Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
muha_sa wrote:prije godinu il dvije-nebitno-nasekirah se kad preko puta Ekonomije vidjeh djevojku bez noge kako je bataljak naslonila na štaku i pružila ruku. sjeba me taj prizor jer sam roditelj. dodjem i na forumu post napišem--kad šipak
saznadoh na forumu da je djevojka teška narkomanka.
djaba-opet se sjebah
Da da teska narkomanka.Bilo na Slucajevima X kad joj rezu nogu.A kazu da se vratila starim porocima zbog momka a on je valjda razlog zbog kojeg prosi.A lik vidi se kretencina teska ,jednom se poceo derati na sudsku policiju,psovati im bogove (sudili mu za nesto ,ne znam sta je u pitanju),i ne treba reci da je dobio po picki nakon toga .
još samo fali da gaće i čarape prodaju na sred titove i da se janje okrene iznad vječne vatre. čergarluk pravi.
pade mi na pamet kad je jedan moj drug bio u egiptu, kaže ideš ulicom, napucane neke zgrade, sve pet, kad tamo čovjek na magarcu prdaje kafu... ne bih iznenadila da i kod nas tako nekad bude
Samo hladno kazem "ne dam!". Ima ona sto prodaje privjeske I trazi pomoc za brata. Sve to ona u dahu izdeklamuje, naucila napamet, a srest ces je kako na Ferhadiji tako I na Malti
Cherry-Cherry wrote:još samo fali da gaće i čarape prodaju na sred titove i da se janje okrene iznad vječne vatre. čergarluk pravi.
pade mi na pamet kad je jedan moj drug bio u egiptu, kaže ideš ulicom, napucane neke zgrade, sve pet, kad tamo čovjek na magarcu prdaje kafu... ne bih iznenadila da i kod nas tako nekad bude
tako je čini mi se prošle godine u zenici kod gimnazije neko počeo peći janje pred tekmu naše reprezentacije
muha_sa wrote:prije godinu il dvije-nebitno-nasekirah se kad preko puta Ekonomije vidjeh djevojku bez noge kako je bataljak naslonila na štaku i pružila ruku. sjeba me taj prizor jer sam roditelj. dodjem i na forumu post napišem--kad šipak
djaba-opet se sjebah
ladyblue18 wrote:Ovo je istina, redovno vidjam ljude kojima daju cestitku i onda trce za njima trazeci pare
Stvarno malo je reci da su postali navalentni, vise sam sve face popamtila i samo predjem na drugu stranu ulice
Pa i meni je tako bilo kad su tek počeli da presreću, ja uzela čestitku u hodu (odnosno ona mi je stavila pod nos pa nisam imala izbora) i samo nastavila, kad ona za mnom, kao to su pravila djeca bla bla bla...
djaba-opet se sjebah
Još uvjek je tu i još uvjek prosi
danas je vidjeh s nekim fukljom u zlatarskoj ulici--idu od zlatara do zlatara a ovi ih garant odjebu jer cim udju još brže izadju.
garant fukljo nekoj ženi lancic strgo pa ga tuše.
djaba-opet se sjebah
Da da teska narkomanka.Bilo na Slucajevima X kad joj rezu nogu.A kazu da se vratila starim porocima zbog momka a on je valjda razlog zbog kojeg prosi.A lik vidi se kretencina teska ,jednom se poceo derati na sudsku policiju,psovati im bogove (sudili mu za nesto ,ne znam sta je u pitanju),i ne treba reci da je dobio po picki nakon toga .
Kako su Slovenci pametno riješili pitanje prosjačenja, samo više niko nije dav'o pare... vrlo jednostavno.
A ima i onaj jedan sa štakom što stoji na jednoj od raskrsnica, na semaforu, dole prema Novom Gradu. Ne idem tuda često ali sam ga primjetila, kad čitam da mu se otac oglasio u medijima da mu se ne daju pare jer je narkoman, da sve potroši na drogu... Bar iz onoga što se moglo pročitati kako ga je opisao i gdje bude, nekako sam skontala da je to on.
djaba-opet se sjebah
to prikazivali?
Da. [/quote]
bože sačuvaj,pa ne mogu da vjerujem,to je previše i za hayat,ne mogu da vjerujem
Bila je jednom jedna emisija na RTS-u o tim prosjacima i ciganima što drže dijecu u naručju.Jedna žena koja je sama pravila emisiju priča kako je uvijek istom relacijom išla na posao.I svaki dan na istom mjestu je viđala jednu ciganku sa dijetetom koje spava u naručju.Nije joj bilo teško,malo se raspita kako to da dijete uvijek spava (bilo kad da prolazi) i sazna zaista šokantnu informaciju da se ta dijeca uspavljuju(čitaj drogiraju) raznoraznim medikamentima kako ne bi bila nemirna
Strašno
area51 wrote:Bila je jednom jedna emisija na RTS-u o tim prosjacima i ciganima što drže dijecu u naručju.Jedna žena koja je sama pravila emisiju priča kako je uvijek istom relacijom išla na posao.I svaki dan na istom mjestu je viđala jednu ciganku sa dijetetom koje spava u naručju.Nije joj bilo teško,malo se raspita kako to da dijete uvijek spava (bilo kad da prolazi) i sazna zaista šokantnu informaciju da se ta dijeca uspavljuju(čitaj drogiraju) raznoraznim medikamentima kako ne bi bila nemirna
Strašno
I ja sam to baš pročitala i pomislila kako su stvarno ta djeca većinom mirna, iako ne bi trebala biti s obzirom na uzrast.
area51 wrote:Bila je jednom jedna emisija na RTS-u o tim prosjacima i ciganima što drže dijecu u naručju.Jedna žena koja je sama pravila emisiju priča kako je uvijek istom relacijom išla na posao.I svaki dan na istom mjestu je viđala jednu ciganku sa dijetetom koje spava u naručju.Nije joj bilo teško,malo se raspita kako to da dijete uvijek spava (bilo kad da prolazi) i sazna zaista šokantnu informaciju da se ta dijeca uspavljuju(čitaj drogiraju) raznoraznim medikamentima kako ne bi bila nemirna
Strašno
P.S.pa vi sad "finansirajte" tu ološ
nedavno sam čitala o tome. zato djeca prosjaka uvijek spavaju. a sve su to djeca od 2-3 godine, pa trebali bi biti nemirni.
Strašno
I ja sam to baš pročitala i pomislila kako su stvarno ta djeca većinom mirna, iako ne bi trebala biti s obzirom na uzrast.
Fino je žena ispričala da je prišla starijoj ciganki sa pitanjem kako to da vam dijete uvijek spava a ova je maršnula u p.m.
Strašno
Ne samo medikamentima vec ih opijaju zestokim picima pa tako u vecini slucajeva te bebe umru a mi se pitamo sto su uvijek mirne i ne placu.
Last edited by TRENT on 20/09/2013 20:46, edited 1 time in total.
Edin H. wrote:Ali vam je zato drago kada vam oni ljubazni omladinci na semaforu ponude da operu sofersajbu brzo i efikasno trazeci skromni novcani doprinos?
Ima jedan mali cigo na socijalnom, kad naleti na strance opere im sofersajbu i nece lik da se pomjeri dok mu ne daju. Znaci bukvalno zaustavio saobracaj u jednoj traci, i sta ljudima drugo preostaje nego da mu daju koju marku.
Strašno
Ne samo medikamentima vec ih opijaju zestokim picima pa tako u vecini slucajeva te bebe umru a mi se pitamo sto su uvijek mirne i ne placu.
Ma strašno,bagru treba s noge na nogu sve im jebem živo i mrtvo
Prosle godine nekad u oktobru, pita me mali cigo da mu dam marku kaze skuplja pare da ide sa skolom na skijanje..Fino obucen, frizurica sredjena, pravi skolarac.. Pitam ga ja koji si razred, kaze 4., odlicnim prolazi i dam mu ja nekoliko markica.. Sretnem ga opet u maju kad ista prica Kontam mogao je bar promjeniti da umjesto planine idu na more ali hajd, izlevatio me
a ta djeca i nisu sva njihova, mislim ima i kidnapovane djece... nisu nas džaba plašili kad smo bili mali: pazi da te cigani ne ukradu nisam rasista, da me ko pogrešno ne shvati
Last edited by Cherry-Cherry on 20/09/2013 20:50, edited 1 time in total.
Imaju i novi fazon da ti priđu kad si u frci ili u nekom razgovoru i prekidaju te sa pričom „gladan sam, kupi mi da nešto jedem“...okreneš se i vidiš da nema ama baš ni jedne prodavnice, pekare fast fooda i sl u blizini...tada se njihovo „daj mi 10 pf, po' marke, nešto sitno“ pretvara u marku, dvije i vise.