Mislim na to da imamo zajednicke teme, interese, da razmisljamo isto o osnovnim stvarima u zivotu, da kad odem s njim na kafu ne osjecam kako mi izumiru mozdane celije, itd.
A intelektualni nivo (predpostavljam da mislis na isti nivo obrazovanja) ti garantuje da s njim mozes popricati kao s covjekom? Uuuuuuu gadno se varas..
Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoji li
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Baby Jane
#26 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
- insomnia78
-
Tigar33
#28 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
Ja sam čuo da sve što idu više u godine i muškarci i žene sve više mana nalaze i tako ostanu suha .... 
- Baby Jane
#29 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
Tipicno musko, procitas svaku trecuMr Chow wrote:Baby Jane wrote:Mislim na to da imamo zajednicke teme, interese, da razmisljamo isto o osnovnim stvarima u zivotu, da kad odem s njim na kafu ne osjecam kako mi izumiru mozdane celije, itd.
A intelektualni nivo (predpostavljam da mislis na isti nivo obrazovanja) ti garantuje da s njim mozes popricati kao s covjekom? Uuuuuuu gadno se varas..
Izvini, ali to nema nikakve veze s intelektualnim nivoom.. Smijesno je intelektualcem smatrati nekoga jer doticni ima zavrsen fakultet i/ili doktorat, a u sustini je mentol..
Gdje sam ja rekla da intelektualcem smatram nekog sa fakultetom/doktoratom? De, podvuci mi tu recenicu, ziv bio.
Sto ne mogu supe na viljusku.
- vitamini
#30 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
Kad sam snizila kriterije do maksimuma ostadoh prevarena. Od kako sam ih podigla, život mi je mnoooogo ljepši. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#31 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
baby jane piše doktorat samim tim niko bez titule docenta ne dolazi u obzir 
- Baby Jane
#32 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
Pa, ne znam, progledala bih kroz prste nekom milioneruBlack swan wrote:baby jane piše doktorat samim tim niko bez titule docenta ne dolazi u obzir
- zonna
#33 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
bravo! nikad ne gledati ispod sebe to je zlatno pravilo ako nećeš da na....švitamini wrote:Kad sam snizila kriterije do maksimuma ostadoh prevarena. Od kako sam ih podigla, život mi je mnoooogo ljepši.
- Baby Jane
#34 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
Mr Chow wrote:Baby Jane wrote: Tipicno musko, procitas svaku trecu![]()
Gdje sam ja rekla da intelektualcem smatram nekog sa fakultetom/doktoratom? De, podvuci mi tu recenicu, ziv bio.
Sto ne mogu supe na viljusku.
To sam dodao onako usput ili je u dijalogu s tobom potrebno striktno se ogrniciti na broj recenica u omjeru 1:1?
Pa, citira ti moj post i jos me k'o prozivas nesto.
btw treba
- tiranosaur
#35 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
za pravu ljubav nikad nije kasno ...a ako se zalijeces s nekim samo da nisi sam/a bolje je nista ne zapocinjati...nema tu srece...
vozovi uvijek dolaze i odlaze...treba samo pravi vagon potrefiti
vozovi uvijek dolaze i odlaze...treba samo pravi vagon potrefiti
- zonna
#36 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
poenta je na dobroj vožnji. nebitno je kakav je voz i da li je zadnji ili predzadnji...
- JThomas
#37 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
to baš nije današnja, nego nekadašnja percepcija intelektualca. jer nekad je diploma značila barem da si se namučio zbog nje. a danas ne mora značiti ništa.
-
Rolo
#38 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
Hvatanje posljednjeg voza nije za ljude slabih živaca
Sniziš kriterij, snizio si sebe, a povećaš li ih do maksimuma, samo kriteriji i ostanu.
Drugim riječima, teško je naći odgovarajućeg partnera ako mislimo da nismo dovoljno dobri za nikoga, ili kad mislimo da niko nije dovoljno dobar za nas. I u ovom drugom slučaju se ne radi o jakom samopouzdanju, nego više o skrivanju da nikad niko ne vidi kolika je praznina.
Skromnost nije vrlina, jer tad ko da i ne postojiš, ko bi te primijetio kad si ko ispljuvak koji čeka da ga neko pokupi?
Baš obrnuto, kad se ne stidiš sebe i svojih želja, tad se možeš slobodno zagledat u nekoga ko ti je zanimljiv, a i neko drugi u tebe.
Sniziš kriterij, snizio si sebe, a povećaš li ih do maksimuma, samo kriteriji i ostanu.
Drugim riječima, teško je naći odgovarajućeg partnera ako mislimo da nismo dovoljno dobri za nikoga, ili kad mislimo da niko nije dovoljno dobar za nas. I u ovom drugom slučaju se ne radi o jakom samopouzdanju, nego više o skrivanju da nikad niko ne vidi kolika je praznina.
Skromnost nije vrlina, jer tad ko da i ne postojiš, ko bi te primijetio kad si ko ispljuvak koji čeka da ga neko pokupi?
Baš obrnuto, kad se ne stidiš sebe i svojih želja, tad se možeš slobodno zagledat u nekoga ko ti je zanimljiv, a i neko drugi u tebe.
-
miracolo
#39 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
Ja smatram da svi koji prođu neke početničke ljubavi i greške slijepog voljenja, spuste loptu, na ovaj ili na onaj način.
-
Rolo
#40 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
miracolo wrote:Ja smatram da svi koji prođu neke početničke ljubavi i greške slijepog voljenja, spuste loptu, na ovaj ili na onaj način.
I spuste loptu i probiju je
-
miracolo
#41 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
I spuste loptu i probiju je
[/quote]
probijena je već!
-
blugirl
#42 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
Gle, tridesete su nove dvadeseteFiligramskiPlocnik wrote:30te, pocetak 30tih su godine kada bi se polako pocela kristalizovati situacija na ljubavnom planu, sta i kako dalje.![]()
Imaju li muskarci i zene visoka ocekivanja u vezi buduceg partnera? Svjedoci smo da sve vise i vise muskaraca i zena ostaju sami..
Jedni su razocarani u ljubav, drugi cekaju svog idealnog partnera.. Da li se kriterijumi spustaju vremenom?
Ali koliko stvarno vrijedi na danasnjem "trzistu" zena od 35-40 godina ili i vise, odnosno muskarac od +45 godina, ako su tu pored nas i mladje, ljepse, umiljatije verzije..
Kakve muškarce žene treba da traže posle tridesete?
Generalno, ne predlazem nikakvu pretjeranu racionalizaciju kod odabira zivotnog saputnika. Il ti odgovara, ili ne. Mozes li se budit pored te osobe do kraja zivota? Cini li te sretnom/sretnim? Nasmijava li te? Da li je zivot ljepsi sto tom osobom?
- mO k3
#43 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
hajde bre , svaki lonac nadje svoj poklopac 
- Ramzess Veliki
#44 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
Sviđa mi se ovaj komentar.zonna wrote:poenta je na dobroj vožnji. nebitno je kakav je voz i da li je zadnji ili predzadnji...
- kockica_kockica
#45 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
Prvi ili zadnji voz... vazno je voziti se i uzivati u voznji... sve drugo je nevazno...
-
Nokija
#46 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
Ova mi je fomulacija pravo bezze. Isto ko da prije braka nema zivota, i ko da se mrak s ociju skida kod maticara.
Takodje mi je ovo sa kriterijima bezze. Imam kriterije kad nesto kupujem jer mi treba neka stvar koja ce zadovoljiti moje potrebe. Ali postavljati kriterije u nekim privatnim stvarima je odlika nezrelog ponasanja i nesigurnosti. Ljudi koji kod izbora partnera insistiraju na ispunjavanju "kriterija" su obicno jako nesigurni, boje se blizine i sl. Onda im to sluzi kao odbrambeni mehanizam. Posebno izrazeno kod zena. Vecina zena koje poznajem i koje insistiraju na tim svojim kriterijima vecinu dosadasnjeg zivota su provele same. Kad im predlozis da ih upoznas sa nekim poznanikom nalijepe te kao: "stas ti meni imas traziti momka ko da ja ne mogu sama". Ili pocnu kritikovati njegov izgled. Na to samo mogu reci: hu iz ju?
Takodje mi je ovo sa kriterijima bezze. Imam kriterije kad nesto kupujem jer mi treba neka stvar koja ce zadovoljiti moje potrebe. Ali postavljati kriterije u nekim privatnim stvarima je odlika nezrelog ponasanja i nesigurnosti. Ljudi koji kod izbora partnera insistiraju na ispunjavanju "kriterija" su obicno jako nesigurni, boje se blizine i sl. Onda im to sluzi kao odbrambeni mehanizam. Posebno izrazeno kod zena. Vecina zena koje poznajem i koje insistiraju na tim svojim kriterijima vecinu dosadasnjeg zivota su provele same. Kad im predlozis da ih upoznas sa nekim poznanikom nalijepe te kao: "stas ti meni imas traziti momka ko da ja ne mogu sama". Ili pocnu kritikovati njegov izgled. Na to samo mogu reci: hu iz ju?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#47 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
ima života prije braka... ali za one što su okrenuli 150 žena...
- Ramzess Veliki
#48 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
Vjerujete li vi u život poslije vjenčanja?

-
Nokija
#49 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
nedosanjani san svakog postenog forumasaBlack swan wrote:ima života prije braka... ali za one što su okrenuli 150 žena...
i makar jedna popisivacica
- tiranosaur
#50 Re: Hvatanje posljednjeg voza - snizavanje kriterija, postoj
a ne moras okrenuti 150 zena da bi uzivao...niti zivot staje kada se vjencas...ako je u svemu tome prava osoba sve je uzivanje i prije i za vrijeme braka....samo je bitno sta covjek ocekuje od zivota i od neke osobe