plain vanilla wrote:ovo, kao i mnoga druga pitanja, svako treba odgovoriti u svoje imeBodkin wrote:zamisli te teme kad ovi hoce da zabrane brakove izmedju ljudi razlicitih etnijaplain vanilla wrote:ja sam za gej brakovejebote kao da kazu austrijanci da su protiv brakova izmedju austrijanaca i francuza
razvodi su postali svakodnevnica, a nisam cula da se iko razveo zbog toga jer je brak "mijesani"
ali nama dusa palamuditi o budalastinjama
Mjesani brakovi
-
Keiko
#26 Re: Mjesani brakovi
- Ductus Holedocus
#27 Re: Mjesani brakovi
Boško i Admira
,to samo ko "Bošnja" pali. Ja jos nijednog pravoslavca nisam vidjela da je dirnut njihovom "velikom ljubavi"
- escobar__
#28 Re: Mjesani brakovi
Bošnjaci su opterećeni time do te mjere da se takve stvari prosto moraju potencirati po svaku cijenu, kako bi se nekome (koga to u suštini ne interesuje) dokazali kao multietnični i tolerantni.Ductus Holedocus wrote:Boško i Admira,to samo ko "Bošnja" pali. Ja jos nijednog pravoslavca nisam vidjela da je dirnut njihovom "velikom ljubavi"
-
Bodkin
#29 Re: Mjesani brakovi
o Boze dragi ti isti ljudi koji su ulazili u "mijesani brak" su morali biti pravoslavci ili katolici da bi brak bio takav
- sinuhe
#30 Re: Mjesani brakovi
Da, kao da su nekome nesto duzni.escobar__ wrote:Bošnjaci su opterećeni time do te mjere da se takve stvari prosto moraju potencirati po svaku cijenu, kako bi se nekome (koga to u suštini ne interesuje) dokazali kao multietnični i tolerantni.Ductus Holedocus wrote:Boško i Admira,to samo ko "Bošnja" pali. Ja jos nijednog pravoslavca nisam vidjela da je dirnut njihovom "velikom ljubavi"
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#31 Re: Mjesani brakovi
jos jedna tema za pljuvacinu po Bosnjacima?escobar__ wrote:Bošnjaci su opterećeni time do te mjere da se takve stvari prosto moraju potencirati po svaku cijenu, kako bi se nekome (koga to u suštini ne interesuje) dokazali kao multietnični i tolerantni.Ductus Holedocus wrote:Boško i Admira,to samo ko "Bošnja" pali. Ja jos nijednog pravoslavca nisam vidjela da je dirnut njihovom "velikom ljubavi"
bem mu misha, pa za mijesani brak treba dvoje
- escobar__
#32 Re: Mjesani brakovi
Ne pljujem, ba, ni po kome.plain vanilla wrote:jos jedna tema za pljuvacinu po Bosnjacima?escobar__ wrote:Bošnjaci su opterećeni time do te mjere da se takve stvari prosto moraju potencirati po svaku cijenu, kako bi se nekome (koga to u suštini ne interesuje) dokazali kao multietnični i tolerantni.Ductus Holedocus wrote:Boško i Admira,to samo ko "Bošnja" pali. Ja jos nijednog pravoslavca nisam vidjela da je dirnut njihovom "velikom ljubavi"
bem mu misha, pa za mijesani brak treba dvoje
- Cherry-Cherry
#33 Re: Mjesani brakovi
najjače mi je kad neko kaže: najviše je mješanih brakova kod bošnjaka
pa ako je bošnjakinja u braku sa srbinom / hrvatom, onda je i on u mješanom braku, a ne sam ona. 
-
daddy-kool
#34 Re: Mjesani brakovi
Vjerovatno i kažuBodkin wrote:zamisli te teme kad ovi hoce da zabrane brakove izmedju ljudi razlicitih etnijaplain vanilla wrote:ja sam za gej brakovejebote kao da kazu austrijanci da su protiv brakova izmedju austrijanaca i francuza
a bolji je primjer brak između nijemaca i turaka. Sukob civizacija.
Čini mi se da su gej brakovi prihvaćeniji od ovih drugih.
pleme
- plain vanilla
#35 Re: Mjesani brakovi
jes, ali to je Srbin/Hrvat 'nako uradio, a Bosnjak da se dokazeCherry-Cherry wrote:najjače mi je kad neko kaže: najviše je mješanih brakova kod bošnjakapa ako je bošnjakinja u braku sa srbinom / hrvatom, onda je i on u mješanom braku, a ne sam ona.
-
Bodkin
#36 Re: Mjesani brakovi
i ja to napisao ali ne, samo bosnjaci hoce mjesoviti brak. valjda izmedju glasaca sda i sdpCherry-Cherry wrote:najjače mi je kad neko kaže: najviše je mješanih brakova kod bošnjakapa ako je bošnjakinja u braku sa srbinom / hrvatom, onda je i on u mješanom braku, a ne sam ona.
- Cherry-Cherry
#37 Re: Mjesani brakovi
to i jeste sukob civilizacija.daddy-kool wrote:Vjerovatno i kažuBodkin wrote:zamisli te teme kad ovi hoce da zabrane brakove izmedju ljudi razlicitih etnijaplain vanilla wrote:ja sam za gej brakovejebote kao da kazu austrijanci da su protiv brakova izmedju austrijanaca i francuza
pleme
bošnjaci, srbi i hrvati pripadaju istom civilizacijskom krugu.
-
Basvod
#38 Re: Mjesani brakovi
Protiv u smislu:ZV Keli wrote:Ja sam protiv mijesanih brakova,pa evo vi me odmah ubijte. Demokratiju velika vecina vas prihvata ako se ljudi slazu sa vasim misljenjem ako ne odmah su fasisti jer ne zele da se mijesaju sa drugim narodima sto ne znaci da ne mogu zivjeti sa njima ili pored njih
1. Treba izvrsiti razvod mjesanih brakova
2. Ne bi ozenio pripadnicu druge etnicke skupine
?
- NIN
#39 Re: Mjesani brakovi
E jebigaplain vanilla wrote:jes, ali to je Srbin/Hrvat 'nako uradio, a Bosnjak da se dokazeCherry-Cherry wrote:najjače mi je kad neko kaže: najviše je mješanih brakova kod bošnjakapa ako je bošnjakinja u braku sa srbinom / hrvatom, onda je i on u mješanom braku, a ne sam ona.
-
Basvod
#40 Re: Mjesani brakovi
Misli se na gradove sa bosnjackom vecinom.Cherry-Cherry wrote:najjače mi je kad neko kaže: najviše je mješanih brakova kod bošnjakapa ako je bošnjakinja u braku sa srbinom / hrvatom, onda je i on u mješanom braku, a ne sam ona.
Vidicemo na popisu ali to je vjerovatno istina.
- plain vanilla
#41 Re: Mjesani brakovi
pa kazu forumasi tako, nije valjda da grijeseNIN wrote:E jebigaplain vanilla wrote:jes, ali to je Srbin/Hrvat 'nako uradio, a Bosnjak da se dokazeCherry-Cherry wrote:najjače mi je kad neko kaže: najviše je mješanih brakova kod bošnjakapa ako je bošnjakinja u braku sa srbinom / hrvatom, onda je i on u mješanom braku, a ne sam ona.
nemoj zajebavat?
(nije valjda da si me shvatio bukvalno)
- fatamorgana
#42 Re: Mjesani brakovi
Što se tiĆe mEšanja u braku je najbitnije da žena dobro miješa ....
-
daddy-kool
#43 Re: Mjesani brakovi
U gornjem primjeru može biti treća generacije turaka u Njemačkoj.Cherry-Cherry wrote:to i jeste sukob civilizacija.daddy-kool wrote:Vjerovatno i kažuBodkin wrote:
zamisli te teme kad ovi hoce da zabrane brakove izmedju ljudi razlicitih etnijajebote kao da kazu austrijanci da su protiv brakova izmedju austrijanaca i francuza
pleme
bošnjaci, srbi i hrvati pripadaju istom civilizacijskom krugu.
-
daddy-kool
#44 Re: Mjesani brakovi
fatamorgana wrote:Što se tiĆe mEšanja u braku je najbitnije da žena dobro miješa ....
wink wink nudge nudge
- animals
#45 Re: Mjesani brakovi
A pitam vas sad ja, jeste li za brak, naravno mjesani, izmedju Bosnjaka i Srbina, ili Bosnjaka i Hrvata
ili Srbina i Hrvata..ili to nije mjesani brak 
- Kikibombona
#46 Re: Mjesani brakovi
Bosnjak i Bosanka, Bosanac i Bosnjak
Valja li ova kombinacija
?
Sta ako su Bosanac ili Bosanka pravoslavne/katolicke vjeroispovjesti
?
Valja li ova kombinacija
Sta ako su Bosanac ili Bosanka pravoslavne/katolicke vjeroispovjesti
-
Bodkin
#47 Re: Mjesani brakovi
imaju dva pitanja u ovom jednom. prvo da li bi vi usli u MB, drugi da li podrzavati koncept MBanimals wrote:A pitam vas sad ja, jeste li za brak, naravno mjesani, izmedju Bosnjaka i Srbina, ili Bosnjaka i Hrvataili Srbina i Hrvata..ili to nije mjesani brak
- plain vanilla
#48 Re: Mjesani brakovi
tri pitanjaBodkin wrote:imaju dva pitanja u ovom jednom. prvo da li bi vi usli u MB, drugi da li podrzavati koncept MBanimals wrote:A pitam vas sad ja, jeste li za brak, naravno mjesani, izmedju Bosnjaka i Srbina, ili Bosnjaka i Hrvataili Srbina i Hrvata..ili to nije mjesani brak
prvo je-jeste li uopste za brak
- animals
#49 Re: Mjesani brakovi
Pitao sam za brak izmedju dva muskarca, jel moraju biti iste vjere, ili svak svoju vjeru najbolje da dere..Bodkin wrote:imaju dva pitanja u ovom jednom. prvo da li bi vi usli u MB, drugi da li podrzavati koncept MBanimals wrote:A pitam vas sad ja, jeste li za brak, naravno mjesani, izmedju Bosnjaka i Srbina, ili Bosnjaka i Hrvataili Srbina i Hrvata..ili to nije mjesani brak
-
Bodkin
#50 Re: Mjesani brakovi
ahaa nisam skontao
pa kako je njih manje sumnjam da ce smanjivati broj kandidata