Posao u Njemackoj za Inzinjere

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Švabo

#26 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by Švabo »

ElvedinHajdarevic wrote:Moje misljenje ovi sto su "zapeli" za hotmail, mislim da oni i ne zele ici u njemacku. Jer ja kad sam trazio sebi posao u njemackoj slao sam svoje CV gdje sam mogao dok nisam dobio posao koji je meni odgovarao. Ako je vas strah poslati na hotmail jer smatrate da cu ne znam ni ja sta uraditi nemoj te slati na hotmail. Posaljite na: [email protected]. A zasto nisam odmah napravio davinci-e.de? jer je potrebno dosta zahtjeva da se dobije davinci-e.de i smatrao sam da ce se nasi inzinjeri obradovati jer imaju mogucnost da dobiju posao na odlicnim projektima. Ali evo poslje sam odlucio da ipak nasi inzinjeri nevjeruju u sve i sto razumijem potpuno, ali pokusajte ne gubite apsolutno nista a mozete dobiti mnogo.

I 1000€ za inzinjera moje licno misljenje je da je to laz, jedino ako ide na neku do kfalifikaciju (tj. u skolu) onda je moguce.

Lijep pozdrav,
Elvedin Hajdarevic

[email protected]
nije laz!!! pokazo mi je lohnabrechnung....
ElvedinHajdarevic

#27 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by ElvedinHajdarevic »

Švabo wrote:
ElvedinHajdarevic wrote:Moje misljenje ovi sto su "zapeli" za hotmail, mislim da oni i ne zele ici u njemacku. Jer ja kad sam trazio sebi posao u njemackoj slao sam svoje CV gdje sam mogao dok nisam dobio posao koji je meni odgovarao. Ako je vas strah poslati na hotmail jer smatrate da cu ne znam ni ja sta uraditi nemoj te slati na hotmail. Posaljite na: [email protected]. A zasto nisam odmah napravio davinci-e.de? jer je potrebno dosta zahtjeva da se dobije davinci-e.de i smatrao sam da ce se nasi inzinjeri obradovati jer imaju mogucnost da dobiju posao na odlicnim projektima. Ali evo poslje sam odlucio da ipak nasi inzinjeri nevjeruju u sve i sto razumijem potpuno, ali pokusajte ne gubite apsolutno nista a mozete dobiti mnogo.

I 1000€ za inzinjera moje licno misljenje je da je to laz, jedino ako ide na neku do kfalifikaciju (tj. u skolu) onda je moguce.

Lijep pozdrav,
Elvedin Hajdarevic

[email protected]
Ok, onda nek se prijavi kod nas dobice puno vecu platu nego sto sad zaradjuje..

Lijep pozdrav,
Elvedin Hajdarevic

nije laz!!! pokazo mi je lohnabrechnung....
Iron Lady

#28 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by Iron Lady »

Pozdrav svima a posebno tebi Elvedine zato što si otvorio ovu temu.

Tvoj oglas (nećemo se persirati) sam vidjela na još jednom sajtu. Zatim sam našla sajt firme a zatim sam stigla i do Klix-a.
Ja imam jedo pitanje. Završila sam Mašinstvo. Do sada nisam imala priliku da radim u struci, jer... iskreno, o mogućnostima u Bosni ne trebam ni da govorim. Kakve šanse ja imam? S obzirom da sam žensko i kako već napisah, bez iskustva?
Imam 29 godina. Govorim engleski jezik. Početnik sam što se njemačkog jezika tiče (dobro mi ide 8) ).
Upoznata sam sa tkzv Plavom kartom. Znam koja je procedura. Samo još da nađem poslodavca. :)

Lijep pozdrav
ElvedinHajdarevic

#29 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Iron Lady wrote:Pozdrav svima a posebno tebi Elvedine zato što si otvorio ovu temu.

Tvoj oglas (nećemo se persirati) sam vidjela na još jednom sajtu. Zatim sam našla sajt firme a zatim sam stigla i do Klix-a.
Ja imam jedo pitanje. Završila sam Mašinstvo. Do sada nisam imala priliku da radim u struci, jer... iskreno, o mogućnostima u Bosni ne trebam ni da govorim. Kakve šanse ja imam? S obzirom da sam žensko i kako već napisah, bez iskustva?
Imam 29 godina. Govorim engleski jezik. Početnik sam što se njemačkog jezika tiče (dobro mi ide 8) ).
Upoznata sam sa tkzv Plavom kartom. Znam koja je procedura. Samo još da nađem poslodavca. :)

Lijep pozdrav
Napisite svoj CV pa cemo vidjeti dali imamo koji odgovarajuci projekat za vas, malo je teze kod nas za masinske inzinjere ali ima i par projekate u automobilskoj industiriji za masniske inzinjere.
Slobodno napisite svoj CV na engleskom i posaljite na: [email protected]

Iskreno se nadam da cemo naci neki odgovarajuci projekat za vas.

Lijep pozdrav,
Elvedin Hajdarevic
slobodann

#30 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by slobodann »

:thumbup:
Iron Lady

#31 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by Iron Lady »

Hvala na prijatnom odgovoru. :)

Zapravo, automobilska industrija i jeste ono što me posebno privlači.
Ja ću poslati svoj CV. Trebam li slati cover letter?

Pozdrav
ElvedinHajdarevic

#32 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Iron Lady wrote:Hvala na prijatnom odgovoru. :)

Pozdrav
Mozete poslati, tj posaljite sve sto mislite da ce nama pomoci da lakse pronadjemo odgovarajuci projekat za vas.

Lijep pozdrav,
Elvedin Hajdarevic
Iron Lady

#33 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by Iron Lady »

Elvedine,

U tom slučaju ću poslati CV, Cover letter kao i prevedenu diplomu na Njemački jezik.
Ko stoji iza tog maila? Zanima me.. jer... da ne napišem u napomeni da sam Iron Lady pa da mi se još neko ne ismije. :D

Pozdrav
ElvedinHajdarevic

#34 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Iron Lady wrote:Elvedine,

U tom slučaju ću poslati CV, Cover letter kao i prevedenu diplomu na Njemački jezik.
Ko stoji iza tog maila? Zanima me.. jer... da ne napišem u napomeni da sam Iron Lady pa da mi se još neko ne ismije. :D

Pozdrav
Stojim ja i jos jedan kolega. Tako da niko vam se nece smijati.

Lijep pozdrav,
Elvedin Hajdarevic
djugum

#35 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by djugum »

ElvedinHajdarevic wrote:

Pozdrav
Mozete poslati, tj posaljite sve sto mislite da ce nama pomoci da lakse pronadjemo odgovarajuci projekat za vas.

Lijep pozdrav,
Elvedin Hajdarevic
Elvedine, ako sam te dobro razumio ona će poslati cv i vi biste joj ponudili ugovor tei u slučaju da nadjete projekat? Zar ona onda nebi morala dolaziti na intervjue sa drugim firmama? Jel vi snosite troškove tih putovanja?
Kosato

#36 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by Kosato »

imal sta za Srednju Klasu radnika :) da ne bude fakultetski obrazovan ?
sarajevo999999

#37 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by sarajevo999999 »

.
djugum

#38 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by djugum »

Iron Lady wrote:Pozdrav svima a posebno tebi Elvedine zato što si otvorio ovu temu.

Lijep pozdrav
Biće ti teško iz prostog razloga što nemas radnog iskustva, no to opet nije nemoguća misija.
Vidim da davinci više radi u elektro struci, ali imas još x firmi na taj fazon u njemačkoj gdje im masinci trebaju više nego hljeb.
U svakom slučaju sretno!
djugum

#39 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by djugum »

Kosato wrote:imal sta za Srednju Klasu radnika :) da ne bude fakultetski obrazovan ?
Dosta teže, čak i da dobijes ugovor od neke njemcke firme nemas garancije da cete njemacka drzava pustiti.
Mada opet kazem, nije nemoguće api preduslov za sve je da dobijes ugovor.
Šunj

#40 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by Šunj »

djugum wrote:
Kosato wrote:imal sta za Srednju Klasu radnika :) da ne bude fakultetski obrazovan ?
Dosta teže, čak i da dobijes ugovor od neke njemcke firme nemas garancije da cete njemacka drzava pustiti.
Veliki je nedostatak radne snage u starackim domovima
http://www.pflege-job.de/Search
Kosato

#41 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by Kosato »

djugum wrote:

Ma Reko da vidim imal kaKVE sanse posto ovdje ne mogu naci posla vec 15-20 dana a svakakvih razgovora obavio sve cekam kad ce ko zovnut da se radi....nema mi nista gore kad kaze ostavi podatke pa ce zvati :) hahah
djugum

#42 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by djugum »

Šunj wrote:
djugum wrote:
Veliki je nedostatak radne snage u starackim domovima
http://www.pflege-job.de/Search
A, ja sam mislio da je riječ o tehničkoj struci...što se tiče med tehničara i osoblja za njegu tu je druga priča. Medjutim ima i tu mana, relativno su niska primanja tako da treba dobro odvagati
ElvedinHajdarevic

#43 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

djugum wrote:
ElvedinHajdarevic wrote:

Pozdrav

Lijep pozdrav,
Elvedin Hajdarevic
Elvedine, ako sam te dobro razumio ona će poslati cv i vi biste joj ponudili ugovor tei u slučaju da nadjete projekat? Zar ona onda nebi morala dolaziti na intervjue sa drugim firmama? Jel vi snosite troškove tih putovanja?
Naravno da se mora obaviti razgovor gdje se pronadje projekat, a troskove mi snosimo. Tako da svi troskovi koju budu potrebni (putovnje na razgovor (avion naravno), onda pocetak u njemackoj (placa se smjestaj na nekoliko dok se ne nadje stan) i sve ostalo) Tako da se ne sikirate oko troskova i tih stvari, sve je placeno.

Lijep pozdrav,
Elvedin Hajdarevic
Iron Lady

#44 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by Iron Lady »

djugum wrote:

Lijep pozdrav
Biće ti teško iz prostog razloga što nemas radnog iskustva, no to opet nije nemoguća misija.
Vidim da davinci više radi u elektro struci, ali imas još x firmi na taj fazon u njemačkoj gdje im masinci trebaju više nego hljeb.
U svakom slučaju sretno!

Da, baš kao što reče... ''nije nemoguća misija''... :D
Znam da njemci traže mašince.. ja moram priznati da sam se ''ustezala'' sve do neki dan. Sada sam počela da šaljem na sve strane. :) Nemam šta da izgubim. Mogu samo da dobijem. :) A svakako sam od novembra tamo radi učenja jezika.

Čekajući da se ovde nešto desi dočekaću i 40-tu. Strašno....

Pozdrav tebi... Veliki...
dinamican

#45 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by dinamican »

Pozdrav,

Ovako, student uskoro ima odbranu diplomskog rada (masinski fakultet), polozit ce certifikat za njemacki jezik (nivo A2)(ÖSD.at postoji odjeljak u Tuzli, Sarajevu, Banja Luci). U buducnosti baviti se crtanjem na racunaru, konkretno Catia (part, surface, assembly, kinematic simulation, drafting). Kakve su njegove sanse za rad u NJemackoj. Odakle krenuti? Vase kratke upute?

Unaprijed Hvala :)
MrShadow

#46 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by MrShadow »

od toga da ne polazes A2 jezik i ne trosis pare dzaba, tek kada spremis B2 idi na ispit.
ja sam poslao par stotina aplikacija u njemacku, od toga me zvalo 10 firmi i svi su mi rekli da bez obzira sto im se svidjam i imam odlicne kvalifikacije sto se tice struke, ako ne pricam B2 ne mogu me primiti, i to je minimum level koji zahtjevaju sto se jezika tice.
mousstapha

#47 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by mousstapha »

MrShadow wrote:od toga da ne polazes A2 jezik i ne trosis pare dzaba, tek kada spremis B2 idi na ispit.
ja sam poslao par stotina aplikacija u njemacku, od toga me zvalo 10 firmi i svi su mi rekli da bez obzira sto im se svidjam i imam odlicne kvalifikacije sto se tice struke, ako ne pricam B2 ne mogu me primiti, i to je minimum level koji zahtjevaju sto se jezika tice.
Koja struka? Znam primjera gdje ljudi znaju samo onaj pocetni nivo i bez problema dobili posao.
HB_BHF

#48 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by HB_BHF »

Šta je trenutno atraktivno iz IT-a u Njemačkoj? Kakva je situacija sa Network engineeringom?
dinamican

#49 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by dinamican »

...
Last edited by dinamican on 18/05/2014 21:45, edited 1 time in total.
saibaba

#50 Re: Posao u Njemackoj za Inzinjere

Post by saibaba »

hm...
Post Reply