Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
escobar__ wrote:
Sasvim realan broj. I onih 2% nisu skeptični zbog sebe, već zbog Bošnjaka. Da Bošnjaka nema, svi bi oni bili Bosanci i Hercegovci, ljiljani bi se viorili na 100% teritorije BiH, a himna bi nam bila Jedna i jedina. Al' pošto su Bošnjaci, stari nacionalisti tu, tih 2% ne može da pređe preko te nepravde.
Ovo je uplitanje u unutarnje stvari BiH.
Nebitno je šta taj lik ovdašnjeg porjekla misli, ali da to objavljuje u svojstvu parlamentarca, bez ikakve dozvole same Njemačke vlasti će ga vjerovatno koštati. A to što ovaj portal prenosi kao značajnu vijest izjavu ovog trećerazrednog političara - ovdašnjeg porjekla pod naslovom "njemački parlamentarci pozivaju" je dokaz da se radi o smišljenom pritisku.
Mislim da naš DKP u Njemačkoj treba da skrene pažnju nadležnima u Bundestagu na ovaj ispad.
covjekvjeverica wrote:zadnji apel idiotima da ne nasjedaju na podvalu za podjelu bosne. izjasnite se ljudi kao bosanci ili se nemojte izjasnjavati nacionalno ostavite tu rubriku praznu. samo nemojte se izjasnjavat kao konstitutivni jer time zauvjek cementirate podjelu bosne. evropa sada zeli da rijesi situaciju u bosni i prelomice ili tako sto ce ukinuti entitete ili tako sto ce dozvoliti podjelu bosne na tri djela. popravnog za nekih deset godina sigurno nece biti jer međunarodna zajednica nece cekati 10 godina.
Pa ja, isto tako ce ti u RS-u ostavljati rubrike prazne, a Bgmi i oni sto ih Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske informiralo o tome kako treba da se izjasne
Danguba wrote:Ostalistan ne postoji a oni da su htjeli Bosance jos bi u dejtonu o tome razmisljali i ako treba isto nametnuli.
Ovaj dingospo bi trebao ovu kampanju prvo povesti u Livnu, B.Luci a sa Bosnjacima bi bilo laHko.
Shahab wrote: Kada moja domovina bude Bošnjakistan pisaću se kao Bošnjak...
Sve više mi se čini da je i jedan od ciljeva inteziviranja i ekspanzije kampanje bošnjaštva upravo stvaranje pozicije za kreiranje Bošnjakistan države
cuj bosnjakistan, isto neki sumari iz rs-a. ovo je ljudi Bosna i Hercegovina, ona ce biti ili drzava bosnjaka,srba i hrvata ili drzava bosnjaka i ostalih. na njima je da se odluce, bosanci kao nacija su nazalost propala ideja. nazalost je medijska propaganda zadnjih 30 godina udaljila srbe i hrvate od bosne, tako da je umrla pro-bosanska ideja blaza kraljevica.
ne kaze se njemacki parlamentarci nego njemacka ljevica. zanimljivo je da ikako pozivaju jer Eurostat nije trazio da popis sadrzi izjasnjavanje o etnickoj pripadnosti sta bi rekla njemacka ambasada u Sarajevu?
Last edited by uzgajivac on 01/10/2013 00:09, edited 1 time in total.
BASS wrote:Ovo je uplitanje u unutarnje stvari BiH.
Nebitno je šta taj lik ovdašnjeg porjekla misli, ali da to objavljuje u svojstvu parlamentarca, bez ikakve dozvole same Njemačke vlasti će ga vjerovatno koštati. A to što ovaj portal prenosi kao značajnu vijest izjavu ovog trećerazrednog političara - ovdašnjeg porjekla pod naslovom "njemački parlamentarci pozivaju" je dokaz da se radi o smišljenom pritisku.
Mislim da naš DKP u Njemačkoj treba da skrene pažnju nadležnima u Bundestagu na ovaj ispad.
To sto koriste ovo kao neki argument da se treba izjasniti kao Bosanac je najbolji dokaz da od one price da su oni jedini za Bosnu nema nista posto da je tako ne bi dozvolili uplitanje parlamentaraca iz drugih drzava de se mijesaju u unutrasnje stvari njihove drzave.
MuaDib wrote:Građani BiH koji se izajsne kao Bosanci i/ili Hercegovci, će biti najznačajnije vezivno tkivo bosanske države, a to smeta konsititutivnim etnokratama.
To cete najbolje pokazati tako sto cete osuditi uplitanje Njemackih parlamentaraca u unutrasnje stvari suverene drzave Bosne i Hercegovine i reci da ne treba oni da pozivaju nikog i da vode kampanju Bitno je biti Bosanac.
Kada neko uzme sebi za pravo da vam govori kako ćete se izjasniti na popisu, on vas smatra nesposobnim, da ne kažem retardiranim.
Naravno, iza svega se krije interes ovih koji vladaju 20 i kusur godina.
Njima treba što veće stado koje će ih birati još sto godina a pod krinkom ugroženosti.
Jer zaboga, što nas je više, to ćemo imati veća prava.
Adriatic wrote:Kada neko uzme sebi za pravo da vam govori kako ćete se izjasniti na popisu, on vas smatra nesposobnim, da ne kažem retardiranim.
Njima treba što veće stado koje će ih birati još sto godina a pod krinkom ugroženosti.
A kad Hrvat iz Njemacke kaze da se treba smanjiti broj Bosnjaka to on kaze iz dobre namjere . Bas si nasao temu na kojoj ces da prosipas suplju..
Adriatic wrote:Kada neko uzme sebi za pravo da vam govori kako ćete se izjasniti na popisu, on vas smatra nesposobnim, da ne kažem retardiranim.
A kad Hrvat iz Njemacke kaze da se treba smanjiti broj Bosnjaka to on kaze iz dobre namjere . Bas si nasao temu na kojoj ces da prosipas suplju..
Šta mene briga šta kaže Hrvat iz Njemačke? Meni je bitno dokle su nas doveli ovi tvoji iz SDA.
Prepali se "konstitutivni" da će izgubiti pozicije.
Dakle dilema je: ili si u toru ili nisi.
Bosna s torovima nema šanse.
Šta mene briga šta kaže Hrvat iz Njemačke? Meni je bitno dokle su nas doveli ovi tvoji iz SDA.
Bitno je posto je ovo tema o tome i radi se o uplitanju njemackih parlamentaraca u unutrasnje stvari i ucestvovanje u raslojavanju Bosnjaka i na takvoj temi pricati i kritikovati sto Bosnjaci pozivaju Bosnjake da se izjasne kao Bosnjaci je vrijedjanje inteligencije svakom ko cita ovu temu. A nisi ni svjestan koliko grijesis kad kazes to za mene i SDA.
Adriatic wrote:
Bitno je posto je ovo tema o tome i radi se o uplitanju njemackih parlamentaraca u unutrasnje stvari i ucestvovanje u raslojavanju Bosnjaka i na takvoj temi pricati i kritikovati sto Bosnjaci pozivaju Bosnjake da se izjasne kao Bosnjaci je vrijedjanje inteligencije svakom ko cita ovu temu. A nisi ni svjestan koliko grijesis kad kazes to za mene i SDA.
Ako je Bošnjaštvo spalo na to da ga brane Tokići, Latići, bivši reis i ostali, tim gore po Bošnjaštvo.