Pa jel ti stvarno misliš poredit svoju vožnju jednom negdje gdje si vozio na par sati i nekog kao ja koji sam svaki dan u tom autu evo godinu i pol dana?! Ako je to dvoje isto, onda ne znam stvarno...johntra wrote:Evo, ja sam vozio Insigniu, koja je imala preko 30 i nešto hiljada na satu, ali pazi, ne normalnih, nego novinarskih kilometara...
Nisam vozio VW, ali blizu si. To što sam rekao za TDI, rekao sam i dobre i loše stvari (veća potrošnja). Ja bi lično sipao 2l više na 100km al da imam veći užitak u vožnji. Činjenica je da je TDCI, common rail pretrom, bučan motor i osjećam se ko penzioner dok ga vozim. Neki dan sam vozio od prijatelja A4 sa motorom 170 ks TDI, ko da sam sjeo u bolid nakon svog auta, a ta razlika ne bi smjela da bude tolika, shvataš?!johntra wrote: Moja posljednja konstatacija, pošto vidim da si veliki fan TDI motora, što znači da si ranije vozio vau vau auto, odnosila se na to, da, ako si imao dobra isksutva sa vau vau, nastaviš tim putem...razumijem da želiš probati nešto novo, ali imam osjećaj da si nekako previše sa predsrasudama kupio to auto...volim i ja automobile, pa ne provodim baš sad svaki trenutak u njemu pipajući plastike, da vidim da li škripe, ili da gledam gdje upada prašina...
Treba da gledaš gdje škripi plastika ako daš 50.000 km na auto! Zbog takvog razmišljanja ovo njima i prolazi, pa štede na svemu mogućem a ovamo puca marketing kako je to najkvalitetnija limuzina. Pa neće mi valjda bit svejedno što vrata se čuju kad krenem da ih zatvorim. Što kad prodrmam zid izmedju vozača i suvozača slušam simfoniju! Zimus kreno na put, trese se šoferšajba svakih pola sata, neke vibracije, jedva sam čeko da se vratim kući i pravac servis. Šta je bilo, odvojio se senzor za xenon od šoferšajbe i malo su ga "zalijepili" opet
Ne ljutim se uopšte, ovdje smo da razgovaramo i podijelimo iskustva. Passata nisam nikad vozio, ali sigurno da je unutaršnjost bolje uradjena od ovoga i da ćeš ga kasnije daleko lakše prodat i za veće pare nego Insigniu. Opel gubi dosta na vrijednosti, to sam shvatio već sad.johntra wrote: i da se ne naljutiš na kraju, fino si ti opisao svoja iskustva, ali nigdje nisi napisao, da li bi onome što je pitao, ili bilo kome drugom, preporučio Insigniu? Ili da malo zapaprim, bili je preporučio prije Passata?
I ovo Dekra fazoni, ma to je ubleha čista, kao i ono auto godine. Ljudi moji, sve se svede ko najviše da para za te testove i folove, ja sam to sve iščitao o kvaliteti i bio je jedan od dobrih razloga zašto sam se i odlučio za to auto, al vrijeme je da se prestane u to vjerovat jer ništa ne znači. Može, a i ne mora, samim tim kredibilitet tih testova nije dobar.