Dilema - da li da mjenjam???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

jasko__

#26 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by jasko__ »

Ma sve je meni jasno...
Da su oba ispred mene, nova, uzeo bih uvijek Stila...
Ali nekako mi ASTRA izgleda ocuvanije...mada ne znam ovako u kakvom je stanju....
fantom slobode

#27 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by fantom slobode »

Ako je Astra u redu...ja bih mijenjao. Fiat...nije moj izbor. Sad naravno zavisi odakle je to uvezeno, sa kim mijenjas...Odakle dodje tvoj, a odakle ova Astra...male mi te kilometraze, pa to ti je...
gnjev

#28 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by gnjev »

Al su zasrali ovog Stila nazad show
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#29 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by mali_milojica »

Bez doplate,galantno ga odbij. Svakako je on tebe pitao da mjenjate.
fantom slobode

#30 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by fantom slobode »

gnjev wrote:Al su zasrali ovog Stila nazad show
nisam siguran, ali za promjenu lampe u faru pravac ovlasteni servis...meni se cini...
530i

#31 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by 530i »

I to samo u Torino, nema bližeg servisa.
semirsar

#32 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by semirsar »

Ja, ono na prvu vidjevsi zadnji kraj, se upitah, dje ovde stilo, pa ovo fabija :shock: :lol:
jasko__

#33 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by jasko__ »

Mislio sam da je Stilo dosta tezi od nje...ali evo sad citam - samo 75 kg
citroen xm

#34 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by citroen xm »

Vala možda stilo ima nekih cvrčaka i mušica sa lampicama, ali ni Opel nije kvalitetniji. Pogotovo nije kvalitetan da bi ga pojedinci uzdizali iznad ostalih samo zato što je neki njemac.
goran16v

#35 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Vala možda stilo ima nekih cvrčaka i mušica sa lampicama, ali ni Opel nije kvalitetniji. Pogotovo nije kvalitetan da bi ga pojedinci uzdizali iznad ostalih samo zato što je neki njemac.
Ja sam ovaj model, doduse ne sa ovim motorom, vozio punih 10 godina i presao nekih 150k km bez ijednog kvara osim 2 x zadnji lonac i gomile H7 sijalica i ko kaze da Astra G kao model nije kvalitetan auto ja mu kazem da pojma o autima nema.
citroen xm

#36 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by citroen xm »

Ok benzinac, ali ovaj dizel vala nije nešto posebno za pohvaliti.
ranger

#37 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by ranger »

citroen xm wrote:Ok benzinac, ali ovaj dizel vala nije nešto posebno za pohvaliti.
ja sam i napisao da je mozda i najslabija karika astre motor, ali ko ne vjeruje u ono sto napisah, bujrum nek dodje nek vidi moju. i ovo sam vec na forumu pisao par puta, u njoj nema sta nije vozeno, krompir, cimenta, namjestaj.. sve sto moze fizicki stat u nju. jednom je cak stari natovario do prednjih siceva opeku u nju, nema kud se nije tjerala i uz kakve makadame nije izlazila i ide i dan danas.
uzeta 2006, a 99 godiste. tad bila presla lafo 123 hiljade sad je na 200 hiljada... jos uvijek postize max brzinu po prospektu, ja jesenas na autoputu tjerao (ne bih vise :-D ). motor je 1.7TD njemacka verzija (mozda i najgori dizel koji je isao u astru g) ali moja iskustva sa mojom astrom su super. sad zavisi u kakvom je ova sanju, izmjerit kompresiju, pregledat turbinu i bospumpu, eventualno letvu volana ako je sve u dure, a nameracio se bujrum promjeni.
jefferson

#38 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by jefferson »

goran16v wrote:
citroen xm wrote:Vala možda stilo ima nekih cvrčaka i mušica sa lampicama, ali ni Opel nije kvalitetniji. Pogotovo nije kvalitetan da bi ga pojedinci uzdizali iznad ostalih samo zato što je neki njemac.
Ja sam ovaj model, doduse ne sa ovim motorom, vozio punih 10 godina i presao nekih 150k km bez ijednog kvara osim 2 x zadnji lonac i gomile H7 sijalica i ko kaze da Astra G kao model nije kvalitetan auto ja mu kazem da pojma o autima nema.
Upravo to, i to 1.6 motor kao najzahvalniji!
goran16v

#39 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by goran16v »

jefferson wrote: Upravo to, i to 1.6 motor kao najzahvalniji!
Posto nisam imao dizela ne bih da ulazim u to da li je dobar, bolji ili losiji od konkurencije, ali posto auto nije samo motor za taj auto tvrdim da ne pati od djecijih bolesti, nema problema sa korozijom, nema nekih karakteristicnih mana tipa crkavanja cent. brave, osjetljivih ovjesa, problema sa elektronikom, nekvalitetnim materijalima i jeftinom plastikom (jedina mana za 10 god je bila da je volan poslije jedno 7 - 8 poceo pucati oko mjesta gdje su tasteri za sirenu) itd.
jasko__

#40 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by jasko__ »

A sta mislite cega je se teze kasnije "rijesiti"???? :D :D
goran16v

#41 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by goran16v »

jasko__ wrote:A sta mislite cega je se teze kasnije "rijesiti"???? :D :D

Kad se sve oduzme i sabere, zbog objektivnih i neobjektivnih razloga mislim ipak Fiata.
johntra

#42 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by johntra »

Niđe veze...Da se teže riješiti FIAT-a, ne bi ga pitao za zamjenu vjerovatno...
Ovdje bi se samo u potpunosti složio sa postovima rangera, jer su realni, a to bi i ja napisao isto...znam Stila u dušu i znam šta to auto može i šta mu treba...prednosti su prostranost, motor, kvalitet materijala...mane mu mogu biti jer je početna godina proizvodnje, pa se razne dječije bolesti mogu desiti, dok je Astra već uhodana...ipak, kod dizela nema većih problema sa elektronikom, od toga su patili samo neki benzinci...konkretno, u ovom slučaju, prednost Stila je i oprema, jer je Astra, haman, gola ko pištolj...
jasko__

#43 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by jasko__ »

johntra wrote:Niđe veze...Da se teže riješiti FIAT-a, ne bi ga pitao za zamjenu vjerovatno...
Ovdje bi se samo u potpunosti složio sa postovima rangera, jer su realni, a to bi i ja napisao isto...znam Stila u dušu i znam šta to auto može i šta mu treba...prednosti su prostranost, motor, kvalitet materijala...mane mu mogu biti jer je početna godina proizvodnje, pa se razne dječije bolesti mogu desiti, dok je Astra već uhodana...ipak, kod dizela nema većih problema sa elektronikom, od toga su patili samo neki benzinci...konkretno, u ovom slučaju, prednost Stila je i oprema, jer je Astra, haman, gola ko pištolj...
Na sta mislis pod tom opremom...osim dvozonske klime...slabo se razumijem jbg zato i pitam!!!!!!!
goran16v

#44 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by goran16v »

He, he, ne zamjeri nasem johntri, kad dodje do poredjenja Fiata sa drugim, njega i objektivnost ne mozes uvijek spojiti u istu recenicu, iako sam vlasnik kaze da ga mijenja zbog par mana, Stilo auto bez mane, a auto sa ABS-om, 4 x Airbagom, klimom, BC-om, el. prozorima, retrovizorima, cent. bravom i d. zakljucavanjem, boljim sjedalima od osnovnih, itd itd moze biti go k'o pistolj! :lol:

Koliko se sa slikama moze vdijeti Astra osim dvozonske klime nema alugelfe i CD.
johntra

#45 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by johntra »

U poređenju sa ovim Stilom jeste, jer taj isti Stilo ima sve što si ti nabrojao za Astru, plus dvozonska klima, CD, felge, četiri airbaga više, vozačko sjedište koja se namješta po visini, hlađeni pretinac, ASR, maglenke, namještanje volana po dubini i visini...i to je kao mala razlika? :-)
jasko__

#46 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by jasko__ »

Ja kako sam skontao iz dosadasnjih odgovora više je Vas koji smatraju da sam debil ako zamijenim.... :run:
majstor_m

#47 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by majstor_m »

jasko__ wrote:Ja kako sam skontao iz dosadasnjih odgovora više je Vas koji smatraju da sam debil ako zamijenim.... :run:
:thumbup:
goran16v

#48 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by goran16v »

johntra wrote:U poređenju sa ovim Stilom jeste, jer taj isti Stilo ima sve što si ti nabrojao za Astru, plus dvozonska klima, CD, felge, četiri airbaga više, vozačko sjedište koja se namješta po visini, hlađeni pretinac, ASR, maglenke, namještanje volana po dubini i visini...i to je kao mala razlika? :-)
Sve je to divno krasno ali Astra jos uvijek nije gola k'o pistolj!
johntra

#49 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by johntra »

U poređenju sa ovim konkretnim Stilom, jeste...
autoru teme, zbog opreme traži doplate, a i zbog toga što ti je auto godinu mlađe...
goran16v

#50 Re: Dilema - da li da mjenjam???

Post by goran16v »

johntra wrote:U poređenju sa ovim konkretnim Stilom, jeste...
autoru teme, zbog opreme traži doplate, a i zbog toga što ti je auto godinu mlađe...
Zna se sta znaci go k'o pistolj, cent. brava i servo uz eventualno 1 x airbag, a ova Astra ima daleko vise od toga.
Post Reply