Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ja sam oduvijek smatrao da su Srbi izgubili Kosovsku bitku i da Sandzaklije pojma nemaju o kulturnim desavanjima 21. vijeka......
....Ti, ako mislis drugacije....afferim.....
"Nemaju pojma" i treba ih ismijavat? To je rjesenje? Ako si dobronamjeran trebao bi pomoc´.
definiciju nije problem nauciti i primjeniti(razumljiva je), ali ako je neko ignorise namam nikakvih problema da ih nazivam "ljudi 19. vijeka"......realnost je realnost......moje zelje nisu u konekciji sa realnosu...
Toozla wrote:definiciju nije problem nauciti i primjeniti(razumljiva je), ali ako je neko ignorise namam nikakvih problema da ih nazivam "ljudi 19. vijeka"......realnost je realnost......moje zelje nisu u konekciji sa realnosu...
Znaci,kulture naroda razvrstavamo po definicijama,tacnije jednoj "razumljivoj" definiciji.Kultura koja se ne uklapa u definiciju i nije kultura?Ali nesto jeste?Sta?
Nastupajuci na ovakav nacin,nece bit nikom bolje.
Nisi ti samo u pitanju, niti su u pitanju samo Sandzaklije.
Ako hocemo shiriti istinske vrijednosti jedne kulture,nista necemo postici ismijavajuci necije navike i aktivnosti,radilo se ili ne o kulturnim,umjetnickim ili nekim drugim vrijednostima.
wels wrote:Nastupajuci na ovakav nacin,nece bit nikom bolje.
Nisi ti samo u pitanju, niti su u pitanju samo Sandzaklije.
Ako hocemo shiriti istinske vrijednosti jedne kulture,nista necemo postici ismijavajuci necije navike i aktivnosti,radilo se ili ne o kulturnim,umjetnickim ili nekim drugim vrijednostima.
ja sam odrastao i zivio u jednoj kompletno drugacijoj kulturi(+ sve sto sam spoznao nakon te faze).....nema sanse da cu se ja danas zbog nacional - religiskog patriotizma solidarisati sa ljudima kojim generalno obrazovanje nije bitno (bitna je fizicka snaga).....ja sam davno naucio da su 1 + 1 = 2.....ako ti mislis drugacije......to je tvoje ne otudjivo pravo.....
Gospodo,diskusija je suvisna.Sanzaklije imaju mnogo preferenci,ali kultura sigurno nije jedna od njih.Ne radi se o predrasudama sa strane,
vecina Sandzaklija se svim snagama trudi da odrzi ovu sliku,jer je quasi
stvar ponosa.ne znam ima li smisla nametati sandzaklijama epitet "kulturan" ako oni sami ne drze do njega.I sto jest,jest:
Rizo Hamidovic je mozda dobar pjevac - ali to nije kultura.