Nisam ja rekao odmah.Kad mogneš.elma89_ wrote:Ma nece bosanci koji su 100% bosanci,kako cu ja njima reci da se vrate a ja ne zelim prvaSvitanje wrote:elma89_ wrote:Jedna je iz nekog gradica druga je iz stambola,otac ljekar majka kod kuce,otvoreni ljudi i fini.nista ne prodjem
Puno sreće tim tvojim poznanicima i mi u BiH pozivamo sve takve slučajeve da investiraju u BiH i da dovedu svoju djecu u BiH da bi rasla u svojoj domovini.....
Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
-
Svitanje
#26 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Last edited by Svitanje on 23/07/2013 23:23, edited 1 time in total.
-
palermo
#27 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Postaviš temui onda tražiš od ljudi da pišu onako kako tebi odgovara. Pa ne ide to baš tako.Svitanje wrote:
Ovo nije tema o Turskoj već o Balkanu i BiH i politici Turske na tom području.Teme o ovom pitanju koje su na ovom forumu su uglavnom iracionalne,ovo je racionalna tema,pragmatična,bavi se sadašnjim vremenom i bliskom budućnošću.Ako se vama ne dopada,bavite se Kraljević Markom,Musom Kesedžijom,Grujicom Novakom,Tale Ličaninom i sl. a ostavite ovu temu na miru.
Ja prema Turskoj osjećam jednu vrstu emotivnog odnosa, volim proći Taksimom, drago mi je kad mi na Kapali čaršiji se odgovori na našem jeziku, drago mi je što kad kažeš da si iz Bosne svi znaju gdje je to.....raduje me napredak Turske, jer pokazuje da i mi možemo tako (naravno, srazmjerno veličini). I uglavnom zbog tog emotivnog odnosa drago mi je kad je ovdje prisutna, rukovodeći se starom narodnom "neka svoga i u gori vuka"
A to racionalno što potenciraš, niko ti ne može pomoći dok sam sebi ne pomogneš, niti će ti iko izgraditi auto put Bihać-Višegrad samo onako.
Turska ti u ovom trentku neće odmoći, a ako postane neprijatelj onda ćemo i sa njom ratovati
-
Svitanje
#28 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Nema emocija u politici i emotivan odnos prema Turskoj je antiislamski,antivjerski,antibosanski,anticivilizacijski.palermo wrote:
Postaviš temui onda tražiš od ljudi da pišu onako kako tebi odgovara. Pa ne ide to baš tako.
Ja prema Turskoj osjećam jednu vrstu emotivnog odnosa, volim proći Taksimom, drago mi je kad mi na Kapali čaršiji se odgovori na našem jeziku, drago mi je što kad kažeš da si iz Bosne svi znaju gdje je to.....raduje me napredak Turske, jer pokazuje da i mi možemo tako (naravno, srazmjerno veličini). I uglavnom zbog tog emotivnog odnosa drago mi je kad je ovdje prisutna, rukovodeći se starom narodnom "neka svoga i u gori vuka"
A to racionalno što potenciraš, niko ti ne može pomoći dok sam sebi ne pomogneš, niti će ti iko izgraditi auto put Bihać-Višegrad samo onako.
Turska ti u ovom trentku neće odmoći, a ako postane neprijatelj onda ćemo i sa njom ratovati
Jedina emocija u politici jesu upravo te autoceste koje ti misliš da bi mi trebalo da gradimo i istovremeno jedemo nečije druge proizvode,punimo budzete nekih drugih zemalja,ženem nam žene neki stranci i odgajaju djecu za svoje zemlje i sl.
Gdje ti vidiš tu emociju? Ja vidim samo prokletstvo i izdaju....
- elma89_
#29 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Vec smo ustanovili da nije tacno to sto pricas svitanje.idemo dalje
-
RATM56
#30 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Šta mislite o pripajanju Bosne Turskoj tj proglašenju njenog integralnog dela? Da li bi se time jednom zauvek otklonile separatističke tendencije u BiH?
- sinuhe
#31 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Turska nije toliko razvijena zemlja da ce prije ulagati u BiH nego u istocnu Tursku.
Slucajno ulaganje turskih privrednika u neku pivaru u Srbiji ne govori nista, ali bosnjackim rasistima dodje kao neki krunski dokaz turskog petljanja sa Srbima.
Slucajno ulaganje turskih privrednika u neku pivaru u Srbiji ne govori nista, ali bosnjackim rasistima dodje kao neki krunski dokaz turskog petljanja sa Srbima.
- elma89_
#32 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Ujedinit cemo se al u Eu
-
NAOPAK2323
#33 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Turska je trenutno 15. ekonomija svijeta. Erdogan je rekao da do 2023; kada ce biti 100 sto-godisnji rodjendan republike Turske, cilj jeste da tada budu medju prvim 7 ekonomija svijeta. Kao 15. ekonomija svijeta oni itekako mogu ulagati u male balkanse zemlje u koje mozes sa pola miljarde ili miljardu dollara godisnje postati najveci investitor (Makedonija, Kosovo).sinuhe wrote:Turska nije toliko razvijena zemlja da ce prije ulagati u BiH nego u istocnu Tursku.
-
palermo
#34 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Pa vidim je kod tebe.Svitanje wrote:
Nema emocija u politici i emotivan odnos prema Turskoj je antiislamski,antivjerski,antibosanski,anticivilizacijski.
Jedina emocija u politici jesu upravo te autoceste koje ti misliš da bi mi trebalo da gradimo i istovremeno jedemo nečije druge proizvode,punimo budzete nekih drugih zemalja,ženem nam žene neki stranci i odgajaju djecu za svoje zemlje i sl.
Gdje ti vidiš tu emociju? Ja vidim samo prokletstvo i izdaju....
Samo negativnog predznaka
-
NAOPAK2323
#35 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Hercegovacki dio RS-a je pukao ko tikva. Ovaj Srpski novinar kaze da u cijeloj hercegovini u RS-U nema 70.000 ljudi residencionalno;mladi se masovno sele, nema posla...vukojebina ko vukojebina.
-
Svitanje
#36 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Evo u jučerašnjem Avazu i informacija da su uložili 15-ak miliona u neko kontejnersko spremište.sinuhe wrote:Turska nije toliko razvijena zemlja da ce prije ulagati u BiH nego u istocnu Tursku.
Pozdravljam sva ulaganja RT na Balkanu i pozivam ih da investiraju u autocestu Bihać-Višegrad jer ću u tom slučaju povjerovati "da vole Bošnjake" kako često njihovi političari vole reći i kako često ko popagaji za političarima ponavljaju njihovi gradjani.....
- It_is_a_Leclerc
#37 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Turska politika prema BIH je, u najkraćem:
- Srbiji cestogradnja
- Hrvatskoj ulaganja u turizam
- A vama, braćo Bošnjaci, evo čoko lips keksi.
- Srbiji cestogradnja
-
Svitanje
#38 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Kod mene nema nikakve emocije kad se radi o politici.Čisti pragmatizam i korištenje pameti.U našem islamskompalermo wrote:
Pa vidim je kod tebe.
Samo negativnog predznaka
svijetonazoru nema nikakvih emocija kad se radi o stranim državama jer nas Muhamed a.s. nije učio da volimo ili mrzimo države već da razlikujemo dobro od lošeg.
Dakle,ako političari RT tvrde da vole BiH,bujrum nek svojim sredstvima pod obostrano korisnim uslovima prave autocestu Bihać-Višegrad i ja ću im povjerovati da vole Bošnjake i BiH.
-
Svitanje
#39 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Predlažem da ponovo gledamo "Dinastiju" i "Sandokana" i austrijsku policijsku seriju "Rex" koja mi se posebno dopada dok oni ne završe autocestu......It_is_a_Leclerc wrote:Turska politika prema BIH je, u najkraćem:
- Srbiji cestogradnja
Ja sam se zaljubio u Azerbejdžan
- sinuhe
#40 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Najveci turski brend Turkish bio nekoliko godina u BiH i opet Turci ne valjaju. Eno i dan danas ulazu u Maglaju, ali opet ne valja 
Sarik Tara htio ulagati u autoputeve prije 15 godina.
-
Svitanje
#41 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Nije ovo emotivna tema koja raspravlja da li neko valja ili ne nego je čisto politički pragmatična.Možda je korijen nesporazuma opet naša koruptivna vlast kojoj odgovara situacija u kojoj se stvari dogadjaju haotično i bez strategije.Bilo je dosta pokusaja investiranja i osim Turske ali su "naši" razvili sisteme u kojima sve te pokušaje relativizuju da bi njihova pljačnom stečena carstva ostala netaknuta.Jasno je da se i Turska kao potencijalni investitor u ovakoj situaciji ne snalazi i ovo je tema koja svim potencijalnim investitorima u BiH,Turskoj,Njemačkoj,Maleziji,USA,Saudijskoj Arabiji i Brazilu ako hoćeš pokušava pomoći u bitci sa našim pokvarenjacima koji su krali od medjunarodne pomoći i kada se ginulo a ne kamoli sada.sinuhe wrote:Najveci turski brend Turkish bio nekoliko godina u BiH i opet Turci ne valjaju. Eno i dan danas ulazu u Maglaju, ali opet ne valja
- sinuhe
#42 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Rijec je samo o turskim eurointegracijama. Balkanske zemlje su izuzetno slabo povezane.
Saradnje prakticno i nema a sto je sasvim normalno na drugim krajevima Evrope. http://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Dimension
Gdje ce to Turska biti prisutna ako ne na Balkanu?
Saradnje prakticno i nema a sto je sasvim normalno na drugim krajevima Evrope. http://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Dimension
Gdje ce to Turska biti prisutna ako ne na Balkanu?
-
Svitanje
#43 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Možda u Južnom Sibiru odakle su i došli.sinuhe wrote: Gdje ce to Turska biti prisutna ako ne na Balkanu?