Payoneer ATM kartica uputstvo

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

ado-šampion

#26 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by ado-šampion »

Osnovna razlika izmedju Paypala i Payoneera je sto s Payoneer dobijes racun i ne moze ti se uci u trag, dok na Paypal moras vezati za svoj racun. Omiljena igracka onih (uglavnom firmi) koji varaju drzavu. :-)

Inace, niko nije dobro skontao kako idu te prozivije. Nikakav kurs mastercarda i slicno, uzima se kurs banke na kojoj se dize, kupovni (onaj najnizi) i na iznos koji se dize banka uzima 2,5%. Slicno kao kad s karticom npr. Rajfajzen banke dodjes na Unicredit bankomat. I na to sve ide provizija Payoneera 3,15 dolara.

Posto sam napisao ovaj post, htio bih da naglasim da je redovno primanje novca na Payoneer u svim drzavama pa i u BiH ilegano, osim ako prijavis poreznoj. Ali valjda to svi znaju, ne. :)
ferratilis

#27 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by ferratilis »

ado-šampion wrote:Osnovna razlika izmedju Paypala i Payoneera je sto s Payoneer dobijes racun i ne moze ti se uci u trag, dok na Paypal moras vezati za svoj racun. Omiljena igracka onih (uglavnom firmi) koji varaju drzavu. :-)

Inace, niko nije dobro skontao kako idu te prozivije. Nikakav kurs mastercarda i slicno, uzima se kurs banke na kojoj se dize, kupovni (onaj najnizi) i na iznos koji se dize banka uzima 2,5%. Slicno kao kad s karticom npr. Rajfajzen banke dodjes na Unicredit bankomat. I na to sve ide provizija Payoneera 3,15 dolara.

Posto sam napisao ovaj post, htio bih da naglasim da je redovno primanje novca na Payoneer u svim drzavama pa i u BiH ilegano, osim ako prijavis poreznoj. Ali valjda to svi znaju, ne. :)
Vec godinu dana primam platu preko payoneera na devizni dolarski racun, nije mi nista stiglo iz porezne uprave :D Zasad :D
Kataklinger

#28 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by Kataklinger »

Pitanje za ove Payoneeraše, koji duže vrijeme primaju plate na isti.
Koliko u prosjeku ste "kratki" na mjesečnom/godišnjem nivou uzimajući u obzir sve te kurseve, provizije i ostala čuda? Da li vam poslodavac nadoknađuje taj izgubljeni novac, obzirom da primate platu na način koji njemu itekako pogoduje?
Koliko se novca može maksimalno podići na bankomatu, jer bi najisplativije bilo dizati sve odjednom na mjesečnom nivou, nego svaki put bacati 5+ KM?
Ako ja npr. želim podići 1000$ odjednom, da li bankomat odmah upozori da nema toliko novca (ako nema) ili?

I kako ide ovo s Payoneerom, moram li ja svaki mjesec poslat Request Payment i unijeti iznos koji sam zaradio?
kako_kad

#29 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by kako_kad »

Kataklinger wrote:Pitanje za ove Payoneeraše, koji duže vrijeme primaju plate na isti.
Koliko u prosjeku ste "kratki" na mjesečnom/godišnjem nivou uzimajući u obzir sve te kurseve, provizije i ostala čuda? Da li vam poslodavac nadoknađuje taj izgubljeni novac, obzirom da primate platu na način koji njemu itekako pogoduje?
Koliko se novca može maksimalno podići na bankomatu, jer bi najisplativije bilo dizati sve odjednom na mjesečnom nivou, nego svaki put bacati 5+ KM?
Ako ja npr. želim podići 1000$ odjednom, da li bankomat odmah upozori da nema toliko novca (ako nema) ili?

I kako ide ovo s Payoneerom, moram li ja svaki mjesec poslat Request Payment i unijeti iznos koji sam zaradio?
poz svima,
i mene zanima ovo sto pita Kataklinger
dobar,ti?

#30 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by dobar,ti? »

Ima li neko da mu je odbio bankomat isplatit, a ima novca na racunu?
feferon

#31 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by feferon »

Pozdrav forumaši,
Imam i ja pitanje u vezi Payoneera.
Pošto se i ja freelanceom bavim, zanima me kako ću klijentu reći da mi pošalje novac na Payoneer?
Koje mu podatke moram dostaviti u tom slučaju i kada on uplati, je li onda ja preko neta vidim te transakcije? Moram li išta dalje raditi oko te transakcije (prihvaćati npr.)?
Koliko sam shvatio, on će uplatiti kao da uplaćuje na obični tekući račun? Ispravite me ako griješim :)

btw, ako je ta neka banka na kojoj je spojen Payoneer negdje vani, je li to off-shore računa na neki način?
diablobih

#32 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by diablobih »

Tacno tako, k'o inace kada dajes broj racuna...

Da, off-shore :D
feferon

#33 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by feferon »

Šta mu onda dajem? Broj sa kartice, ime, prezime ili...? Je li to onda vrijedi samo za klijente iz SAD-a ili iz cijeloga svijeta?
Čitam negdje da se daje e-mail adresa kao na paypalu pa mi nije jasno :?
Kataklinger

#34 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by Kataklinger »

/
Last edited by Kataklinger on 08/06/2017 01:36, edited 1 time in total.
Kroks

#35 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by Kroks »

Na kojem bankomatima vi podižete novac?
Raiffeisen mi u zadnje vrijeme odradi sve kako treba i na kraju piše kako opcije nije moguća, uncredit kaže da transakcija nije moguća jedino mogu podići novac na intesinim bankomatima na kojima nema mogućnost unošenja željene cifre nego samo ponuđeni izbor od 10,20,50, 100,150, 200,300,500. :| s toga kako vi vi uspijevate podici vas novac u željenoj cifri u jednom pokušaju?
Post Reply