Potrebno je da dobije najvise glasova u Federaciji. Da bi se to desilo vecina Bosnjaka mora glasati za njega... drugim rijecima to ne moze biti predstavnik "ostalih" ako vecinu njegovih glasaca cine Bosnjaci.area51 wrote:Ja,ali ako se probosanske partije dogovore prije izbora i izbace nekog zajedničkog kandidata iz reda ostalih ???ulciscorr wrote:Zajebali su se samo ako recimo vecina Bosnjaka iz izbornog podrucja 1 glasa za bosnjackog clana predsjednistva isto iz izbornog podrucja 1 i da taj kanditat na kraju dobije najvise glasova.area51 wrote:Po ovome u ovom izbornom području je Bošnjaka više jedno 100 hiljada tako da su ga hrvati po fino poflautali.Sreća po njih je što će se predomisliti prije nego li ovo sve dođe u parlament
Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
-
ulciscorr
#26 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
- Alfons Kauders
#27 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
hm... ovo je prvi val... cek malo da bosnje prostudiraju sta je zapravo propisano... sad bosnje kukaju... a likuju hrvati...webby-x wrote:Izdaja! Herceg-Bosna! Kleroustaše!kosmpolita wrote:Uzas i sramota!!! Izdaja i prodaja u najgorem smislu.
u roku od pola sata, situacija ce biti obrnuta... tj. odo uzet kakvog alkohola i malo pogledati komentare po poskoku - da vidim jesu li vec skontali
vazda prozivke da su bosanci glupi, da sad vidimo jesu li hercegovci ista bolji
-
Krushna mrva
#28 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
Cak i da imas takav slucaj (a rekao sam ti da nece biti, to izlazi iz okvira onoga sto je poenta) priblizno isti raspored "bosnjackih" glasova i glasova "ostalih" ces imati i u jedinici 1. To opet znaci da ce "Hrvat" biti izabran.Itakoto wrote:Rekose i za Komsica. Nikad nece "balije" glasovati za nekog "Hrvatica", pa sta se desi.Krushna mrva wrote:Jako je ovdje podla igra u pitanju, Poslije ovih kampanja tipa "Bitno je biti Bosnjak" mozes zaboraviti na takvu mogucnost, nikad.Itakoto wrote: A ako bude Rom, Bosanac, Jevrej dobio 5000 glasova vise od Hrvata u izbornoj jedinici broj 2?
Tihic je najpodliji izdajnik koji postoji. Ovako kulturno drzavi BiH jos niko nikad nije zabio. I jos mu pljescu...
- Alfons Kauders
#29 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
nopeulciscorr wrote: Potrebno je da dobije najvise glasova u Federaciji. Da bi se to desilo vecina Bosnjaka mora glasati za njega... drugim rijecima to ne moze biti predstavnik "ostalih" ako vecinu njegovih glasaca cine Bosnjaci.
-
Itakoto
#30 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
Alphonse, ja zato opet postavljam isto pitanje.
Ne kontam u cemu je razlika izmedju sadasnjeg i buduceg?Itakoto wrote:Moze li mi neko objasniti zasto se dogovaraju za 2 izborne jedinice i zasto u ovom formatu? Ako su se vec dogovorili da moraju biti 2, zasto ne izvlace kanton po kanton, zupaniju po zupaniju i ne izmjesaju ih po grupama? Ozbiljno pitam.
-
ulciscorr
#31 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
Sanse da Hrvat Zeljko Komsic na primjer bude izabran ovim putem za hrvatskog clana predsjednistva su skoro nikakve.Alfons Kauders wrote:nopeulciscorr wrote: Potrebno je da dobije najvise glasova u Federaciji. Da bi se to desilo vecina Bosnjaka mora glasati za njega... drugim rijecima to ne moze biti predstavnik "ostalih" ako vecinu njegovih glasaca cine Bosnjaci.
-
Itakoto
#32 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
Nista ja vas ne kontam osim da je klempo definitivno dobio epitet izdajnika, sto nije nista novo.Krushna mrva wrote:Cak i da imas takav slucaj (a rekao sam ti da nece biti, to izlazi iz okvira onoga sto je poenta) priblizno isti raspored "bosnjackih" glasova i glasova "ostalih" ces imati i u jedinici 1. To opet znaci da ce "Hrvat" biti izabran.Itakoto wrote:Rekose i za Komsica. Nikad nece "balije" glasovati za nekog "Hrvatica", pa sta se desi.Krushna mrva wrote: Jako je ovdje podla igra u pitanju, Poslije ovih kampanja tipa "Bitno je biti Bosnjak" mozes zaboraviti na takvu mogucnost, nikad.
Tihic je najpodliji izdajnik koji postoji. Ovako kulturno drzavi BiH jos niko nikad nije zabio. I jos mu pljescu...
-
Krushna mrva
#33 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
Tacno, jedino si ti poceo da shvacas ovdje!ulciscorr wrote:Sanse da Hrvat Zeljko Komsic na primjer bude izabran ovim putem za hrvatskog clana predsjednistva su skoro nikakve.Alfons Kauders wrote:nopeulciscorr wrote: Potrebno je da dobije najvise glasova u Federaciji. Da bi se to desilo vecina Bosnjaka mora glasati za njega... drugim rijecima to ne moze biti predstavnik "ostalih" ako vecinu njegovih glasaca cine Bosnjaci.
Matematicki su fino uoblicili da ce uvijek "Hrvat" iz Hercegovine + srednja Bosna birati!
-
Krushna mrva
#34 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
Kontas ti sve , samo si dopuzao s poskoka da provocirasItakoto wrote: Nista ja vas ne kontam osim da je klempo definitivno dobio epitet izdajnika, sto nije nista novo.
Tihic i Izetbegovic su najveci izdajnici koji postoje. U to nikakvu sumnju vise nemam.
-
Itakoto
#35 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
E j3bi ga sad. Mislim da ni vama nije jasno samo sto pokusavati biti pametniji od ostalih. Zasto recimo jedan Bosanac, Rom, Jevrej pa i Hrvat à la Komsic sa stalnim boravkom u Mostaru, Bihacu, pm ne moze biti izabran u predsjednistvo? Koliko sam ja razumio nijednom narodu vise nije zagarantovano mjesto u predsjednistvu.
- dustaban
#36 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Evo i ja sam, KAO I VI, tek sad skonto neke stvari i... pitam se... sto ce nama tri predsjednika, mislim da je logicno da bude jedan!

- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#37 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Tihić i Čović su korumpirani kriminalci koji su svoj zanat ispekli u bivšem komunističkom sistemu. Njih uopće ne zanima država BiH, Bošnjaci ni Katolici već samo kako što više ukrasti novca od poreskih PDV obveznika. Njih dvojica boluju od jedne stvarne mentalne bolesti koju dr. Robert Hare označava kao potpuni i neizlječivi nedostatak osjećanja. Ukoliko Tihić i Čović uopće nešto osjećaju, onda su to emocije najpliće vrste. Tihić i Čović čine bizarne i samo-destruktivne stvari zato što su potpuno imuni na konsekvence koje bi normalnog čovjeka ispunile osjećanjima srama ili grižnje savjesti http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatijakosmpolita wrote:Uzas i sramota!!! Izdaja i prodaja u najgorem smislu. Ponovo ozivljavaju zlocinacku paratvorevinu i dogovaraju (i) formalnu uspostavu treceg entiteta zasnovanog na etnickom principu.
Sulejmane, sta to radis?!? Dok smo se borili za slobodu i nezavisnost, ti si boravio dobro skriven u SR Njemackoj.
Nakon pokusaja i sprijecene etnicke podjele drzave "Prudskim" sporazumom, sad je jos gore i otvorenije predlozena podjela.
Patriote, ne dozvolimo stvaranje treceg eniteta!
-
Krushna mrva
#38 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
zna se sve to, samo sto poslije takvih s manjkom empatije ostaju rusevine. Ne zanima me manjak empatije koliko to sto ostavise rusevinuantimobbing wrote:Tihić i Čović su korumpirani kriminalci koji su svoj zanat ispekli u bivšem komunističkom sistemu. Njih uopće ne zanima država BiH, Bošnjaci ni Katolici već samo kako što više ukrasti novca od poreskih PDV obveznika. Njih dvojica boluju od jedne stvarne mentalne bolesti koju dr. Robert Hare označava kao potpuni i neizlječivi nedostatak osjećanja. Ukoliko Tihić i Čović uopće nešto osjećaju, onda su to emocije najpliće vrste. Tihić i Čović čine bizarne i samo-destruktivne stvari zato što su potpuno imuni na konsekvence koje bi normalnog čovjeka ispunile osjećanjima srama ili grižnje savjesti http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatijakosmpolita wrote:Uzas i sramota!!! Izdaja i prodaja u najgorem smislu. Ponovo ozivljavaju zlocinacku paratvorevinu i dogovaraju (i) formalnu uspostavu treceg entiteta zasnovanog na etnickom principu.
Sulejmane, sta to radis?!? Dok smo se borili za slobodu i nezavisnost, ti si boravio dobro skriven u SR Njemackoj.
Nakon pokusaja i sprijecene etnicke podjele drzave "Prudskim" sporazumom, sad je jos gore i otvorenije predlozena podjela.
- Alfons Kauders
#39 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
netacno... komsic bi po ovom dobio preko 200000 glasova u drugoj jedinici i bio bi izabran kao prvi clan...Krushna mrva wrote: Tacno, jedino si ti poceo da shvacas ovdje!
Matematicki su fino uoblicili da ce uvijek "Hrvat" iz Hercegovine + srednja Bosna birati!
a onda bi iz prve jedinice isao neko ko... nije hrvat
- Alfons Kauders
#40 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
jbg, dogovaraju se zato jer ovako bi ispalo da hrvati mogu izabrati svog clana, barem teoretski... mada ja mislim da taj film necemo gledatiItakoto wrote:Alphonse, ja zato opet postavljam isto pitanje.Ne kontam u cemu je razlika izmedju sadasnjeg i buduceg?Itakoto wrote:Moze li mi neko objasniti zasto se dogovaraju za 2 izborne jedinice i zasto u ovom formatu? Ako su se vec dogovorili da moraju biti 2, zasto ne izvlace kanton po kanton, zupaniju po zupaniju i ne izmjesaju ih po grupama? Ozbiljno pitam.
-
Itakoto
#41 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
Jesi siguran? Jao kao Bosnjak nisam za ovo rjesenje jer ce samo produziti agoniju. Idemo traziti druga rjesenja.Alfons Kauders wrote:netacno... komsic bi po ovom dobio preko 200000 glasova u drugoj jedinici i bio bi izabran kao prvi clan...Krushna mrva wrote: Tacno, jedino si ti poceo da shvacas ovdje!
- area51
#42 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
I ja mu to pokušavam objasniti ali mu se izgleda mora nacrtati.Alfons Kauders wrote:netacno... komsic bi po ovom dobio preko 200000 glasova u drugoj jedinici i bio bi izabran kao prvi clan...Krushna mrva wrote: Tacno, jedino si ti poceo da shvacas ovdje!
@mrva
Probaj pročitati još jednom i ja sam
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#43 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Većina BiH populacije boluje od duševnih mentalnih poremećaja ali je problem kada takav dođe na vlast, onda iza njega ostaju samo ruševine. Zbog toga na zapadu postoje kliničke psihoanalize ličnosti.Krushna mrva wrote:zna se sve to, samo sto poslije takvih s manjkom empatije ostaju rusevine. Ne zanima me manjak empatije koliko to sto ostavise rusevinuantimobbing wrote:Tihić i Čović su korumpirani kriminalci koji su svoj zanat ispekli u bivšem komunističkom sistemu. Njih uopće ne zanima država BiH, Bošnjaci ni Katolici već samo kako što više ukrasti novca od poreskih PDV obveznika. Njih dvojica boluju od jedne stvarne mentalne bolesti koju dr. Robert Hare označava kao potpuni i neizlječivi nedostatak osjećanja. Ukoliko Tihić i Čović uopće nešto osjećaju, onda su to emocije najpliće vrste. Tihić i Čović čine bizarne i samo-destruktivne stvari zato što su potpuno imuni na konsekvence koje bi normalnog čovjeka ispunile osjećanjima srama ili grižnje savjesti http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatijakosmpolita wrote:Uzas i sramota!!! Izdaja i prodaja u najgorem smislu. Ponovo ozivljavaju zlocinacku paratvorevinu i dogovaraju (i) formalnu uspostavu treceg entiteta zasnovanog na etnickom principu.
- moon_walker_90
#44 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Jel nam ovo Sarajevo opet (po ko zna koji put) okrece ledja???
samo napomena....samo se cekalo odobrenje Sarajeva za Mostar i Banja Luku...koje nikad nije doslo...tako da me nista ne cudi...a ako Bog da,ode ja odavde...i ako ikako mozete idite odavde....ovdje je djavo davno dosao po svoje...
-
Itakoto
#45 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg Bosne"!
Ma jasno mi je zasto se bagra dogovara, ali mi nije jasno sta su postigli s ovim? Opet Hrvati nece imati "svoga" clana predsjednistva. Pokupice poene na izborima jer ce jedni pricati o kvazi 3. entitetu, a drugi o vecoj brojnosti Bosnjaka u obe izborne jedinice.Alfons Kauders wrote:jbg, dogovaraju se zato jer ovako bi ispalo da hrvati mogu izabrati svog clana, barem teoretski... mada ja mislim da taj film necemo gledatiItakoto wrote:Alphonse, ja zato opet postavljam isto pitanje.Ne kontam u cemu je razlika izmedju sadasnjeg i buduceg?Itakoto wrote:Moze li mi neko objasniti zasto se dogovaraju za 2 izborne jedinice i zasto u ovom formatu? Ako su se vec dogovorili da moraju biti 2, zasto ne izvlace kanton po kanton, zupaniju po zupaniju i ne izmjesaju ih po grupama? Ozbiljno pitam.
- Hercegoviina
#46 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Volio bi da mi stručnjaci koji ovdje na forumu daju komentare objasne kako bi oni rijeslili da se bira hrvatski clan predsjednistva.
- antimobbing
#47 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Kakvo bolan Sarajevo, Mostar i Banja Luka zar ne vidite da smo suočeni sa Patokratijom već 20 godina. Evo neko je otvorio temu ''Patokratija'' još davne 2007 godine http://www.klix.ba/forum/patokratija-t35890.html ali niko nije pisao.moon_walker_90 wrote:Jel nam ovo Sarajevo opet (po ko zna koji put) okrece ledja???samo napomena....samo se cekalo odobrenje Sarajeva za Mostar i Banja Luku...koje nikad nije doslo...tako da me nista ne cudi...a ako Bog da,ode ja odavde...i ako ikako mozete idite odavde....ovdje je djavo davno dosao po svoje...
Last edited by antimobbing on 17/09/2013 21:41, edited 1 time in total.
- Paranoid
#48 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Ako se bira "legalni i legitimni" predstavnik hrvatskog člana...onda rješenja nema.Hercegoviina wrote:Volio bi da mi stručnjaci koji ovdje na forumu daju komentare objasne kako bi oni rijeslili da se bira hrvatski clan predsjednistva.
- BHCluster
#49 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
I ja to mislim ovo je bilo potpisujte ili!_majevica_ wrote:Covic i Tihic to nisu sami napisali i skontali na sastanku...to je odradjeno ranije od nekog treceg pametnijeg...
-
Itakoto
#50 Re: Suljo Tihic i SDA dogovorili povratak "Herceg-Bosne"!
Ne znam. Malo ih je (nisam zlonamjeran) i mogu se samo nadati da ih Bosnjaci i ostali nece preglasati. Po mom misljenju, ova 2 izborna podrucja im mozda na prvi pogled daje laznu garanciju da ce imati "svog" clana u Sarajevu. Mozda se i varam.Hercegoviina wrote:Volio bi da mi stručnjaci koji ovdje na forumu daju komentare objasne kako bi oni rijeslili da se bira hrvatski clan predsjednistva.