A nas opet zaboli ..... kad ćeš ti, i hoćeš li uopšte biti zadovoljan.Krushna mrva wrote:Ako mene pitas kad cu biti zadovoljan tek kad ti i svi ostali torovi budete Bosanci i govorili bosanskim jezikom.
PS: Svoje ukućane nazivaj atima.
A nas opet zaboli ..... kad ćeš ti, i hoćeš li uopšte biti zadovoljan.Krushna mrva wrote:Ako mene pitas kad cu biti zadovoljan tek kad ti i svi ostali torovi budete Bosanci i govorili bosanskim jezikom.
Koga zakuri bolac šta je Dodik rekao o nečemu, što je za njega problem. Ti prihvati sugestiju da raspravu o jeziku ne treba voditi na pdf-u politika. Već ima tema o pomenutom političaru.Krushna mrva wrote:Dodik je dao izjavu da "Bosnjaci nemaju pravo na bosanski jezik, vec mogu koristiti bosnjacki"
Odlicna prilika da nabijemo na volej podjele i objerucke privatimo svio bosanski jezik.
Posto Bosnjaci vole za sebe reci da su protiv DOdika ovo im je najbolji nacin da se pobijedi i jedan i drugi i treci nacionalizam.
Prihvatite bosanski jezik!!!
I, nauči li ti ta tri?seksan wrote:Najveca greska jeste u tome da smo mi morali uciti "tri" maternja jezika a svi ostali jedan!
1. Srpski"seksan"
Najveca greska jeste u tome da smo mi morali uciti "tri" maternja jezika a svi ostali jedan!
Ne pretjeruj, autor teme je zaboravio navesti kojim povodom je Predsjednik RS-a dao ovakvu izjavu, pa treba podsjetiti da je data kao osvrt na bajramsko obraćanje-čestitku reisa Kavazovića. Sumnjam da je Dodik protiv vjernika i njihovih prava , ali mu se na terenu kojem je on Predsjednik dešavaju stvari koje su u svakom slučaju za osudu. Predsjednikova retorika često ima indirektne veze sa napadom na drugog i drugačijeg, u ovom slučaju u Zvorniku . Ni taj napad neću nazvati srpskim nacionalizmom, već krivičnim djelom pojedinca-aca iz srpskog naroda, u ovom slučaju Bošnjaku-cima. Ne povratnicima ili izbjeglicama, već stanovnika Bosne i Hercegovine koji su svoji na svome. To što nekom smeta ta činjenica, to je njegov problem.hipphop wrote:Bosanski jezik je u istom nivou kao i zastava sa ljliljanima.
@Krushna, mogao si postaviti i temu " Sta ce nam crkve, hajmo svi u dzamije i tamo se moliti Bogu", i svelo bi se na isto.
Ti si nepismen,šovinista i zlonamjeran lik. Isfrustriran si Bošnjacima. Javim ti se na antivladinom...hjreze5z wrote:bosanski jezik ne postoji isto kao što ne postoje mali bošnjaci, stariji je golf 2 od malih bošnjaka, vi mali bošnjaci ste jedna obična minorna islamska sekta na koju niko ne obraća pažnju, ali vaše su frustracije ogromne tako da nekad privučete pažnju svojim budalaštinama, globalno svijet i evropa su vas pustili da radite šta hoćete, samo iz jednog razloga a taj je:
Na kraju muslimani uvijek sami sebe zajebu, pa tako i mali bošnjaci, vrlo brzo ide disolucija BiH i stvaranje palestine za male bošnjake na potezu zenica-sarajevo, u svom toru bićete najjači i uživat ćete u smradu loja![]()
![]()
200000 građana Crne Gore i Srbije govori bosanskim jezikom. Treba li njih ubediti da promene na srpski i crnogorskiKrushna mrva wrote: Bosanci i Hercegovci treba da prihvate bosanski jezik, a i svi ti tzv Bosnjaci, bas kao tzv Srbi tzv Hrvati, treba da prihvate jedini nam jezik.

plain vanilla wrote:Dodik voli Dejtonski sporazum, a tamo pise da su u BiH tri sluzbena jezika: bosanski, hrvatski i srpski
elem
Da, i Svi Srbi, i svi Hrvati, i svi Crni nam Gorci treba da prihvate naziv ''bosanski jezik'' za jezik koji koriste.RATM56 wrote:200000 građana Crne Gore i Srbije govori bosanskim jezikom. Treba li njih ubediti da promene na srpski i crnogorskiKrushna mrva wrote: Bosanci i Hercegovci treba da prihvate bosanski jezik, a i svi ti tzv Bosnjaci, bas kao tzv Srbi tzv Hrvati, treba da prihvate jedini nam jezik.![]()
PreCednik skreće pažnju! Otuda i tema o ''Bosanskom jeziku''.Aethaercyn wrote:Mile, da se razumijemo: Ti si Bosanski brdski konj! Autohtoni….
Nekada davno, kaže jedna legenda, veliki čovjek koji je ostavio nemjerljiv uticaj na pismenost balkanskih naroda a koji se zvao Vuk Karadžić, bio je u Bosni. Cilj njegovog posjeta Bosni bio je nabavljanje riječnika bosanskog jezika. I tako, nabavio Karadžić Vuk pomenuti riječnik, odnio ga sa sobom u Srbiju i prionuo velikom poslu. Dodao je Vuk riječniku bosanskog jezika 40% turcizama i taj jezik nazvao „srpski“.
Dugo vremena nakon Vuka Karadžića, na ovim prostorima pojavio je jedan veliki jezikoznalac po imenu Mile od Laktaša. Ravan mu ne bi ni Kraljević Marko… bar u pretjerivanju. Nije sada bitno to što je Mile pismen k’o moja pokojna baba. Bitna je činjenica da za ovim intelektualcem, sa inteligencijom ravnom bosanskom brdskom konju, ide cijelo stado ovaca i slijepo ga prati.
I tako Mile izjavi da bosanski jezik ne postoji.
Svako ima pravo na svoje mišljenje, pa i polupismeni Mile. Ups… da se vratim na pokojnu babu. Ona je imala malu maturu. Izvini baba.
Ali, isto tako, svi imamo pravo na istorijske i naučne činjenice. Tako priznati genetičari, nakon mnogo godina istraživanja genetskog koda svih Bosanaca bez obzira na sadašnju etničku pripadnost, dođoše do podatka: Današnji Bosanac ima 40% ilirskih gena, 20% germanskih gena, 15% keltskih gena, 15% slavenskih gena, 6% hunskih i 4% tračanskih gena. Dakle, Mile od laktaša uopšte nije Srbin!
I da jeste, onda bi prije bio Turčin, obzirom da današnji Srbi u Srbiji imaju najviše turskih gena.
Dakle, Mile, sjedni – jedan! Ali, ipak ti na nečemu moram i čestitati. Tako glup i primitivan uspio si debile koji vode Bošnjake skrenuti sa puta. Jer svojom izjavom postigao si željeni cilj: Sjeća li se više iko Nezira Dardagana iz Zvornika kojega su prebili srpski nacionalisti????
A mogli bi usput po tom aksiomu svi Srbi, Hrvati i Crnogorci da se izjasne i kao Bosanci. Ima logike.PipiDugaDevetka wrote:Da, i Svi Srbi, i svi Hrvati, i svi Crni nam Gorci treba da prihvate naziv ''bosanski jezik'' za jezik koji koriste.RATM56 wrote:200000 građana Crne Gore i Srbije govori bosanskim jezikom. Treba li njih ubediti da promene na srpski i crnogorskiKrushna mrva wrote: Bosanci i Hercegovci treba da prihvate bosanski jezik, a i svi ti tzv Bosnjaci, bas kao tzv Srbi tzv Hrvati, treba da prihvate jedini nam jezik.![]()
To su naučne činjenice, to je axiom.
Otvori sebi temu o tome: Šta je BITNO BITI?Revoltage wrote:Ja znam da mi Bosanci pričamo bosanskim jezikom, za ostale ne znam, niti me interesuje. Naravno ima ih podosta u državi Bosni kojima je draži Ruski, Arapski ili Turski. Ali drugovi ne zaboravite gdje se nalazite!
Tema bošnjački ili bosanski jezik je skretanje pažnje sa trenutnog ''glavnog'' problema. Nezir Dardagan i povratak dijaspore u RBiH čiji povratak žestoko želim.Hafis wrote:A mogli bi usput po tom aksiomu svi Srbi, Hrvati i Crnogorci da se izjasne i kao Bosanci. Ima logike.
To prepustam IZBiH i Kavazoviću da to kaže. Ja znam šta sam i ne treba mi vjerska zajednica govoriti šta sam. Pismeniji sam od reisa.PipiDugaDevetka wrote:Otvori sebi temu o tome: šta je BITNO BITI?Revoltage wrote:Ja znam da mi Bosanci pričamo bosanskim jezikom, za ostale ne znam, niti me interesuje. Naravno ima ih podosta u državi Bosni kojima je draži Ruski, Arapski ili Turski. Ali drugovi ne zaboravite gdje se nalazite!
Još ako si musliman, bespogovorno bi poštovao trenutnog reis-efedndiju. Ni komentarisao ne bi.Revoltage wrote:To prepustam IZBiH i Kavazoviću da to kaže. Ja znam šta sam i ne treba mi vjerska zajednica govoriti šta sam. Pismeniji sam od reisa.
Poštovao bih ga i više da se u svom bajramskom izlaganju obraćao svim Muslimanima u Bosni, ne samo Bošnjacima.PipiDugaDevetka wrote:Još ako si musliman, bespogovorno bi poštovao trenutnog reis-efedndiju. Ni komentarisao ne bi.Revoltage wrote:To prepustam IZBiH i Kavazoviću da to kaže. Ja znam šta sam i ne treba mi vjerska zajednica govoriti šta sam. Pismeniji sam od reisa.
Ima tema ''Reis Kavazović'' na ovom podforumu, pa tamo iznesi svoje stavove. Neću više odgovarati na ovoj temi.Revoltage wrote:Poštovao bih ga i više da se u svom bajramskom izlaganju obraćao svim Muslimanima u Bosni, ne samo Bošnjacima.PipiDugaDevetka wrote:Još ako si musliman, bespogovorno bi poštovao trenutnog reis-efedndiju. Ni komentarisao ne bi.Revoltage wrote:To prepustam IZBiH i Kavazoviću da to kaže. Ja znam šta sam i ne treba mi vjerska zajednica govoriti šta sam. Pismeniji sam od reisa.
On nije poglavar bošnjačke islamske zajednice, nego IZBiH. Dakle svih Muslimana u Bosni. Dosta dvolicno i licemjerno od njega. On treba da drži Muslimane skupa a ne da ih razdvaja, nebitno kojoj naciji pripadali.
Selam.
It_is_a_Leclerc wrote:Jezik nije religija (a bogami ni nacija), pa da se mijenja, prihvata i odriče. Jezik je trajno nematerijalno naslijeđe koje je u normalnom svijetu miljama distancirano od jeftine politizacije.
Bosanski jezik nije isto što i hrvatski i srpski. Traženjem od druga dva naroda u BiH da prihvate bosanski jezik kao svoj, Bošnjaci zapravo minoriziraju i poništavaju tekovinu bosanskog jezika.