Cini se da ce ostatak utrke ostali vozaci pokusavati doci barem do etapne pobjede, a jedino otvoreno ce biti u borbi za ostale majice.
Ono sto me danas posebno fasciniralo su, pejzazi Mont-Saint-Michela...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

nisi jedini, jucer je bilo nesto sto se ne vidja cesto... e sad se postavlja pitanje kako je Contador tempirao formu i koliko je froomov tim jak da odbije sve napade. Contador je uvijek dobro vozio zadnju sedmicu. Sutrasnja etapa ima, po meni, najtezi uspon, ali pitanje je hoce li odmah napasti ili ce cekati druge dvije hc etape.goshpar wrote:iako sam mislio da ravnicarske etape nece biti posebno interesantne, pogotovo sto se tice generalnog plasmana, prevario sam se. jucerasnja etapa je bila veoma uzbudljiva. prvo je zbog defekta zaostao valverde, pa iako je gotovo cijela njegova ekipa stala da ga saceka i da proba uvatiti prikljucak za glavnom grupom, nije uspio, i pao je na 17. mjesto sa vise od 12 minuta zaostatka.
a onda se saxo tim odvojio od glavne grupe, i lidera froomea, koji nije uspio da zadrzi prikljucak, vjerovatno zbog toga sto je ostao bez podrske svog tima. tako je contador profitirao, stigavsi na zaostatak od 2,45 u generalnom poretku.
kakva nas tek uzbudjenja ocekuju kad krenu prava brda...

znam da je pravilo da se u zadnjih 20km ne smije uzimati hrana i pice, ali mozda ima neki izuzetak za ovakve etape... a i na zvanicnoj stranici nisam vidio da se to problematizira...Rob_Atl wrote:Moguce je da kazne SKY tim , jer je ilegalno davati hranu kad si vec u brdu ili zadnjih 20 kilometara. A to su oni ucinili negdje izmedju 10-15 km nisam upratio + u brdu su vec bili. E sad ne znam kakve kazne se snose ali ne iskljucuju ni oduzimanje vremena...

Naravno da sam gledao. Kako propustiti najlegendarniju etapu na Touru i to jos sa dva uspona. Moram reci da je zaista bila zanimljiva, ali nedostajao je pravi okrsaj favorita. Ocito je da Contador nema snage da ozbiljno zaprijeti Froomeu ili mu je taktika bila da se sacuva danas i napadne ga sutra. Sky je kontrolisao trku, pustio je da bijeg naprijed rjesava pitanje pobjednika, oni su samo pratili Contadora i najblize pratioce iz generalnog plasmana.shmizlica wrote:jel moguće da niko nije gledao današnju etapu?![]()
extra okršaj

Pa i draz Toura je upravo u ovakvim etapama i kontaktu sa publikom. Slazem se da je u par navrata izgledalo da ce oboriti vozaca s bicikla, ali medju 100 hiljada ljudi uvijek se nadje poneka budala...shmizlica wrote:al bih ja pošutala onu raju kad se natakare na cestu...pa samo što im na leđa ne skoče...ma sišla bih s onog bicikla i nekog odalamila pa kud puklo
pa o budalama i govorim...hajd što navijaš, al kontaj malo da onaj jado pedala uzbrdo i Bogu dušu nudi, a ti mu se pod točkove petljašgoshpar wrote:Pa i draz Toura je upravo u ovakvim etapama i kontaktu sa publikom. Slazem se da je u par navrata izgledalo da ce oboriti vozaca s bicikla, ali medju 100 hiljada ljudi uvijek se nadje poneka budala...shmizlica wrote:al bih ja pošutala onu raju kad se natakare na cestu...pa samo što im na leđa ne skoče...ma sišla bih s onog bicikla i nekog odalamila pa kud puklo