Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
-
RibarM
#26 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Aljo je to potpiso tako šta ga briga on umro nama ostavio nakaradu.
-
CungaLunga
#27 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Plus u Mostaru se i koristi kao veliki sunčani sat,frkenzi wrote:Eno u Mostaru vec 15 godina stoji a ćune nigdje ni od korova da zakloni pogled kako to da vam u Mostaeu ne smeta na Zlatistu smeta?
kad je sjena ispod plusa, znači podne je i tako dalje, može se svaki
namaz vidjeti. Super dođe džematlijama koji loše čuju
- karanana
#28 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Republikosrpskas, to zemljiste je drzavno, dakle nije entitetsko.
-
Basvod
#29 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Zar nije nedavno dodjeljeno RS ili je bilo izmjena u medjuvremenu.
Stranka za Bosnu i Hercegovinu smatra nedopustivom i oštro protestira protiv Odluke Komisije za državnu imovinu Bosne i Hercegovine da se Republici Srpskoj dodijeli 1.095.611 metara kvadratnih državnog zemljišta na Zlatištu za gradnju spomen-crkve i krsta.
Stranka za Bosnu i Hercegovinu smatra nedopustivom i oštro protestira protiv Odluke Komisije za državnu imovinu Bosne i Hercegovine da se Republici Srpskoj dodijeli 1.095.611 metara kvadratnih državnog zemljišta na Zlatištu za gradnju spomen-crkve i krsta.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#30 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
i ovog dukića isto nabijem na qooratz
- graue_maus
#31 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
CungaLunga wrote:
Plus u Mostaru se i koristi kao veliki sunčani sat,
kad je sjena ispod plusa, znači podne je i tako dalje, može se svaki
namaz vidjeti. Super dođe džematlijama koji loše čuju
- Alfons Kauders
#32 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
ne kontam zasto se raja uopste buni, mada sam za izgradnju kurcine
svrha svih spomenika je, valjda, da obiljeze neki dogadjaj, ovjekovjece neku osobu, da nas podsjecaju i opominju
a sta to moze bolje "opominjati" gradjane sarajeva od krsta iznad grada? ili doceka krajisnika?
ne znam jel to samo ja vidim u cijeloj prici nesto pozitivno? mozemo mi ignorisati plebiscitarnu podrsku srba u rs fasistickoj ideologiji i njenim eksponentima, ali ona je tu - i krajisnik je samo dokazao ono sto smo svi vec znali... isto kao sto mozemo ignorisati cinjenicu da ista ta fastisticka marva i dalje kontrolise obronke iznad grada, ali ni za to nema potrebe - neka ga naprave, tek onako da pola miliona ljudi koji ga budu gledali svaki dan ni na trenutak ne zaborave s kim imamo posla
svrha svih spomenika je, valjda, da obiljeze neki dogadjaj, ovjekovjece neku osobu, da nas podsjecaju i opominju
a sta to moze bolje "opominjati" gradjane sarajeva od krsta iznad grada? ili doceka krajisnika?
ne znam jel to samo ja vidim u cijeloj prici nesto pozitivno? mozemo mi ignorisati plebiscitarnu podrsku srba u rs fasistickoj ideologiji i njenim eksponentima, ali ona je tu - i krajisnik je samo dokazao ono sto smo svi vec znali... isto kao sto mozemo ignorisati cinjenicu da ista ta fastisticka marva i dalje kontrolise obronke iznad grada, ali ni za to nema potrebe - neka ga naprave, tek onako da pola miliona ljudi koji ga budu gledali svaki dan ni na trenutak ne zaborave s kim imamo posla
- svjezi_ustipak
#33 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Neka se sagradi
Najbolji podsjetnik za sve stanovnike kroz sta su prosli i ko im je prvi komsija.
Najbolji podsjetnik za sve stanovnike kroz sta su prosli i ko im je prvi komsija.
- zateznistub
#34 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Ukoliko se podigne a raja ne postupi kao oni džekovi u Vukovaru i nepolupaju isti, onda nas sa zemljom treba sastaviti!
-
StupskaBitanga
#35 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
u tome i jeste poenta neće se ništa desitizateznistub wrote:Ukoliko se podigne a raja ne postupi kao oni džekovi u Vukovaru i nepolupaju isti, onda nas sa zemljom treba sastaviti!
- zateznistub
#36 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
I ja sam istog misljenja, nazalost!StupskaBitanga wrote:u tome i jeste poenta neće se ništa desitizateznistub wrote:Ukoliko se podigne a raja ne postupi kao oni džekovi u Vukovaru i nepolupaju isti, onda nas sa zemljom treba sastaviti!
- Alfons Kauders
#37 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
zasto bi ga razlupali?zateznistub wrote:Ukoliko se podigne a raja ne postupi kao oni džekovi u Vukovaru i nepolupaju isti, onda nas sa zemljom treba sastaviti!
ako hoce da sami sebi pucaju u nogu, treba im jos i pomoci... komsijski...
-
kremali
#38 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Rio de Janeiro ce dobiti opasnu konkurenciju 
sad bez zezanja, nema od ovog nista, a ako kojim slucajem I bude, licno cu otici tamo I srusiti ga
sad bez zezanja, nema od ovog nista, a ako kojim slucajem I bude, licno cu otici tamo I srusiti ga
- Danguba
#39 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
frkenzi wrote:Oni dzekovi lupaju ali izgleda da su odlupali svoje a jos one table stiti njihova policija.Kako li tek zamisljas da ovi dzekovi polupaju nesto sto ne stiti njihova policija vec ona druga znas vec koja?zateznistub wrote:Ukoliko se podigne a raja ne postupi kao oni džekovi u Vukovaru i nepolupaju isti, onda nas sa zemljom treba sastaviti!
ovo mi nekako dodje prva reakcija na pomen te policije
- travnik
#40 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Realno, koji je po tebi razlog za krst na Zlatištu? Ja sam uvjeren da je jedini razlog provokacija. Da je cilj da se oda počast stradalim Srbima civilima ili vojnicima, onda bi to bilo na mjestu koje je bliže stanovništvu i pristupačnije. Hajd da je na tom mjesto netko stradao, civili ili bila neka bitka pa stradalo boraca, i razumio bih, ali ovako je jedini cilj provokacija. Sramotno i žalosno je da ljudi pravoslavne vjere svoju vjeru i svoje simbole koriste u svrhu provokacije. To je ismijavanje vlastite vjere.frkenzi wrote:Jesi siguran u to ko im je onda dao dozvolu za gradju? Nesto tu ne stima.karanana wrote:Republikosrpskas, to zemljiste je drzavno, dakle nije entitetsko.
- zateznistub
#41 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Ne brini za njih!frkenzi wrote:Oni dzekovi lupaju ali izgleda da su odlupali svoje a jos one table stiti njihova policija.Kako li tek zamisljas da ovi dzekovi polupaju nesto sto ne stiti njihova policija vec ona druga znas vec koja?zateznistub wrote:Ukoliko se podigne a raja ne postupi kao oni džekovi u Vukovaru i nepolupaju isti, onda nas sa zemljom treba sastaviti!
- svjezi_ustipak
#42 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Znaju oni to dobro. Odlicno znaju ko su im prve komsije i sta su radili prvim komsijama. Sjete se vjerujem svaki dan kad krenu na posao da kod prvih komsija zarade platu. Da im nema prvih komsija Istocno Sarajevo bi umrlo od gladi.frkenzi wrote:A i ovi sto dizu kazu da dizu da im bude najbolji podsjetnik ko im je prvi komsija.svjezi_ustipak wrote:Neka se sagradi![]()
- akcid
#43 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Država wrote:
...jedino rješenje za ovaj glupi narod...
- zateznistub
#44 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
100%akcid wrote:Država wrote:
...jedino rješenje za ovaj glupi narod...
Provjereno...
- limeni
#45 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
gledam neku vecer na bht-u neko kulturno-umjetnicko drustvo iz sarajeva, idu u srebrenicu neke koncerte da prave da bi se narod mirio dok srbi ne zele nikakvo pomirenje iako su pocinili genocid
to je kao da su jevreji molili naciste da se mire a ovi kao nece. i za kraj, ovo na zlatistu se nece graditi inace ce nestati brzo znajuci manijake i horde zla.
- SmokingMan
#46 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
I to kaže jedan ševercer konzervi,samoproglašeni srpski logoraš,srpski mučenik,ili već šta..
http://www.istinito.com/index.php/bih/d ... -ratu.html
http://www.istinito.com/index.php/bih/d ... -ratu.html
- animals
#47 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Najbolje ako se i napravi, ne treba nista rusiti..vec samo napraviti do njega veliku dzamiju, pa nek se vide oba objekta iz Australije, da se zna, ko tu zivi..
-
daddy-kool
#48 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
chupacabra wrote:Zagrijavamo se malo pred izbore. Ovoga Dukica uvijek izvuku i daju mu platu kad treba malo dici tenzije pred izbore. Ali 'nejse. Nego, ako ga stvarno dignu, u sto cisto sumnjam, ako im je do mira u ovoj zemlji, treba se dobrovoljnim donacijama odmah ispod krsta izidati jedna velika kurcina od, sta ja znam, jedno 50 metara, da blokira pogled na krst a istovremeno posluzi kao poruka gradjana "pro-bosanskim" politicarima. Takodje ce sluziti svima nama kao poruka za kakvu drzavu smo se borili, u kakvoj drzavi zivimo, i sta ceka nase potomke u buducnosti. Ja cu licno za tu betonsku kurcinu poslati najvecu donaciju nego sto sam ikad dosad dao za bilo koju akciju.
-
Krushna mrva
#49 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
Opet se torovi uzjebali.
S obzirom na to koliko je munara stavljeno na razglednicu Sarajeva kakav god na naprave ne moze parirati dzamijasima.
S obzirom na to koliko je munara stavljeno na razglednicu Sarajeva kakav god na naprave ne moze parirati dzamijasima.
-
Krushna mrva
#50 Re: Dukić ne odustaje,krst na Zlatištu u oktobru
e toanimals wrote:Najbolje ako se i napravi, ne treba nista rusiti..vec samo napraviti do njega veliku dzamiju, pa nek se vide oba objekta iz Australije, da se zna, ko tu zivi..