Ugradnja plina
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mrkalj
#26 Re: Ugradnja plina
sad kako je ne znam zato sam i napomenuo da je to bilo prije 7-8 god
- plucna mahramica
#27 Re: Ugradnja plina
Joj bacanja bombi ovdje...
-
Mlad i Nevin
#28 Re: Ugradnja plina
Mirzete bolan ne seri....nisu svi takve ''gazde'' poput tebe, neko ima potrebu da se što ekonomičnije preveze s jednog kraja na drugi. Priča ti je totalno glupa i puna preseravanja. Šta tebe boli ćuna što neko ugrađuje plin na 1,2 motor, evo ja bih ga prvi ugradio. Pa meni je veća glupost na Cayenne ugraditi plin, ako si već gazda, vozi ga na benzinu. Ako kupiš Cayenne, podrazumijeva se da te boli quratz što ćeš svaki dan točiti za 100 KM, a onaj ko vozi mali 1,2 motorić gleda u svaku potrošenu marku. Najgori ste vi, novopečene gazdice i kabadahije, uglavnom ratni profiteri ili kriminalci manjih ili većih razmjera.
- relax11
#29 Re: Ugradnja plina
A nisi kontao da se moras izvaliti namanje miljuvettel wrote:pa zato sto mi trrosi 7L benzina to je 16-17KM, a ovako ce mi trosit 7L plina to je 8KM
ljudi ja vas molim za savjet a vi srecete sa teme, procitajte prvi post i ako znate i imate iskustva pomozite
Ja ne kontam ove sa 1.6, 1.3. 1.4, i tako te male kubikaze da ugradujete plin..
Ja sam vozim na plin ali kod mene je kubikaza 2.5 sto je prihvatljivo voziti na plin jer kod mene trosi 15l, a ne 7
Stalno sam u gradu velike guzve i tako to...
Ja ti preporucujem ostani na benzinu
Meni je cep ugraden u rezervoaru, gdje se i gorivo toci
Snagu i nije toliko izgubio jer ima 160ks, dok je kod tebe situacija drugacija ima manje ks pa ces vise osjetiti manjak snage... slabije ce ti vuci uzbrdo, kad budes prestizo morat ces gledati da ti niko nema na 600-700metara
Plin ti vise trosi za 2-3 litra!
-
mirzet87sa
#30 Re: Ugradnja plina
aj ne seri, veze o zivotu nemas, cuj na 1.2 ugradiit plin, pa bolan za tebe auto nije to je cinjenica.. ko prica o kajenu, govorim za grand cheroke i ta auta, pajero atac auta, ako se moze ekonomicnije vozit od 1.2 motora, onda ne znam.. kakav moras biti "GAZDA" da sebi priustis gradsku potrosnju od 7l na BENZINCU pa lafe, ne moze djaba nikakoMlad i Nevin wrote:Mirzete bolan ne seri....nisu svi takve ''gazde'' poput tebe, neko ima potrebu da se što ekonomičnije preveze s jednog kraja na drugi. Priča ti je totalno glupa i puna preseravanja. Šta tebe boli ćuna što neko ugrađuje plin na 1,2 motor, evo ja bih ga prvi ugradio. Pa meni je veća glupost na Cayenne ugraditi plin, ako si već gazda, vozi ga na benzinu. Ako kupiš Cayenne, podrazumijeva se da te boli quratz što ćeš svaki dan točiti za 100 KM, a onaj ko vozi mali 1,2 motorić gleda u svaku potrošenu marku. Najgori ste vi, novopečene gazdice i kabadahije, uglavnom ratni profiteri ili kriminalci manjih ili većih razmjera.
Na kraju krajeva, za vas koji bi da se vozate na 1l benzina ima rjesenje, opleti po skuteru ali obavezno ga na plin stavi.
Dajem mu fin savjet, plin je *arina na ovaj auto i ovo kubikazu/konje isto tako i na cilindre, to sto ti tri ciste nemas i ugradjivo bi plin u sta stignes nije moj problem.
I gledaj kompleksasa sto me prozva ratnim profiterom, e moj papak
-
Mlad i Nevin
#31 Re: Ugradnja plina
Jedini papčina i kompleksaš ovdje si ti..šta tebe boli neka stvar što neko vozi mali motor na plin
Evo ima jedan milioner iz mog grada, ima firmu i sve to a skoro je kupio Škodu Citygo i možeš misliti, na prdavac od 1,0 je ugradio plin i sada sav sretan se vozika po gradu sa potrošnjom od 5 l plina a zbog posla svakodnevno prelazi brdo kilometara po gradu i lokalu a zna vala sa prdavcem potegnuti i na put od par stotina kilometara, iako za to ima bolja vozila. I šta bi ti rekao, da je ovaj budala?
Evo ima jedan milioner iz mog grada, ima firmu i sve to a skoro je kupio Škodu Citygo i možeš misliti, na prdavac od 1,0 je ugradio plin i sada sav sretan se vozika po gradu sa potrošnjom od 5 l plina a zbog posla svakodnevno prelazi brdo kilometara po gradu i lokalu a zna vala sa prdavcem potegnuti i na put od par stotina kilometara, iako za to ima bolja vozila. I šta bi ti rekao, da je ovaj budala?
-
mirzet87sa
#32 Re: Ugradnja plina
Ne brukaj se ziv bio, ne mora ti se cijeli svijet smijat. Nije ni auto za svakoga, cist primjer si ti
- respo
#33 Re: Ugradnja plina
mirzete poklopi se i idi igraj need for speed
dosta je u sarajevu takvih kao ti sto se u sve razumiju i sve su probali nemoj bar po forumu peglati ljude tim pricama
idi se hvali raji ispred zgrade s tim pricama posebno jos ako ti je 87 godiste
dosta je u sarajevu takvih kao ti sto se u sve razumiju i sve su probali nemoj bar po forumu peglati ljude tim pricama
idi se hvali raji ispred zgrade s tim pricama posebno jos ako ti je 87 godiste
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#34 Re: Ugradnja plina
Strucnjak,ovaj auto ne postojimirzet87sa wrote: daj bolan, pa ne mozes se raspravljat jer sam promjenio auta i auta, vecina su bili benzinci sa + 170ps, najvise mi je trosio reno clio rs 2001 model, 13l gradske guto sa 197 konja
A to sto ti hoces, da guzeljas po metra svako 20minuta, da ti klima puse na max i opet se zalis sto ti toliko trosi, pa ti nisi normalan
-
mirzet87sa
#35 Re: Ugradnja plina
kakvi ste vi levati, mati mila.. bolan, neces ustedit toliko koliko ti mislis na slabijoj kubikazi, pomiri se s tim. uzmi dizelasa, zavrsena prica. shvati vec jednom, nek ti udje u glavu, jer vidim da je lakse ugurat kilometar dole nego milimetar gore, ne mozes poredit svoje auto sa ml`om koji je po svim karakteristikama 2x jaci/tezi od tvog. ako je imati 15km za 100km predjenih biti rokfeler, onda jesam..
nego respo, 87 godiste a furam v8 6.2 450tinjak konja, nije mama kupila, a boga mi ni stari.. jel ima jos revizora, ne vidjam te na zadnjim vratima nije valjda si uzeo kupon
Milojca
http://www.pik.ba/artikal/7041749/renau ... rs-197-ks/ ne ofiraj se
nego respo, 87 godiste a furam v8 6.2 450tinjak konja, nije mama kupila, a boga mi ni stari.. jel ima jos revizora, ne vidjam te na zadnjim vratima nije valjda si uzeo kupon
Milojca
http://www.pik.ba/artikal/7041749/renau ... rs-197-ks/ ne ofiraj se
Last edited by mirzet87sa on 28/07/2013 19:12, edited 1 time in total.
-
mirzet87sa
#36 Re: Ugradnja plina
eki fol isfura me, a ja auto prodo a vidim prodaje se opet http://www.pik.ba/artikal/7041749/renau ... rs-197-ks/ blago receno, drzi se tramvaja
-
mirzet87sa
#37 Re: Ugradnja plina
ma ti bolan blage veze nemas, to je problem.. nije bruka reci da se stavlja plin u auto, bruka je reci u koji motor se stavlja.. procitaj malo sta pises covjece, jesi li normalan? odvrnes ac na maximum, vozis, ko sto ti rece, 3-6h u leru i velika ti potrosnja 8-9l 98ce na auto staro 15godina.. pa kad se vozis 6h u leru i 3h voznje, kako uspijes toliko srat po forumu, idi pjeske prije ces stici
- mali_milojica
#38 Re: Ugradnja plina
hahahahahamirzet87sa wrote:eki fol isfura me, a ja auto prodo a vidim prodaje se opet http://www.pik ba/artikal/7041749/renault-clio-sport-2-0-16v-rs-197-ks/ blago receno, drzi se tramvaja
nemoj vise majke ti.
Furaca i trkaca koji dobija konje na farove,zmigavce i retrovizore mi je pun Q...Q....Qfer
Predji na Gran Turismo,need for speed je isfuran.
-
mirzet87sa
#39 Re: Ugradnja plina
kakav si ti pacenikmali_milojica wrote:hahahahahamirzet87sa wrote:eki fol isfura me, a ja auto prodo a vidim prodaje se opet http://www.pik ba/artikal/7041749/renault-clio-sport-2-0-16v-rs-197-ks/ blago receno, drzi se tramvaja
nemoj vise majke ti.
Furaca i trkaca koji dobija konje na farove,zmigavce i retrovizore mi je pun Q...Q....Qfer
Predji na Gran Turismo,need for speed je isfuran.
- mali_milojica
#40 Re: Ugradnja plina
Manji nego ti. Ako hoces mozes i uraditi anketu ovdje pa da vidimo sta raja misli.
Cuj stavio novu radilicu na Clio i misli odmah dobio 25 KS. Hahahahaha,a provrt i hod klipova u cilindru ostao isti,kubikaza ostala ista. Hahahaha grohotom se smijem.
Cuj stavio novu radilicu na Clio i misli odmah dobio 25 KS. Hahahahaha,a provrt i hod klipova u cilindru ostao isti,kubikaza ostala ista. Hahahaha grohotom se smijem.
- muha_sa
#41 Re: Ugradnja plina
moj ti je savjet da ugradišvettel wrote:majko mila,, doso vakat kad je sramota rec da u volva plin stavljas,, kud ovaj svijet ide u PM
-
IcedFlame
#42 Re: Ugradnja plina
Koliko ja znam, Clio MK3 ima od 197 PS (194 KS) i 200 PS (197 KS), sto opet ne mijenja cinjenicu da na plinu sa bilo kojim motorom (makar bio i 903 ccm), ustedis duplo u parama na voznji od tacke A do tacke B
@vettel
Poslusaj Muhu, nemam sta vise dodati
@vettel
- respo
#43 Re: Ugradnja plina
i sta kazes 26 godina i sve znasmirzet87sa wrote:kakvi ste vi levati, mati mila.. bolan, neces ustedit toliko koliko ti mislis na slabijoj kubikazi, pomiri se s tim. uzmi dizelasa, zavrsena prica. shvati vec jednom, nek ti udje u glavu, jer vidim da je lakse ugurat kilometar dole nego milimetar gore, ne mozes poredit svoje auto sa ml`om koji je po svim karakteristikama 2x jaci/tezi od tvog. ako je imati 15km za 100km predjenih biti rokfeler, onda jesam..
Milojca
www.pik ba/artikal/7041749/renault-clio-sport-2-0-16v-rs-197-ks/ ne ofiraj se
nadam se da ces doci pameti ubuduce i mogu misliti koje si bombe bacao sa 18 kad ih bacas sada sa 26
furas 450 konja i?
furas ti 451-og konja
a to furas vjerovatno dok plejku ne ugasis
- mali_milojica
#44 Re: Ugradnja plina
U pravu si ti za MK3,ali je on spomenuo da je imao MK2 iz 2001 godine koji ni u ludilu nije imao 197 KS,vec je najjaca verzija bila onaj od 182 KS.IcedFlame wrote:Koliko ja znam, Clio MK3 ima od 197 PS (194 KS) i 200 PS (197 KS), sto opet ne mijenja cinjenicu da na plinu sa bilo kojim motorom (makar bio i 903 ccm), ustedis duplo u parama na voznji od tacke A do tacke B![]()
@vettel
I moja preporuka,ugrađuj plin,pusti sta ovi sa V8 pod haubom i V12 u glavi pricaju.
-
mirzet87sa
#45 Re: Ugradnja plina
kakav si ti mentalni sklop, to jos ne postoji.. ja mu radilicu stavljo nisam, ja sam ga prodo stock sa 170konja.. ovo sad auto ocitava 195konja, ravno.. to sto se tvoje misljenje kosi sa misljenjem ovlastenih servisa je druga stvar, ipak je poznata cinjenica da klix ima vecih pametnjakovica nego svi univerziteti svijetamali_milojica wrote:Manji nego ti. Ako hoces mozes i uraditi anketu ovdje pa da vidimo sta raja misli.
neam se sta raspravljat s tobom, pogledas covjeku saobracajnu zavrsena prica, do tad bali do zore
Last edited by mirzet87sa on 28/07/2013 19:27, edited 1 time in total.
- mali_milojica
#46 Re: Ugradnja plina
Hahahahahaha poceo si se koprcati...hahahahahahamirzet87sa wrote:kakav si ti mentalni sklop, to jos ne postoji.. ja mu radilicu stavljo nisam, ja sam ga prodo stock sa 170konja.. ovo sad auto ocitava 195konja, ravno.. to sto se tvoje misljenje kosi sa misljenjem ovlastenih servisa je druga stvar, ipak je poznata cinjenica da klix ima vecih pametnjakovica nego svi univerziteti svijetamali_milojica wrote:Manji nego ti. Ako hoces mozes i uraditi anketu ovdje pa da vidimo sta raja misli.
Sad se vadis bilo je ovo,nije blio ono,ja sam ovo,on je ono. Da ti kazem nesto. Ti si samo ispao smijesan i provalljen. Suti i poklopi se i napusti temu.
- respo
#47 Re: Ugradnja plina
znaci mirzetova je orica da viza nekog od 450 konja a svrsava na ovog klia kojeg je kao posjedovao
pa ga prodao
a otprilike znam ko je sve bio vlasnik ovog klia
a otprilike znam ko je sve bio vlasnik ovog klia
- mali_milojica
#48 Re: Ugradnja plina
Bilo je tu jos bolida koji su profurali kroz forum,ali ovaj je jedan od jacih i naravno brzih

-
mirzet87sa
#49 Re: Ugradnja plina
A levata, mati mila. Uzeo primjer klia, jer je tu sa godinama. I ja budala se naso raspravljat sa likom koji vozi auto od 15godina sa ac max odvrnutom na 7l benzina i zali se da je puno. Da imas imalo pameti znao bi da ti se potrosnja, koliko ti tvrdis, nece smanjiti niti da ces je isplatiti za 'po godine..
- mali_milojica
#50 Re: Ugradnja plina
Ako prelazis 30 000 km godisnje,vec prve godine koristenja ces ustediti skoro 3000 KM na gorivu.