Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post Reply
zavrzlama

#26 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by zavrzlama »

CSKA wrote:Stvarno ce da ga puste na slobodu.

Dobijes presudu da si kriv za istrjebljenje, ubojstva, progone na rasnoj i vjerskoj osnovi, deportacije i necovjecno postupanje kao i za zlocine protiv covjecnosti i izadjes nakon nesto vise od decenije zatvora.

Sprdnja,blago receno.
Nije on problem....nego oni koji ce ga docekati sa odusevljenjem.....a na plakatima se ne stedi...
escobar__

#27 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by escobar__ »

Neka...
mzungu

#28 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by mzungu »

Puno gore od njegovog izlaska je ovaj docek i totalna histerija ovih nam komsija.
Imam neki cudan osjecaj da mu se raduje bar 95% Srba...e to je problem ovdje, sta i kako s njima sad i ubuduce?
Paranoid

#29 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Paranoid »

Kako bi bilo divno da se na doček pozove i HDZ pa da zajedno proslave obljetnicu HB-a i "return of the jedija"..

Sve o jednom trošku, a za obezbjedjenje će se pobrinuti hobit Fahro..
muha_sa

#30 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by muha_sa »

docekivali, docekuju i docekivat ce jer ovi zlikovci su za njih heroji i ništa drugo--bar je to jasno i ne kontam zašto se cudimo.
mzungu

#31 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by mzungu »

muha_sa wrote:docekivali, docekuju i docekivat ce jer ovi zlikovci su za njih heroji i ništa drugo--bar je to jasno i ne kontam zašto se cudimo.

Coek upravu si, ni sam ne znam sta mi bi pa izleti ono "cudi me" :)

Evo da se izvadim i ispravim, ko im ode ostavit marke na Jahorini zimus p...... mu se usta!
Pa nek iz svog dzepa vade za plakate i tepihe ovom obrvanu
muha_sa

#32 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by muha_sa »

mzungu wrote:
muha_sa wrote:docekivali, docekuju i docekivat ce jer ovi zlikovci su za njih heroji i ništa drugo--bar je to jasno i ne kontam zašto se cudimo.

Coek upravu si, ni sam ne znam sta mi bi pa izleti ono "cudi me" :)

Evo da se izvadim i ispravim, ko im ode ostavit marke na Jahorini zimus p...... mu se usta!
Pa nek iz svog dzepa vade za plakate i tepihe ovom obrvanu
nisam mislio na tebe i tvoj post vec inace--sve se ko necem cudimo a ratnu zlocinku premijer genocidne docekuje i nikom ništa, ovom obrvašu ce poslat vladin avion da ga doveze a ako ne pošalju avion bit ce vladinih skupocjenih auta i kojekakvih ministara koji ce svog heroja docekat..........................da ne nabrajam više :run:
CSKA

#33 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by CSKA »

muha_sa wrote:
ništa cudno, na žalost :(
da je ucestvovo u planiranju pomora riba odležo bi duplo više a ovako.................bolje da furam jer se samo sjebem mada me odavno ništa iznenadit nit sjebat ne može al :-) :run:
Kada je nastajao sud u Hagu,cesto se poredio sa Nirnbeskim procesom,moral,pravda,bla bla...i onda jedan od glavnih likova nakon malo vise od decenije izlazi na slobodu.Ne kazem da je Hag bio nepotreban,ne znam da li je neko nevin osudjen,ali mnogo krivih je oslobodjeno,ili su odlezali neke smijesne kazne.
zavrzlama wrote:
Nije on problem....nego oni koji ce ga docekati sa odusevljenjem.....a na plakatima se ne stedi...
Izgleda da cilj opravdava sredstva.I nisam ni mislio da je on problem,nego oni koji su ga pustili(i osudili).
BHCluster

#34 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by BHCluster »

Vjerovalismo drugima da pravdu donesu ali tu smo se opet nasukali, vrijeme je ako je neko nekome osto duzan za neki zlocin sto se desi tokom rata da se osveti na licnoj bazi.
Danguba

#35 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Danguba »

CSKA wrote:
muha_sa wrote:
ništa cudno, na žalost :(
da je ucestvovo u planiranju pomora riba odležo bi duplo više a ovako.................bolje da furam jer se samo sjebem mada me odavno ništa iznenadit nit sjebat ne može al :-) :run:
Kada je nastajao sud u Hagu,cesto se poredio sa Nirnbeskim procesom,moral,pravda,bla bla...i onda jedan od glavnih likova nakon malo vise od decenije izlazi na slobodu.Ne kazem da je Hag bio nepotreban,ne znam da li je neko nevin osudjen,ali mnogo krivih je oslobodjeno,ili su odlezali neke smijesne kazne.
zavrzlama wrote:
Izgleda da cilj opravdava sredstva.I nisam ni mislio da je on problem,nego oni koji su ga pustili(i osudili).
Opet kriv Tribunal (kakav je takav je. osudio je zlocinca. dokazao je da je kriv. visina kazne diskutabilna ali bi trebala biti poucna da se takvi zlocini kaznjavaju...). Krivi su ovi sto slave zlocinca i zlocine. Sve dok je tako nema niti mira a ni pomirenja na ovim prostorima. Pokajanje se uvazava a slavljenje zlocinaca nas upozorava da se zlocin isplati(o) i da ne prezaju isto ponoviti.
CSKA

#36 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by CSKA »

Danguba wrote:
Opet kriv Tribunal (kakav je takav je. osudio je zlocinca. dokazao je da je kriv. visina kazne diskutabilna ali bi trebala biti poucna da se takvi zlocini kaznjavaju...). Krivi su ovi sto slave zlocinca i zlocine. Sve dok je tako nema niti mira a ni pomirenja na ovim prostorima. Pokajanje se uvazava a slavljenje zlocinaca nas upozorava da se zlocin isplati(o) i da ne prezaju isto ponoviti.
To su dvije odvojene teme...rad i kazne Haskog suda i slavljenje zlocinaca.U prvom postu sam se osvrnuo na rad suda,jer mi je debilno da neku osobu za ovake zlocine puste nakon desetak godina,a npr u Srbiji je bio zakon(ne znam je li jos) da se dobije osam godina ako rasturas pirateriju.
Ovako si dobio presudu na papiru,a covjek koji je osudjen od vikenda ce setati entitetom koji je stvorio.
CungaLunga

#37 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by CungaLunga »

A zatvor kao hotel...

Hag je trebao da dokaže da se zločin kažnjava strogo,
ali naprotiv, zločin se isplatio. Za balkanske prilike, to je
mnogo opasno.
BHCluster

#38 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by BHCluster »

CungaLunga wrote:A zatvor kao hotel...

Hag je trebao da dokaže da se zločin kažnjava strogo,
ali naprotiv, zločin se isplatio. Za balkanske prilike, to je
mnogo opasno.
A ako se pogleda sire haske presude nisu zaustavile zlocine u drugim drzavama kao sto gledamo na ekranima svaku noc ali to je druga tema.
LaBomba

#39 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by LaBomba »

Sto narod nije odmah nakon prvih izkazanih mizerno malih kazni zlocincima masovno izlazio na ulice? Sto narod nije vrsio pritisak na nase sopstveno pravosudje kad i oni tj "nasi" takodje dadnu kakvu smjesnu kaznu zlocincima? sto puta sam ponovio, organizovat dijaporu i u Holandiju ispred haskog suda na proteste, bar jednom u tri mjeseca, al umjesto toga pocne se lajat po diajpori vise nego po zlocincima. Sta vi ocekujete od kapitalistickog zapada? Njima je sve racunica. Jedan Krajisnik u njihivoím zatvorima kosta, i sto bi se oni bavili tim poslom kad postoji drzava BiH koja moze imati fukcionirajuci sud za ratne zlocine (dakle zemlja po kojoj su harali)? Kad je zrtvi svejedno, sto ce se tamo neki stranci botriti za pravdu? Ovo se sve desava zato sto se sama zrtva uopste ne ponasa kao zrtva, i ne trazi nikakvu pravdu, nego se jos dodvorava dzelatu. Sjetimo se da je "nasa `telegencija" Muhamed Filpovic pisao da se ovaj ljudski odpad pusti ranije na slobodu, i sad kao Bosnjaci ogorceni, a ponasamo se ko telad.
Paranoid

#40 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Paranoid »

Labooom...shvatio narod da je bitnije ono što stoji na papiru i uklesano u istoriji nego jedan jado poput Krajišnika..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#41 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Truba »

eto njega opet u predsjedništvo

ako nisu ukinuli ono pravilo da niko osuđen u hagu ne može u politiku :?
Paranoid

#42 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Paranoid »

Black swan wrote:eto njega opet u predsjedništvo

nisu...
Basvod

#43 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Basvod »

Paranoid wrote:

nisu...
Otkud onda Simo Zaric na proslim izborima?
LaBomba

#44 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by LaBomba »

Paranoid wrote:Labooom...shvatio narod da je bitnije ono što stoji na papiru i uklesano u istoriji nego jedan jado poput Krajišnika..
Pa mi smo dupostili da nam i istoriju prekrajaju na pola BiH, i koda je samo Krajsnik u pitanju, govorim opcenito o zlocinima i kaznama.
Danguba

#45 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Danguba »

Basvod wrote:
Paranoid wrote:

nisu...
Da nam pokaze s 'kim imamo posla i da se ne uspavamo kojim slucajem. :D
TheMule

#46 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by TheMule »

Treba aktivirati one Seve.

Smanjili sa 27 na 20, pa onda na 14. Mislim da je kriva Evropska politika ali i njihovi popisani standardi. Kad onaj iz Norveske dobije 21 godinu, sta mozes vise ocekivati? Nurembergom su dirigovali Amerikanci, a Evropljani...znas kako nas vole? :)
Paranoid

#47 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Paranoid »

Basvod wrote:
Paranoid wrote:

nisu...
jel "šolaja"... :lol: :lol: ... pa on nije nikad bio u politici :lol: on je bolan bio drot, njemu nisu imali šta da ukinu..
StupskaBitanga

#48 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by StupskaBitanga »

nije više Krajišnik problem već 15478 Krajišnika koji žive na Palama
MuaDib

#49 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by MuaDib »

Šta drugo očekivati od SDS-a, koji je ponikao iz glave Krajišnika, a to je samo posljedica čuvenog Alijinog NE na zabranu rada SDS-a. Mislim da bi vrlo lako 2014. godine imati i klub "ratnih zločinaca u Parlamentu BIH Momčila Krajišnika i Fikreta Abdića, pošto izborni zakon ima rupu u vezi zločinaca koji su odslužili kaznu.
Danguba

#50 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Danguba »

Nije problem jedan Krajisnik nego masa sljedbenika istog.
Nije problem SDS nego sljedbenici ideologije koju bastini ta stranka. Mogla se ona zabraniti ali ne mozes uskratiti sljedbenicima te politike da ne osnuju super demokratsku, socijalisticku, multi-kulti stranku a bastiniti istu ideologiju. Tri slova nista ne znace.
Post Reply