Ko kaze da nema ?Gospodče wrote:nema na kurcu meda
Prevent robovlasnicka firma
Moderator: anex
- drndalo
#26 Re: Prevent robovlasnicka firma
-
NNNN
#27 Re: Prevent robovlasnicka firma
i sada se bolje živi u tim zemljama, i uvijek će se živjeti. šta nam to govori?A1fa wrote:[q
Ok, moj doprinos-gdje se bolje zivjelo 1945-1990?
Zemlje zapadnog bloka(zapadna evropa-amerika-australija)-zemlje istocnog bloka? i
-
Gospodče
#28 Re: Prevent robovlasnicka firma
iam u bh telecomu, želejznicama federacije, GRASu i ostalim bastionima socijalističkog javašluka i javnim kućama i budžetskim parazitima u adminisraciji, gdje je hiljade viška i koji bi istog trena dobili nogu u guzicu da se ta preduzeća privatizuju...a bit će kad taddrndalo wrote:Ko kaze da nema ?Gospodče wrote:nema na kurcu meda
- nosara
#29 Re: Prevent robovlasnicka firma
Mozda je probao...?drndalo wrote:Ko kaze da nema ?Gospodče wrote:nema na kurcu meda
-
BAK-eV
#30 Re: Prevent robovlasnicka firma
Firma Car Trim je preotela jedan projekt od Preventa i povukla dio radnika iz Zenice u Zepce.
Dali im 50 KM vise i putni trosak!
Eto!
Eto!
- Tiger 033
#31 Re: Prevent robovlasnicka firma
Na zapadu je sve "bolje"
- johntra
#32 Re: Prevent robovlasnicka firma
svaka im čast!BAK-eV wrote:Firma Car Trim je preotela jedan projekt od Preventa i povukla dio radnika iz Zenice u Zepce.
Eto!
- drndalo
#33 Re: Prevent robovlasnicka firma
Hm, grci se ne bi slozili s tobom... Zaboravili su im javiti da im je kriza stigla...
-
RuvkeZe
#34 Re: Prevent robovlasnicka firma
johntra wrote:Bilo je nekoliko stidljivih postova o uslovima rada u Preventu...uglavnom, slične sadržine, ali o malim platama od 500 KM i izrabljivanju...a što su otpušteni ti radnici?
Zato što su gospoda iz vrha izgubili Porche model koji je bio jak i na njemu je radilo 350 radnika
-
RuvkeZe
#35 Re: Prevent robovlasnicka firma
Gospodče wrote:komunjaro dobro došao u KAPITALIZAMRuvkeZe wrote:Želim da potaknem temu o Prevent doo firmi koja se toliko hvali uspjesima u izvozu uvozu i ostalim stvarima dok krije sistem rada uslove rada i sve ostalo...Nigdje jos u javnost nisu izasli da na lokaciji u Zenici otpuštaju 400 radnika svojom krivicom medju tim radnicima ima i zena kojima fale samo 4 godine staža do penzije. Volio bih da se ukljuce bivši sadašnji zaposlenici ove firme. I svi ljudi dobre volje...
Hvala
da valjda neće pitat sindikat i radnički savjet sa čistačicom koja vodi glavnu riječ na sastanku da li će otpustiti radnike koji im ne trebaju
nije ti to javna kuća/preduzeće poput EP, BHtelecoma, željeznica federacije i ostalih govnara kao i državne adminisracije gdje džabaljebara ima viška na hiljade i niko neće da im da šuz u GUZ
Lave nemam sta reci cuj komunjaro heheh pa kralju moj nisam ja iz tog perioda zivota al eto. Sta ja tebi imam pricati o tome...
-
RuvkeZe
#36 Re: Prevent robovlasnicka firma
Gospodče wrote:DOBRO DOŠAO U KAPITALIZAMNNNN wrote:prevent je uvijek bio robovlasnička firma. radilo se i po 12 sati dnevno u neuslovnim prostorijama.
mora da si budžetski parazit
Ti kralju si haman neciji sin iz Preventa neam rijeci ili ti je Rahman otac ili neko od th glavnih
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#37 Re: Prevent robovlasnicka firma
Kome su to ponudili majke ti? Car Trim nije dobio taj projekat nit ima Preventove kapacitete (za sad).BAK-eV wrote:Firma Car Trim je preotela jedan projekt od Preventa i povukla dio radnika iz Zenice u Zepce.
Eto!
- ranger
#38 Re: Prevent robovlasnicka firma
U ovome je sva poenta... idi malo u neki granap radi pa ces tamo vidit radnih sati i uslova rada...A1fa wrote:Ma valjda sto je plata na vrijeme, sto isplacuju regres, sto se plati svaki sat (iako nije uvijek tako bilo)neki wrote:ne kontam po cemu je robovlasnicka firma??? jel vas neko svezao lancima i bicuje vas da rintate tamo?![]()
Niste vi u drugih firmi i gazdi radili ako vam je Prevent robovlasnicka firma...
- đana
#39 Re: Prevent robovlasnicka firma
I direktor je dobio otkaz... nažalostkaranana wrote:pa to je skoro pola fabrike.
koji su projekat izgubili? ili je to nesto privremeno pa ce te ljude vratiti nazad? je li i direktor u zenici otpusten jer neki dan sam vidio oglas da traze direktora za zenicu.
-
Djubre_
#40 Re: Prevent robovlasnicka firma
Imali ste sastanke da date rijec pred direktorima. Niko nije smio pisnuto. A sada se nesto po forumima pise.. krije iza imena.
U onoj firmo je takozvanih seljaka, 80%. Sta podrazumjevam pod tim seljaka? Nije samo sto su po 20 km od grada, gdje im je placen prevoz 80 km itd.. nego sto se bave poljoprivredom i ostalim poslovima koje obuhvata jedno selo. Jos prodaju voce povrce mlijeko sir kajmak u preventu..
Takvi bi radili za 300 km. Nije mi jasno zasto? Takav su narod. Da pekari kazu, sutra je hljeb 5 km. Oni bi sutili i radili. Dok je takve radne snage i mozgova koji se ne znaju boriti za svoja prava.. uvijek ce biti tako.
Druga stvar, zakon je postavio minimalnu satnicu 2 km i par fn. Koje oni isplacuju. Ima jos par caka koje bi se mogle prijaviti i tuzakati.. ali to su giganti koji imaju milione i SDA "pod" nogama.
I ostalom. Rukveze, sto imas od skole? Dole ih je hiljadu sa osnovnom i srednjom trogodisnjom. Svoja prava si trebao ganjati prije par god kada si se skolovao. Sad je kasno za promjenu. Sad je daj sta das.. pristao si na platu od 500 km. Niko te ne tjera da ides dalje. Oni su svoje uslove postavili. A ti hoces neces biti ovca.
Posao su izgubili vrijedan 300 ljudi najmanje. Porschea. Ni oni ne znaju kako. Doci ce Dacia i 200 ce se vratiti. Onih 100 je probrano sto nista ne radi, hoda puso drogira se probleme pravi itd.. sto svaka firma to i ima.
Koliko prevent radi godina. Svake godine je bio manjak posla. Kroz mjesec dva su vraceni svi. Lopovluka ima.. hoce im se moze im se.. sredit ce to rahman sve.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
U onoj firmo je takozvanih seljaka, 80%. Sta podrazumjevam pod tim seljaka? Nije samo sto su po 20 km od grada, gdje im je placen prevoz 80 km itd.. nego sto se bave poljoprivredom i ostalim poslovima koje obuhvata jedno selo. Jos prodaju voce povrce mlijeko sir kajmak u preventu..
Takvi bi radili za 300 km. Nije mi jasno zasto? Takav su narod. Da pekari kazu, sutra je hljeb 5 km. Oni bi sutili i radili. Dok je takve radne snage i mozgova koji se ne znaju boriti za svoja prava.. uvijek ce biti tako.
Druga stvar, zakon je postavio minimalnu satnicu 2 km i par fn. Koje oni isplacuju. Ima jos par caka koje bi se mogle prijaviti i tuzakati.. ali to su giganti koji imaju milione i SDA "pod" nogama.
I ostalom. Rukveze, sto imas od skole? Dole ih je hiljadu sa osnovnom i srednjom trogodisnjom. Svoja prava si trebao ganjati prije par god kada si se skolovao. Sad je kasno za promjenu. Sad je daj sta das.. pristao si na platu od 500 km. Niko te ne tjera da ides dalje. Oni su svoje uslove postavili. A ti hoces neces biti ovca.
Posao su izgubili vrijedan 300 ljudi najmanje. Porschea. Ni oni ne znaju kako. Doci ce Dacia i 200 ce se vratiti. Onih 100 je probrano sto nista ne radi, hoda puso drogira se probleme pravi itd.. sto svaka firma to i ima.
Koliko prevent radi godina. Svake godine je bio manjak posla. Kroz mjesec dva su vraceni svi. Lopovluka ima.. hoce im se moze im se.. sredit ce to rahman sve.
-
RuvkeZe
#41 Re: Prevent robovlasnicka firma
Pristao sam na platu od 500 km nije me niko pitao. To za porche oni znaju kako vjeruj mi..Mozes li objasniti kako su dali zeni koja ima jos 3 godine do penzije otkaz.. Mozes li objasniti da li ijedan zakon podrazava da nakon 12 sati rada u nocnoj dodjde se u 3 na posao. Da li mozes pojasniti kako ih toliko radnika dobijaju na sudu. Od škole imam srednu školu znam takodje da ih ima dosta i sa osnovnom. Isto ti je to brate ko i tbei u MIttalu samo sto ti imas sindikat i veca prava i vecu platuandr0id wrote:Imali ste sastanke da date rijec pred direktorima. Niko nije smio pisnuto. A sada se nesto po forumima pise.. krije iza imena.
- đana
#42 Re: Prevent robovlasnicka firma
andr0id wrote:Imali ste sastanke da date rijec pred direktorima. Niko nije smio pisnuto. A sada se nesto po forumima pise.. krije iza imena.
Da ti nisi Rahman
-
Djubre_
#43 Re: Prevent robovlasnicka firma
Moj brat radi 8 mjeseci u jednoj firmi, i jos ni jednu platu nije primio.. tako da.. prvo nam je drzava u k.. a onda firme.. a sve smo to.mi krivi.. mi glasamo za njih!
-
RuvkeZe
#44 Re: Prevent robovlasnicka firma
Slazem se u potpunosti sa tobom drzava kakva ej takve si i firme i sve su im ovo i politicari dali da rade....Al naros je najgluplji suti i trpiandr0id wrote:Moj brat radi 8 mjeseci u jednoj firmi, i jos ni jednu platu nije primio.. tako da.. prvo nam je drzava u k.. a onda firme.. a sve smo to.mi krivi.. mi glasamo za njih!
- đana
#45 Re: Prevent robovlasnicka firma
Da ja sam... i dobila sam presudu u svoju korist (prvostepenu) sad je predmet na Višem sudu šta će biti dalje ne znamkaranana wrote:jesi tuzila?đana wrote:Ja sam otpuštana zbog povrede koja mi se dogodila na radnom mjestu, zbog te iste povrede sam na liječenju i nogom su me u g.... nabili nakon 10 godina radnog staža koji je bio " na određeno vrijeme" ETO TO VAM JE PREVENT, uništete i onda te nogiraju...jadno i čemerno...fuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jesi ti ona koja je ovdje pisala svoju pricu prije godinu-dvije?
znam da je neko pisao o ovome i kako je tuzio. ne procitah je li dobio/dobila tu tuzbu.
-
RuvkeZe
#46 Re: Prevent robovlasnicka firma
Mozes misliti kolegice koliko ce sad biti tuzbi i sta ce ih sad docekat. Ovo sto rade nije normalno ali tako je kako je kao u drzavi...Ona im je i omogucila ovakve malverzacije....
-
neki
#47 Re: Prevent robovlasnicka firma
Bosnjak da se i u Google-u zaposli, poslije godinu bi ga zvao robovlasnickom firmom 
- đana
#48 Re: Prevent robovlasnicka firma
[quote="RuvkeZe"]Mozes misliti kolegice koliko ce sad biti tuzbi i sta ce ih sad docekat. Ovo sto rade nije normalno ali tako je kako je kao u drzavi...Ona im je i omogucila ovakve malverzacije....[/quote
I treba da bude, nemogu se tako ponašati prema radnicima kao robovima...ja kad sam bila odjavljena u PIO/MIO vještaci su mi u šihtnim listama pronašli 240 radnih sati...od čega mi je nešto u banci isplaćeno(jedan dio) a ostalo u koverti na ruke.
Samo ovi koji misle tužbe praviti moraju paziti na rokove, jer imaš samo 15-ak dana da napraviš prigovor dotičnim...ako to propuste onda ne mogu podnijeti tužbu. ja sam skoro posljedni dan poslala prigovor jer nisam znala... ovo pišem iz tog razloga jer ljudi neznaju pa da ima se nedesi ono najgore
A svakako trebaju tražiti svoja prava ipak nije malo toliko godina raditi i onda kad se njima ćefne slati na ulice...
I treba da bude, nemogu se tako ponašati prema radnicima kao robovima...ja kad sam bila odjavljena u PIO/MIO vještaci su mi u šihtnim listama pronašli 240 radnih sati...od čega mi je nešto u banci isplaćeno(jedan dio) a ostalo u koverti na ruke.
Samo ovi koji misle tužbe praviti moraju paziti na rokove, jer imaš samo 15-ak dana da napraviš prigovor dotičnim...ako to propuste onda ne mogu podnijeti tužbu. ja sam skoro posljedni dan poslala prigovor jer nisam znala... ovo pišem iz tog razloga jer ljudi neznaju pa da ima se nedesi ono najgore
-
mali_balon
#49 Re: Prevent robovlasnicka firma
Sto ove pricene demokrate i djecica valjaju gluposti.
Cuj dobro dosli u kapitaliziam, a pojma nemaju sta je to, culi na dnevniku. Mozda je to neki novi DZem
Cuj dobro dosli u kapitaliziam, a pojma nemaju sta je to, culi na dnevniku. Mozda je to neki novi DZem
-
jefferson
#50 Re: Prevent robovlasnicka firma
A hajd ti nam objasni sta je kapitalizam, de nam reci i prosvjetli nas!mali_balon wrote:Sto ove pricene demokrate i djecica valjaju gluposti.