ramo sta rece ovo...da te ne znam bas bih pomislila da si svakakavRamzess Veliki wrote:U ozbiljnoj si vezi, ili još ozbiljnije - u braku. I prigovaraš mu da ti uskraćuje slobodu jer mu nije drago ako se oblačiš i dalje izazovno, želiš izlaske bez nadzora i da te ne zapitkuje zašto nisi došla na vrijeme?
Ako ti je stalo do njega, izazovno se oblačiš samo za njega, na ulici ne treba da skrećeš pažnju drugih muškaraca na sebe ili to i želiš. Ako ne možeš učiniti te sitne ustupke da se on osjeća kao jedini koji ti je bitan a ne kao tvoja osigurana baza za budućnost dok ti živiš paralelni život, budi poštena prema sebi i njemu i napusti ga pa radi šta ti volja sa svim posljedicama koje dođu sa vremenom.
Veza i brak su investicije za budućnost, i koliko uložiš toliko će ti se i vratiti.
Opsesivno-posesivne veze.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- dust in the wind
#26 Re: Opsesivno-posesivne veze.
-
kantica__
#27 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Ja sam opet vidio i veza u kojima su zene takve, cak sam i bio u jednoj.dust in the wind wrote:genijalno receno...Black swan wrote:neko je već primijetio da danas kćerke dopuštaju (nekad i misle da je to normalno što je i najveći problem) ono za šta su se njihove majke izborile da im se ne smije događati
sto se tice teme..mislim da se neke ne snadju u svojim vezama, mislim da sumnjaju da li vrijede i za tog morona sto ih pati na takav nacin i ne dopusta, duri se, tersa, izivljava... boje se da li je i on takav bolji od nje... neke jednostavno donesu pogresan izbor... i jbg, desava se... a mnoge i uzivaju u tome... sve to ko ne valja, ali to je ipak njima dokaz ljubavi, jer da je ne do bog ne provjerava moglo bi biti da mu nije stalo... a to sto je najcesce takvima najvise stalo u drustvu, u kafani, a u kuci bi malo distance nema veze..... i izvinjavam se sto samo muskarce uzimam kao pogresne u ovim tipovima veza... ja sam dosad samo veze u kojima su muskarci takvi posmatrala...
Hmm ima u tu nekih stvari s kojim se slazem, al bolesna posesivnost je nesto sasvim drugo, al takodjer i previse "slobodni" ljudi u vezi nisu nista bolji od opsesivno-posesivnih, ako je veza ozbiljna jel. Ima granica u sbemuRamzess Veliki wrote:U ozbiljnoj si vezi, ili još ozbiljnije - u braku. I prigovaraš mu da ti uskraćuje slobodu jer mu nije drago ako se oblačiš i dalje izazovno, želiš izlaske bez nadzora i da te ne zapitkuje zašto nisi došla na vrijeme?
Ako ti je stalo do njega, izazovno se oblačiš samo za njega, na ulici ne treba da skrećeš pažnju drugih muškaraca na sebe ili to i želiš. Ako ne možeš učiniti te sitne ustupke da se on osjeća kao jedini koji ti je bitan a ne kao tvoja osigurana baza za budućnost dok ti živiš paralelni život, budi poštena prema sebi i njemu i napusti ga pa radi šta ti volja sa svim posljedicama koje dođu sa vremenom.
Veza i brak su investicije za budućnost, i koliko uložiš toliko će ti se i vratiti.
- Ramzess Veliki
#28 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Kod mene su sve opcije otvorene, dok postoji iskrenost. Uvijek sam za iskrenost makar bila i naopaka. Ovo pišem jer vidim koliko mnogo djevojaka (pitanje je postavila djevojka pa tako i odgovaram) želi da manipuliše svojim muškarcem te se hvale među sobom šta jadnicima rade. To postane loša i ružna navika ... Misle da vezom gube neku svoju slobodu da rade šta ih volja, traže osiguranje za budućnost a šaraju. Nije to dobro ... ako si sa nekim poštuj ga i ne radi njemu što ne želiš da on radi tebi, to je jedino dobro pravilo.dust in the wind wrote:ramo sta rece ovo...da te ne znam bas bih pomislila da si svakakavRamzess Veliki wrote:U ozbiljnoj si vezi, ili još ozbiljnije - u braku. I prigovaraš mu da ti uskraćuje slobodu jer mu nije drago ako se oblačiš i dalje izazovno, želiš izlaske bez nadzora i da te ne zapitkuje zašto nisi došla na vrijeme?
Ili budi slobodan strijelac, zavodi i bivaj zavedena, mijenjaj partnere ... kako već želiš. Samo budi iskrena prema sebi šta zapravo želiš od života. Jednom svi poželimo da imamo nekoga pored sebe sa kime ćemo se ujutru probuditi i započeti novi dan jutarnjom kafom.
- kockica_kockica
#29 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Da li tvoja zena tebe mora pitati da ode u kupovinu bez tebe?Ramzess Veliki wrote:U ozbiljnoj si vezi, ili još ozbiljnije - u braku. I prigovaraš mu da ti uskraćuje slobodu jer mu nije drago ako se oblačiš i dalje izazovno, želiš izlaske bez nadzora i da te ne zapitkuje zašto nisi došla na vrijeme?
Da li dobijes nervni slom ako ti zena mora ostati sat vremena prekovremeno na poslu?
Zoves li je u vrijeme kad se vraca s posla 6 puta da provjeris dokle je dosla i postavljas li joj nebulozna pitanja o tome zasto nije krenula drugim putem?
Znas da ide kod recimo komsinice na kafu, jednom u neki broj dana, postavljas li pitanje te kafe?
Da li tvoja zena pravi dramu ako ti odlucis provesti dva sata sa nekim prijateljem uz pivu?
Kad i ako krenes negdje na put, zove li te zena svako pola sata da te pita dokle si?
Ovo su stvarne situacije nekih ljudi koje ja ne razumijem. Nije samo oblacenje problem, zena treba biti lijepa svom muzu, da to nije slucaj imamo temu o tome zasto se zene zapuste u braku. Ovo je jos jedan samo mali dio onoga sto se deava iza zatvorenih vrata, jer zene s ciljem manjeg otpora i smanjnju tenzija u kuci od sebe naprave gurbeta kojeg u vecini slucajeva muz poslije vara sa nekom koja nosi minjake i dekoltee.
Sve ekstremni slucajevi koji su i te kako prisutni kod nas.
- Ramzess Veliki
#30 Re: Opsesivno-posesivne veze.
E ... baš tako. Osoba koja traži previše slobode lako na sebe navuče posesivno djelovanje svog partnera.kantica__ wrote:Hmm ima u tu nekih stvari s kojim se slazem, al bolesna posesivnost je nesto sasvim drugo, al takodjer i previse "slobodni" ljudi u vezi nisu nista bolji od opsesivno-posesivnih, ako je veza ozbiljna jel. Ima granica u sbemu
A što se tiče posesivnih osoba koje su to bez posebnog razloga - to je bolesna osoba od koje treba bježati.
-
Great Cornholio
#31 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Da, kao što neko lijepo reče " Brak je želja udvoje da naprave jedno veće nego što to dvoje zajedno predstavljaju".Ramzess Veliki wrote:U ozbiljnoj si vezi, ili još ozbiljnije - u braku. I prigovaraš mu da ti uskraćuje slobodu jer mu nije drago ako se oblačiš i dalje izazovno, želiš izlaske bez nadzora i da te ne zapitkuje zašto nisi došla na vrijeme?
Ljubomora jeste znak slabosti, ali krnjava je veza u kojoj oboje ne žele da u nekim stvarima ono drugo bude samo njeno/njegovo eksluzivno "vlasništvo". Ako je nekome od supružnika svejedno s kimm u partner izlazi, kako se odijeva, ako mu je svejedno gdje izlazi, kada se vraća, šta kupuje, kome se emotivno "daje", to znači da mu ta osoba nije "centar svijeta", a onom ko je zaljubljen osoba u koju je zaljubljen jeste "centar svijeta".
Da me ko ne bi pogrešno shvatio, ne podržavam ja veze u kojima jedna strana želi da dominira u svemu, koja želi da svom partneru u potpunosti ukine slobodnu volju, ali vala kome sve što njegov partner radi nije bitno, ko ne želi da u sve bude uključen, ko ne želi da postane jedno s partnerom,taj nije spreman za "ukidanje slobode", taj/ta nije spreman za brak.
- Ramzess Veliki
#32 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Pitanje meni ???kockica_kockica wrote:Da li tvoja zena tebe mora pitati da ode u kupovinu bez tebe?
Da li dobijes nervni slom ako ti zena mora ostati sat vremena prekovremeno na poslu?
Zoves li je u vrijeme kad se vraca s posla 6 puta da provjeris dokle je dosla i postavljas li joj nebulozna pitanja o tome zasto nije krenula drugim putem?
Znas da ide kod recimo komsinice na kafu, jednom u neki broj dana, postavljas li pitanje te kafe?
Da li tvoja zena pravi dramu ako ti odlucis provesti dva sata sa nekim prijateljem uz pivu?
Kad i ako krenes negdje na put, zove li te zena svako pola sata da te pita dokle si?
Ovo su stvarne situacije nekih ljudi koje ja ne razumijem. Nije samo oblacenje problem, zena treba biti lijepa svom muzu, da to nije slucaj imamo temu o tome zasto se zene zapuste u braku. Ovo je jos jedan samo mali dio onoga sto se deava iza zatvorenih vrata, jer zene s ciljem manjeg otpora i smanjnju tenzija u kuci od sebe naprave gurbeta kojeg u vecini slucajeva muz poslije vara sa nekom koja nosi minjake i dekoltee.
Sve ekstremni slucajevi koji su i te kako prisutni kod nas.
Ja tražim ženu sa kojom ću imati skladan i dinamičan život udvoje, sa tolerancijom, poštivanjem i iskrenošću, isprepleten međusobnim pružanjem pažnje na svaki mogući način, da stvorimo svoj sretni svijet koji ćemo zaštititi od svih loših uticaja i u kom će naša djeca moći imati sretno djetinjstvo kojeg će se sjećati kad odrastu. A da u svemu tome ne izgubimo ni dio sebe, i da nam sve bude strast i avantura. To sam pokušao ostvariti, ali sam imao jednu koja nije tako razmišljala
- dust in the wind
#33 Re: Opsesivno-posesivne veze.
po meni se ovdje brkaju neke stvari...
mislim kada se dvoje ljudi voli oni neminovno postanu oko mnogih stvari jedno i definitvno im partner zna s kim izlaze, s kim najvise vole od drustva da izlaze. kakve stavove imaju, koje cizme bi da kupe...idt...i to moze da ide do najmanjih stvari... ali kada se vole do toga se polako dolazi i nikome ne smeta ta slatka zainteresovanost zaljubljene i pozrtvovane osobe... medjutim ako je ta zainteresovanost samo da bi se nekog kontrolisalo, smeta mu sto nisi tu sto posto ne jer te silno voli, nego jer ne voli da te nema, jbg, mozda mu raja bude govorila da je papak, kud ce mu zena sama na cestu..e takvi isti najcesce a kada si se tim istim partnerom kuci po stoti put uradi nesto sto ti partner volis, ne slusa te, grijesi u izboru pokolna itd... to nije ljubav kakava treba biti to je ono stojis mi dobro, neka te kod mene, a da li bih crko za tebe,
mislim kada se dvoje ljudi voli oni neminovno postanu oko mnogih stvari jedno i definitvno im partner zna s kim izlaze, s kim najvise vole od drustva da izlaze. kakve stavove imaju, koje cizme bi da kupe...idt...i to moze da ide do najmanjih stvari... ali kada se vole do toga se polako dolazi i nikome ne smeta ta slatka zainteresovanost zaljubljene i pozrtvovane osobe... medjutim ako je ta zainteresovanost samo da bi se nekog kontrolisalo, smeta mu sto nisi tu sto posto ne jer te silno voli, nego jer ne voli da te nema, jbg, mozda mu raja bude govorila da je papak, kud ce mu zena sama na cestu..e takvi isti najcesce a kada si se tim istim partnerom kuci po stoti put uradi nesto sto ti partner volis, ne slusa te, grijesi u izboru pokolna itd... to nije ljubav kakava treba biti to je ono stojis mi dobro, neka te kod mene, a da li bih crko za tebe,
- kockica_kockica
#34 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Ma samo sam nabrojala neka pitanja koja su meni nerazumljiva i nepotrebna da budem iskrena u braku. Doduse ta osoba koja ima ove probleme meni kaze da ja nista ne znam jer nisam u braku, kao da je to neki zatvor a ne zajednica dvoje odraslih ljudi koji su stvorili tu zajednicu iz ljubavi...Ramzess Veliki wrote:Pitanje meni ???kockica_kockica wrote:Da li tvoja zena tebe mora pitati da ode u kupovinu bez tebe?
Sve ekstremni slucajevi koji su i te kako prisutni kod nas.![]()
Ja tražim ženu sa kojom ću imati skladan i dinamičan život udvoje, sa tolerancijom, poštivanjem i iskrenošću, isprepleten međusobnim pružanjem pažnje na svaki mogući način, da stvorimo svoj sretni svijet koji ćemo zaštititi od svih loših uticaja i u kom će naša djeca moći imati sretno djetinjstvo kojeg će se sjećati kad odrastu. A da u svemu tome ne izgubimo ni dio sebe, i da nam sve bude strast i avantura. To sam pokušao ostvariti, ali sam imao jednu koja nije tako razmišljala
Po meni brak ne bi trebao biti zamjenica za teror, kontrolu druge osobe i netoleranciju.
Svidja mi se ova tvoja definicija braka.
-
Great Cornholio
#35 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Da, ona/onaj ko želi da kontroliše voljenu osobu zbog toga što uživa u tome da upravlja tom osobom je najvjerovatnije nezrela osoba koja u toj osobi vidi oca koji bi je trebao štititi od svega i svakoga, ili majku kojom će moći manipulisati i koja će mu udovoljavati u svemu i svačemu.dust in the wind wrote:po meni se ovdje brkaju neke stvari...
- Ramzess Veliki
#36 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Nije meni to dosadno i nezanimljivo. Jeste, imao sam dinamičan i čak vrlo opasan način života jedno vrijeme (o tome neću pisatipoticaj wrote:Svi pričaju da ovo traže, međutim realnost je sasvim drugaRamzess Veliki
Ja tražim ženu sa kojom ću imati skladan i dinamičan život udvoje, sa tolerancijom, poštivanjem i iskrenošću, isprepleten međusobnim pružanjem pažnje na svaki mogući način, da stvorimo svoj sretni svijet koji ćemo zaštititi od svih loših uticaja i u kom će naša djeca moći imati sretno djetinjstvo kojeg će se sjećati kad odrastu. A da u svemu tome ne izgubimo ni dio sebe, i da nam sve bude strast i avantura. To sam pokušao ostvariti, ali sam imao jednu koja nije tako razmišljala. Sigurno si upoznavao žene koje se uklapaju u ovo što si napisao, ali si mislio da je to dosadno i nije bilo zanimljivo
.
Ljudi smo, nerealni i čudni. Tražimo da ostvarimo željenu vezu sa osobama koje nemaju takve prioritete (iako smo i svjesni toga...nesvjesno mislimo da će se oni promijeniti zbog nas).
-
Great Cornholio
#37 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Ramo, vi motoristi ste poznati kao osobe koje uživaju u slobodi, koje vole da na motorijadama piju do iznemoglosti, uživaju u striptizu, "neplaniranim2 prevarama koje se opravdavaju viškom alkohola i testosterona, i tebi bi bilo lijepo jedino u braku s osobom kao što si ti, koja bi uživala u svemu tome zajedno s tobom, ali možda ti to ne želiš 
- CoCoLoCo
#38 Re: Opsesivno-posesivne veze.
nakon par nevjerovatno klisheiziranih postova, mislim da se ovaj klip moze ubacit ovde komotno, mozda omladina sta i nauci 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#39 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Ja srecom ne poznajem puno ovakvih slucajeva ali sam znala jednu djevojku koja je bila u ovakvoj vezi.
Bile smo drugarice i kad god je problem eto nje da se meni pozali i trazi savjet, dok meni jednom nije dopizdilo da slusam o "psihickom" zlostavljanju i tome sta on njoj radi i fino joj rekla da ga ostavi, a ona meni kako sam ljubomorna.
Nakon toga i dalje je dolazila i pricala ali meni vise nije palo na pamet da joj rijeci kazem o njemu i njenoj vezi.
Na kraju sam skontala da svako nadje ono sto trazi, ona je nasla svoju zakrpu.
Bile smo drugarice i kad god je problem eto nje da se meni pozali i trazi savjet, dok meni jednom nije dopizdilo da slusam o "psihickom" zlostavljanju i tome sta on njoj radi i fino joj rekla da ga ostavi, a ona meni kako sam ljubomorna.
Nakon toga i dalje je dolazila i pricala ali meni vise nije palo na pamet da joj rijeci kazem o njemu i njenoj vezi.
-
Great Cornholio
#40 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Znači, ti predlažeš drogu i free style life, jer je nemoguće biti srećan ako čovjek živi po nekom modelu kojeg smatra zdravimCoCoLoCo wrote:nakon par nevjerovatno klisheiziranih postova, mislim da se ovaj klip moze ubacit ovde komotno, mozda omladina sta i nauci
- CoCoLoCo
#41 Re: Opsesivno-posesivne veze.
hahahahahahaha o kakvoj drogi ti pricas malisha, wtf, saslusaj covjeka pa pricaj nesta, nigdje se droga ne spominje nit ima dodira sa drogom ama ni u kojem smislu, dodji sebi djete drago 
-
Great Cornholio
#42 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Sadista i mazohista su kompatibilni, i postoje takve veze, koje su za normalne ljude strašne, ali u kojima sadista i mazohista uživaju, nažalost.ladyblue18 wrote:Ja srecom ne poznajem puno ovakvih slucajeva ali sam znala jednu djevojku koja je bila u ovakvoj vezi.
-
Great Cornholio
#43 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Mogu ljudi nešto kritikovati, a da tome teže.CoCoLoCo wrote:hahahahahahaha o kakvoj drogi ti pricas malisha, wtf, saslusaj covjeka pa pricaj nesta, nigdje se droga ne spominje nit ima dodira sa drogom ama ni u kojem smislu, dodji sebi djete drago
-
Great Cornholio
#44 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Dvostruki standardi, licemjerje, lažni moral, sve to normalan čovjek mora zamrziti, jer dok god budemo takvi nećemo ozdraviti a ni moći graditi zdrave veze. Ko je jamio, moraće da vrati ono što je jamio.
- CoCoLoCo
#45 Re: Opsesivno-posesivne veze.
stvarno sam ulozio nadljudski napor da razumijem i skontam po chemu si ti povezao drogu sa moji-evim klipom a o ovom zadnjem postu da ne pricam, fakat ne kontam, ako ti nije mrsko obrazlozi preciznije sta pokusavas rec, jer care moj ovo bog ne skonta
sve u svemu hvala ti za gromoglasan smjeh koji si mi priustio danas kad procitah da sa ovim klipom zastupam drogiranje

-
Great Cornholio
#46 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Ejs da ti je znat' ono što ja znamCoCoLoCo wrote:stvarno sam ulozio nadljudski napor da razumijem i skontam po chemu si ti povezao drogu sa moji-evim klipom a o ovom zadnjem postu da ne pricam, fakat ne kontam, ako ti nije mrsko obrazlozi preciznije sta pokusavas rec, jer care moj ovo bog ne skontasve u svemu hvala ti za gromoglasan smjeh koji si mi priustio danas kad procitah da sa ovim klipom zastupam drogiranje
![]()
![]()
![]()
![]()
Kapa ga je odala, a i naglasak'
- CoCoLoCo
#47 Re: Opsesivno-posesivne veze.
ma da cim je takva kapica u pitanju lik je narkoman, jako promuchno i nadasve pametno zapazanje nema sta

-
Great Cornholio
#48 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Ovaj tvoj mudrac kaže da su istina i sreća negdje izvan supruge/muža, braka, djece... ko zna do kakve je njemu istine stalo, i uz pomoć čega namjerava doći do nje...CoCoLoCo wrote:ma da cim je takva kapica u pitanju lik je narkoman, jako promuchno i nadasve pametno zapazanje nema sta![]()
A i ovi iz Dubioze isto tako propagiraju marihuanu kao sredstvo za spoznavanje istine
Dosta od mene za danas.
- CoCoLoCo
#49 Re: Opsesivno-posesivne veze.
dechko kao prvo nije sramota rech da ne kontas frajera i to je to, nije sramota rec ni da se ne slazes sa frajerom, kontas, al je jako plitko na osnovu kapice frajera zakljucit da je lik rastafarijanac il narkoman, a druga stvar srce slatko, gdje on to prica da ne mozes pronac srecu uz sve to sta ti navodis, kad se malkice skoncentrises na to sta jedan jako pametan cikica poput moji-a prica onda dodji i prokomentarisi, do tad dechko, nastavi igrat klikera 
- Ramzess Veliki
#50 Re: Opsesivno-posesivne veze.
To su stereotipi. Striptiz nam je uglavnom dosadan.Great Cornholio wrote:Ramo, vi motoristi ste poznati kao osobe koje uživaju u slobodi, koje vole da na motorijadama piju do iznemoglosti, uživaju u striptizu, "neplaniranim2 prevarama koje se opravdavaju viškom alkohola i testosterona, i tebi bi bilo lijepo jedino u braku s osobom kao što si ti, koja bi uživala u svemu tome zajedno s tobom, ali možda ti to ne želiš
Nije ovim novim bajkerima koji se nacrtaju ispod bine, dok mi odemo da obiđemo spomenike kulture ili tražimo pozorište i lokalne muzeje. Svakako da uživamo u kulturnim dešavanjima ponesemo i gajbu - dvije pive sa sobom, ako nemaju šank u muzeju da ne zafali.
Nama je ustvari bitna sama vožnja, mjesto gdje idemo je samo razlog da se krene i da idemo zajedno. Same motorijade su uvijek iste i nama neinteresantne. Interesantan nam je put, pauze ... ulijetanje u krivinu ... lokalna hrana ... poslije se narokamo piva kad stignemo.
Meni treba mirnija žena da me smiri, ne da mi daje poticaj jer sam i ovako pomalo malčice nestašan ...