Naatasha wrote:Ne, ne radi se o seksu u troje. Samo nisam znala smisliti pametniji naslov.
Zanima me jedna stvar.
Ako čovjeku umre žene, zakopaju je u njegov (njegove porodice) harem/groblje/mezarje...
Nakon toga on se opet oženi. Nakon što umru i on i njegova nova žena gdje će biti zakopani? Hoće li kraj prve žene ili odvojeno? Ako će kraj nje, hoće li tu biti zakopan samo muž, a nova žena dalje ili će i ona s njima, ali zar onda nije čudno da kraj čovjeka leže dvije žene. Pokušavam se sjetiti takvog primjera, ali ne ide mi.
Druga stvar. Ko je religiozan vjeruje u to da se duše na onom svijetu spajaju.
S kim će se spojiti muž, s prvom ili drugom ženom? Šta ako se na onom svijetu spaja sa prvom ženom, ali prvu nije volio već drugu?
Znam da je ovo ateistima smiješno

i da će biti "smiješnih" komentara, ali nema veze.
Znači zanima me šta o ovome kaže religija.
Ako vjeruješ u život poslije ovog onda bi ti trebalo biti svejedno šta će biti sa tvojim ovozemaljskim tijelom kad umreš, jer truhnulo u zemlji ili bilo kremirano ( što je po meni najboljhi način za rješavanje posmrtnih ostataka) svejedno je, sigurno to tijelo nećeš koristiti u sljedećem životu.
Možda se u sljedećem životu ponovo "sastaviš" sa porodicom ( ja vjerujem u to zato što bih volio da tako bude, ne znam hoće li tako biti), pa se onda čovjek ne bi trebao ponovo ženiti ako mu je prva supruga umrla, jer ne vjerujem da će u Raju biti dozvoljena poligamija.
A što se tiče ovog boldiranog, ne bi muškarac trebao oženiti ženu koju ne voli, jer ako je on nju volio i s njom djecu izrodio, teško da će mu biti do ponovne ženidbe kad prođe " četeresnica".