svake godine ne moze eda se nadje za 40 USd a ne za prvenstvo.
Takodjer imajte odskenirane pasose , licne i posaljite ih sebi na mail (gmail, hotmail, nesto cemu mozete da pristupite) jer je lakse u slucaju problema objasniti ko ste i sto ste.
Meni VIZA nije radila tada na nekim mjestima a na nekim je radila (u hotelu npr. nije) ali to je valjda do sada ispravljeno jer sam ja bio prije par godina.
Gledao sam derbi Ria na Marakani , Flamengo - Fluminense i samo mogu reci da je to potpuno novi nivo navijanja ...nesto sto nisam vidio nikada u zivotu ...prvo nema huligana nikakvih nego pismena ekipa navija a drugo, kakave su to koreografije navijackih skupina ...mislim to je umjetnost stvarno ...
Bio sam 2008 godine i prilicno je napeto. Vodic nam je rekao da ne pokazujemo kamere, aparate itd a mi kontali da nas lozi i da nije tako strasno. I seta tako jaran, samim centrom Ria i snima kamerom, kad mu prilazi lik kojeg naravno ne poznajemo bijelac u odijelu i prvo na portugalskom pa onda na tecnom engleskom ga moli da spusti kameru jer ce mu neko ruku otkinuti.
Znam da su cijene tehnike bile 3-4 puta vise nego kod nas.
Kopakabana je javna plaza i tu cete vidjeti svega...idite na Ipenamu, malo se placa ulaz ali je sve 100 puta pismenije...
Sam brazil nije nesto skup ali ovi sto kontaju da odu tamo i da nadju spavanje za 40 USD su u zabludi...za karneval koji je svake godine ne moze eda se nadje za 40 USd a ne za prvenstvo.
Takodjer imajte odskenirane pasose , licne i posaljite ih sebi na mail (gmail, hotmail, nesto cemu mozete da pristupite) jer je lakse u slucaju problema objasniti ko ste i sto ste.
Meni VIZA nije radila tada na nekim mjestima a na nekim je radila (u hotelu npr. nije) ali to je valjda do sada ispravljeno jer sam ja bio prije par godina.
Gledao sam derbi Ria na Marakani , Flamengo - Fluminense i samo mogu reci da je to potpuno novi nivo navijanja ...nesto sto nisam vidio nikada u zivotu ...prvo nema huligana nikakvih nego pismena ekipa navija a drugo, kakave su to koreografije navijackih skupina ...mislim to je umjetnost stvarno ...
-
Eborg
#48 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Pokušavaju da suzbiju kriminal, napadaju one favele ali je tanko to.
Bit će kriminala, to je sigurno.
-
UnscarD
#49 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Ovakvu je nama uputu vodic dao :Eborg wrote:Pokušavaju da suzbiju kriminal, napadaju one favele ali je tanko to.
Nosite samo para koliko vam treba za to gdje smo krenuli. Skidate satove, narukvice, prstenje i sve ostalo sto asocira na bogatstvo. Kamere drzite u dzepu i slikate brzo i opet u dzep. U slucaju pljacke, bez obzira sto vam pljackas moze izgledati kao dijete, to para sto imate date i izvrnete dzepove da vidi da nemate vise. Niko da ne glumi heroja.
Srecom nismo imali bas nikakvih problema (ustvari jesmo ali to smo mi sami zakuhali) tako da je mozda i vodic malo pretjerivao u svemu tome. Mene je vodic uvodio u favelu iz koje je on ali nisam vidio one scene iz Tropa de elite, da su naoruzani itd ...od 3 problematicne situacije, mi smo direktno prouzrokovali 2 (malo podmitiili policiju i sve je bilo ok) a u jednoj smo se samo sklonili ( na Kopakabani) a policija se na quadovima nacrtala za par minuta.
Ne moze bez kriminala biti drzava, jer kada se vozis auto putem i gledas vila na vilu, ne znas koja je bolja i onda prodjes kroz tunel i izadjes na drugoj strani brda i naletis na favelu sa desne strane gdje je bijeda i jad ...velike su to oscilacije u drustvu i to nikakava surovost policije nece nikada istrijebiti ...
-
UnscarD
#50 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA
Ne rekoh najvaznije ...mene je tada tih 12 dana kostalo oko 5000KM ali je to bilo prije par godina i van svake sezone ...