Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#26 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
e internet ratnici samo baljezgate beze, trebalo je imat velikaaaa muda pa stat u odbranu muslimana u sred trebinja u ta doba
-
Mina_88
#27 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Ma realno to on pokusava da nam zgadi Srdjan Aleksic. Patrioti RSa su generalno ambivalentni prema njemu: sa jedne strane ga mogu koristiti kao primjer kako su srpski borci bili "casni", a sa druge strane ubili su ga ti isti "casni" srpski borci kad je stao u odbranu Bosnjaka. Pa mnogi od njih pokusavaju da od njega naprave srpskog patriotu iako je mali bio klinac koji pojma nije imao ni o cemu i koji je ucinio ono sto bi ucinio svako normalan.luckylaka wrote:Onako realno,je li postavljac teme nesto slagao u uvodnom postu.Ako nije i mene cudi kako je pripadnik tzv.vojske sumske dobio svoju ulicu.
-
The Patriot
#28 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Srdjan je heroj, o tome nema daljnje price.crysis wrote:e internet ratnici samo baljezgate beze, trebalo je imat velikaaaa muda pa stat u odbranu muslimana u sred trebinja u ta doba
-
Mina_88
#29 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Inace najjace mi je kad Srbi koriste argument - zasto vi nemate jednog Srdjana?
Kao treba da se sramimo sto nije kod bilo opasno po zivot da imamo prijatelje Srbe.
Kao treba da se sramimo sto nije kod bilo opasno po zivot da imamo prijatelje Srbe.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#30 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
ko kaze da nemamo , istrazuj malo
-
The Patriot
#31 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Ja palamudim!? O, ti sumski covjece! Pa vi ste sve sto ste mogli da nazovete srpskim, nazvali. Sjecas li se Djogice i njegovog srpskog snijega. Zato , ne dipr. Nego, ti si taj koji je dozivio kataklizmicki mentalni orgazam kada si vidio da se neka ulica u Sarajevu zove po srpskom vojniku i kome je palo na pamet da bi se tzv. VRS mogla rehabilitovati od strane nekoga iz Federacije i proglasiti humanom. Zato, hajde ispali odgovore, daj argumente i uvjeri me/nas da mislim/o pogresno. Zar nije fer!?delboy01 wrote:Sad vec palamudis bezveze srpski narod, srpska republika, srpska vojska.The Patriot wrote:Dobro. A zasto je tih sto hiljada ljudi bilo u uniformi srpskih vojnika i to 1992? Je li to bilo u Srbiji koja je tada bila samostalna ili nije? Mada bi onda bio Srbijanski, al' hajd' sad. Ah da, to je bilo na teritoriji Republike Bosne i Hercegovine, medjunarodno priznate drzave u rano proljece 1992.
- sema911s
#32 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
ako cemo srdjana gledat ko covjeka to sto je uradioo moze,., ako ce ga neko(velicat a hoce) ko pripadnika vrs,., nemore,.,,
mnogi ga znamo po dobrom djelu koje je uradio koje ga je kostalo glave(mnoge u vrs je kostalo) a slabo ko da je bio nesto u vrs
mnogi ga znamo po dobrom djelu koje je uradio koje ga je kostalo glave(mnoge u vrs je kostalo) a slabo ko da je bio nesto u vrs
-
crysis
#33 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Mina_88 wrote:Inace najjace mi je kad Srbi koriste argument - zasto vi nemate jednog Srdjana?
http://iwpr.net/sr/report-news/bosna-i- ... dan-drugog
-
Mina_88
#34 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Pa to definitivno, a ne samo u Trebinju...crysis wrote: trebalo je imat velikaaaa muda pa stat u odbranu muslimana u sred trebinja u ta doba
Ne znam jeste li citali o slucaju Kunarac-Vukovic-Kovac. VRSovci optuzeni za masovno silovanje u Foci. U transkriptima ICTYa djevojke svjedoce o jednom Bogdanu Pavlovicu, mladi srpski vojnik koji je digao glas protiv tretmana djevojaka i zena tamo...no kad bi protestirao ovi drugi bi ga samo gledali u nevjerici...nisu mogli vjerovati da (citiram) "brani balinkuse".
- Mr.Sojic
#35 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Administrator daj molim te "makni" ovog delboy01-a i zakljucaj ovu temu
Dosta je vise provokacija iz sumske
Ma kakva rehabilitacija jesi ti bolan normalan--ja i danas kad se sjetim uniforme dodje mi da vam *ebem sumsko sve po spisku
Dosta je vise provokacija iz sumske
Ma kakva rehabilitacija jesi ti bolan normalan--ja i danas kad se sjetim uniforme dodje mi da vam *ebem sumsko sve po spisku
- zateznistub
#36 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
sudeci po novim temama i vecini postova u istim
NIKADA MI NECEMO NA ZELENU GRANU!
- luckylaka
#37 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Sta se imam raspitivati dovoljno je napisano na ove dvije stranice.Srdjan -Bosnjacki heroj pripadnik vojsker.sumske.Meni dovljno,kome nije neka se raspituje dalje.Bodkin wrote:raspitaj se oko cijelog slucaja i bice ti jasnoluckylaka wrote:Onako realno,je li postavljac teme nesto slagao u uvodnom postu.Ako nije i mene cudi kako je pripadnik tzv.vojske sumske dobio svoju ulicu.
- Mr.Sojic
#38 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Bili smo mi na "zelenoj grani" sa sumnjacima prije pa nam lijepo vratisezateznistub wrote:sudeci po novim temama i vecini postova u istim
Ja njih jedino mogu granom izmlatiti
- zateznistub
#39 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Mr.Sojic wrote:Bili smo mi na "zelenoj grani" sa sumnjacima prije pa nam lijepo vratisezateznistub wrote:sudeci po novim temama i vecini postova u istim
NIKADA MI NECEMO NA ZELENU GRANU!![]()
Ja njih jedino mogu granom izmlatiti
i to ima veze sa temom?
- Mr.Sojic
#40 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Kao i tvoj odgovorzateznistub wrote:Mr.Sojic wrote:Bili smo mi na "zelenoj grani" sa sumnjacima prije pa nam lijepo vratisezateznistub wrote:sudeci po novim temama i vecini postova u istim
NIKADA MI NECEMO NA ZELENU GRANU!![]()
Ja njih jedino mogu granom izmlatiti![]()
i to ima veze sa temom?
- zateznistub
#41 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Moj odgovor je na stanje svijesti kod vecine danas, tvoj je naprđivanje.
- O'zone
- Globalni moderator
#42 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Ja što možete k...ti 
- Prpa.ba
#43 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Svako ima izbor da li biti dijelom teroristicke organizacije sa vjerskim predznakom i boriti se protiv legalnih i legitimnih vlasti drzave kojoj pripada. Podsjetimo, tada je tzv. "VRS" bila klasicna teroristicka organizacija sa pomoci u ljudstvu i MTS-u od strane vanjskog neprijatelja, odnosno srpske nacionalne drzave SR Jugoslavije, i pripadnicima iste se po svim vazecim zakonima i Ustavu moglo izreci zatvorske kazne u trajanju od par desetljeca, ukljucujuci i smrtne kazne za najteze zlocine. To ukljucuje i sve "regrute" poput ovog Aleksica, "kuhare", "osmatrace" itd. Svi su imali obavezu odazvati se mobilizaciji u Republicku Armiju i boriti se upravo protiv teroristickih organizacija kojih su oni svojevoljno postali dijelom.neki wrote:Mislis li da je imao izbora?
Druga je stvar sto je Republika porazena, rukovodstvo iz piljara sjelo na celo drzave, a narodu generalno unisten smisao za pravni sistem i poredak, pa se na Aleksica gleda kao na heroja koji je dokaz da nisu svi Srbi isti. Gle cuda, Republicku Armiju je cinilo 15%-ak posto istih takvih Srba koji su lojalni gradjani Republike, pa niko od njih nije dobio ulicu, niti se o njihovim zivotima prave srcedrapateljni filmovi i novinski clanci. I onda se silne patriote cudom cude sto drzava tone na nivo Afrike, a nezavisnost teritorija koji je Dejtonskim porazom predat na upravu legaliziranim teroristickim organizacijama- sve izvjesnija.
Ionako ovdasnji narod nikad nije znao imenovati i prepoznati stvari onakvima kakve jesu. Zbog toga je postavljac ove teme s punim pravom veoma pronicljivo i precizno formulisao misao- ako nastavimo ovim tempom, da li cemo uskoro i drustveno rehabilitirati VRS? Mozda i neki spomenik nije na odmet? Na kraju krajeva, rukovodstvo VRS-a nikoga nije rucno ubilo. Krivi su vojnici sto su slusali naredbe. A vojnici su morali slusati naredbe. Divna cirkularna logika kojom se izjednacavaju popularne "zaracene strane", a za sve su krivi "vanzemaljci iznad Sarajeva", ali i ostalih gradova lijepe nase.
-
delboy01
#44 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Mina_88 wrote:Ma realno to on pokusava da nam zgadi Srdjan Aleksic. Patrioti RSa su generalno ambivalentni prema njemu: sa jedne strane ga mogu koristiti kao primjer kako su srpski borci bili "casni", a sa druge strane ubili su ga ti isti "casni" srpski borci kad je stao u odbranu Bosnjaka. Pa mnogi od njih pokusavaju da od njega naprave srpskog patriotu iako je mali bio klinac koji pojma nije imao ni o cemu i koji je ucinio ono sto bi ucinio svako normalan.luckylaka wrote:Onako realno,je li postavljac teme nesto slagao u uvodnom postu.Ako nije i mene cudi kako je pripadnik tzv.vojske sumske dobio svoju ulicu.
Mali je bio klinac koji nije imao pojma ni o cemu
Govoris inace o momku koji je imao 27 godina kad je tragicno nastradao, a 26 kad je poceo rat i predstavljas ga kao slijepca i deriste koje nije imalo pojma ni kud je posao ni odakle je dosao kao nekoga kome su navukli uniformu kao ludjacku kosulju uhvatili za ruku i odveli ga na front pa ti ga vise vrijedjs nego sto ga branis.Ne znam odakle ti to da ja pokusavam njega da vam zgadim jesam li ja napisao o njemu nesto sto nije istina,ako iznosenje cinjenica o Srdjanu ti tumacis kao pokusaj da se on zgadi onima protiv kojih je ratovao a koji se dive njegovom herojskom cinu do te mjere da su mu i ulicu dali onda to samo govori koliko ti povrsno gledas na Srdjana Aleksica.
-
Mina_88
#45 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Kakve cinjenice? Nije svaki Nijemac koji je obukao uniformu Wehrmachta bio nacista, isto tako nije svaki vojnk VRSa bio cetnik. Ali cinjenica da ga je ovaj normalni i humani gest kostao zivota, cinjenica da su ga zbog ovog gesta njegovi suborci pretukli do smrti, dovoljno govori o tome kakvo je bilo stanju o toj paravojsci.delboy01 wrote: Mali je bio klinac koji nije imao pojma ni o cemu![]()
Govoris inace o momku koji je imao 27 godina kad je tragicno nastradao, a 26 kad je poceo rat i predstavljas ga kao slijepca i deriste koje nije imalo pojma ni kud je posao ni odakle je dosao kao nekoga kome su navukli uniformu kao ludjacku kosulju uhvatili za ruku i odveli ga na front pa ti ga vise vrijedjs nego sto ga branis.Ne znam odakle ti to da ja pokusavam njega da vam zgadim jesam li ja napisao o njemu nesto sto nije istina,ako iznosenje cinjenica o Srdjanu ti tumacis kao pokusaj da se on zgadi onima protiv kojih je ratovao a koji se dive njegovom herojskom cinu do te mjere da su mu i ulicu dali onda to samo govori koliko ti povrsno gledas na Srdjana Aleksica.
Srdjan Aleksic neka pociva u miru jer zaista nije lako biti covjek medju vukovima.
-
delboy01
#46 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Ajde razdjeli mi naciste i pripadnike vermahta sta su to bili oni koji su nosili uniformu nacisticke drzave ako nisu bili nacisti?Zna se vrlo dobro kako je na kraju rata zavrsila nacisticka vojska a kako VRS i ta ti paralela nije najsrecnija,jer je VRS dejtonska kategorija koja je postojala godinama poslije rata da bi se reformom vojske transformisala u treci pjesadijski puk oruzanih snaga BIH.Takodje cinjenica da je ovaj zreli momak kojem se i ti divis bio pripadnik VRS i kada je vidio da mu grupa drugih pripadnika VRS maltretira sugradjanina skocio u njegovu odbranu takodje nesto govori o stanju u toj vojsci steta samo sto se na licu mjesta nije zatekao sa jos nekoliko svijih jarana iz jedinice jer da jeste odbranio bi i svog sugradjanina a i sebe.Mina_88 wrote:Kakve cinjenice? Nije svaki Nijemac koji je obukao uniformu Wehrmachta bio nacista, isto tako nije svaki vojnk VRSa bio cetnik. Ali cinjenica da ga je ovaj normalni i humani gest kostao zivota, cinjenica da su ga zbog ovog gesta njegovi suborci pretukli do smrti, dovoljno govori o tome kakvo je bilo stanju o toj paravojsci.delboy01 wrote: Mali je bio klinac koji nije imao pojma ni o cemu![]()
Srdjan Aleksic neka pociva u miru jer zaista nije lako biti covjek medju vukovima.
-
Mina_88
#47 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Paralela je sasvim u redu, cak je i nefer prema pripadnicima Wehrmachta jer je u Njemackoj vojna sluzba bila obavezna a (koliko ja znam) u RSu nije. Poenta je da ti pokusavas da od njega napraviti nesto sto on nije bio - Mladicev pulen, srBski patriota, a da je zaista to bio, ponasao bi se isti kao ovi sto su ga ubili. Oni su pravo lice VRSa.delboy01 wrote:Ajde razdjeli mi naciste i pripadnike vermahta sta su to bili oni koji su nosili uniformu nacisticke drzave ako nisu bili nacisti?Zna se vrlo dobro kako je na kraju rata zavrsila nacisticka vojska a kako VRS i ta ti paralela nije najsrecnija,jer je VRS dejtonska kategorija koja je postojala godinama poslije rata da bi se reformom vojske transformisala u treci pjesadijski puk oruzanih snaga BIH.Takodje cinjenica da je ovaj zreli momak kojem se i ti divis bio pripadnik VRS i kada je vidio da mu grupa drugih pripadnika VRS maltretira sugradjanina skocio u njegovu odbranu takodje nesto govori o stanju u toj vojsci steta samo sto se na licu mjesta nije zatekao sa jos nekoliko svijih jarana iz jedinice jer da jeste odbranio bi i svog sugradjanina a i sebe.
Thomas je najbolje objasnio:
da je velika većina bila kao srđan, ne bi bilo nikakvog smisla da mu se daje ulica, a najvjerovatnije ni samog rata. jer generalno, kad velika većina nešto neće, to se i ne desi. i također, generalno ulice dobijaju oni koji su se nečim istakli, a ne oni koji nisu.
- pirmin
#48 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Ovaj ce ti pajdo objasniti onako kako ti zelis cuti, cemu vas uce od malena:delboy01 wrote: Ajde razdjeli mi naciste i pripadnike vermahta sta su to bili oni koji su nosili uniformu nacisticke drzave ako nisu bili nacisti?
-
delboy01
#49 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Mina Mina pa ti sama rusis sopstvenu tezu i usput pricas nebuloze.Sama si napisala da u RS sluzba nije bila obavezna a Srdjan Aleksic je bio njen pripadnik dakle ponavljam nije morao, mogao je da ode, nije otisao i bio je pripadnik VRS-a sve do tragicne smrti 1993.Znaci bio je patriota.Kazes da ja od njega pravim Mladicevog pulenaMina_88 wrote:Paralela je sasvim u redu, cak je i nefer prema pripadnicima Wehrmachta jer je u Njemackoj vojna sluzba bila obavezna a (koliko ja znam) u RSu nije. Poenta je da ti pokusavas da od njega napraviti nesto sto on nije bio - Mladicev pulen, srBski patriota, a da je zaista to bio, ponasao bi se isti kao ovi sto su ga ubili. Oni su pravo lice VRSa.delboy01 wrote:Ajde razdjeli mi naciste i pripadnike vermahta sta su to bili oni koji su nosili uniformu nacisticke drzave ako nisu bili nacisti?Zna se vrlo dobro kako je na kraju rata zavrsila nacisticka vojska a kako VRS i ta ti paralela nije najsrecnija,jer je VRS dejtonska kategorija koja je postojala godinama poslije rata da bi se reformom vojske transformisala u treci pjesadijski puk oruzanih snaga BIH.Takodje cinjenica da je ovaj zreli momak kojem se i ti divis bio pripadnik VRS i kada je vidio da mu grupa drugih pripadnika VRS maltretira sugradjanina skocio u njegovu odbranu takodje nesto govori o stanju u toj vojsci steta samo sto se na licu mjesta nije zatekao sa jos nekoliko svijih jarana iz jedinice jer da jeste odbranio bi i svog sugradjanina a i sebe.
-
Mina_88
#50 Re: Ulica Mladicevog vojnika u Sarajevu,rehabilitacija VRS-a
Ne rusim ja nista - znam i ja par Srba koji su obukli uniformu VRSa a nisu bili Mladicevi puleni ili patrioti. Jednostavno im je okruzenje bilo takvo da su prakticno morali, inace bi bili tretirani kao izdajice. Srdjan Aleksic je ubijen bas zato sto nije bio patriota: bio je zrtva VRSovaca, cetnika kojima je smetalo da nije bio prvenstveno Srbin nego covjek.delboy01 wrote: Mina Mina pa ti sama rusis sopstvenu tezu i usput pricas nebuloze.Sama si napisala da u RS sluzba nije bila obavezna a Srdjan Aleksic je bio njen pripadnik dakle ponavljam nije morao, mogao je da ode, nije otisao i bio je pripadnik VRS-a sve do tragicne smrti 1993.Znaci bio je patriota.Kazes da ja od njega pravim Mladicevog pulenaDa te podsjetim VRS je formirana 12.5.1992.istog dana je i Mladic postavljen za njenog komandanta prema tome Srdjan Aleksic koji nije imao zakonsku obavezu da obuce uniformu VRS uzme pusku u ruke i krene na front protiv ARIBIH i HVO je to svojevoljno uradio i svojevoljno je bio vojnik ili kako ti kazes pulen Ratka Mladica i vojevao citavih 8 mjeseci.Dakle ne nazivam ga ja Mladicevim pulenom i patriotom vec je on svojim izborom to bio.