ja sam sve nesto mislio da je fazon u fazonu.. ono, zajebava se komi na racun toga.. a sve mi se cini da on sve ovo pomalo ozbiljno prihvata.. ufff..St.Germain wrote:ma ja, samo ja ne mogu nikako da skontam kako neko ko je akademski obrazovan moze napraviti toliki zaokret...ne kontam stvarno (komi, no offence, al ja tu tvoju furku stvarno ne mogu da prezvacemhorns&drums wrote:Ma stipu komija Zermen, malo ga je livada jedno vrijeme uzeo pod svoje pa se osjete posljedice tsunamija:D
)
I kolcem i lancem i bokserom u glavu... :x
-
car-x
-
HRVAT-BIH
ipak komi zivi u sarajevu...St.Germain wrote:ma ja, samo ja ne mogu nikako da skontam kako neko ko je akademski obrazovan moze napraviti toliki zaokret...ne kontam stvarno (komi, no offence, al ja tu tvoju furku stvarno ne mogu da prezvacem)
ne znam zasto akademski obrazovan covjek nebi promjenio misljenje u bilo kojem pravcu? samo budale nikada ne mjenjaju misljenje.
-
St.Germain
ma jok, i ja sam mislio na pocetku da se zajebava 
-
St.Germain
pa eto, ja svoj temeljni politicki stav ne bih nikad mogao promijeniti, jer se to gradi GODINAMA a i dalje mislim da je komi momak na mjestu, pa cu se suzdrzat od komentara sta stvarno mislim o takvoj nedosljednostiHRVAT-BIH wrote:ipak komi zivi u sarajevu...St.Germain wrote:ma ja, samo ja ne mogu nikako da skontam kako neko ko je akademski obrazovan moze napraviti toliki zaokret...ne kontam stvarno (komi, no offence, al ja tu tvoju furku stvarno ne mogu da prezvacem)
ne znam zasto akademski obrazovan covjek nebi promjenio misljenje u bilo kojem pravcu? samo budale nikada ne mjenjaju misljenje.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Folira bolan komi, provocira malo.
Vjeruj meni na rijec (ako ti ista znaci) komi je jedna osoba sa jako zdravim rezonom.
A sto se tice glasanja, cestitam Germa na politickoj svijesti ali sta cemo sa stalno opadajucim brojem glasaca. Mladji gotovo da i ne izlaze na izbore(bio sam aktivan ove zadnje izbore pa ti govorim iz prve ruke)
Vjeruj meni na rijec (ako ti ista znaci) komi je jedna osoba sa jako zdravim rezonom.
A sto se tice glasanja, cestitam Germa na politickoj svijesti ali sta cemo sa stalno opadajucim brojem glasaca. Mladji gotovo da i ne izlaze na izbore(bio sam aktivan ove zadnje izbore pa ti govorim iz prve ruke)
-
micika
Horns,sto se tice jezika.....ko prezivi pricat ce
komi,zeza me pms,a samo da znas kako su tada extra,bar za broj vece a ko kamen
al ipak se ti uhvati zajebavanja bosnjaka,vrijedjajuci muslimansku novu godinu itd.
i ne horns,on se ne zajebava
A da ima bilo kakve sanse da se pozabavi zenskim grudima,drugacije bi plesao
ovako ni lutka ne pomaze 
komi,zeza me pms,a samo da znas kako su tada extra,bar za broj vece a ko kamen
i ne horns,on se ne zajebava
A da ima bilo kakve sanse da se pozabavi zenskim grudima,drugacije bi plesao
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Hornsy, de mi reci iskreno sta ti mislis o zadnjoj predizbornoj kampanji? Mislim na sve stranke...da li smatras da je licemjerno to sto su na sve plakate nakacili MLADE a ti mladi ne smiju ni prDnuti na sjednici stranke, a kamoli nesto stvarno reci i pokusati promijeniti.....been there, done that...horns&drums wrote:Folira bolan komi, provocira malo.
-
St.Germain
ma ako ti kazes HD, vjerujem ti
sto se tice neizlazenja na izbore, jedini organ koji u BIH koliko toliko funkcionise samostalno bez strane pomoci je izborna komisija, pa ne bi bilo lose slati im sugestije ili u najboljem slucaju aktivno ucestvovati u kampanji za izlazak prije svega mladih na izbore. potrebna je odlucna strategija, jer ako se ovako nastavi, ode sve u helac
ja bih volio pomoci, ali su mi mogucnosti nazalost jako ogranicene, pa se samo dzaba iznerviram
sto se tice neizlazenja na izbore, jedini organ koji u BIH koliko toliko funkcionise samostalno bez strane pomoci je izborna komisija, pa ne bi bilo lose slati im sugestije ili u najboljem slucaju aktivno ucestvovati u kampanji za izlazak prije svega mladih na izbore. potrebna je odlucna strategija, jer ako se ovako nastavi, ode sve u helac
ja bih volio pomoci, ali su mi mogucnosti nazalost jako ogranicene, pa se samo dzaba iznerviram
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
sve ti zavisi od stranke...mIRCerka wrote: da li smatras da je licemjerno to sto su na sve plakate nakacili MLADE a ti mladi ne smiju ni prDnuti na sjednici stranke, a kamoli nesto stvarno reci i pokusati promijeniti.....been there, done that...
kada dobiješ mandat imaš 4 godine slobode... međutim ako razmišljaš o reizboru
daklem izbor je na pojedincu... jesti govna i dobivati dobru lovu... ili igrati za raju
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Nisam u pauzi nego sam se ushemio za iduci weekend
E moj Sai, stari se, nema vise odmah boom boom 
Mirci, naravno da je licemjerno, generalno gledajuci. No tim mladima je bilo jasno stavljeno do znanja zasto su na plakatima. U zamjenu za posao ili novac. Dakle mladi ga mladima suknuli, ne stranke.
Mirci, naravno da je licemjerno, generalno gledajuci. No tim mladima je bilo jasno stavljeno do znanja zasto su na plakatima. U zamjenu za posao ili novac. Dakle mladi ga mladima suknuli, ne stranke.
-
BISCANIN2
Ja sam ratne 94 rekao hajmo ih sve zovnut u opštinu potamburat ,riješit se govana i reći kako su četnici bacili granatu
.
Čakijom u bubreg i rafalati dok se cijev ne usije .
ALI tako nam i teba KAD SMO MARVA ZA GUŽENJE .
Ameri su trebali ispalit par projektila i ćao ,riješiti probl za sva vremena .
Čakijom u bubreg i rafalati dok se cijev ne usije .
ALI tako nam i teba KAD SMO MARVA ZA GUŽENJE .
Ameri su trebali ispalit par projektila i ćao ,riješiti probl za sva vremena .
-
BigusDickus
Koga briga jesu li na vlasti stari ili mladi, bitno je sta propagiraju i kojem pravcu rade. Za sad pobjedjuju ovi sto stavljaju "nacionalni predznak" gdje treba i gdje ne treba, sto se fol bore za neke "nacionalne interese". Imaju krda svojih sljedbenika, koji isto tako misle i izlaze redovno na svake izbore, da podrze "svoje" kandidate.
Jednom im treba stati u kraj i dokazati da su manjina. Mozda ne izgleda tako, ali oni jesu manjina, samo su beskrupulozni i dizu puno prasine. Za razliku od nas, oni se znaju zauzeti sa svoje interese (u stvari i ne znaju za bilo sta drugo, osim za svoje interese), pa zato i pobjedjuju ovolike godine.
Jednom im treba stati u kraj i dokazati da su manjina. Mozda ne izgleda tako, ali oni jesu manjina, samo su beskrupulozni i dizu puno prasine. Za razliku od nas, oni se znaju zauzeti sa svoje interese (u stvari i ne znaju za bilo sta drugo, osim za svoje interese), pa zato i pobjedjuju ovolike godine.
-
Prenj
Sto se tice mladih i (ne)glasanja, jedino rjesenje je uvesti obavezno glasanje , to vec postoji gomili zemalja i radi bez vecih problema.
A sto se glavnog problema, kako se rijesiti gamadi, nema previse opcija:
- glasati svake cetiri godine za nekog, pa sta bog da,
- uclaniti se u neku vec postojecu stranku, pa pokusati nesto ciniti preko stranke,
- osnovati novu stranku,
- revolucija.
A sto se glavnog problema, kako se rijesiti gamadi, nema previse opcija:
- glasati svake cetiri godine za nekog, pa sta bog da,
- uclaniti se u neku vec postojecu stranku, pa pokusati nesto ciniti preko stranke,
- osnovati novu stranku,
- revolucija.
-
car-x
fazon je sto je poslije "nacionalnog budjenja" poprilicno lako manipulirati sirokim narodnim masama oprobanim receptom zastrasivanja.. to ti rade sve desnicarske vlade u svijetu.. ubijedi ublehi narod da im oni drugi zele zlo.. u austriji npr. su prije 5-6 godina uspjeli ubijediti narod da su stranci krivi sto je u drzavi stanje sve losije (a sad je jasno da je to bio jedan globalni i nezaustavljivi pad, od kojeg se vecina zemalja jos nije ni krenula oporavljat), uspjeli su ih zastrasiti, i narod se okreno u desno..
sad, kad su ga dobro popusili, kad im je vlada kupila eurofightere da ih brane po danu i lijepom vremenu za brdo para, kad im pokusavaju provuci radnu heftu od 60 sati, sad im dolazi u glavu da su izabrali idiote.. i vjerovatno crno-plava vlada nikad vise nece vladat austrijom, ali ovo sto su do sad uradili imace posljedice narednih 15-20 godina.
tako i kod nas. prvo ubijedi ovce, da im oni drugi zele zlo zlo i samo zlo. i ovce onda kazu, pa hajmo mi odabrat ove sto ce nas "branit" i onda ovi sto ohi odaberu, lagano se udruze s onim sto im zele zlo zlo i samo zlo..
meni samo nije jasno, kako razmislja neko ko je glaso za SDA kao "muslimansko-bosnjacku" stranku, i vidi kad ovi koaliraju sa HDZ i SDS?? da li se imalo osjeca prevarenim?? i vice versa, oni iz HDZ i SDS..
skroz mi je zao da SDP onomad, kad su pobijedili na izborima, nije iskoristio sansu, nego su nastupili kao osvetnici, smjenjivajuci kojekakvu sicu, samo zato sto nije iz njihove stranke, okrecuci prasad na raznju u lukavcu, kao do tad nisu smjeli, i slicne gluposti kojima su izgubili kredibilitet u narodu..
Strana za BiH se pokazala kao oportunisticka, i od svog osnivanja, nema vlade u kojoj nije ucestvovala, pa se i ne moze smatrati nekim zdravim konkurentom.. Liberali su ondasnjom koalicijom sa SDA odradili najveci autogol u istoriji domace politike.. S jedne strane je bilo to jedno ministarsko mjesto (za izbjeglice i raseljena lica!!!! a ne vanjski poslovi ili nesto tako) a s druge strane odlazak u opoziciju i izgradnja kakve takve lijeve pozicije.. Oni su se opredijelili za ovo prvo, Rasim je posto ministar i popusio..
Globalno gledajuci, nema zdrave alternative. Nema niko dovoljno ozbiljan i jasan u svojim ciljevima, da bi nastupio kao opozicija u ocima naroda. Sve sami oportunisti. Ja sam se nado da ce neka ekonomski orijentirana stranka (nesto ko radom za boljitak ili tako nesto) imati mozda veci uspjeh, ali su oni u startu ostembiljani kao politicka ispostava Liljanovica i samim tim diskvalifikovani su iz daljnje utrke..
Sta je u svemu tome rjesenje? Realno gledajuci, mozda je najbolje dati drugu sansu SDP-u u nadi da ce ovaj put pametnije nastupiti.. Okrenuti se gradjanima, a ne politickim protivnicima. Medjutim, puno je tu jos starog komunistickog kadra, u koji je indoktrinirano procesiranje politickih neistomisljenika prije svega, pa sumLJam da se nesto bitnije moze promijeniti dok se taj istroseni i na pogresnoj taktici zasnovani kadar ne zamijeni..
A do tada.. Ma mi cemo da trpimo i cekamo
sad, kad su ga dobro popusili, kad im je vlada kupila eurofightere da ih brane po danu i lijepom vremenu za brdo para, kad im pokusavaju provuci radnu heftu od 60 sati, sad im dolazi u glavu da su izabrali idiote.. i vjerovatno crno-plava vlada nikad vise nece vladat austrijom, ali ovo sto su do sad uradili imace posljedice narednih 15-20 godina.
tako i kod nas. prvo ubijedi ovce, da im oni drugi zele zlo zlo i samo zlo. i ovce onda kazu, pa hajmo mi odabrat ove sto ce nas "branit" i onda ovi sto ohi odaberu, lagano se udruze s onim sto im zele zlo zlo i samo zlo..
meni samo nije jasno, kako razmislja neko ko je glaso za SDA kao "muslimansko-bosnjacku" stranku, i vidi kad ovi koaliraju sa HDZ i SDS?? da li se imalo osjeca prevarenim?? i vice versa, oni iz HDZ i SDS..
skroz mi je zao da SDP onomad, kad su pobijedili na izborima, nije iskoristio sansu, nego su nastupili kao osvetnici, smjenjivajuci kojekakvu sicu, samo zato sto nije iz njihove stranke, okrecuci prasad na raznju u lukavcu, kao do tad nisu smjeli, i slicne gluposti kojima su izgubili kredibilitet u narodu..
Strana za BiH se pokazala kao oportunisticka, i od svog osnivanja, nema vlade u kojoj nije ucestvovala, pa se i ne moze smatrati nekim zdravim konkurentom.. Liberali su ondasnjom koalicijom sa SDA odradili najveci autogol u istoriji domace politike.. S jedne strane je bilo to jedno ministarsko mjesto (za izbjeglice i raseljena lica!!!! a ne vanjski poslovi ili nesto tako) a s druge strane odlazak u opoziciju i izgradnja kakve takve lijeve pozicije.. Oni su se opredijelili za ovo prvo, Rasim je posto ministar i popusio..
Globalno gledajuci, nema zdrave alternative. Nema niko dovoljno ozbiljan i jasan u svojim ciljevima, da bi nastupio kao opozicija u ocima naroda. Sve sami oportunisti. Ja sam se nado da ce neka ekonomski orijentirana stranka (nesto ko radom za boljitak ili tako nesto) imati mozda veci uspjeh, ali su oni u startu ostembiljani kao politicka ispostava Liljanovica i samim tim diskvalifikovani su iz daljnje utrke..
Sta je u svemu tome rjesenje? Realno gledajuci, mozda je najbolje dati drugu sansu SDP-u u nadi da ce ovaj put pametnije nastupiti.. Okrenuti se gradjanima, a ne politickim protivnicima. Medjutim, puno je tu jos starog komunistickog kadra, u koji je indoktrinirano procesiranje politickih neistomisljenika prije svega, pa sumLJam da se nesto bitnije moze promijeniti dok se taj istroseni i na pogresnoj taktici zasnovani kadar ne zamijeni..
A do tada.. Ma mi cemo da trpimo i cekamo
-
Prenj
Ne bih rekao da je glavni problem SDP-a "stari komunisticki kadar".car-x wrote:Sta je u svemu tome rjesenje? Realno gledajuci, mozda je najbolje dati drugu sansu SDP-u u nadi da ce ovaj put pametnije nastupiti.. Okrenuti se gradjanima, a ne politickim protivnicima. Medjutim, puno je tu jos starog komunistickog kadra, u koji je indoktrinirano procesiranje politickih neistomisljenika prije svega, pa sumLJam da se nesto bitnije moze promijeniti dok se taj istroseni i na pogresnoj taktici zasnovani kadar ne zamijeni..
Nevolja je sto u njihovom djelovanju nije lako prepoznati alternativu vladajucim strankama. Oni kontaju da je potpuno dovoljno da oni nisu nacionalna stranka, pa da ljudi automatski glasaju za njih. Ne, puno vise je potrebno da bi pridobili glasace.
Samo razocarenje vladajucim strankama nije dovoljno.
-
Prenj
Ne bih rekao da je glavni problem SDP-a "stari komunisticki kadar".car-x wrote:Sta je u svemu tome rjesenje? Realno gledajuci, mozda je najbolje dati drugu sansu SDP-u u nadi da ce ovaj put pametnije nastupiti.. Okrenuti se gradjanima, a ne politickim protivnicima. Medjutim, puno je tu jos starog komunistickog kadra, u koji je indoktrinirano procesiranje politickih neistomisljenika prije svega, pa sumLJam da se nesto bitnije moze promijeniti dok se taj istroseni i na pogresnoj taktici zasnovani kadar ne zamijeni..
Nevolja je sto u njihovom djelovanju nije lako prepoznati alternativu vladajucim strankama. Oni kontaju da je potpuno dovoljno da oni nisu nacionalna stranka, pa da ljudi automatski glasaju za njih. Ne, puno vise je potrebno da bi pridobili glasace.
-
Gazz
BigusDickus wrote:Koga briga jesu li na vlasti stari ili mladi, bitno je sta propagiraju i kojem pravcu rade. Za sad pobjedjuju ovi sto stavljaju "nacionalni predznak" gdje treba i gdje ne treba, sto se fol bore za neke "nacionalne interese". Imaju krda svojih sljedbenika, koji isto tako misle i izlaze redovno na svake izbore, da podrze "svoje" kandidate.
joj Biguse isto kao da si mene opisivao ...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
potpisujemPrenj wrote:Ne bih rekao da je glavni problem SDP-a "stari komunisticki kadar".car-x wrote:Sta je u svemu tome rjesenje? Realno gledajuci, mozda je najbolje dati drugu sansu SDP-u u nadi da ce ovaj put pametnije nastupiti.. Okrenuti se gradjanima, a ne politickim protivnicima. Medjutim, puno je tu jos starog komunistickog kadra, u koji je indoktrinirano procesiranje politickih neistomisljenika prije svega, pa sumLJam da se nesto bitnije moze promijeniti dok se taj istroseni i na pogresnoj taktici zasnovani kadar ne zamijeni..
ps. uhljebljavanje kokuza u strankama je veliki problem koji dodatno odbijaju narod od stranaka....