Zatvorski čuvari

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

jao_situacije

#26 Re: Zatvorski čuvari

Post by jao_situacije »

razonoda wrote:
ramBRO wrote:
S4mpion wrote: Dobro plaćen, ali ti treba 15-ak milja i dobra veza da upadneš, jer ako imaš samo pare bez veze, teško da ćeš upast.Posao je izuzetno stresan, ima i belaja sa zatvorenicima stalno.
jesu li to provjerene inf. ili samo lupaš onako i koliko dobro plaćen? Stresan kako za koga.. a za belaj ima lijeka :zoka: :brusli:
Ima lijeka???

Haj udari Ziku ili Gasija?
Tuku oni njih ne boj se ti ništa :wink:
Zike se svako malo na suđenju žalio da ga tuče policija, kao i ostali u tom procesu..
Gaši je više puta bio na klinici u ZE zbog fraktura..
Veći je belaj zamjeriti se kokošaru koji leži 6 mjeseci nego nekome ko leži 20 god. :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#27 Re: Zatvorski čuvari

Post by KatarinaKosaca »

jao_situacije wrote:Zašto će raspisati konkurs kad ima xy zatvorenika i na broj zatvorenika ide određen broj čuvara i tjt.
Što će zapošljavati ljude bez veze, imaš tačan broj zatvora zatvorski kapacitet i broj čuvara i dok neko ne umre ode u penziju ili izgubi posao nema potrebe za novim čuvarom.
Dakle, iz tih razloga nikad nitko nije vidio konkurs za zatvorskog čuvara i nitko ne zna koje kriterijume treba ispunjavati za posao istog?
jao_situacije

#28 Re: Zatvorski čuvari

Post by jao_situacije »

KatarinaKosaca wrote:
jao_situacije wrote:Zašto će raspisati konkurs kad ima xy zatvorenika i na broj zatvorenika ide određen broj čuvara i tjt.
Što će zapošljavati ljude bez veze, imaš tačan broj zatvora zatvorski kapacitet i broj čuvara i dok neko ne umre ode u penziju ili izgubi posao nema potrebe za novim čuvarom.
Dakle, iz tih razloga nikad nitko nije vidio konkurs za zatvorskog čuvara i nitko ne zna koje kriterijume treba ispunjavati za posao istog?
Jedino ako ti znaš da se u međuvremenu neki novi zatvor otvorio, u tom slučaju se duboko izvinjavam.
KatarinaKosaca

#29 Re: Zatvorski čuvari

Post by KatarinaKosaca »

jao_situacije wrote:Jedino ako ti znaš da se u međuvremenu neki novi zatvor otvorio, u tom slučaju se duboko izvinjavam.
Ja da znam ne bih normalno pitala. Očito je da nitko od diskutanata ne zna. Jednako, nije mi logično tvoje objašnjenje da nikada nije izašao konkurs, pa morao je izaći bar 1996 :D
Isto ako xy zatvorenika se ne smanjuje za -1, ni -2, a tijekom godina bar nekoliko ispuni uvjete za penziju, opet se mora zadovoljiti kvota xy čuvara na yx zatvorenika. Zato mi objašnjenje nije logično.
S4mpion

#30 Re: Zatvorski čuvari

Post by S4mpion »

jao_situacije wrote:
razonoda wrote:Ima lijeka???

Zike se svako malo na suđenju žalio da ga tuče policija, kao i ostali u tom procesu..
Veći je belaj zamjeriti se kokošaru koji leži 6 mjeseci nego nekome ko leži 20 god. :mrgreen:
Marisali ih specijalci s fantomkama. Nije to baš tako da obični čuvar uđe i premlati Gašija kad je njemu ćeif. Čuvari dosta toga moraju prešutit i poklopit se ušima. :mrgreen:
jao_situacije

#31 Re: Zatvorski čuvari

Post by jao_situacije »

KatarinaKosaca wrote:
jao_situacije wrote:Jedino ako ti znaš da se u međuvremenu neki novi zatvor otvorio, u tom slučaju se duboko izvinjavam.
Ja da znam ne bih normalno pitala. Očito je da nitko od diskutanata ne zna. Jednako, nije mi logično tvoje objašnjenje da nikada nije izašao konkurs, pa morao je izaći bar 1996 :D
Isto ako xy zatvorenika se ne smanjuje za -1, ni -2, a tijekom godina bar nekoliko ispuni uvjete za penziju, opet se mora zadovoljiti kvota xy čuvara na yx zatvorenika. Zato mi objašnjenje nije logično.
http://www.fmp.gov.ba/index.php?part=stranice&id=ispit3
Svaki zatvor ima svoju web stranicu, vjerovatno se objavi konkurs kad je potreban čuvar kao što se objavi konkurs za sudske tumače i sl.
KatarinaKosaca

#32 Re: Zatvorski čuvari

Post by KatarinaKosaca »

jao_situacije wrote:http://www.fmp.gov.ba/index.php?part=stranice&id=ispit3
Svaki zatvor ima svoju web stranicu, vjerovatno se objavi konkurs kad je potreban čuvar kao što se objavi konkurs za sudske tumače i sl.
Hvala. :thumbup: Ovo i pitam svo vrijeme
jao_situacije

#33 Re: Zatvorski čuvari

Post by jao_situacije »

S4mpion wrote:
jao_situacije wrote:
razonoda wrote:Ima lijeka???

Marisali ih specijalci s fantomkama. Nije to baš tako da obični čuvar uđe i premlati Gašija kad je njemu ćeif. Čuvari dosta toga moraju prešutit i poklopit se ušima. :mrgreen:
Jest ali koliko ja znam, (možda se promijenio propis) na zahtjev kpz-a se kantonalna jedinica za podršku tj. specijalci moraju pojaviti ući namlatiti koga treba i otići, pored toga za svaki belaj se povećava kazna zatvora eksponencijalno i to nije mit takve presude postoje :mrgreen:
Svakako da ga neće tući mujo mujić nego lagano zovne specove oni ih našutaju i vozdra.
Poštuju oni zatvorske čuvare, možemo mi pričati šta hoćemo da ovo nije država bla bla, ali kad dirneš tamo gdje ne treba bude žestok belaj.
Sjećam se kad su hapsili onoga što je ubio policajca jebo akciju u Maoči, blokirali su raskrsnice barem je 150 policajaca bilo tu noć u akciji..
insomnia78

#34 Re: Zatvorski čuvari

Post by insomnia78 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
ramBRO wrote:ok, evo dobio sam informaciju od druga da ne moze svako postati zatvorski cuvar moras kao imati policijsku obuku zavrsenu!??
ako je neko imao iskustva ili zna nekoga volio bih da mi javi je li potrebna neka obuka, certifikat, skola itd. Hvala! :thumbup:

logično da trebaš imati neku obuku,pa oružje ćeš nositi
Cuvari ne nose oruzje
kakavdanakneiskustvu

#35 Re: Zatvorski čuvari

Post by kakavdanakneiskustvu »

insomnia78 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
ramBRO wrote:ok, evo dobio sam informaciju od druga da ne moze svako postati zatvorski cuvar moras kao imati policijsku obuku zavrsenu!??
ako je neko imao iskustva ili zna nekoga volio bih da mi javi je li potrebna neka obuka, certifikat, skola itd. Hvala! :thumbup:

logično da trebaš imati neku obuku,pa oružje ćeš nositi
Cuvari ne nose oruzje

ne nose kad su unutar zatvora,nose kad su na strazarskim mjestima
vješalica

#36 Re: Zatvorski čuvari

Post by vješalica »

KatarinaKosaca wrote:
bilo je tih konkursa koliko hoćeš,glupost je tvrditi,da ako nisi vidio,da nije ni bilo :roll:
KatarinaKosaca

#37 Re: Zatvorski čuvari

Post by KatarinaKosaca »

vješalica wrote:bilo je tih konkursa koliko hoćeš,glupost je tvrditi,da ako nisi vidio,da nije ni bilo :roll:
Glupost je za pitanje tvrditi da je tvrdnja, samo da bi se nešto napisalo.
KatarinaKosaca wrote:Je li itko ikad vidio konkurs za zatvorskog čuvara? Zna li se šta se traži? Pri ministarstvu pravde bi onda trebalo biti na entitetskim razinama, jer se državni valjda gradi. Jel se gradi?
Pa čak ni gramatika sa znakovima uptinika nije dovoljno.. I ne znam zašto se petljariš, kad sam lijepo pitala, lijepo dobila odgovor i lijepo se zahvalila sugovorniku. Valjda da dokažeš da glupost nema granicu.
Post Reply