Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti država

Post Reply
HM 2011

#26 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by HM 2011 »

lajkujMe wrote:Znaci da do 2025 imam vremena da nabavim kalas, pistolj, uniformu, pancir, sljem, bruku metaka, koju kasikaru i popratnu opremu :P
Ne, trebaš nabaviti bespilotne letjelice, minobacačke granate sa raketnim potisnicima i barometarskim upaljačem, mobilne minobacače, protivzračno oružije, preuzeti kontrolu nad komadićem neba na raspolaganju i pružati air support snagama na terenu....

ali, čekaj, mi nemamo niti kanadere za gašenje požara - ne može se stići nabaviti iste od izgradnje Federacije....

ukratko, samo pod uslovom da preživimo.
cindrlimindrli

#27 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by cindrlimindrli »

tvsabina wrote:
cyprus wrote:
tvsabina wrote:Institucija čija je dužnost da brani Bosnu i Hercegovinu su Oružane snage Bosne i Hercegovine.
Od njih zavisi naša budućnost u faktičkom smislu.
Ne zavisi.... Zavisi od SAD-a, EU i NATO-a.
Oružane snage imaju zadatak da brane Bosnu i Hercegovinu ukoliko nas napadnu SAD , EU ili NATO odnosno ako krene secesija nekog dijela zemlje zar ne :-) ? :thumbup:
Da nas pomenuti napadnu odbranili bi se isto k'o sto ce se i neandertalci o kojima je tema odcijepiti. Nikako.
Ricken

#28 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by Ricken »

Dodi su očigledno lobističke kuće postale preskupe, pa se okrenuo portalima.
Helem, do 2025 neće biti RS-a 100%.
HM 2011

#29 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by HM 2011 »

cindrlimindrli wrote:Da nas pomenuti napadnu odbranili bi se isto k'o sto ce se i neandertalci o kojima je tema odcijepiti. Nikako.
NEmoj tako - sve su to naši dični državni službenici i politička vrhuška - najbolji ljudi koje ova zemlja ima.... Kako im se možeš obraćati sa neandretalci ?

ukucati na google:

opstanak Bosne dodik

da vidiš šta se to emituje u eter ..... i koliko je to realno....
Last edited by HM 2011 on 13/08/2013 23:11, edited 2 times in total.
cyprus

#30 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by cyprus »

tvsabina wrote:
cyprus wrote:
tvsabina wrote:Institucija čija je dužnost da brani Bosnu i Hercegovinu su Oružane snage Bosne i Hercegovine.
Ne zavisi.... Zavisi od SAD-a, EU i NATO-a.
Oružane snage imaju zadatak da brane Bosnu i Hercegovinu ukoliko nas napadnu SAD , EU ili NATO odnosno ako krene secesija nekog dijela zemlje zar ne :-) ? :thumbup:
Dobro, to je ta romantična priča... Al od romantike se ne živi...
cindrlimindrli

#31 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by cindrlimindrli »

HM 2011 wrote:ukucati na google:

opstanak Bosne dodik
Ma mogu komotno ukucati i "babun", iste cu informacije dobiti.
_Sarajka

#32 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by _Sarajka »

HM 2011 wrote:
_Sarajka wrote:]
_Sarajka wrote:Genocid, zločini i etničko čišćenje već su nagradjeni entitetom.Neovisnost bi bila prevelika nagrada i od licemjerne Evrope i svijeta općenito.
Zašto smatraš da je tako,

Vrijeme čini svoje, to je potpuno prirodno :evil: - normalno - :evil: - vidiš da ne ide :evil: - bolje ti je bez njih :evil: - zar misliš da ti opet isto zlo ne bi počinili :evil: -to je u tvom najboljem interesu :mrgreen: - i u najboljem interesu Europe :evil: - i slična obrazloženja.....

Pa ako je prirodno i normalno treba deklarativno podrzati odvajanje Vojvodine, a Sandzaka pogotovo.I to ne samo deklarativno :D

Deklarativno pored domaćih snaga podebljati problematiku uključenjem u prekogranične konflikte sa kojim nemamo fizičkog dodira - pametno nema šta - pravo senzibilno vodstvo - baš ono što nam nije potrebno...[/quote]

Bila sam ironična.Smajli sa kezom je na kraju.
HM 2011

#33 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by HM 2011 »

cindrlimindrli wrote:
HM 2011 wrote:ukucati na google:

opstanak Bosne dodik
Ma mogu komotno ukucati i "babun", iste cu informacije dobiti.
niđe dodika....

probao - ne ide....

Ali vidi šta sam dobio na upit Babun na drugoj stranici:

http://www.vokabular.org/forum/index.ph ... 627.0;wap2

babuń, gen. -una m starosrpska radna imenica (14.V.), u narodnom govoru potvrđena samo za Nevesinje, ali bez primjera. Ta je izvedenica obrazovana s pomoću sufiksa -un (v.) kao bjegun »bjegunac« od dosada nedovoljno utvrđene osnove. Označuje pripadnika bogumilske hereze, za koje se veli u starosrpskim vrelima: bezboznyje i pagonyje babuny, bledivi i prokleti, zli jeretici ІгъЫегі, а za bábunbsku rečb određuje Dušanov zakonik oštre kazne. Njihova hereza zove se babunska vera. Idi, prokleta babunijo veli se u Nevesinju kad se nekoga tjera od sebe. Što se upravo misli pod babunija, ne zna se. Kako je ta izvedenica dobivena s pomoću sufiksa -ija, vjerojatno znači isto što i babunska vjera. Riječ postoji još u búg. babunin, pl. babuni. Ime Babım m potvrđeno je i u hidronimiji. Tako se zove izvor u Hercegovini. U femininu Babuna potvrđena je kao oronim. Tako se zove planina u srednjoj Makedoniji između Prilepa i Velesa, koja počinje kod izvora rijeke Istok nedaleko od Peći. Još postoji izvedenica dobivena s pomoću -(a)c: Babuna, selo u Boki. Znači zacijelo naselje sljedbenika ove hereze. Da ime planine Babuna stoji u vezi s nazivom babun »bogumilski heretik«, kako se dosada obično uzimlje, izlazi odatle, što u toj planini postoji selo Bogomila. Drugo selo Tèhovo nalazi se na rijeci Babunici u istoj planini. Postoji još i ime plemena Babuni, koje G. Balaščev ubicira u blizini Bitolja. Ime je dakle potvrđeno i u antroponimiji, toponimiji i u izvedenicama: kao pridjev, apstraktum na -ija, kao etnikum na -ьс i ime rijeke na -ica. U jezicima, koji ovaj naziv posudiše iz starosrpskoga, vidi se da je riječ dobila značenje »superstiţie« (upór. češ. bobonky kod Brandia, Glossarium), u rumunjskom »čarolije« (boboane f pl.), u madžarskom i poljskom »praznovjerje, coprija« (babona, isto poljski zabobon). Miklošič pominje još hrvatski glagol boboniti »murmurare«, što je zacijelo onomatopeja. Nije u vezi s ovom riječi prezime stare hrvatske porodice Babanii iz Sane u Bosni, gdje se spominje župan Babonig iz plemena Babonežić (g. 1293) = Babonižić (ikavski oblik, goričko pleme), koje je ime izvedeno od starog slavenskog dvočlanog tipa Baboněg (upór. Bratoněg). Bobonežić je bilo obrnuto na osnovu pučke etimologije u Babonožić (upor. isto u imenu crnogorskog plemena Bratonožić od Bratoněg). Zacijelo je i Babordi dalje skraćivanje od Babonožić, nastalo zbog eufemizma da se izbjegne pomišljanje na bablje noge. Što se tiče značenja osnove bab- u babun, mislim da je dobro uputiti na srednjovjekovni idol bafomet, što je prekrajanje imena Muhamed. U srednjem vijeku Muhamedova vjera bila je na Zapadu od doba Karla Velikoga pa dalje smatrana kao glavni predstavnik poganstva i hereze uopće. Daničićevo izvođenje od baba ne čini mi se uvjerljivo.
webby-x

#34 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by webby-x »

U politici nema trajnih dogovora.
Trebamo veliku rekonstrukciju privrede i snažan industrijski , naučni i obrazovni razvoj.
U sadašnjim uslovima pod ovim oligarsima - to je nemoguće.
Treba riješiti nacionalna pitanja, bez toga je sve uzaludno.
Kakve Oružane snage BiH? Pa to bi se raspalo istog trena.
HM 2011

#35 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by HM 2011 »

webby-x wrote:
U politici nema trajnih dogovora.
Trebamo veliku rekonstrukciju privrede i snažan industrijski , naučni i obrazovni razvoj.
U sadašnjim uslovima pod ovim oligarsima - to je nemoguće.
Popisom je i to rješeno - i zapečaćeno....

Podrška za provođenje unaprijed dogovorenog popisa stanovništva pljušti sa svih strane, ljudi već dobili posao, sve isprintano i spremno.... :mrgreen:
Sezam

#36 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by Sezam »

lajkujMe wrote:Znaci da do 2025 imam vremena da nabavim kalas, pistolj, uniformu, pancir, sljem, bruku metaka, koju kasikaru i popratnu opremu :P
Do tad ce samo laseri fercerati.
hipphop

#37 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by hipphop »

"webby-x"

Kakvi bakraci, kakvo ba nacionalno pitanje?
Ako moze pita od govana, moze i drzava Srba, Bosnjaka i Hrvata.
Ustvari i jedno i drugo je moguce , samo kvalitet je upitan. No kao ukras je picobelo.

Podjela i samo podjela, svoj na svome, definitivno omogucuje neku perspektivu odrzivosti BiH.
Imali smo nekada Beograd pa znamo sta je bilo, danas je to Sarajevo koje funkcionira po istom modelu.
Takva BiH meni ne treba!
HM 2011

#38 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by HM 2011 »

hipphop wrote:
"webby-x"

Ustvari i jedno i drugo je moguce , samo kvalitet je upitan. No kao ukras je picobelo.

Podjela i samo podjela, svoj na svome, definitivno omogucuje neku perspektivu odrzivosti BiH.
Imali smo nekada Beograd pa znamo sta je bilo, danas je to Sarajevo koje funkcionira po istom modelu.
Takva BiH meni ne treba!
Mene niko nije ni pitao kakva BiH meni treba niti mi je dao odrješene ruke da pravim BiH kakvu smatram da treba....

Kažu svi da su pametniji od mene i da to znaju bolje, imaju više iskustva i tako to, a pored toga i plaćeni su da to rade....

Usput - nije ni tebe niko pitao šta ti želiš i šta smatraš da može - nego ti se nudi ono što mora...... A ako nećeš - ima dijaspora - put pod noge.... Ako se suprotstaviš imaš problem jer ugrožavaš sve oko sebe.... u suštini - niko ni mene ni tebe ništa ne pita - sve je već organizovano....

Usput ličiš mi na onog sugestivnog đavolčića sa prve strane....
Last edited by HM 2011 on 13/08/2013 23:42, edited 1 time in total.
chill001

#39 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by chill001 »

hipphop wrote:
"webby-x"

Takva BiH meni ne treba!
Pa odvojite se, sta cekate... ne trazite valjda odobrenje od nas Bosnjaka... ?

Samo naprijed... referendum i zdravo. :D
irmanon

#40 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by irmanon »

Kako mrzim kad pisu "bosanskih muslimana" pa sta bi im sve nagovorio uhh, dajte vise razlikujte naciju i vjeru i uostalom mi smo BOŠNJACIIIIIIIIII ima nas muslimana, katolika, pravoslavaca, ateista, budista, hindusa, ovakvih onakvihhhhhhhhhhhh naucite vec jednoooooooom
udrch

#41 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by udrch »

chill001 wrote:
hipphop wrote:
"webby-x"

Takva BiH meni ne treba!
Pa odvojite se, sta cekate... ne trazite valjda odobrenje od nas Bosnjaka... ?

Samo naprijed... referendum i zdravo. :D
ne smiju pičke..ušutili se kad su vidjeli da mi to želimo..
jefferson

#42 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by jefferson »

A inace autor je toliko relevantan da ga na google ne mozes anci mikroskopom. Niti je vezan za neki univerzitet, institut itd.
HM 2011

#43 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by HM 2011 »

jefferson wrote:A inace autor je toliko relevantan da ga na google ne mozes anci mikroskopom. Niti je vezan za neki univerzitet, institut itd.
Isti ja.....

mora da radi u KJKP RAD - nekog američkog gradića - pa mu pisanje i objavljivanje po portalima dođe kao intelektualni ventil....

ima li barem facbook profil....
chill001

#44 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by chill001 »

jefferson wrote:A inace autor je toliko relevantan da ga na google ne mozes anci mikroskopom. Niti je vezan za neki univerzitet, institut itd.
Ma taj "Cato" institut su osnovali milijarderi 'Koch brothers"... tipicni konzervativci... podrzavaju neoliberalni kapitalizam, Izrael, i "krscanski moral" i "krscansku" civilizaciju... :D

Mene iznenadjuje sto nisu negirali genocid u Bosni do sad...
HM 2011

#45 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by HM 2011 »

chill001 wrote:
Ma taj "Cato" institut su osnovali milijarderi 'Koch brothers"... tipicni konzervativci... podrzavaju neoliberalni kapitalizam, Izrael, i "krscanski moral" i "krscansku" civilizaciju... :D

Evo ga - razmišlja, pod noge ga....

Justin Pottle's Overview

Current
Reporter at Hearst Connecticut Media Group
Freelance Reporter at The Middletown Press
Ad Coding Supervisor at Wesleyan Media Project
Past
Preceptor in Modern Social Theory at College of Social Studies, Wesleyan University
Organizing Intern at Elizabeth Warren for Senate
Writing Tutor at Wesleyan Writing Program, Wesleyan University
see all
Education
Wesleyan University
Belmont Hill School

vidiš ti struke AD coding.....

SIgurno ima neke veze sa metlama u KJKP RAD - malog američkog gradića....
jefferson

#46 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by jefferson »

chill001 wrote:

Ma evo bas trazim ko je tip. Prvo, tip je "nezavisan" novinar.
Drugo, tip zivi u Middletownu u Connecticutu i radi za lokalne novine.
Ah da, prosle godine je bio apsolvent na fakultetu, a sada je mozda ga i zavrsio.
Uglavnom, dok je rat bio u BiH on je srao u gace, a vjerovatno nikad nije ni presao preko antlatika na drugu stranu, a o posjeti BiH je i suvisno govoriti.
Meni su gori od ovog tpa (koji pokusava zaraditi) nasi prepisivaci koji guglaju stalno po internetu.
Da mi je da oni napisu neki clanak i potpisu se pa sta god to bilo.
HM 2011

#47 Re: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine biti drž

Post by HM 2011 »

jefferson wrote:
chill001 wrote:

Ma evo bas trazim ko je tip. Prvo, tip je "nezavisan" novinar.
Drugo, tip zivi u Middletownu u Connecticutu i radi za lokalne novine.
Ah da, prosle godine je bio apsolvent na fakultetu, a sada je mozda ga i zavrsio.
Uglavnom, dok je rat bio u BiH on je srao u gace, a vjerovatno nikad nije ni presao preko antlatika na drugu stranu, a o posjeti BiH je i suvisno govoriti.
Meni su gori od ovog tpa (koji pokusava zaraditi) nasi prepisivaci koji guglaju stalno po internetu.
Da mi je da oni napisu neki clanak i potpisu se pa sta god to bilo.

Al sastavi ga mali - nabaci odjelo i cvike :thumbup: ....

Sigurno si od plate auto može kupiti.....
Šveđanin

#48 Re: Odg: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine bit

Post by Šveđanin »

Budalast i neutemeljen tekst.

Neuspeli šumski pokušaj lobiranja, al ajd..

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
jefferson

#49 Re: Odg: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine bit

Post by jefferson »

Šveđanin wrote:Budalast i neutemeljen tekst.

Neuspeli šumski pokušaj lobiranja, al ajd..

Ma koje crno lobiranje, ovo se meni cini da se ovo dijete igra medjunarodnih odnosa. Mali pokusava zaradit pare pisuci za novine.
Ja mu skidam kapu sto se POTPISAO!
Sta nasih kvazi novinara pise kojekakve gluposti a potpisa nigdje.
Šveđanin

#50 Re: Odg: Američki portal smatra da će RS do 2025. godine bit

Post by Šveđanin »

Ma meni je sve ovo ultra budalaština ali eto.. Mora se o nečemu pisati..

Kad nema sejdića i finaca, kad nema Mile vožda, kad nema Deena i Hane, kad su klubovi ispali iz Evrope.. Mora se o nečemu drobiti..

A ovakvi senzacionalistički, budalasti, neutemeljeni tekstovi super dođu..

Post Reply