Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post Reply
ulciscorr

#26 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by ulciscorr »

area51 wrote:
ulciscorr wrote:
area51 wrote:Po ovome u ovom izbornom području je Bošnjaka više jedno 100 hiljada tako da su ga hrvati po fino poflautali.Sreća po njih je što će se predomisliti prije nego li ovo sve dođe u parlament
Zajebali su se samo ako recimo vecina Bosnjaka iz izbornog podrucja 1 glasa za bosnjackog clana predsjednistva isto iz izbornog podrucja 1 i da taj kanditat na kraju dobije najvise glasova.
Ja,ali ako se probosanske partije dogovore prije izbora i izbace nekog zajedničkog kandidata iz reda ostalih ???
Potrebno je da dobije najvise glasova u Federaciji. Da bi se to desilo vecina Bosnjaka mora glasati za njega... drugim rijecima to ne moze biti predstavnik "ostalih" ako vecinu njegovih glasaca cine Bosnjaci.
Alfons Kauders

#27 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by Alfons Kauders »

webby-x wrote:
kosmpolita wrote:Uzas i sramota!!! Izdaja i prodaja u najgorem smislu.
Izdaja! Herceg-Bosna! Kleroustaše!

:lol:
hm... ovo je prvi val... cek malo da bosnje prostudiraju sta je zapravo propisano... sad bosnje kukaju... a likuju hrvati...

u roku od pola sata, situacija ce biti obrnuta... tj. odo uzet kakvog alkohola i malo pogledati komentare po poskoku - da vidim jesu li vec skontali

vazda prozivke da su bosanci glupi, da sad vidimo jesu li hercegovci ista bolji :D
Krushna mrva

#28 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by Krushna mrva »

Itakoto wrote:
Krushna mrva wrote:
Itakoto wrote: A ako bude Rom, Bosanac, Jevrej dobio 5000 glasova vise od Hrvata u izbornoj jedinici broj 2?
Jako je ovdje podla igra u pitanju, Poslije ovih kampanja tipa "Bitno je biti Bosnjak" mozes zaboraviti na takvu mogucnost, nikad.
Rekose i za Komsica. Nikad nece "balije" glasovati za nekog "Hrvatica", pa sta se desi. :oops:
Cak i da imas takav slucaj (a rekao sam ti da nece biti, to izlazi iz okvira onoga sto je poenta) priblizno isti raspored "bosnjackih" glasova i glasova "ostalih" ces imati i u jedinici 1. To opet znaci da ce "Hrvat" biti izabran.

Tihic je najpodliji izdajnik koji postoji. Ovako kulturno drzavi BiH jos niko nikad nije zabio. I jos mu pljescu...
Alfons Kauders

#29 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by Alfons Kauders »

ulciscorr wrote: Potrebno je da dobije najvise glasova u Federaciji. Da bi se to desilo vecina Bosnjaka mora glasati za njega... drugim rijecima to ne moze biti predstavnik "ostalih" ako vecinu njegovih glasaca cine Bosnjaci.
nope
Itakoto

#30 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by Itakoto »

Alphonse, ja zato opet postavljam isto pitanje.
Itakoto wrote:Moze li mi neko objasniti zasto se dogovaraju za 2 izborne jedinice i zasto u ovom formatu? Ako su se vec dogovorili da moraju biti 2, zasto ne izvlace kanton po kanton, zupaniju po zupaniju i ne izmjesaju ih po grupama? Ozbiljno pitam.
Ne kontam u cemu je razlika izmedju sadasnjeg i buduceg?
ulciscorr

#31 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by ulciscorr »

Alfons Kauders wrote:
ulciscorr wrote: Potrebno je da dobije najvise glasova u Federaciji. Da bi se to desilo vecina Bosnjaka mora glasati za njega... drugim rijecima to ne moze biti predstavnik "ostalih" ako vecinu njegovih glasaca cine Bosnjaci.
nope
Sanse da Hrvat Zeljko Komsic na primjer bude izabran ovim putem za hrvatskog clana predsjednistva su skoro nikakve.
Itakoto

#32 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by Itakoto »

Krushna mrva wrote:
Itakoto wrote:
Krushna mrva wrote: Jako je ovdje podla igra u pitanju, Poslije ovih kampanja tipa "Bitno je biti Bosnjak" mozes zaboraviti na takvu mogucnost, nikad.
Rekose i za Komsica. Nikad nece "balije" glasovati za nekog "Hrvatica", pa sta se desi. :oops:
Cak i da imas takav slucaj (a rekao sam ti da nece biti, to izlazi iz okvira onoga sto je poenta) priblizno isti raspored "bosnjackih" glasova i glasova "ostalih" ces imati i u jedinici 1. To opet znaci da ce "Hrvat" biti izabran.

Tihic je najpodliji izdajnik koji postoji. Ovako kulturno drzavi BiH jos niko nikad nije zabio. I jos mu pljescu...
Nista ja vas ne kontam osim da je klempo definitivno dobio epitet izdajnika, sto nije nista novo.
Krushna mrva

#33 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by Krushna mrva »

ulciscorr wrote:
Alfons Kauders wrote:
nope
Sanse da Hrvat Zeljko Komsic na primjer bude izabran ovim putem za hrvatskog clana predsjednistva su skoro nikakve.
Tacno, jedino si ti poceo da shvacas ovdje!
Matematicki su fino uoblicili da ce uvijek "Hrvat" iz Hercegovine + srednja Bosna birati!
Krushna mrva

#34 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by Krushna mrva »

Itakoto wrote: Nista ja vas ne kontam osim da je klempo definitivno dobio epitet izdajnika, sto nije nista novo.
Kontas ti sve , samo si dopuzao s poskoka da provociras

Tihic i Izetbegovic su najveci izdajnici koji postoje. U to nikakvu sumnju vise nemam.
Itakoto

#35 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by Itakoto »

E j3bi ga sad. Mislim da ni vama nije jasno samo sto pokusavati biti pametniji od ostalih. Zasto recimo jedan Bosanac, Rom, Jevrej pa i Hrvat à la Komsic sa stalnim boravkom u Mostaru, Bihacu, pm ne moze biti izabran u predsjednistvo? Koliko sam ja razumio nijednom narodu vise nije zagarantovano mjesto u predsjednistvu.
dustaban

#36 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by dustaban »

Evo i ja sam, KAO I VI, tek sad skonto neke stvari i... pitam se... sto ce nama tri predsjednika, mislim da je logicno da bude jedan!
:?

:lol:
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#37 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by antimobbing »

kosmpolita wrote:Uzas i sramota!!! Izdaja i prodaja u najgorem smislu. Ponovo ozivljavaju zlocinacku paratvorevinu i dogovaraju (i) formalnu uspostavu treceg entiteta zasnovanog na etnickom principu.

Sulejmane, sta to radis?!? Dok smo se borili za slobodu i nezavisnost, ti si boravio dobro skriven u SR Njemackoj.

Nakon pokusaja i sprijecene etnicke podjele drzave "Prudskim" sporazumom, sad je jos gore i otvorenije predlozena podjela.

Patriote, ne dozvolimo stvaranje treceg eniteta!
Tihić i Čović su korumpirani kriminalci koji su svoj zanat ispekli u bivšem komunističkom sistemu. Njih uopće ne zanima država BiH, Bošnjaci ni Katolici već samo kako što više ukrasti novca od poreskih PDV obveznika. Njih dvojica boluju od jedne stvarne mentalne bolesti koju dr. Robert Hare označava kao potpuni i neizlječivi nedostatak osjećanja. Ukoliko Tihić i Čović uopće nešto osjećaju, onda su to emocije najpliće vrste. Tihić i Čović čine bizarne i samo-destruktivne stvari zato što su potpuno imuni na konsekvence koje bi normalnog čovjeka ispunile osjećanjima srama ili grižnje savjesti http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija
Krushna mrva

#38 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by Krushna mrva »

antimobbing wrote:
kosmpolita wrote:Uzas i sramota!!! Izdaja i prodaja u najgorem smislu. Ponovo ozivljavaju zlocinacku paratvorevinu i dogovaraju (i) formalnu uspostavu treceg entiteta zasnovanog na etnickom principu.

Sulejmane, sta to radis?!? Dok smo se borili za slobodu i nezavisnost, ti si boravio dobro skriven u SR Njemackoj.

Nakon pokusaja i sprijecene etnicke podjele drzave "Prudskim" sporazumom, sad je jos gore i otvorenije predlozena podjela.

Tihić i Čović su korumpirani kriminalci koji su svoj zanat ispekli u bivšem komunističkom sistemu. Njih uopće ne zanima država BiH, Bošnjaci ni Katolici već samo kako što više ukrasti novca od poreskih PDV obveznika. Njih dvojica boluju od jedne stvarne mentalne bolesti koju dr. Robert Hare označava kao potpuni i neizlječivi nedostatak osjećanja. Ukoliko Tihić i Čović uopće nešto osjećaju, onda su to emocije najpliće vrste. Tihić i Čović čine bizarne i samo-destruktivne stvari zato što su potpuno imuni na konsekvence koje bi normalnog čovjeka ispunile osjećanjima srama ili grižnje savjesti http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija
zna se sve to, samo sto poslije takvih s manjkom empatije ostaju rusevine. Ne zanima me manjak empatije koliko to sto ostavise rusevinu
Alfons Kauders

#39 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by Alfons Kauders »

Krushna mrva wrote: Tacno, jedino si ti poceo da shvacas ovdje!
Matematicki su fino uoblicili da ce uvijek "Hrvat" iz Hercegovine + srednja Bosna birati!
netacno... komsic bi po ovom dobio preko 200000 glasova u drugoj jedinici i bio bi izabran kao prvi clan...

a onda bi iz prve jedinice isao neko ko... nije hrvat
Alfons Kauders

#40 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by Alfons Kauders »

Itakoto wrote:Alphonse, ja zato opet postavljam isto pitanje.
Itakoto wrote:Moze li mi neko objasniti zasto se dogovaraju za 2 izborne jedinice i zasto u ovom formatu? Ako su se vec dogovorili da moraju biti 2, zasto ne izvlace kanton po kanton, zupaniju po zupaniju i ne izmjesaju ih po grupama? Ozbiljno pitam.
jbg, dogovaraju se zato jer ovako bi ispalo da hrvati mogu izabrati svog clana, barem teoretski... mada ja mislim da taj film necemo gledati
Itakoto

#41 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by Itakoto »

Alfons Kauders wrote:
netacno... komsic bi po ovom dobio preko 200000 glasova u drugoj jedinici i bio bi izabran kao prvi clan...

Jesi siguran? Jao kao Bosnjak nisam za ovo rjesenje jer ce samo produziti agoniju. Idemo traziti druga rjesenja.
area51

#42 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by area51 »

Alfons Kauders wrote:

I ja mu to pokušavam objasniti ali mu se izgleda mora nacrtati.
@mrva
Probaj pročitati još jednom i ja sam
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#43 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by antimobbing »

Krushna mrva wrote:
antimobbing wrote:

zna se sve to, samo sto poslije takvih s manjkom empatije ostaju rusevine. Ne zanima me manjak empatije koliko to sto ostavise rusevinu
Većina BiH populacije boluje od duševnih mentalnih poremećaja ali je problem kada takav dođe na vlast, onda iza njega ostaju samo ruševine. Zbog toga na zapadu postoje kliničke psihoanalize ličnosti.
moon_walker_90

#44 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by moon_walker_90 »

Jel nam ovo Sarajevo opet (po ko zna koji put) okrece ledja??? :) samo napomena....samo se cekalo odobrenje Sarajeva za Mostar i Banja Luku...koje nikad nije doslo...tako da me nista ne cudi...a ako Bog da,ode ja odavde...i ako ikako mozete idite odavde....ovdje je djavo davno dosao po svoje...
Itakoto

#45 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!

Post by Itakoto »

Alfons Kauders wrote:
Itakoto wrote:Alphonse, ja zato opet postavljam isto pitanje.
jbg, dogovaraju se zato jer ovako bi ispalo da hrvati mogu izabrati svog clana, barem teoretski... mada ja mislim da taj film necemo gledati
Ma jasno mi je zasto se bagra dogovara, ali mi nije jasno sta su postigli s ovim? Opet Hrvati nece imati "svoga" clana predsjednistva. Pokupice poene na izborima jer ce jedni pricati o kvazi 3. entitetu, a drugi o vecoj brojnosti Bosnjaka u obe izborne jedinice.
Hercegoviina

#46 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by Hercegoviina »

Volio bi da mi stručnjaci koji ovdje na forumu daju komentare objasne kako bi oni rijeslili da se bira hrvatski clan predsjednistva.
antimobbing

#47 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by antimobbing »

moon_walker_90 wrote:Jel nam ovo Sarajevo opet (po ko zna koji put) okrece ledja??? :) samo napomena....samo se cekalo odobrenje Sarajeva za Mostar i Banja Luku...koje nikad nije doslo...tako da me nista ne cudi...a ako Bog da,ode ja odavde...i ako ikako mozete idite odavde....ovdje je djavo davno dosao po svoje...
Kakvo bolan Sarajevo, Mostar i Banja Luka zar ne vidite da smo suočeni sa Patokratijom već 20 godina. Evo neko je otvorio temu ''Patokratija'' još davne 2007 godine http://www.klix.ba/forum/patokratija-t35890.html ali niko nije pisao.
Last edited by antimobbing on 17/09/2013 21:41, edited 1 time in total.
Paranoid

#48 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by Paranoid »

Hercegoviina wrote:Volio bi da mi stručnjaci koji ovdje na forumu daju komentare objasne kako bi oni rijeslili da se bira hrvatski clan predsjednistva.
Ako se bira "legalni i legitimni" predstavnik hrvatskog člana...onda rješenja nema.
BHCluster

#49 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by BHCluster »

_majevica_ wrote:Covic i Tihic to nisu sami napisali i skontali na sastanku...to je odradjeno ranije od nekog treceg pametnijeg... :D
I ja to mislim ovo je bilo potpisujte ili!
Itakoto

#50 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!

Post by Itakoto »

Hercegoviina wrote:Volio bi da mi stručnjaci koji ovdje na forumu daju komentare objasne kako bi oni rijeslili da se bira hrvatski clan predsjednistva.
Ne znam. Malo ih je (nisam zlonamjeran) i mogu se samo nadati da ih Bosnjaci i ostali nece preglasati. Po mom misljenju, ova 2 izborna podrucja im mozda na prvi pogled daje laznu garanciju da ce imati "svog" clana u Sarajevu. Mozda se i varam.
Post Reply