izgubljena djevojka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Great Cornholio

#26 Re: izgubljena djevojka

Post by Great Cornholio »

ladyblue18 wrote:GC mozel zivota ti bez nauke na ovoj temi.
Ok, neću više, samo ću dodati da bi nam svima bilo lakše kad bi malo više vjerovali u nauku, jer ipak je ona najobjektivnija.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#27 Re: izgubljena djevojka

Post by ladyblue18 »

Great Cornholio wrote: Ok, neću više, samo ću dodati da bi nam svima bilo lakše kad bi malo više vjerovali u nauku, jer ipak je ona najobjektivnija.
Nauka ti nece pomoci kada izgubis nekoga bliskog :wink:
Great Cornholio

#28 Re: izgubljena djevojka

ladyblue18 wrote:
BaDa wrote:
bas mi je maloprije govorila kako je strah da ne izgubi oca i majku kaze sve mislim da ce se nesta lose desiti njima!! ne
Ovo je nazalost normalno. Kada izgubis nekoga bliskog ovo ti postane nesto sto ti uvijek visi nad glavom jer shvatis da ljudi zaista nestaju i to te prati cijelog zivota. Strah i trauma nece nikada nestati.
Naravno, ne valja da to preraste u opsesiju.
Ako čvrsto vjeruješ da smrt nije kraj, onda taj strah može u potpunosti nestati.
BaDa

#29 Re: izgubljena djevojka

Post by BaDa »

Great Cornholio wrote:
ladyblue18 wrote:
BaDa wrote:
bas mi je maloprije govorila kako je strah da ne izgubi oca i majku kaze sve mislim da ce se nesta lose desiti njima!! ne
Ovo je nazalost normalno. Kada izgubis nekoga bliskog ovo ti postane nesto sto ti uvijek visi nad glavom jer shvatis da ljudi zaista nestaju i to te prati cijelog zivota. Strah i trauma nece nikada nestati.
Naravno, ne valja da to preraste u opsesiju.
Ako čvrsto vjeruješ da smrt nije kraj, onda taj strah može u potpunosti nestati.
tako cu joj i ja reci!
Great Cornholio

#30 Re: izgubljena djevojka

ladyblue18 wrote:
Great Cornholio wrote: Ok, neću više, samo ću dodati da bi nam svima bilo lakše kad bi malo više vjerovali u nauku, jer ipak je ona najobjektivnija.
Kako neće, pa da nema nauke mnoge osobe bi jako podnijele smrt bliskih osoba, ali hvala Bogu, naučnici su stvorili lijekove kojima se može mnogo pomoći onima koji jako teško emotivno doživljavaju smrt bliske osobe.
ladyblue18

#31 Re: izgubljena djevojka

Post by ladyblue18 »

Great Cornholio wrote:
Kako neće, pa da nema nauke mnoge osobe bi jako podnijele smrt bliskih osoba, ali hvala Bogu, naučnici su stvorili lijekove kojima se može mnogo pomoći onima koji jako teško emotivno doživljavaju smrt bliske osobe.
Jesi ti izgubio kada nekoga bliskog, jako bliskog, jako jako jako bliskog?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#32 Re: izgubljena djevojka

Post by plain vanilla »

joj, docekao GC svojih 5 minuta
samo nebo je granica :mrgreen:
Great Cornholio

#33 Re: izgubljena djevojka

BaDa wrote:
tako cu joj i ja reci!
Ako je vjernica možda to bude pozitivno djelovalo na nju. Reci joj " Znam da ti je jako teško, normalno je da si tužna, da si uplašena, ali eto ti vjeruješ u Boga, pa onda vjeruješ i da smrt nije kraj, da te smrt samo privremeno može rastaviti od amidžića, mame, tate... i zato budi tužna koliko hoćeš, ali se ne plaši :)
Great Cornholio

#34 Re: izgubljena djevojka

ladyblue18 wrote:
Great Cornholio wrote:
Jesi ti izgubio kada nekoga bliskog, jako bliskog, jako jako jako bliskog?
Jesam, majku, pet godina se hrabro borila protiv raka, a i mi svi zajedno s njom, ali to nije bilo dovoljno, otišla je prije vremena, jer normalno bi bilo da je živjela još nekih 20-30 godina.
Great Cornholio

#35 Re: izgubljena djevojka

plain vanilla wrote:joj, docekao GC svojih 5 minuta
Normalno 8-) :D
plain vanilla

#36 Re: izgubljena djevojka

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
:lol: :lol: :lol:

jednog lijepog dana ces shvatiti da svi ljudi nisu isti, da ne reaguju isto u istim situacijama, da ne pogadja ljude ista stvar..kao sto nam iste stvari nisu smijesne

e kad to shvatis, onda ces doznati da nemas pojma sta je normalno, i da si zalud trosio slova :kiss:
BaDa

#37 Re: izgubljena djevojka

Post by BaDa »

ma samo da se vrati na staro da se pomirimo! jer necu da dozvolim da veza pukne zbog toga jer znam da je nesta prolazno! samo da se ne desi da meni dosadi to cekanje i ponasanje njeno i da ja onda hladim!
theTruePath

#38 Re: izgubljena djevojka

Post by theTruePath »

BaDa wrote:ma samo da se vrati na staro da se pomirimo! jer necu da dozvolim da veza pukne zbog toga jer znam da je nesta prolazno! samo da se ne desi da meni dosadi to cekanje i ponasanje njeno i da ja onda hladim!
Pa s obzirom da si ovdje na forumu i pises o tome,rizik da ti ohladis je mali,prije ce ona :lol:
plain vanilla

#39 Re: izgubljena djevojka

Post by plain vanilla »

BaDa wrote:ma samo da se vrati na staro da se pomirimo! jer necu da dozvolim da veza pukne zbog toga jer znam da je nesta prolazno! samo da se ne desi da meni dosadi to cekanje i ponasanje njeno i da ja onda hladim!
a prje koliko vremena je ona izgubila rodjaka?
Great Cornholio

#40 Re: izgubljena djevojka

Prolazno je, a vala i ti bi trebao malo "očvrsnuti", jer ako ti je djevojka toliko emotivna, onda sutra kad budete u braku, i kad zatrudni, vama će trebati cijela služba stručnjaka za mentalno zdravlje da vas umiruje i umanjuje brige od toga šta će se desiti, i hoće li sve biti u redu.
Great Cornholio

#41 Re: izgubljena djevojka

plain vanilla wrote:
Great Cornholio wrote:
:lol: :lol: :lol:

jednog lijepog dana ces shvatiti da svi ljudi nisu isti, da ne reaguju isto u istim situacijama, da ne pogadja ljude ista stvar..kao sto nam iste stvari nisu smijesne

e kad to shvatis, onda ces doznati da nemas pojma sta je normalno, i da si zalud trosio slova :kiss:
Ako se neko ne može smiriti prirodnim putem, onda za takve postoje lijekovi, a normalno je da se čovjek mora liječiti ako je bolestan.

Znam ja šta je normalno, samo je teško u nenormalnom svijetu postati i ostati normalan :kiss:
plain vanilla

#42 Re: izgubljena djevojka

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
Ako se neko ne može smiriti prirodnim putem, onda za takve postoje lijekovi, a normalno je da se čovjek mora liječiti ako je bolestan.

Znam ja šta je normalno, samo je teško u nenormalnom svijetu postati i ostati normalan :kiss:
da sam ja pila lijekove svaki put kad mi je neko umro, dosad bih bila ovisnik

smrt je nesto prirodno, kao sto je prirodno i da smrt bliske osobe boli..ali to ne znaci da su tablete lijek
lavorpunvode

#43 Re: izgubljena djevojka

Post by lavorpunvode »

Great Cornholio wrote:
Tomos wrote:Čim ona tako lako pobudali sad za amiđičem šta ćeš očekivati onda u životu kroz život, mani se labilne osobe,ima i drugih djevojaka i žena nije jedina, i sad ćeš ti oko nje oblijetat ko orao da skontaš kad je popustilo.
Danas je dan mentalnog zdravlja, a ovaj tvoj komentar je u najmanju ruku zabrinjavajući.
:thumbup:

boze sacuvaj kakvih savjeta se ovdje necu nagledati..
bas.. ostavi djevojku jer je emotivna, jer je, ko i svakog normalnog, pogodila smrt voljene i bliske osobe. nadji neku koja ne voli nikog na ovom svijetu (ako je nadjes), takva ce i tebe sigurno postovati i voljeti. jah.

@autor teme: sasvim normalna reakcija i nema nikakve potrebe da se brines oko toga, govorim ti iz licnog iskustva, jer sam i sama takva. nekima je lakse svoju bol nasamo odbolovati i tu ne mozes nista uciniti, jedino joj mozes biti podrska i biti tu uz nju bez da joj nabacujes osjecaj krivnje sto se privremeno povukla u sebe. proci ce je, samo treba proci malo vremena.
Great Cornholio

#44 Re: izgubljena djevojka

plain vanilla wrote:
da sam ja pila lijekove svaki put kad mi je neko umro, dosad bih bila ovisnik

smrt je nesto prirodno, kao sto je prirodno i da smrt bliske osobe boli..ali to ne znaci da su tablete lijek
Lijek je "nužno zlo", ne promovišem ja ovdje lijekove kao neko dobro rješenje ( ne radim za neku farmaceutsku firmu da bih to činio), i lijek treba uzimati samo u krajnoj nuždi, ako prirodnim putem ne uspijemo ublažiti ili otkloniti uzrok bolesti ( patnje).
zippoo87

#45 Re: izgubljena djevojka

Post by zippoo87 »

ladyblue18 wrote:
mada meni nije jasno ni kako ce 3 dana plakanja pomoci ali eto,neka mi cure odgovore,vecinom one "drame" :?
lavorpunvode

#46 Re: izgubljena djevojka

Post by lavorpunvode »

zippoo87 wrote:
ladyblue18 wrote:
mada meni nije jasno ni kako ce 3 dana plakanja pomoci ali eto,neka mi cure odgovore,vecinom one "drame" :?
recimo da niko ne moze birati kako ce reagovati na neki stres u zivotu, i niko ne kaze: ehh, sad cu malo plakati, sad je dosta, sad cu opet malo i tako :roll: jednostavno, nekima je to nacin na koji izrazavaju svoje emocije, protiv koga se u datom trenutku ne mogu boriti.. ja cu mozda plakati, ti ces lupiti sakom o zid, neko deseti ce otici da spava a neko opet mjesecima nece moci oka sklopiti.. sve je to individualno.
Neradnik

#47 Re: izgubljena djevojka

Post by Neradnik »

BaDa wrote:Pozz ljudi evo imam problem s djevojkom vec par dana malo vise! Nedavno je joj pogiuno amidzic u saobracajnoj nesreci i od tad je ona skroz ajmo reci mrtva! 4 godine smo u vezi i prije 4 dana mi je rekla da ne zeli vise da bude u vezi zeli da bude sama da joj treba koji dan da skonta sta hoce i sl...odmah sam ja pomislio da ima drugi al nakon 2 dana me nazvala i rekla kako ne moze bez mene i da me voli i opet smo se pomirili! sinoc opet ista situacija rekla mi kako ne zeli nikako da vidi kako zeli da ode negdje sama da nema snaga da je slaba i sl... jel moguce da je tolika depresija u njoj zbog gubitka amidzica da vise ne zeli nista :S citao sam koji su prvi simptomi za depresiju bas se podudara s njom i njenim ponasanjem! Sta je najbolje ciniti u ovakvim situacijama?! :S :(
A da je slucajno necim ne peglas pa ona dolazi u takvu situaciju posto kazes pomirili se?Mozda cura ocekuje tvoje razumjevanje u ovakvoj situaciji a ti ga nemas.
Ili mozda ovo nema veze jer joj je samo od sebe doslo da zeli fajront? :D
ladyblue18

#48 Re: izgubljena djevojka

Post by ladyblue18 »

Great Cornholio wrote:
Jesam, majku, pet godina se hrabro borila protiv raka, a i mi svi zajedno s njom, ali to nije bilo dovoljno, otišla je prije vremena, jer normalno bi bilo da je živjela još nekih 20-30 godina.
Zao mi je.

Ali moras shvatiti da nisu svi ljudi kao ti, i da ne mogu svi sebi sve preko nauke i vjere objasniti.
Znas koliko je meni nauka pomogla u takvoj situaciji? Ma ni sekunde. Ni sva sila tableta, ni kapi, ni ostalih lijekova koji te kao smiruju.
Vjera malo, iako meni ni tada a ni sada nije bila utjeha prica kako me "na onom svijetu" ceka bilo ko, i tih dana sam imala zelju ljudima koji su mi to govorili reci da odjebu, bas tim rijecima, koliko god bilo iz najbolje namjere.
Lako cemo mi za "onaj svijet" ali nemam ja nista od toga na ovom kad oni koje trebam tu vise nisu.
zippoo87 wrote:
Nece ni pomoci, ko ni bilo sta drugo, ali svako ima pravo svoju bol i tragediju da prozivi kako zna i umije.
I ovi navodnici su apsolutno nepotrebni kod ovakve teme.
zippoo87

#49 Re: izgubljena djevojka

Post by zippoo87 »

lavorpunvode wrote:
zippoo87 wrote:
ladyblue18 wrote: Nauka ti nece pomoci kada izgubis nekoga bliskog :wink:
recimo da niko ne moze birati kako ce reagovati na neki stres u zivotu, i niko ne kaze: ehh, sad cu malo plakati, sad je dosta, sad cu opet malo i tako :roll: jednostavno, nekima je to nacin na koji izrazavaju svoje emocije, protiv koga se u datom trenutku ne mogu boriti.. ja cu mozda plakati, ti ces lupiti sakom o zid, neko deseti ce otici da spava a neko opet mjesecima nece moci oka sklopiti.. sve je to individualno.
znam ja da je svako razlicit ali ja u tome vecinom vidim i dozu pretjerivanja
probleme treba prihvatati hladne glave,emocije svesti na minimum,valjda smo zrele osobe koje racionalno razmisljaju
u vjerskim obradama se nigdje ne propagira "oplakivanje",nego da se to prihvati kao nesto "Normalno",sto realno i jeste,svima nam je kraj isti
jest da smo sada otisli malo dublje ali znam puno osoba koje su preemotivne i ne znaju se nositi sa problemima,evo recimo moja mati i vjerujte da joj takvo djelovanje nije donijelo nista dobro

takve osobe od najsitnije i najbanalnije stvari napprave kao da je nesto najgore,a takvi postupci samo dovode do nesuglasica i galama a te osobe se vrlo krhke psihicki,zacas zapadnu u "neko stanje",samo njima poznato
BaDa

#50 Re: izgubljena djevojka

Post by BaDa »

plain vanilla wrote:
a prje koliko vremena je ona izgubila rodjaka?
prije 15-ak dana ili malo vise!
Post Reply