Klix.ba Android app redizajn

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
one-reuf

#26 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by one-reuf »

Drago mi je :-D
BadBoy

#27 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by BadBoy »

Eh evo ovako nisam danas imao nešto puno vremena da testiram tako da nisam uhvatio nijedan bug! Kod mene radi bez crasha, stabilno i fluidno. U pitanju je Nexus 4 sa 4.3 verzijom.

Imao bih par, ajmo reći nekih mojih želja, zato što ih ne moraš implementirati ali eto mislim da bi učinile aplikaciju još boljom.

1. Šaltanje između vijesti je ok, mada mene buni jer nekada kada skrolam gore-dolje odem palcem više u stranu i prešaltam se na drugu vijest. Ovo se može riješiti jednostavnom opcijom dozvoljavanja šaltanja ili ne.

2. Druga tačka se direktno nadovezuje na ovu prvu mislim da bi bolje bilo da se navigation drawer (ona ladica sa strane) može izvući iz svakog dijela aplikacije, dakle univerzalnim potezom prsta od lijeve ivice ekrana.

3. Isto tako mislim da bi galerija slika bolje bilo da stoji na vrhu članka nego u dnu.

To su najkrupnije stvari koje sam uspio do sada primijetiti i koje ne utiču na korisnost aplikacije, više su neki twaeakovi da bude još bolja i ljepša.

Sada par minornih stvari koje možeš za drugu verziju pripremiti:

4. Ne znam koji si font koristio, da možda razmiliš o Roboto Slab fontu i da naslov članka bude veći i ljepši (najnoviji font koji je izašao sa 4.3 verzijom)

5. Da naslovnica prati novi trend ovih kartica kao Google Now. Dakle da svaki naslov bude zasebna kartica i da ispod možeš vidjeti datum i broj komentara i odmah kliknuti na nju.

Nadam se da sam bio barem malo jasan u ovim objašnjenjima, a ako ima nešto nejasno slobodno se javi da ti pošaljem par primjera :D Sada znam da ovo zvuči kao preseravanje i neki nenormalni zahtjevi ali eto čisto da budem malo konstruktivan, aplikacija je dobra i bez svega ovoga :) Svaka čast i sretno!
one-reuf

#28 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by one-reuf »

BadBoy wrote: 1. Šaltanje između vijesti je ok, mada mene buni jer nekada kada skrolam gore-dolje odem palcem više u stranu i prešaltam se na drugu vijest. Ovo se može riješiti jednostavnom opcijom dozvoljavanja šaltanja ili ne.
Razmislit ću o ovome
BadBoy wrote: 2. Druga tačka se direktno nadovezuje na ovu prvu mislim da bi bolje bilo da se navigation drawer (ona ladica sa strane) može izvući iz svakog dijela aplikacije, dakle univerzalnim potezom prsta od lijeve ivice ekrana.
Ovo ima puno smisla
BadBoy wrote: 3. Isto tako mislim da bi galerija slika bolje bilo da stoji na vrhu članka nego u dnu.
Zasad mislim da je bolje da bude na dnu, mada je lahko prebacit je na vrh
BadBoy wrote: 4. Ne znam koji si font koristio, da možda razmiliš o Roboto Slab fontu i da naslov članka bude veći i ljepši (najnoviji font koji je izašao sa 4.3 verzijom)
Font sam odabrao da bude što sličniji fontu koji se koristi na stranici, ni ovo nije teško promijeniti
BadBoy wrote: 5. Da naslovnica prati novi trend ovih kartica kao Google Now. Dakle da svaki naslov bude zasebna kartica i da ispod možeš vidjeti datum i broj komentara i odmah kliknuti na nju.
O ovome sam razmisljao na početku, odlučio sam se za ovaj dizajn jer mi je ljepse i konzistentnije izgledao na tabletu u landscape-u i pri pregledavanju komentara. Razmislit ću još o ovom.

Kako god, hvala na detaljnom feedbacku :thumbup:
BadBoy

#29 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by BadBoy »

Super, drago mi je da si ovo shvatio kao konstruktivne prijedloge :)
De mi reci, plaća li se objavljivanje na Play Storu? Moraš ono platiti neku licencu da bi mogao objaviti app tamo, je li tako?
jahh

#30 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

$25 je developer account. To je sve sto platis. Na svu prodaju, in-app i za aplikacije, te za reklame Google-u ide 30%. Ostalo je porez i tvoje :D.
Fauja Singh

#31 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by Fauja Singh »

Nemam vala nekih prijedloga, samo mogu pohvaliti autora i iskritikovati KLIX što nisu angažovali nekog developera da prije dobijemo ovako funkcionalnu aplikaciju.

Sent from my Nexus 4
jahh

#32 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

stroga normala wrote:Nemam vala nekih prijedloga, samo mogu pohvaliti autora i iskritikovati KLIX što nisu angažovali nekog developera da prije dobijemo ovako funkcionalnu aplikaciju.

Sent from my Nexus 4
:thumbup:
anonimnaosoba

#33 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by anonimnaosoba »

Je li to izasla neka nova verzija od juce ? Opet crasha aplikacija...

Sent from my ST23i using Tapatalk 4
one-reuf

#34 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by one-reuf »

v0.1.13 je zadnja. Pošalji report kad se desi crash
jahh

#35 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

anonimnaosoba wrote:Je li to izasla neka nova verzija od juce ? Opet crasha aplikacija...

Od jučer jeste :D. Skini tu 0.1.13 sa linka gore. U postavkama mozes vidjeti koja ti je trenutna verzija.
Ady88

#36 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by Ady88 »

Na Galaxy s3 ne radi ocjenjivanje komentara. Zasad ostalo radi kako mi se cini

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
zateznistub

#37 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by zateznistub »

Prvo da pohvalim osobu koja je ovo napravila i da kazem da mi je jako drago sto imamo pametnih i vrijednih...

Ja sam instalirao ovo i radi, ali kad hocu da "lajkam" neciji clanak izbaci neki duuugi tekst u crnom boxu. i vidim da se broj lajkova nije promijenio.

Jel do mene ili do aplikacije? Telefon je L9 4.1.2.
one-reuf

#38 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by one-reuf »

Do aplikacije je, radim na fixu

Hvala za pohvale i test!
holowey

#39 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by holowey »

sad zasad funkcionise prilicno dobro... nervira me malo kada otvorim aplikaciju i idem recimo na vijesti, app uradi fetch vijesti, pretpostavljam po zadanom kriteriju (1 hr ago, 4hrs ago, itd) dok ne dodje do kraja tipa objavljeno 11hrs ago... kada idem na "ucitaj jos clanaka", ucitavanje nece biti od vijesti objavljene 12hrs ago, nego ce poceti da nasumce ubacuje vijesti objavljene 2hrs ago, 5hrs ago, itd... ovako nemam pregled sta sam vec procitao nego moram opet od pocetka da idem vijest po vijest i provjeravam... to mozda ne bi bio problem da samo jednom idem na ucitaj jos vijesti, ali ako idem nekoliko puta nastane haos...

takodje, bilo bi fino da back dugme priupita da li zelim da zatvorim aplikaciju jer po navici kliknem tu kada zelim da se vratim na pocetak... mozda da prvi klik na back dugme bude povratak na naslovnu a double klik da bude izlaz iz aplikacije? ili da u opcije stavis izlaz iz aplikacije?

sve u svemu svaka cast autoru, ako bude opcija za dobrovoljno placanje aplikacije, mozes racunati na mene da cu kupiti "unlock" opciju...
anonimnaosoba

#40 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by anonimnaosoba »

jahh wrote:
anonimnaosoba wrote:Je li to izasla neka nova verzija od juce ? Opet crasha aplikacija...

Od jučer jeste :D. Skini tu 0.1.13 sa linka gore. U postavkama mozes vidjeti koja ti je trenutna verzija.
Updateovana, radi :D

Isti problem s likeom imam kao @ zateznistub, a imam i savjet: kad si vec omogucio komentare preko aplikacije, bi li mogao omoguciti opcije "Moje obavijesti" i "Moji komentari" kao na portalu ?

Inace, aplikacija je puno bolja i fluidnija od ove InterSoftove i za to sve pohvale :thumbup:

jahh

#41 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

Notifikacije za obavjesti imamo u planu (i widget). Neke stvari trenutno ne rade jer nemamo pristup svemu (koliko sam ja skontao).
one-reuf

#42 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by one-reuf »

holowey wrote:sad zasad funkcionise prilicno dobro... nervira me malo kada otvorim aplikaciju i idem recimo na vijesti, app uradi fetch vijesti, pretpostavljam po zadanom kriteriju (1 hr ago, 4hrs ago, itd) dok ne dodje do kraja tipa objavljeno 11hrs ago... kada idem na "ucitaj jos clanaka", ucitavanje nece biti od vijesti objavljene 12hrs ago, nego ce poceti da nasumce ubacuje vijesti objavljene 2hrs ago, 5hrs ago, itd... ovako nemam pregled sta sam vec procitao nego moram opet od pocetka da idem vijest po vijest i provjeravam... to mozda ne bi bio problem da samo jednom idem na ucitaj jos vijesti, ali ako idem nekoliko puta nastane haos...

takodje, bilo bi fino da back dugme priupita da li zelim da zatvorim aplikaciju jer po navici kliknem tu kada zelim da se vratim na pocetak... mozda da prvi klik na back dugme bude povratak na naslovnu a double klik da bude izlaz iz aplikacije? ili da u opcije stavis izlaz iz aplikacije?
Upravu si za ovo oko dobavljanja i mijesanja vijesti, vijesti app fetcha sa RSS kanala pa je problem uganjat paginaciju jer ne mogu poslati zahtjev tipa: taj mi 10, 20 ili vise vijesti do tog i tog datuma ili do te i te vijesti kad koristnik klikne da ucita jos vijesti nego vidim koju zadnju vijest imam, pogledam ima li novih vijesti, otprilike odredim paginaciju pa na taj nacin fetcham jos vijesti tako da se lahko pomijesaju stare i nove vijesti. Trenutno je tako.

Ako jos ljudi misi da bi trebalo dodati ono "Pritisni back jos jednom za izlazak iz aplikacije" to je cas posla
holowey wrote: sve u svemu svaka cast autoru, ako bude opcija za dobrovoljno placanje aplikacije, mozes racunati na mene da cu kupiti "unlock" opciju...
Cijenim podršku :thumbup:
holowey

#43 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by holowey »

one-reuf wrote:
holowey wrote:sad zasad funkcionise prilicno dobro... nervira me malo kada otvorim aplikaciju i idem recimo na vijesti, app uradi fetch vijesti, pretpostavljam po zadanom kriteriju (1 hr ago, 4hrs ago, itd) dok ne dodje do kraja tipa objavljeno 11hrs ago... kada idem na "ucitaj jos clanaka", ucitavanje nece biti od vijesti objavljene 12hrs ago, nego ce poceti da nasumce ubacuje vijesti objavljene 2hrs ago, 5hrs ago, itd... ovako nemam pregled sta sam vec procitao nego moram opet od pocetka da idem vijest po vijest i provjeravam... to mozda ne bi bio problem da samo jednom idem na ucitaj jos vijesti, ali ako idem nekoliko puta nastane haos...

Upravu si za ovo oko dobavljanja i mijesanja vijesti, vijesti app fetcha sa RSS kanala pa je problem uganjat paginaciju jer ne mogu poslati zahtjev tipa: taj mi 10, 20 ili vise vijesti do tog i tog datuma ili do te i te vijesti kad koristnik klikne da ucita jos vijesti nego vidim koju zadnju vijest imam, pogledam ima li novih vijesti, otprilike odredim paginaciju pa na taj nacin fetcham jos vijesti tako da se lahko pomijesaju stare i nove vijesti. Trenutno je tako.
a postoji li mogucnost da procitan (jednom otvoren) clanak bude greyed out ili da dobije 50% transparency? ili mozda da bude par opcija tipa "ne prikazuj procitane clanke", "prikazi samo procitane clanke"?
jahh

#44 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

Na procitanom clanku nestane lijevo onaj marker sa bojom. Pogledaj :).
holowey

#45 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by holowey »

jahh wrote:Na procitanom clanku nestane lijevo onaj marker sa bojom. Pogledaj :).
coro, coro.... jbg, nisam to uopste vidio :lol:
Djubre_

#46 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by Djubre_ »

Radi dobro..

Haman da ne vidim svoj komentar..

I daj napravi neka bude crna pozadina.. ili nek ima opciju za dark mode...

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
zecov

#47 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by zecov »

kad kliknem na komentare nekad ih ne vidim, mislim u većini slučajeva ih ne vidim.
piše nema kometara na članak iako vidim da na stranici ima kometara
Last edited by zecov on 23/09/2013 09:44, edited 2 times in total.
jahh

#48 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

zecov wrote:kad kliknem na komentare nekad ih nevidim, mislim u većini slučajeva ih ne vidim.
Koji telefon? I jesi bio logovan ili ne?
zecov

#49 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by zecov »

jahh wrote:
zecov wrote:kad kliknem na komentare nekad ih nevidim, mislim u većini slučajeva ih ne vidim.
Koji telefon? I jesi bio logovan ili ne?
nexus 4. nisam bio logovan jer nudi opciju logovanja samo sa fb acc ali bez obzira na to da li sam ulogovan ili ne nekad vidim komentare
hakazvaka

#50 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by hakazvaka »

Najs!
Post Reply