Nokti - zenske ruke

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Irm@

#26 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Irm@ »

ja da se prijavim da pratim :D
stavljala sam ruke i nokte na onu tamo temu tako da nemam sad nista novo da vam pokazem :D inace rijetko eksperimentisem vrtim se u krugu: crveni lak, french, bez lak, bez sa ljubicastim rubovima :)
da kucnem u drvo imam dobre i jake svoje nokte tako da nikad nisam stavljala ni gel ni umjetne helem tu nisam neki ekspert..
sve u svemu svidja mi se tema :-D :D ;-)
manekenka u penziji

#27 Re: Nokti - zenske ruke

Post by manekenka u penziji »

lavorpunvode wrote:predobri! samo, ne bih ja imala vremena za ovakvo nesto. cini mi se samo bih sjedila i virila u njih :nokti:
Hahhaha, ja imam sad kratke nokte i gel lak te svako malo gledam kako se fino sjaji :D nisam normalna.
Nekad sama sebe zateknem kako previše dugo buljim u njih.
manekenka u penziji

#28 Re: Nokti - zenske ruke

Cholina_Lokica wrote:Meni se gel i umjetni nokti nikako ne svidjaju (da ne upotrijebim gori izraz), ni kod koga nisam vidjela da mi fino izgleda, uvijek je neprirodno debelo, jos vecini kad raste nokat, pravi se ona grozna grba :roll: Bas bljakavo

Ja sam prije uvijek imala neke zezancije i duge nokte, sad sticajem okolnosti ne mogu :( A bas su mi bili cvrsti, okrecim stan ne pukne ni jedan :lol:
Ta grba se napravi kada neko ne zna fino c luk da odradi. Vjerujes, ova moja (da je ne reklamiram) radi perfektno. Izokrece mi ruke na hiljadu strana, odmjeri po pet puta svaki ugao sve dok ona ne bude zadovoljna. Traju mi nokti po dva mjeseca. A uz to koristi neki clarisin gel koji je identičan boji nokta i ne vidi se izrastanje.
una_bo

Post by una_bo »

Cholina_Lokica wrote:Meni se gel i umjetni nokti nikako ne svidjaju (da ne upotrijebim gori izraz), ni kod koga nisam vidjela da mi fino izgleda, uvijek je neprirodno debelo, jos vecini kad raste nokat, pravi se ona grozna grba :roll: Bas bljakavo

Ja sam prije uvijek imala neke zezancije i duge nokte, sad sticajem okolnosti ne mogu :( A bas su mi bili cvrsti, okrecim stan ne pukne ni jedan :lol:
Kao i uvijek, slazem se s tobom. Nikad ni ja nisam stavljala taj gel, imam zdrave i cvrste nokte, perem sudje, cistim, nikad ne puknu :) ja pijem B12 i to 10 000 mcg, a B12 je dobar za nokte :)
Evo i moji nokti
Image

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
lavorpunvode

#30 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

:thumbup:
Image
una_bo

Post by una_bo »

Lavorčiću, odlična kombinacija! Lijepi i zdravi nokti, super su!

Sent from my iPhone using Tapatalk
lavorpunvode

#32 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

hvala, takodjer :) tu su nam negdje oblikom :)
una_bo

#33 Re: Nokti - zenske ruke

Post by una_bo »

I ja mislim da su nam nokti slicni, sutra cu naci jos slika, ja dosta vremena posvecujem noktima i volim da eksperimentisem sa bojama :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cholina_Lokica

#34 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Cholina_Lokica »

manekenka u penziji wrote:

Ta grba se napravi kada neko ne zna fino c luk da odradi. Vjerujes, ova moja (da je ne reklamiram) radi perfektno. Izokrece mi ruke na hiljadu strana, odmjeri po pet puta svaki ugao sve dok ona ne bude zadovoljna. Traju mi nokti po dva mjeseca. A uz to koristi neki clarisin gel koji je identičan boji nokta i ne vidi se izrastanje.
Ne znam, ali ja jos ne vidjeh da mi to izgleda kako treba, bas mi je ruzno, ali bas svaki koje sam vidjela :-?
manekenka u penziji

#35 Re: Nokti - zenske ruke

postavit cu ti ja svoje cim ugrabim vremena :-D
(kuci su mi na laptopu, a slabo ga koristim)
manekenka u penziji

#36 Re: Nokti - zenske ruke

nisu moji licno ali ih je radila ova moja što je hvalim, a iste takve sam imala.

Image

Image
una_bo

#37 Re: Nokti - zenske ruke

Post by una_bo »

evo i mene,

ponekad naljepim ove naljepnice, preko njih bezbojni lak, pa mi traju i lak i naljepnice po 5 dana, a ne stavljam rukavice kad perem suđe

Image

primjetila sam da kad stavim ovaj lak sa šljokicama, da on duže traje :D

Image

a volim i kad su mi nokti nalakirani drečavim lakovima :D

Image
Lilyen

#38 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Lilyen »

@manekenka u penziji ...a gdje si radila gel lak?
Ja jednom van Sarajeva radila sa pro nails nekim gel lakom, trajalo skoro 2 mjeseca. Fenomenalno!
Ovdje uradim ono što reklamiraju vener/cuccio gel lak, bezveze.

Inače ne volim gel, ni plastike one što se nadograđuju, baš mi sve to neprirodno izgleda. Puna kutija lakova a uvijek malo boja, nijansi, šljokica i sl.
Koristim uglavnom Flormar i Essence. Probala i druge, ništa duže ne traju od pomenutih.
Koje vi koristite?
manekenka u penziji

#39 Re: Nokti - zenske ruke

@lilyen:radila sam ga kod iste djevojke što mi radi i gel, ja nju nikako ne mjenjam :-D .
mislim da su lakovi što ona koristi clarisini, ali nisam sigurna.
evo meni je na noktima već drugu sedmicu i traju, samo se nazire izrastak
ako hoćeš pošaljem ti njen broj na pp (ako je nazoveš,nemoj da te začudi njen naglasak, ruskinja je)
Lilyen

#40 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Lilyen »

manekenka u penziji wrote:@lilyen:radila sam ga kod iste djevojke što mi radi i gel, ja nju nikako ne mjenjam :-D .
ako hoćeš pošaljem ti njen broj na pp (ako je nazoveš,nemoj da te začudi njen naglasak, ruskinja je)
Može, pošalji broj na PP. :)
manekenka u penziji

#41 Re: Nokti - zenske ruke

Lilyen wrote:
manekenka u penziji wrote:@lilyen:radila sam ga kod iste djevojke što mi radi i gel, ja nju nikako ne mjenjam :-D .
Može, pošalji broj na PP. :)
poslala
lavorpunvode

#42 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

Image

oprah na ruke svojim noktima :D sta cu kad se nakupilo slika, godinama su cekale da ih negdje objavim :D
ovo je malo smjelija boja kad sam ja u pitanju, inace ne koristim ovako jake lakove :)
una_bo

#43 Re: Nokti - zenske ruke

Post by una_bo »

lavorpunvode wrote:Image

oprah na ruke svojim noktima :D sta cu kad se nakupilo slika, godinama su cekale da ih negdje objavim :D
ovo je malo smjelija boja kad sam ja u pitanju, inace ne koristim ovako jake lakove :)
ja sam neki dan nalakirala drečavo žutim lakom :D obično idem sa tim žutim u kombinaciji sa crnim lakom.
una_bo

#44 Re: Nokti - zenske ruke

Post by una_bo »

sad mi naumpade da napišem, da ja kad skinem lak, namažem nokte (natopim) sa kokosovim uljem, ili sokom od limuna. kako vi njegujete nokte (iako pretpostavljam da su vam ko i kod mene, non stop nalakirani)?
Slice_of_life

#45 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Slice_of_life »

Cao zene,citam vas dugo :)Sve redom,divni su vam noktici :)
OT:Da li mozda neka od vas ima iskustva s nail thinnerima/razrjedjivacima lakova?I gdje ih kupiti
manekenka u penziji

#46 Re: Nokti - zenske ruke

da pokušaš sa acetonom?
mozda ima u frizerlendu to što tražiš
Katcha_Vendy

#47 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Katcha_Vendy »

:lol: :lol: :lol:

Image

Ako mi ima sta mrze od ovakvih ruku:

Image
Slice_of_life

#48 Re: Nokti - zenske ruke

Post by Slice_of_life »

Ma losa su mi iskustva s acetonom.Citala sam da imaju Misslyn i Artdeco razredjivaci,cure s blogosfere se kunu u njih,mozda koja od vas zna.A trenutno u mom CM-u nema AD,a na Misslyn standu takodjer nema :)
una_bo

#49 Re: Nokti - zenske ruke

Post by una_bo »

joj užas, i ja mrzim onakve nokte.
lavorpunvode

#50 Re: Nokti - zenske ruke

Post by lavorpunvode »

Slice_of_life wrote:Ma losa su mi iskustva s acetonom.Citala sam da imaju Misslyn i Artdeco razredjivaci,cure s blogosfere se kunu u njih,mozda koja od vas zna.A trenutno u mom CM-u nema AD,a na Misslyn standu takodjer nema :)
ja lakove razrjedjujem bezbojnim lakom. aceton unisti sjaj i pokvari lak u vecini slucajeva. samo bitno je da je bezbojni lak nov, dok je ono bas tecan.
Post Reply