Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partnera?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
babo_reuf

#26 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by babo_reuf »

Ti ces se onda tesko ozeniti medju ovom fukarom, bjezi vani, ovdje realno nemas sta da trazis.
Ma nisam ja neka pristalica brakova, ali recimo kad bih tražio partnericu - nemam šansi u Sarajevu - 0%.

Haj čovjek bi nekako uzeo siroticu, ali muškarci i žene nisu pravno izjednačeni, sutra dođe dijete, drži me u šaci ko zadnjeg levata, svaki će joj sud dodijeliti moj stan da zbrine dijete i majku, pogotovo ako ih imaš više komada i alimentaciju, koja od moje plate nije baš mala...
Eksperiment sa brakom me lako može koštati 150.000 KM za stan + 500 do 800 KM alimentacije mjesečno barem sljedećih 18 godina...
Nije to kao prije ... Prije žene nisu bile povlaštene i zaštićene ovako kao danas...

Kud da bježi Bosanac sa BH pasošem ??? Jedva nas čekaju.... Bosanke se rado udaju za bilo koga, nažalost žene izvana ne baš...
Great Cornholio

#27 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Great Cornholio »

Kako ko, ne može se živjeti "od zraka", ali opet džaba ti sve pare svijeta ako nema ljubavi. Uglavnom težak je, na današnjem vaktu, život za normalnog čovjeka.
malsal

#28 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by malsal »

.
Last edited by malsal on 14/09/2013 19:52, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#29 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

babo_reuf wrote:
Ti ces se onda tesko ozeniti medju ovom fukarom, bjezi vani, ovdje realno nemas sta da trazis.
Ma nisam ja neka pristalica brakova, ali recimo kad bih tražio partnericu - nemam šansi u Sarajevu - 0%.

Haj čovjek bi nekako uzeo siroticu,.
Evo nauči ovu pjesmu, možda neku prevariš pa da pođe za te' :D

babo_reuf

#30 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by babo_reuf »

Evo nauči ovu pjesmu, možda neku prevariš pa da pođe za te'
Nemaš pojma nažalost koliko ih se zalijepi za mene kad saznaju da sam situiran. Nije lijepa situacija. Sve je lijepo dok ne odem kod njihovih roditelja da razgovaramo o mirazu.
Ljudi skaču sa stolica... :-)

Pa zar ti nije dosta što će ti biti žena i roditi dijete ???

Pa, znate gospodine, ahem, NIJE !

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
SSemir

#31 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by SSemir »

Kaze meni otac: sine, zensko je zensko, njoj je ba u krvi da te za**baje. e sad, ako ozenis bogatu, ona ce te za**bavati a imat ces para, a ova druga ce te isto za**bavati a neces imati para. na tebi je da odlucis s kojom ces. :D

naravno da se to gleda, ja prvi, pa ako nije bogata, onda bar gledam da je obrazovana isto kao i ja, jer se tjesim da su vece sanse da se obogatimo kad smo oboje sa fak.diplomom... znaci, bitno je jbg, u ovo pokvareno vrijeme u pokvarenoj drzavi, kad ti sve cinjenice pokazuju da sa parama mozes sve i mozes biti neko, kad se bez stida mozes izjasnjavati kao sponzorusa (muska ili zenska)...pare su presudne jbg

naravno, ima dosta izuzetaka. jbg, kad ti se svidi neko, ne gledas onda nista osim nje..
Great Cornholio

#32 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

babo_reuf wrote:
Nemaš pojma nažalost koliko ih se zalijepi za mene kad saznaju da sam situiran. Nije lijepa situacija. Sve je lijepo dok ne odem kod njihovih roditelja da razgovaramo o mirazu.

Jesi ti staromodan čovjek, kakav ba miraz, zar to još uvijek ima :? :lol:

Nego, ti bi i bogatu, i lijepu, i odgovarajuće vjere i nacije, spusti brate malo kriterije, grehota je da ostaneš neoženjen pa da ti nema ko vode prinijet kad obnemoćaš, jer ove naše žene uglavnom nadžive muževe :D
Havatar

#33 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Havatar »

babo_reuf wrote:

Izvini ali zadrzavam pravo da ti ne vjerujem :mrgreen:
_mufljuz_

#34 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by _mufljuz_ »

babo_reuf wrote:

Haj čovjek bi nekako uzeo siroticu, ali muškarci i žene nisu pravno izjednačeni, sutra dođe dijete, drži me u šaci ko zadnjeg levata, svaki će joj sud dodijeliti moj stan da zbrine dijete i majku, pogotovo ako ih imaš više komada i alimentaciju, koja od moje plate nije baš mala...
Eksperiment sa brakom me lako može koštati 150.000 KM za stan + 500 do 800 KM alimentacije mjesečno barem sljedećih 18 godina...
Nije to kao prije ... Prije žene nisu bile povlaštene i zaštićene ovako kao danas...

Kud da bježi Bosanac sa BH pasošem ??? Jedva nas čekaju.... Bosanke se rado udaju za bilo koga, nažalost žene izvana ne baš...
ti si fakat jedna druga krajnost covjeka koji opet gleda materijalnu stranu - sto je sa jedne strane opravdano ali ti si prilicno sebicno orjentisan na to - al danas se sve mjeri novcem pa sto se tebe tice ne ispadas iz tog sistema vrijednosti - a ne bih da uvredljiv atribut napisem....

samo, ahem, kad si vec situiran - covjek bi pretpostavio da si malo jebi ga pismeniji pa da zakljucis predbracni ugovor ako ti je toliko jebeno stalo da zastitis unaprijed svoju "krvavo stecenu" imovinu.....
Great Cornholio

#35 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

SSemir wrote:Kaze meni otac: sine, zensko je zensko, njoj je ba u krvi da te za**baje. e sad, ako ozenis bogatu, ona ce te za**bavati a imat ces para, a ova druga ce te isto za**bavati a neces imati para. na tebi je da odlucis s kojom ces. :D
Meni otac kaže "Oženi se, nije bitno kakva je, ne smeta i ako ima jednu drvenu nogu" :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#36 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

Meni je veci strah da cu ovisti o nekome nogo da cu naci kakvog s biroa. Nek' ja imam posao i redovnu platu, da ne ovisim ni o kome, da ne cekam da mi da pare za sampon i da me smara za cigare...
_mufljuz_

#37 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by _mufljuz_ »

plain vanilla wrote:Meni je veci strah da cu ovisti o nekome nogo da cu naci kakvog s biroa. Nek' ja imam posao i redovnu platu, da ne ovisim ni o kome, da ne cekam da mi da pare za sampon i da me smara za cigare...
davao pare za sampone, cigare, odjecu obucu i dobio sam od sake do lakta.... malo joj bilo :mrgreen:
dita von teese

#38 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by dita von teese »

A meni je pravo lijepo kad citam vecinu ovih postova.

Molim se Svemiru da me sacuva sto dalje od ljudi kakvi su pojedini seratori na ovom forumu, a da mi dovede u narucje nekoga poput mene. :oops:

Zapravo, odo opet da postavim oglas. :oops:
babo_reuf

#39 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by babo_reuf »

Jesi ti staromodan čovjek, kakav ba miraz, zar to još uvijek ima :? :lol:
Nego, ti bi i bogatu, i lijepu, i odgovarajuće vjere i nacije, spusti brate malo kriterije, grehota je da ostaneš neoženjen pa da ti nema ko vode prinijet kad obnemoćaš, jer ove naše žene uglavnom nadžive muževe
Miraz itekako ima, sve zavisi u kojim se krugovima krećeš i koliko ti je godina. U mojim godinicama - to je prvo i osnovno, kad se planira brak. Šta dajem ja, a šta ti ... Dio braka je partnerstvo i ortakluk, a to je poslovni odnos, zar nije ?

Ne boj se ti za mene, znam ja za svoje pare uplatiti boravak na Maledivima ili Bahamima, piti Pina Coladu na plaži, i dovesti egzotičnu lokalku da mi gladi Hašimagu...
Nahebo je čovjek koji se oslanja na ženu i djecu... Mnogi se razočaraju ... :(
Izvini ali zadrzavam pravo da ti ne vjerujem
Vjerovo, ne vjerovo, meni s dogodilo, istina, prije jedno 10tak godina...
Last edited by babo_reuf on 14/09/2013 19:55, edited 1 time in total.
plain vanilla

#40 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

_mufljuz_ wrote:
plain vanilla wrote:Meni je veci strah da cu ovisti o nekome nogo da cu naci kakvog s biroa. Nek' ja imam posao i redovnu platu, da ne ovisim ni o kome, da ne cekam da mi da pare za sampon i da me smara za cigare...
davao pare za sampone, cigare, odjecu obucu i dobio sam od sake do lakta.... malo joj bilo :mrgreen:
pa ti bio sa nezasitom sponzorusom

nadam se da ce te sreca posluziti i da ces iduci put naci nezasitu nifomanku :mrgreen:
HareCar

#41 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by HareCar »

Nije dobra ni jedna ni druga krajnost, jer od same ljubavi nema zivota, a ni od samo para neke specijalne srece i ispunjenosti.

Znam primjer covjeka koji je zavrsio pravo i bio u vezi sa djevojkom koja nije isla na faks, vec je radila u butiku.. kao ono vazno da se vole, pa ce se oni poslije snaci kad momcina dobije posao.. trazio on, posla ni na vidiku, u medjuvremenu se on skonta sa drugom djevojkom i ostavi ovu iz butika. A ta nova djevojka zavrsila medicinski, pa poslije specijalizacija za ginekologa.. a plus ima jake roditelje.

Oni se "nasli", zavoljeli, ona mu nasla poslic na budzetu (kad kazem poslic, ono mislim laganica od 8-4 efektivno radi mozda 2-3 kako treba, ispija kafe, prica sa kolegama i tako..), imaju 2 djece, gledam skoro kacili slike na fb bili u Americi, 2 auta, stan, vikendica, stalno neka ljetovanja, zimovanja..

A ova djevojka iz butika je u medjuvremenu upisala fakultet, ali zavrsila samo prvu godinu pa odustala, od muke se udala za notornog kockara i ljenstinu i sad ga prevaspitava i glumi mu majku, ja mislim da je i trudna..

Malo duzi post ali eto, cudni su putevi zivotni.. :)
_mufljuz_

#42 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by _mufljuz_ »

plain vanilla wrote:
_mufljuz_ wrote:
pa ti bio sa nezasitom sponzorusom

nadam se da ce te sreca posluziti i da ces iduci put naci nezasitu nifomanku :mrgreen:
jebo to da mi se ljudi okolo hvale kako se dobro žega :mrgreen:
babo_reuf

#43 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by babo_reuf »

samo, ahem, kad si vec situiran - covjek bi pretpostavio da si malo jebi ga pismeniji pa da zakljucis predbracni ugovor ako ti je toliko jebeno stalo da zastitis unaprijed svoju "krvavo stecenu" imovinu.....
Ako ti treba predbračni ugovor - već si nahebo i imaš fukaru za vratom od koje se moraš štiti.

A ti kad si već tako pametan, morao bi znati da sud neće dijete izbaciti na ulicu, i da zbrinjavanje djeteta i majke barem kod nas ima prednost nad predbračnim ugovorom.
Znači gubiš vrijednost stana + alimentaciju 100 %, a ostalo i onako ne može na razvodu dobiti i sa i bez predbračnog.
_mufljuz_

#44 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by _mufljuz_ »

babo_reuf wrote:
Ako ti treba predbračni ugovor - već si nahebo i imaš fukaru za vratom od koje se moraš štiti.

A ti kad si već tako pametan, morao bi znati da sud neće dijete izbaciti na ulicu, i da zbrinjavanje djeteta i majke barem kod nas ima prednost nad predbračnim ugovorom.
Znači gubiš vrijednost stana + alimentaciju 100 %, a ostalo i onako ne može na razvodu dobiti i sa i bez predbračnog.
jebo je mater koga ti ozenis - al na drugu stranu takvi kao ti danas zive zivot :wink: 8) :thumbup: ovi sto dodju mirazom "karaktera" i "obraza" redovno najebu ko zuti.....

meni je zao sto ne mogu biti takva sorta kao ti :wink: iskreno zalim....
babo_reuf

#45 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by babo_reuf »

Jebo te fak. diploma... jadan si ti kad ti je to ili bogatstvo presudna stvar kod izbora partnera...
Većini je to danas presudno... Možemo se lagati, ali je tako ...

Hebote, znam mesare i vodoinstalatere oženjene za doktorice, profesorice i sudinice ...

Kad mogu oni, šta bi rekli oni kojima to prirodno pripada, jer daju isto s druge strane...
Great Cornholio

#46 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

To je realan "ženski" strah,ali ja mislim da on nije uzrokovan time bi u braku mogla ostati bez cigara i šampona, ja mislim da je tu uzrok taj što žena zna da je "bespomoćna" tokom trudnoće, i ako nema vlastiti izvor prihoda, i ako ne vjeruje potencijalnom ocu tom djeteta, onda i ne želi da se upušta u brak.
Great Cornholio

#47 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

babo_reuf wrote:
Jebo te fak. diploma... jadan si ti kad ti je to ili bogatstvo presudna stvar kod izbora partnera...
Većini je to danas presudno... Možemo se lagati, ali je tako ...

Hebote, znam mesare i vodoinstalatere oženjene za doktorice, profesorice i sudinice ...

Kad mogu oni, šta bi rekli oni kojima to prirodno pripada, jer daju isto s druge strane...
Jest' vala, vodoinstalateri doktorice poženiše, i to doktorice odgovarajuće vjere i nacije :evil: :D
babo_reuf

#48 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by babo_reuf »

Haj' ne seri matereti. Pricas o pola miliona KM i Bosni, gdje ljudi nemaju za hljeba. Ne znam samo kako te nije stid. Kad malo bolje razmislim, to mi vise lici na tvoje puste zelje. Zvucis kao neko ko je mozda, ali samo mozda toliko love vidio na filmu..
Ako dolaziš iz nižeg društvenog sloja nemoj ovdje da vrijeđaš i istresaš svoje frustracije. Tvoje siromaštvo je tvoj problem.
U BiH takođe žive i jako situirani ljudi, ima i jačeg srednjeg staleža kao ja, ima i bogatih.

Za Bosnu i ljude koji nemaju hljeba se obrati Sulejmanu Tihiću, Bakiru Izetbegoviću i Zlatku Lagumdžiji. Ako ikada mene izabereš za lidera - neće biti gladnih i svi će raditi... Dotada ... ne dosađuj...
Great Cornholio

#49 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

babo_reuf wrote:.

Za Bosnu i ljude koji nemaju hljeba se obrati Sulejmanu Tihiću, Bakiru Izetbegoviću i Zlatku Lagumdžiji. Ako ikada mene izabereš za lidera - neće biti gladnih i svi će raditi... Dotada ... ne dosađuj...
Kad dođeš na vlast ukini ba miraz, to je običaj iz nekih zaostalih vremena. Donesi zakon da se niko ne smije ženiti/udavati za osobu u koju nije zaljubljen, ma koliko ta osoba bogata bila.
plain vanilla

#50 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
To je realan "ženski" strah,ali ja mislim da on nije uzrokovan time bi u braku mogla ostati bez cigara i šampona, ja mislim da je tu uzrok taj što žena zna da je "bespomoćna" tokom trudnoće, i ako nema vlastiti izvor prihoda, i ako ne vjeruje potencijalnom ocu tom djeteta, onda i ne želi da se upušta u brak.
nije to zenski strah, to je jednostavno zelja da ne ovisim ni o kome, nema to veze s brakom i djecom, nego s cijelim zivotom

neko se kroz zivot nauci provlaciti, neko ga vuce, finansira...a on/a se samo prisloni

niti sam zivjela tako niti imam ikakvu zelju za tim, i kad bih birala izmedju toga da imam svoj posao ili bogatog muza, uvijek bih izabrala opciju da ja radim i zaradjujem
Post Reply