Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

julisiz es grant

#26 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by julisiz es grant »

JThomas wrote:razum ipak prevlada, bolje samo izgubiti gutu para nego izgubiti gutu para i odležati deceniju.
Naravno, al eto, moraju internet ratnici reći svoje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#27 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Truba »

ne treba nikog odležat ali treba ganjati i prijetiti dok se pare ne vrate
seoBIH

#28 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by seoBIH »

Uzas

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
skuterrr

#29 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by skuterrr »

svako je mogao naletit na ovu prevaru ,ali jedno mi nije jasno , koji je poriv ici sad u Egipat , jel gledate TV , citate portale ?
Jasnica Basnica

#30 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Jasnica Basnica »

skuterrr wrote:svako je mogao naletit na ovu prevaru ,ali jedno mi nije jasno , koji je poriv ici sad u Egipat , jel gledate TV , citate portale ?

Mi smo rezervisali Egipat davno prije ovih dešavanja, oni su otkazali i rekli nam vratiti novac, koji nikada nismo dobili jer je zatvorila agenciju i pobjegla. Preko nje smo putovali 11 puta i imali smo povjerenje nismo ni sanjali da agencija u centru sarajeva je mogla ovako nešto da uradi. Mislili smo da se to dešava nekom drugom, ali eto i nama je sad...
LKey99

#31 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by LKey99 »

Pozdrav svima

slučajno sam naletila na temu i suočila se sa činjenicom da smo i mi prevareni.
MIslili smo da se možda radi o kolektivnom godisnjem odmoru u Agenciji i to sto nam izleti koje smo dogovorili u spomenutoj Agenciji nisu uplaćeni stvar neke slučajne greške.
Sad kad razmislim možemo biti sretni jer nismo ostali bez kompletnog aranžmana.
Planiramo prijaviti slučaj nadleznim organina ali nismo pretjerano optimisticni da će krivac odgovarati, nažalost
Ako neko ima savjet kako i šta učiniti po ovom pitanju, kome se obratit zamolila bih da nama "prevarenima" na taj način pomogne

hvala
kako to

#32 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by kako to »

Fino se moze naci ko je osnivac direktor i sl. Vidim na uio da su PDV obveznici dakle firma je registrovana.
BEST REISEN d.o.o. Sarajevo PDV br. 200942060002 Centar Ferhadija 5

http://bizreg.pravosudje.ba/pls/apex/f? ... 489745::NO::

ovdje mozete vidjeti ko je osnivac, direktor itd.

Pa ko je prevaren, nek pokrene tuzbu.
karanana

#33 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by karanana »

cudo o ovome nema nikakvih informacija u drugim medijima sem ovog foruma. ili ima ali nisam vidio?
baja

#34 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by baja »

jesu racun izdali...
znam da ste prevareni i da to ne pomaze, ali obicno ovaki ublehashi izbjegavaju i racun dat
karanana

#35 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by karanana »

isti dan objavili kako je neka treba maznula neko zlato iz onih gold exchange poslovnica a niko nista o ovome.
Stari kenjac

#36 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Stari kenjac »

Moje iskustvo:
Proslo ljeto, 2012. godine, u organizaciji ovih lopova upalatio za tri osobe aranzman u Tunisu. Oni su organizovali samo aranzmane po 7 dana. Uplatio dva puta po 7 dana.
Peti dan boravka, dolazi"vodic" i kaze sledeci aranzman od 7 dana otkazan, nije bilo dovoljno zainteresovanih. dakle povratak na pola uplacenog aranzmana??? kad smo se vratili nakon propalog odmora, od agencije pismeno dobili odgovor da smo vraceni iz bezbjednosnih razloga, zbog nekih demonstracija. Da ne duzim. Napisem krivicnu prijavu tuzilastvu, zbog krivicnog djela prevar i tuzbu sudu za naknadu stete. E sad nase pravosudje. Tek nekad u oktobru sad je rasprava na sudu za stetu, a tuzilastvo me je pozivalo kao ostecenog gdje sam dao izjavu. Na daljnje moje insistiranje kod tuzilastva da mi kazu dokle je prijava, nma odgovora???
Toliko za sad o Best Reisen lopovima.
Stari kenjac

#37 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Stari kenjac »

ako nekom zatreba, kuci imam i ime advokata koji ih zastupa po mojoj tuzbi. vjerovatno i za sve drugo.
karanana

#38 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by karanana »

Stari kenjac wrote:Moje iskustvo:
Proslo ljeto, 2012. godine, u organizaciji ovih lopova upalatio za tri osobe aranzman u Tunisu. Oni su organizovali samo aranzmane po 7 dana. Uplatio dva puta po 7 dana.
Peti dan boravka, dolazi"vodic" i kaze sledeci aranzman od 7 dana otkazan, nije bilo dovoljno zainteresovanih. dakle povratak na pola uplacenog aranzmana??? kad smo se vratili nakon propalog odmora, od agencije pismeno dobili odgovor da smo vraceni iz bezbjednosnih razloga, zbog nekih demonstracija. Da ne duzim. Napisem krivicnu prijavu tuzilastvu, zbog krivicnog djela prevar i tuzbu sudu za naknadu stete. E sad nase pravosudje. Tek nekad u oktobru sad je rasprava na sudu za stetu, a tuzilastvo me je pozivalo kao ostecenog gdje sam dao izjavu. Na daljnje moje insistiranje kod tuzilastva da mi kazu dokle je prijava, nma odgovora???
Toliko za sad o Best Reisen lopovima.
pa koga tuzis i s kim se ganjas po sudu kad je treba ocigledno shmugnula iz drzave?
Stari kenjac

#39 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Stari kenjac »

Kad sam tuzio, septembar 2012., bili su tu? Gdje su sad... Nasi sudovi i njihova ekspeditivnost.
angevin

#40 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by angevin »

Uh ljudi, sav sam se naježio :-? U julu sam preko te agencije išao na putovanje, ali je srećom sve bilo uspješno. Ne bih ni pomislio da će kroz dva mjeseca nekoga prevariti. :oops:
JanuaryJones

#41 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by JanuaryJones »

Stari kenjac wrote:Kad sam tuzio, septembar 2012., bili su tu? Gdje su sad... Nasi sudovi i njihova ekspeditivnost.
Nešto kontam da nisi jedini i da je ovo bježanje bilo planski urađeno 'da se digne što više love' od aranžmana.

Sent from my iPad using Tapatalk
Stari kenjac

#42 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Stari kenjac »

Nisu se pojavili na rocistu. Advokati otkazali punomoc!
Stari kenjac

#43 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Stari kenjac »

Re: Travel House agencija - NIKAD VISE
PostPostao/la hanady dana 05/11/2013 15:48

Izbrisali su i web stranicu :run: Jeste li dobili novac natrag?

Evo i ovi zbrisali! Bosna je izgleda plodno tlo za varalice! :-x
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#44 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by UnscarD »

Stari kenjac wrote: Evo i ovi zbrisali! Bosna je izgleda plodno tlo za varalice! :-x
Naravno da je plodno ...ovde pucas ujutru, navece te puste.
united bosnae

#45 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by united bosnae »

Evo gotovo 2 godine su prosle od kradje i prevare koju su pocinili Turisticke agencije Best Reisen i vlasnica agencije Tanja Lahmar. Citav slucaj je prijavljen tuzilastvu da bi danas doslo pismo Maje Pasic - Kantonalnog Tuzioca u kojem me izvjestava da "Iz navedenih radnji ne proizilazi izvrsenje predmetnog krivicnog djela". U prijevodu -- pojeo vuk magarca.
Kopiju pisma mozete pogledati ovdje: http://s22.postimg.org/f97rq7ojl/best_reisen.jpg

Image

Pretpostavljam da je ovo samo jedno skupno, cirkularno pismo poslato na adrese svih koji su tuzili Tanju Lahmar i njenu agenciju. Advokat mi je pojasnio da s obzirom da je Best Reisen agencija registrovana kao doo (drustvo sa ogranicenom odgovornoscu) koja u svom vlasnistvu ne posjeduje nista vise osim kancelarijskog materijala, da su realne sanse za dobivanje bilo kakve naknade minimalne. Takodjer, s obzirom da je u pitanju doo, sanse da ce lopov Tanja Lahmar krivicno odgovarati je opet minimalna. Naravno, teoretski postoji nacin da se krivicno kazne i Best Reisen doo i Tanja Lahmar ali Kantonalna tuziteljica Maja Pasic ocigledno nije htjela da se bavi necim za sta nije imala interesa, a ona ce vjerovatno reci vremena.
Takodjer sam dobio informaciju da je gospodja Tanja Lahmar i dalje u BiH i da i dalje (sa uspjehom) obavlja posao koji je i ranije radila... RADI KAO TURISTICKI AGENT!?
Nisam jos uvijek provjerio te ne zelim licitirati sa imenom agencije pod cijim imenom radi ali cim saznam javit cu vam.

I da zavrsim.... samo me cudi zasto kantonalna tuziteljica Maja Pašić na kraju pisma kojeg mi je uputila nije napisala:
LJUDI KRADITE, NISTA VAM NE MOZEMO!!!!
Last edited by united bosnae on 01/04/2015 18:46, edited 3 times in total.
JanuaryJones

#46 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by JanuaryJones »

Kako može biti odluka protiv agencije? Ne kontam.
topcam
Vozim: uzbrdo

#47 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by topcam »

united bosnae wrote:Evo gotovo 2 godine su prosle od kradje i prevare koju su pocinili Turisticke agencije Best Reisen i vlasnica agencije Tanja Lahmar. Citav slucaj je prijavljen tuzilastvu da bi danas doslo pismo Maje Pasic - Kantonalnog Tuzioca u kojem me izvjestava da "Iz navedenih radnji ne proizilazi izvrsenje predmetnog krivicnog djela". U prijevodu -- pojeo vuk magarca.
Kopiju pisma mozete pogeldati ovdje: http://s22.postimg.org/f97rq7ojl/best_reisen.jpg

Image

Pretpostavljam da je ovo samo jedno skupno, cirkularno pismo poslato na adrese svih koji su tuzili Tanju Lahmar i njenu agenciju. Advokat mi je pojasnio da s obzirom da je Best Reisen agencija registrovana kao doo (drustvo sa ogranicenom odgovornoscu) koja u svom vlasnistvu ne posjeduje nista vise osim kancelarijskog materijala, da su realne sanse za dobivanje bilo kakve naknade nerelane. Dalje... kantonalna tuziteljica Maja Pasic ocigledno nije htjela da se bavi necim za sta nije imala interesa.
Takodjer sam dobio informaciju da je gospodja Tanja Lahmar i dalje u BiH i da i dalje (sa uspjehom) obavlja posao koji je i ranije radila... RADI KAO TURISTICKI AGENT.
Nisam jos uvijek provjerio te ne zelim licitirati sa imenom agencije pod cijim imenom radi ali cim saznam javit cu vam.

I da zavrsim.... samo me cudi zasto kantonalna tuziteljica Maja Pašić na kraju pisma kojeg mi je uputila nije napisala:
Pa vidis da ne zna pisati, bolje ja sa osnovnom i kompletom knjiga za srednju pisem. Uopste se ne trudi, i bas je briga.
Njen potpis..., ja bih se nogom bolje potpisao. To me i pomalo cudi, obicno ove glupe ko trnokop imaju ako nista
lijep rukopis.

Ako ovo njeno pismo nije aprilska sala, onda nista nije.
topcam
Vozim: uzbrdo

#48 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by topcam »

JanuaryJones wrote:Kako može biti odluka protiv agencije? Ne kontam.
Birokratski. :mrgreen:
lajkujMe

#49 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by lajkujMe »

united bosnae wrote:Evo gotovo 2 godine su prosle od kradje i prevare koju su pocinili Turisticke agencije Best Reisen i vlasnica agencije Tanja Lahmar. Citav slucaj je prijavljen tuzilastvu da bi danas doslo pismo Maje Pasic - Kantonalnog Tuzioca u kojem me izvjestava da "Iz navedenih radnji ne proizilazi izvrsenje predmetnog krivicnog djela". U prijevodu -- pojeo vuk magarca.
Kopiju pisma mozete pogledati ovdje: http://s22.postimg.org/f97rq7ojl/best_reisen.jpg

Image

Pretpostavljam da je ovo samo jedno skupno, cirkularno pismo poslato na adrese svih koji su tuzili Tanju Lahmar i njenu agenciju. Advokat mi je pojasnio da s obzirom da je Best Reisen agencija registrovana kao doo (drustvo sa ogranicenom odgovornoscu) koja u svom vlasnistvu ne posjeduje nista vise osim kancelarijskog materijala, da su realne sanse za dobivanje bilo kakve naknade minimalne. Takodjer, s obzirom da je u pitanju doo, sanse da ce lopov Tanja Lahmar krivicno odgovarati je opet minimalna. Naravno, teoretski postoji nacin da se krivicno kazne i Best Reisen doo i Tanja Lahmar ali Kantonalna tuziteljica Maja Pasic ocigledno nije htjela da se bavi necim za sta nije imala interesa, a ona ce vjerovatno reci vremena.
Takodjer sam dobio informaciju da je gospodja Tanja Lahmar i dalje u BiH i da i dalje (sa uspjehom) obavlja posao koji je i ranije radila... RADI KAO TURISTICKI AGENT!?

Pa ako je tako, onda doticnu nadji otidji vas nekoliko i u kancelariju udjite u po bijela dana i pokradite sve unutra ako dodje policija samo odmahni rukom i kazi nemozes ti meni nista kradja je legalna. :roll:

Sarkazam na stranu, ne znam halili pare ili tuzi tuziteljicu privatno a i tuzi tu Tanju privatno u svakom slucaju pare neces dobiti natrag ne znam stvarno izgleda da je fkt jedino rjesenje uzimanje prave u svoje ruke.
LonelyWolf

#50 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by LonelyWolf »

Ako su doo ne možeš baš ništa. Takav zakon, nazalost.
Post Reply