jel to nasjecaš ?radostan dan wrote:glasao za toreadora i crnog mastifa.
nikad lakši izbor.
onaj moj srećo, ako vidi polufinale, nek se lupa nogom u zicugu...
USO 2013
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- area51
#26 Re: USO 2013
-
radostan dan
#27 Re: USO 2013
ne, ako vi ne vidite da se čovjeku j,ebe za tenis od polovine 2012., ja vam ne mogu pomoći.
već drugu sezonu kralj ulazi u istu sa ciljem da uzme fg i oi ili rg i vimbli.
to mu dođe ko mančester ulazi u novu sezonu sa željom da između februara i druge polovine marta odigra najbolje i dobije utakmice 19., 20., 21., 22., 23., i 24. kolo.
s tim da je fuzbal kolektivni sport, pa ako koji zakaže, dva su druga tu da čupaju...
pa jel se on zajebava?
već drugu sezonu kralj ulazi u istu sa ciljem da uzme fg i oi ili rg i vimbli.
to mu dođe ko mančester ulazi u novu sezonu sa željom da između februara i druge polovine marta odigra najbolje i dobije utakmice 19., 20., 21., 22., 23., i 24. kolo.
s tim da je fuzbal kolektivni sport, pa ako koji zakaže, dva su druga tu da čupaju...
pa jel se on zajebava?
-
radostan dan
#28 Re: USO 2013
nit je u formi tehnički, nit je u fizičkoj spremi.
godinu i po diše na škrge, mislio sam - vratila se astma, kad jok...on frajer mislio neće drugi da ga pojure, da pojačaju treninge i to...
sad još izgubio samopouzdanje....
mislim da sam realan.
godinu i po diše na škrge, mislio sam - vratila se astma, kad jok...on frajer mislio neće drugi da ga pojure, da pojačaju treninge i to...
mislim da sam realan.
- area51
#29 Re: USO 2013
AO 2013,MC2013 ???radostan dan wrote:nit je u formi tehnički, nit je u fizičkoj spremi.
mislim da sam realan.
Mislim da ćeš se zajebati
A posle ti valja lizati...
-
radostan dan
#30 Re: USO 2013
ok. da sačekamo žrijeb, pa da ti kažem hoće li i do polufinala...
- shmizlica
#31 Re: USO 2013
strasti se uzburkale 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#32 Re: USO 2013
Nole&Azarenka. 
- shmizlica
#33 Re: USO 2013
andy i serena 
- area51
#34 Re: USO 2013
E takvog te volimradostan dan wrote:ok. da sačekamo žrijeb, pa da ti kažem hoće li i do polufinala...
Čemu pesimizam,nakon nekliko poraza od toga dva-tri od Rafe i po jedan od Mareja i Iznera ?
Jbote pa Rafa je landaro 6-7 mjeseci,Rodžer ne može dobiti nikog iz prvih 5-6 igrača ima godina dana,Marej nakon Vimbldona katastrofa,Ferer je već bivši...
Dobro su došla ova dva poraza na betonu od rafe i Isnera,vidjećeš
Rafa od ovog teško da može bolje a Novak nije ni blizu svoje najbolje igre na betonu
Ja se više plašim Mareja nego li Rafe
- Leopold_IV
#35 Re: USO 2013
mislim da ti jos samo gusle fale...kad covjek ne bi gledao ATP listu pomislio bi da je doticni igrac o kojem pricas u kvalifikacijama a ne prvi igrac svijeta...radostan dan wrote:nit je u formi tehnički, nit je u fizičkoj spremi.
mislim da sam realan.
nije problem u njegovoj igri nego u apetitima
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#36 Re: USO 2013
Definitivno se slažem sa ove dvije rečenice. Nole može samo popraviti igru jer ovo u zadnje vrijeme je pravo loše, ja i dalje mislim da je problem u relaciji Jelena-Sharapova, muti sa obje i to mu se odrazilo na tenis.area51 wrote: Rafa od ovog teško da može bolje a Novak nije ni blizu svoje najbolje igre na betonu
Ja se više plašim Mareja nego li Rafe
-
radostan dan
#37 Re: USO 2013
marej mudro taktizira na turnirima. biće odličan na us-u.
nadal hoće mjesto broj 1. bijesan je. gledaš li mu oči u toku meča? tjelesna masa za 10 posto minimum veća. pun samopouzdanja. leti na mrežu kao flak, za razliku od prije kad je vjerovao da je minirana.
rodžer? nešto se nadam da će dobro odigrati, neću da ode kao šumaher, da ga pamtim kao isluženo-iscrpljeno-izgubljenog igrača.
potro - ako stigne do završnice, nekoga će povaljati i onda ili izduvati ili tragično izgubiti meč.
to bi bilo to.
nadal hoće mjesto broj 1. bijesan je. gledaš li mu oči u toku meča? tjelesna masa za 10 posto minimum veća. pun samopouzdanja. leti na mrežu kao flak, za razliku od prije kad je vjerovao da je minirana.
rodžer? nešto se nadam da će dobro odigrati, neću da ode kao šumaher, da ga pamtim kao isluženo-iscrpljeno-izgubljenog igrača.
potro - ako stigne do završnice, nekoga će povaljati i onda ili izduvati ili tragično izgubiti meč.
to bi bilo to.
- area51
#38 Re: USO 2013
Puno toga će i žrijeb "reći"
Sačekajmo do sutra
Sačekajmo do sutra
- area51
#39 Re: USO 2013
Ma može on biti gladan i bijesan koliko hoće ako je sa druge strane našpanovan Novak ili Marej pa bogami i Rodžer ako bude onaj pravi(govorim o betonu)radostan dan wrote:marej mudro taktizira na turnirima. biće odličan na us-u.
to bi bilo to.
Ne zaboravi da je Rafa sklon da naleti na kakvu nagaznu u 1 i 2 kolu
- Leopold_IV
#40 Re: USO 2013
te nagazne su rezervirane za Wimb. Ne vjerujem da trenutno ovakvog Rafu na betonu može ispisati neko od nenosilaca a u prva 2 kola su takvi na repertoaru. Ma uostalom ne vjerujem da ga moze ispisati iko drugi osim Djokera i Federera u svom "the best" izdanju od prije 6-7 godina.area51 wrote:
Ma može on biti gladan i bijesan koliko hoće ako je sa druge strane našpanovan Novak ili Marej pa bogami i Rodžer ako bude onaj pravi(govorim o betonu)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#41 Re: USO 2013
Marej/Delpo?Leopold_IV wrote:te nagazne su rezervirane za Wimb. Ne vjerujem da trenutno ovakvog Rafu na betonu može ispisati neko od nenosilaca a u prva 2 kola su takvi na repertoaru. Ma uostalom ne vjerujem da ga moze ispisati iko drugi osim Djokera i Federera u svom "the best" izdanju od prije 6-7 godina.area51 wrote:
Ma može on biti gladan i bijesan koliko hoće ako je sa druge strane našpanovan Novak ili Marej pa bogami i Rodžer ako bude onaj pravi(govorim o betonu)
- area51
#42 Re: USO 2013
Marej,Delpo...Leopold_IV wrote:te nagazne su rezervirane za Wimb. Ne vjerujem da trenutno ovakvog Rafu na betonu može ispisati neko od nenosilaca a u prva 2 kola su takvi na repertoaru. Ma uostalom ne vjerujem da ga moze ispisati iko drugi osim Djokera i Federera u svom "the best" izdanju od prije 6-7 godina.area51 wrote:
Mada bi se donekle i mogao složiti to u vezi prva dva kola(možda sam malo pretjerao) ali imam osjećaj da je Rafa prerano u top formi za ovo doba godine
- Leopold_IV
#43 Re: USO 2013
Mislim da Murray ima itekakav kompleks od Rafe, pogotovo na GS turnirima. Samo ga je jednom dobio na GS i to davno.leet wrote: Marej/Delpo?
Ne vjerujem da moze.
A Delpo mi je nekako previse mentalno nestabilan za Rafu i mislim da ga ne moze pratiti na 3 dobijena seta premda se potajno nadam da moze i zelim gledati taj match-up u QF
- Leopold_IV
#44 Re: USO 2013
on je u formi cijele ove godine sto je najzalosnije za ostatak toura...area51 wrote: Marej,Delpo...
Mada bi se donekle i mogao složiti to u vezi prva dva kola(možda sam malo pretjerao) ali imam osjećaj da je Rafa prerano u top formi za ovo doba godine
Wimb spoticanje nije vrijedno spomena naspram ostalih rezultata.
- area51
#45 Re: USO 2013
Ne znam,biće svega.Očekuje nas jedan veoma interesantan i nepredvidiv GS.Po trenutnoj formi Rafa je favorit broj 1.Novak sa ovom formom nije siguran ni za QF ali mislim da će on podići svoj nivo igre i da će uz malo povoljniji žrijeb sigurno ući u finale.Najveća nepoznanica je Marej.laganini je iskulirao RnG,kao problemi sa leđima...a i budali je jasno bilo da napada Vimbldon i da ga Pariz ne interesuje.I sad mi se nešto "primirio",očekujem da eksplodira u sledeće dvije nedeljeLeopold_IV wrote:on je u formi cijele ove godine sto je najzalosnije za ostatak toura...area51 wrote: Marej,Delpo...
Wimb spoticanje nije vrijedno spomena naspram ostalih rezultata.
-
tabija
#46 Re: USO 2013
Mozda ne moze sa onim "God mode Djokovic" iz 2011 (mada mislim da bi sad mogao i sa njim se nositi posto je puno bolji igrac, iskusniji, ofanzivniji, sve ono sto nije bio te 2011) ali koliko je realno da Djokovic za heftu se vrati na taj nivo? Marej je velika nepoznanica ali mislim da Rafa moze sa njim izaci na krajarea51 wrote:Ma može on biti gladan i bijesan koliko hoće ako je sa druge strane našpanovan Novak ili Marej pa bogami i Rodžer ako bude onaj pravi(govorim o betonu)radostan dan wrote:marej mudro taktizira na turnirima. biće odličan na us-u.
to bi bilo to.
Jos moze zaprijetiti Delpotro ali...
Mene više strah nekih nagaznih mina u prva 2 kola ali opet US-o je drugaciji od WB po mnogo cemu i mislim da se to nece desiti
- necko_hz
#47 Re: USO 2013
Danas je žrijeb u 18h.
Mislim da debelo precjenjujete Rafu pred ovogodišnji USO, samo na osnovu 2 sedmice dobrog tenisa u Cinntrealu. Istina je da je pokazao visok stepen agresivnosti i popravio određene napadačke segmente, ali zaboravljate nusprodukte takve igre za nekoga ko je proiučeni, a ne prirodni ofanzivac. Janowicz je u Montrealu servirao za set, a u drugom imao 3-0. Đoković je zamalo pobijedio, a igrao je dosta ispod svog nivoa. Federer nije imao poštenog meča još od Australije, ali je malo falilo da skalpira agresivnog Nadala. Isner je imao nekoliko set lopti itd itd. Neću da kažem da Rafa te mečeve nije pobijedio prije svega zahvaljujući sebi. Teško bi Novaka dobio da nije igrao onako agresivno, baš kao i Federera da nije promijenio taktiku u drugom setu, Isnera da nije savršeno inteligentno igrao u bitnim trenucima itd, međutim, podcjenjujete šanse ostalih konkurenata u odnosu na Nadala stavljajući ih u missmatch, jer Andy, Novak, pa čak i Delpo su igrači koji mogu iskoristiti padove protivnika, a Rafa teško da može odigrati više od 3 sata kontinuirano agresivnog tenisa protiv protivnika koji to zahtjevaju.
Druga stvar, pogledajmo glavne karakteristike Rafinog starog 'high percentage' tenisa. U prvom redu, protivnike je lomio fizički, a zatim mentalno. Agresivni Rafa završava mečeve dosta ranije i skraćuje poene što više može. Razumijete li šta tim gubi ?! Gubi ono što mu je fizička nadmoć nad ostalim protivnicima donosila, odnosno, njegov novi tenis neće protivnike fizički umarati kao ranije, a to je bio jedan od dva Rafina načina kojim je godinama pobijeđivao.
U meču protiv Dimitrova smo vidjeli da protiv igrača koji stoji dalje od osnovne i igra lopticu više Rafa ima problema. Dosta je promašivao u nastojanju da što prije završi poen. Imajte u vidu da govorimo o Dimitrovu, čije fizičke i defanzivne sposobnosti nisu ni blizu Murrayevim recimo. Šta ako mu Škot dođe koji zna umrtviti igru kao niko ?! Ako je Dimitrov mogao uzeti set, Škot može dva ili tri. Rafa može promijeniti taktiku (pokazao je to protiv Federera), ali ovo je novi Andy, koji zna kako se pobjeđuju najbolji u mečevima na 3 dobijena, a sa Rafom ionako nije igrao od 2011 godine.
Ako Federer kao najbolji ofanzivni baseliner koji se pojavio i jedan od tehnički najkompletnijih tenisera ikada (uz Lavera) nije uspjevao agresivom probiti Andya, kako će to uraditi Rafa ?!
Puno je pitanja, premalo odgovora. Rafa je jedan od najvećih favorita ovdje, ali ništa veči od jednog Murraya. Ako bi se njih dvojica susreli, davao bih prednost ovom drugom. Tu je i Novak, ako bude pronašao svoj najbolji tenis, bez sumnje će biti sve veči favorit kako turnir bude odmicao. Delpo može skalpirati svakoga, može i do titule, ali to nije toliko vjerovatno. Od Federera ništa ne očekujem, prosto ne vidim kako bi se fizički mogao nositi sa ovakvim protivnicima na 3 dobijena seta ?!
Evo šta kažu kladionice
Mislim da debelo precjenjujete Rafu pred ovogodišnji USO, samo na osnovu 2 sedmice dobrog tenisa u Cinntrealu. Istina je da je pokazao visok stepen agresivnosti i popravio određene napadačke segmente, ali zaboravljate nusprodukte takve igre za nekoga ko je proiučeni, a ne prirodni ofanzivac. Janowicz je u Montrealu servirao za set, a u drugom imao 3-0. Đoković je zamalo pobijedio, a igrao je dosta ispod svog nivoa. Federer nije imao poštenog meča još od Australije, ali je malo falilo da skalpira agresivnog Nadala. Isner je imao nekoliko set lopti itd itd. Neću da kažem da Rafa te mečeve nije pobijedio prije svega zahvaljujući sebi. Teško bi Novaka dobio da nije igrao onako agresivno, baš kao i Federera da nije promijenio taktiku u drugom setu, Isnera da nije savršeno inteligentno igrao u bitnim trenucima itd, međutim, podcjenjujete šanse ostalih konkurenata u odnosu na Nadala stavljajući ih u missmatch, jer Andy, Novak, pa čak i Delpo su igrači koji mogu iskoristiti padove protivnika, a Rafa teško da može odigrati više od 3 sata kontinuirano agresivnog tenisa protiv protivnika koji to zahtjevaju.
Druga stvar, pogledajmo glavne karakteristike Rafinog starog 'high percentage' tenisa. U prvom redu, protivnike je lomio fizički, a zatim mentalno. Agresivni Rafa završava mečeve dosta ranije i skraćuje poene što više može. Razumijete li šta tim gubi ?! Gubi ono što mu je fizička nadmoć nad ostalim protivnicima donosila, odnosno, njegov novi tenis neće protivnike fizički umarati kao ranije, a to je bio jedan od dva Rafina načina kojim je godinama pobijeđivao.
U meču protiv Dimitrova smo vidjeli da protiv igrača koji stoji dalje od osnovne i igra lopticu više Rafa ima problema. Dosta je promašivao u nastojanju da što prije završi poen. Imajte u vidu da govorimo o Dimitrovu, čije fizičke i defanzivne sposobnosti nisu ni blizu Murrayevim recimo. Šta ako mu Škot dođe koji zna umrtviti igru kao niko ?! Ako je Dimitrov mogao uzeti set, Škot može dva ili tri. Rafa može promijeniti taktiku (pokazao je to protiv Federera), ali ovo je novi Andy, koji zna kako se pobjeđuju najbolji u mečevima na 3 dobijena, a sa Rafom ionako nije igrao od 2011 godine.
Ako Federer kao najbolji ofanzivni baseliner koji se pojavio i jedan od tehnički najkompletnijih tenisera ikada (uz Lavera) nije uspjevao agresivom probiti Andya, kako će to uraditi Rafa ?!
Puno je pitanja, premalo odgovora. Rafa je jedan od najvećih favorita ovdje, ali ništa veči od jednog Murraya. Ako bi se njih dvojica susreli, davao bih prednost ovom drugom. Tu je i Novak, ako bude pronašao svoj najbolji tenis, bez sumnje će biti sve veči favorit kako turnir bude odmicao. Delpo može skalpirati svakoga, može i do titule, ali to nije toliko vjerovatno. Od Federera ništa ne očekujem, prosto ne vidim kako bi se fizički mogao nositi sa ovakvim protivnicima na 3 dobijena seta ?!
Evo šta kažu kladionice
Code: Select all
Igrač poslije prije razlika
Novak 32.8% 35% -1.2%
Rafa 24% 18% +6%
Murray 21.6% 26.8% -5.5%
Federer 5.5% 4.8% +0.7%
Ostali 15.5% 16.2% +0.7%
Last edited by necko_hz on 22/08/2013 17:55, edited 1 time in total.
- area51
#48 Re: USO 2013
Kladionice:
-Đoković 2.75
-Nadal/Marej 3.75
-Delpo 11.00
-Federer 13.00
-Ferer & Janowicz & Raonić 67.00
-Dimitrov 81.00
ostali preko 100.00
-Đoković 2.75
-Nadal/Marej 3.75
-Delpo 11.00
-Federer 13.00
-Ferer & Janowicz & Raonić 67.00
-Dimitrov 81.00
ostali preko 100.00
- area51
#49 Re: USO 2013
Šta bolan danasnecko_hz wrote:Danas je žrijeb u 18h.
Evo šta kažu kladionice![]()
Code: Select all
Igrač poslije prije razlika Novak 32.8% 35% -1.2% Rafa 24% 18% +6% Murray 21.6% 26.8% -5.5% Federer 5.5% 4.8% +0.7% Ostali 15.5% 16.2% +0.7%
To znači počinje za koji minut ???
Niko Nećko ne potcjenjuje Rafu i skoro svi smo se složili da je po trenutnoj formi favorit broj 1 samo ne otpisujemo svjetskog broja 1 i svjetskog broja 3
Jbga,igra se na betonu a tu se i oni pitaju
+ Rodžer+Delpo... svega će biti
- necko_hz
#50 Re: USO 2013
Ja ba, danas.
Evo počeo za ženke, Venus u istoj četvrtini sa Serenom. Pogrešno si ti mene razumio, ja kažem upravo da ga precjenjujete. Agresivni Rafa još nije sasvim dokazan protiv glavnih konkurenata.