Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JoseMujica wrote:sumnjam da će svih ostalih džematile biti više od 5% prevelik je pritisak i gungula oko popisa bila, a malo ljudi ovdje ima čvrst karakter da stoji iza svoga stava...ovo podneblje je vazda bilo komformističko
Ludzak wrote:Šta hoćeš da kažeš? Da neće biti većina jel? Ja sam rekao da zapamtite moje riječi.
Rekao sam da će Srbi biti većina zbog toga što smo mi Bošnjaci jako necivilizovan i glup narod da ima onih koji će se izjašnjavati kao Bosanci, Jugosloveni, na drugi način ću reći- sprdat će se sa popisom. Zato Srbi imaju jako velike šanse da budu većina jer su oni čvrstiji po stavovima od nas.
Ludzak wrote:Procjena ti je jako loša. Zbog našeg neorganizovanja, Srbi će biti većina, tj preko 50%.
Zapamtite moje riječi!!
Gdje ste učili matematiku?
Šta hoćeš da kažeš? Da neće biti većina jel? Ja sam rekao da zapamtite moje riječi.
Rekao sam da će Srbi biti većina zbog toga što smo mi Bošnjaci jako necivilizovan i glup narod da ima onih koji će se izjašnjavati kao Bosanci, Jugosloveni, na drugi način ću reći- sprdat će se sa popisom. Zato Srbi imaju jako velike šanse da budu većina jer su oni čvrstiji po stavovima od nas.
Ne iznosi gluposti,pricas napamet dok podatci govore da su bosnjaci ujedinjeni,ostalih ispod 3% u svim gradovima do sad
Ludzak wrote:Procjena ti je jako loša. Zbog našeg neorganizovanja, Srbi će biti većina, tj preko 50%.
Zapamtite moje riječi!!
Gdje ste učili matematiku?
Šta hoćeš da kažeš? Da neće biti većina jel? Ja sam rekao da zapamtite moje riječi.
Procenat Srba se nikako ne moze povecati zbog neorganizacije drugih, pa i da bude pola miliona bosanaca
Opetja033 wrote:Svi drugi koji padaju pod kategoriju ostali (Jevreji, Romi, neki fantomski takozvani "bosanci") nece preci granicu od 5%. Dakle sve ukupno.
U Starom i Novom Gradu gotovo pa i nema npr "bosanaca". To je informacija koju imam od popisivaca. Vidjecemo.
Nevjerovatno koliki su vam trnu u oku Bosanci
Ne bi ti bio toliko isfrustiran zbog njih da vjerujes da ce ih biti samo 2-3%
Očekivao sam dobar broj Bosanaca i Hercegovaca ali nakon ove agresivne kampanje, naročito pritisaka sad za vrijeme popisa, upisivanja dijaspore koja BiH nije vidjela 10 godina, sve u cilju većeg broja Bošnjaka. Mislim da će nas nažalost biti mali broj.
Tuzla će vjerovatno prednjačiti jer je uvijek bila najzdravija sredina u BiH.
Platformas wrote:Očekivao sam dobar broj Bosanaca i Hercegovaca ali nakon ove agresivne kampanje, naročito pritisaka sad za vrijeme popisa, upisivanja dijaspore koja BiH nije vidjela 10 godina, sve u cilju većeg broja Bošnjaka. Mislim da će nas nažalost biti mali broj.
Koliko god da vas bude sad bice vas jos manje na popisu 2023... a nadam se cete nestati do popisa 2033.
Opetja033 wrote:Svi drugi koji padaju pod kategoriju ostali (Jevreji, Romi, neki fantomski takozvani "bosanci") nece preci granicu od 5%. Dakle sve ukupno.
U Starom i Novom Gradu gotovo pa i nema npr "bosanaca". To je informacija koju imam od popisivaca. Vidjecemo.
Nikakav problem. Vidjecemo za 2-3 mjeseca. Mada i sada mozemo zakljuciti. Smijemo li se i opkladiti? Ja sam spreman u sta god zelis. Ali ne da ce biti "bosanaca" 2-3%, nego da ce svih Ostalih, ukljucujuci tu i "bosance", biti ukupno oko 5% (+- pola procenta). Ljepota ce biti vidjeti kako u ovoj drzavi ima vise Roma nego "bosanaca".
Last edited by Opetja033 on 04/10/2013 11:45, edited 2 times in total.
Platformas wrote:Očekivao sam dobar broj Bosanaca i Hercegovaca ali nakon ove agresivne kampanje, naročito pritisaka sad za vrijeme popisa, upisivanja dijaspore koja BiH nije vidjela 10 godina, sve u cilju većeg broja Bošnjaka. Mislim da će nas nažalost biti mali broj.
Zbog tog sranja s popisivanjem dijaspore ( i srpske i hrvatske i bosnjacke) na kraju ce ispast da nas ovdje zivi 4,5 miliona. Cirkus zivi od popisa, nijedan podatak tu nece biti tacan i mjerodavan, i popis ce iskljucivo koristiti za stranacka podjebavanja koga ima vise i gdje.
Oko najmanje bitne stvari, nacionalnosti, se najvise vodilo brige, eto koliko zatupljen narod ovdje zivi..
Zbog tog sranja s popisivanjem dijaspore ( i srpske i hrvatske i bosnjacke) na kraju ce ispast da nas ovdje zivi 4,5 miliona. Cirkus zivi od popisa, nijedan podatak tu nece biti tacan i mjerodavan, i popis ce iskljucivo koristiti za stranacka podjebavanja koga ima vise i gdje.
Oko najmanje bitne stvari, nacionalnosti, se najvise vodilo brige, eto koliko zatupljen narod ovdje zivi..
Zatupljeni su oni koji, i pored crtanja, ne znaju razliku izmedju drzavljanstva i etnicke pripadnosti/nacionalnosti. Srecom njihov broj ce se svoditi na statisticku gresku. Ja sam opkladu vec ponudio. Tvoje je samo da kazes cifru ili predlozis neki drugi vid kladjenja.
Nikakav problem. Vidjecemo za 2-3 mjeseca. Mada i sada mozemo zakljuciti. Smijemo li se i opkladiti? Ja sam spreman u sta god zelis. Ali ne da ce biti "bosanaca" 2-3%, nego da ce svih Ostalih, ukljucujuci tu i Bosance, biti ukupno oko 5% (+- pola procenta). Ljepota ce biti vidjeti kako u ovoj drzavi ima vise Roma nego "bosanaca".
Potpuno mi je nebitno koliko ce biti Bosanaca, bilo ih 2% ili 20% to nista nece promjeniti u ovoj drzavi.
Ali zato uzivam kad gledam vas zatucane kompleksase koliko ste isfrustrirani samim postojanjem Bosanaca
Zatupljeni su oni koji, i pored crtanja, ne znaju razliku izmedju drzavljanstva i etnicke pripadnosti/nacionalnosti. Srecom njihov broj ce se svoditi na statisticku gresku. Ja sam opkladu vec ponudio. Tvoje je samo da kazes cifru ili predlozis neki drugi vid kladjenja.
musliman dozovi se, tebi je svetom knjigom kladjenje zabranjeno
neki wrote:
musliman dozovi se, tebi je svetom knjigom kladjenje zabranjeno
O ti obrazovani i nezatucani, progresivni faktoru ove drzave. Da si zavrsio osnovnu skolu i savladao elementarnu pismenost te uz to procitao koju knjigu - znao bi da etnicka pripadnost nije isto sto i vjeroispovijest.
neki wrote:
Ali zato uzivam kad gledam vas zatucane kompleksase koliko ste isfrustrirani samim postojanjem Bosanaca
To prosipaj svojim dragim ukucanima, o internet mangupe. Komentar ti je prijavljen zbog vrijedjanja.
Sta sam pogrijesio?
Zar nisi zatucan s bosnjastvom i procentima?
Zar nisi iskompleksiran postojanjem Bosanaca u ovo drzavi koja se zamisli zove Bosna i Hercegovina?
Moji dragi ukucani nisu optereceni nacijama i brojevima, vecina se nacionalno nije izjasnila, shvatili ljudi da je to najmanje bitna stvar od svih pitanja u popisu
Opetja033 wrote:
O ti obrazovani i nezatucani, progresivni faktoru ove drzave. Da si zavrsio osnovnu skolu i savladao elementarnu pismenost te uz to procitao koju knjigu - znao bi da etnicka pripadnost nije isto sto i vjeroispovijest.
Hajde nacitani, procitaj i navedi gdje sam ja to dvoje poistovjecivao?
Opetja033 wrote:
Hajde nacitani, procitaj i navedi gdje sam ja to dvoje poistovjecivao?
Nemam ja potrebu raspravljati sa tobom sve dok administracija ne reaguje na tvoje uvrede. Ukoliko ne reaguju,onda znam da ti sasvim slobodno mogu uzvratiti na nacin na koji zasluzujes pa cemo nastaviti.
Procjene su da će Bosanaca biti veoma malo <3% to je realna cifra i 3% je poprilično velika cifra ... Šta mislite koliko će biti Hercegovaca? <0.01% a Bosanaca i Hercegovaca <0.01% također.
Moja procjena:
Bošnjaci 45%
Srbi 35%
Hrvati 14%
Ostali 6% (od toga <3% Bosanaca i 3% ostalih )
Koliko god da vas bude sad bice vas jos manje na popisu 2023... a nadam se cete nestati do popisa 2033.
Između tebe i Karadžića nema nikakve razlike, jedino ti nemaš sredstva za izvršenje svog cilja.
Tako to biva kad se samo Saf i Fatmir čita.