Gile pomeo

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Arteta

#26 Re: Gile pomeo

Post by Arteta »

andr0id wrote:Duvajte ga giletu stoko bosanska. Navikli ste na bijedu. A zavidite svakom covjeku koji je nesto stekao u zivotu. Covjek je narodu pokazao. Hvala bogu pa i pobjedio. A vi tako pisete? Koliko je gile humanitarni koncerata uradio? Ni to ne znate? Toliko da mu je grand zabranio pjevati.

Vise ga srbi hvale nego vi sugradjani njegovi. Ma svaks vam cast.. hrak puuuuuuuuu!

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
O cemu ti. :-)
klej

#27 Re: Gile pomeo

Post by klej »

Arteta wrote:Daj, zatvarajte ovo.

Na najvecem srpskom forumu ne daju ni mm prostora ovoj kvazimuzici, a kod nas Bogami sve vrvi od tema.
O Hrvatima necu ni da pricam, i ko je sad tu glup?
zatvarajte chears, nostalgiju, baron (old bell), jer je u ulici muvekita (vec duze vrijeme) postalo nemoguce zivjeti!!! (ima jos masa mjesta u gradu gdje je situacija identicna, ali mene ova zulja, jer me se direktno tice). sve satro fina gradska raja, a ne vide svoje ponasanje kada su na tim "eminentnim" mjestima, pa se popije ("mahne") koja viska, opali ih zanos house, rege, rock.... muzike. zauzmu javnu povrsinu, ispijajuci alkohol. policija kaznjava omladinu, koja pije pivu u parku, na klupi, jer zaboga, to je javna povrsina. k'o da i ta omladina ne bi voljela izlaziti u ta "emitentna" mjesta, ali nemaju dovoljno love, jer im je preskupo placati pica sa pocetnom cjenom 5 KM pa na gore. a sto ova fgr zauzme ulice, parkinge, stavljaju stolove direktno pred ulaze u stambene objekte, cice i vriste po cijelu noc, pocese i suzavac bacat...

al' jok, nema sanse da se tu radi o nekulturi, jer zaboga, tu se okuplja "gradska elita", koja je bezgrjesna i raspolaze pravom na grad i sve sto mu pripada. a mi, koji smo se tu rodili, odrasli i danas zivimo, ko nas hebe... i mi smo za tu fgr papcine, jer Boze moj, sta mi znamo o kulturi zivljenja, ko smo mi da trazimo postivanje zakona o javnom redu i miru ili zakona o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

zaboli me za gileta i njegovu pobjedu, ali mi ta vrsta muzike ne predstavlja problem, jer je ova fgr ne slusa. meni i komsijama problem predstavlja GRADSKA ELITA, koja slusa sasvim drugu muzike i glumi neku evropsku kulturu, a u stvari se od ovih, na koje se groze i nazivaju ih papcima, razlikuju u nijansama, s tim da ne znam tacno na ciju stranu te nijanse pretezu
stranac2

#28 Re: Gile pomeo

Post by stranac2 »

Nije Amar kriv sto ce postati GIle i pjevati na ekavici niti sto je nesvjestan sam sebe i okruzenja svoga. Decko se zaletio , sta sve Bosnjo nece raditi za malo para i slave . Pa ako treba poljubiti i onu ratnu damu Cecu u ushicenju. Imal taj decko roditelje il vec nekog pametnog u familji da mu pojasni neke stvari.

Sta drugo nego zapjevati "evo banke cigane moje cigane moj pevaj mi ti "
Arteta

#29 Re: Gile pomeo

Post by Arteta »

klej wrote:

Na najvecem srpskom forumu ne daju ni mm prostora ovoj kvazimuzici, a kod nas Bogami sve vrvi od tema.
zatvarajte chears, nostalgiju, baron (old bell), jer je u ulici muvekita (vec duze vrijeme) postalo nemoguce zivjeti!!! (ima jos masa mjesta u gradu gdje je situacija identicna, ali mene ova zulja, jer me se direktno tice). sve satro fina gradska raja, a ne vide svoje ponasanje kada su na tim "eminentnim" mjestima, pa se popije ("mahne") koja viska, opali ih zanos house, rege, rock.... muzike. zauzmu javnu povrsinu, ispijajuci alkohol. policija kaznjava omladinu, koja pije pivu u parku, na klupi, jer zaboga, to je javna povrsina. k'o da i ta omladina ne bi voljela izlaziti u ta "emitentna" mjesta, ali nemaju dovoljno love, jer im je preskupo placati pica sa pocetnom cjenom 5 KM pa na gore. a sto ova fgr zauzme ulice, parkinge, stavljaju stolove direktno pred ulaze u stambene objekte, cice i vriste po cijelu noc, pocese i suzavac bacat...

al' jok, nema sanse da se tu radi o nekulturi, jer zaboga, tu se okuplja "gradska elita", koja je bezgrjesna i raspolaze pravom na grad i sve sto mu pripada. a mi, koji smo se tu rodili, odrasli i danas zivimo, ko nas hebe... i mi smo za tu fgr papcine, jer Boze moj, sta mi znamo o kulturi zivljenja, ko smo mi da trazimo postivanje zakona o javnom redu i miru ili zakona o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

zaboli me za gileta i njegovu pobjedu, ali mi ta vrsta muzike ne predstavlja problem, jer je ova fgr ne slusa. meni i komsijama problem predstavlja GRADSKA ELITA, koja slusa sasvim drugu muzike i glumi neku evropsku kulturu, a u stvari se od ovih, na koje se groze i nazivaju ih papcima, razlikuju u nijansama, s tim da ne znam tacno na ciju stranu te nijanse pretezu
Ne znam da li si upoznat, ali Gradska elita se spustila sa sela i oni su pravo dobri sa ovom kvazi muzikom, ipak su tu pare.
skafiskafsnjak

#30 Re: Gile pomeo

Post by skafiskafsnjak »

Joj ljudi jeste smijesni ... da ne kazem ljubomorni.
Pa bola, nebitna je toliko muzika, bitno je da je on otisao u Srbiju i pobjedio. A na kraju krajeva, sta fali narodnoj muzici ? Decko ima glas da pjeva narodne, a ne turbofolk.

@Artest, ti slusaj Metaliku ili nesto drugo, niko ti ne brani.
Arteta

#31 Re: Gile pomeo

Post by Arteta »

skafiskafsnjak wrote:Joj ljudi jeste smijesni ... da ne kazem ljubomorni.
Pa bola, nebitna je toliko muzika, bitno je da je on otisao u Srbiju i pobjedio. A na kraju krajeva, sta fali narodnoj muzici ? Decko ima glas da pjeva narodne, a ne turbofolk.

Narodna muzika je Sevdah, ovo je neko srpsko smece sto je glupi Bosnjo umislio da je narodna muzika.
skafiskafsnjak

#32 Re: Gile pomeo

Post by skafiskafsnjak »

Arteta wrote:
skafiskafsnjak wrote:Joj ljudi jeste smijesni ... da ne kazem ljubomorni.

Narodna muzika je Sevdah, ovo je neko srpsko smece sto je glupi Bosnjo umislio da je narodna muzika.
ajd ba uredu je, Slusaj sto ti je volja .
insomnia78

#33 Re: Gile pomeo

Post by insomnia78 »

Ahahaha, pobjedio Gile, hocel sad biti vise posla, bolja politicka situacija, hocel bebe umirati zbog birokratije?

s' moje sokoćalo
skafiskafsnjak

#34 Re: Gile pomeo

Post by skafiskafsnjak »

Odrzo Halid Beslic sinoc koncert ? hoce li nam bitzi bolje ? :D
It_is_a_Leclerc

#35 Re: Gile pomeo

Post by It_is_a_Leclerc »

sustinca wrote:Sta je ovo ,vidim citav facebook o Giletu? pobjedio grand..uf :-) :-) sramota mi bilo da me ceca ljubi,jos vise bi me sramota bilo pobjediti na ovom seljackom sou
A sramota bi te bilo, pretpostavljam, i da dobiješ ove nagrade, i da sa 22 godine napraviš tezgu sa 4000 ljudi...
andr0id wrote:Duvajte ga giletu stoko bosanska. Navikli ste na bijedu. A zavidite svakom covjeku koji je nesto stekao u zivotu. Covjek je narodu pokazao. Hvala bogu pa i pobjedio. A vi tako pisete? Koliko je gile humanitarni koncerata uradio? Ni to ne znate? Toliko da mu je grand zabranio pjevati.

Vise ga srbi hvale nego vi sugradjani njegovi. Ma svaks vam cast.. hrak puuuuuuuuu!

:thumbup: :thumbup:

To je to... Nerealizirana nakupina forumaša već mjesecima nastoji kompromitovati ono što Gile radi. A to što radi je fantastična interpretacija folk, pop i narodne muzike, do mjere da je oduševio i velika imena naše estrade.

Ja razumijem da pojedinci ne slušaju narodnu muziku, ali da su toliko nenormalno, patološki, grozno, jadno i otužno iskompleksirani da moraju na svakoj temi o Giletu do te mjere, da izvinite, srati protiv čovjeka koji im ništa nažao nije uradio, e to je već neki poseban momenat za mene.
skafiskafsnjak

#36 Re: Gile pomeo

Post by skafiskafsnjak »

@It_is_a_Leclerc, upravo to :thumbup:
Napaceni narod nas ...
Djubre_

#37 Re: Gile pomeo

Post by Djubre_ »

Idi u srbiju ko te jebe. Ako ne slusas narodnu muziku, koji si onda k dosao pametovati ovdje?

I svi ostali! Ako ne slusate narodnu, zasto ste dosli pametovati ovdje? Postoji li tema metalica? Ne znam niti me interesuje!

Ocekujete od halida i gileta promjenu u dezavi? Hah koji ste vi moroni..

Sta je stekao? Stan od 30.000€?

Ja bih da pitam tebe sad. Sta si ti stekao u zivotu???

kremali

#38 Re: Gile pomeo

Post by kremali »

Ovdje je jedini pobjednik Pink, Sasa Petrovic i beogradska muzicka masinerija.
Poslije ovoga ce jos vise preplaviti bosnu kicom i sundom, jos vise povecati broj ucsnika iz BiH na ZG (a time i brj glasova) i jos vise kolonizirati nasu zemlju. Bosna je odavno pala sada je na redu Hrvatska
gorgonzola

#39 Re: Gile pomeo

Post by gorgonzola »

kremali wrote:Ovdje je jedini pobjednik Pink, Sasa Petrovic i beogradska muzicka masinerija.
Poslije ovoga ce jos vise preplaviti bosnu kicom i sundom, jos vise povecati broj ucsnika iz BiH na ZG (a time i brj glasova) i jos vise kolonizirati nasu zemlju. Bosna je odavno pala sada je na redu Hrvatska

I sta tebe boli neka stvar za to? Ako ti se ne slusa ,nemoj slusati. Niti gledam pink, niti slusam turbo folk, ali cestitam momku na pobjedi.
meth

#40 Re: Gile pomeo

Post by meth »

Zar nije lakše da ti odeš, koga briga šta tebi smeta. Povedi i kolegu cvikeraša i ovog "ubermensch-a" iz centra.....Tešnja :D

Nego da ja vas trojicu stručnjaka pitam nešto. Imate po 30 godina, znate li šta je radni staž? Ne znate, nemate kad raditi od silovanja foruma i forsiranja vašeg muzičkog ukusa kao jedinog ispravnog. Kakvo djetinjasto razmišljanje. :oops:
dezurni_ucenik

#41 Re: Gile pomeo

Post by dezurni_ucenik »

meth wrote:

Zar nije lakše da ti odeš, koga briga šta tebi smeta. Povedi i kolegu cvikeraša i ovog "ubermensch-a" iz centra.....Tešnja :D

Nego da ja vas trojicu stručnjaka pitam nešto. Imate po 30 godina, znate li šta je radni staž? Ne znate, nemate kad raditi od silovanja foruma i forsiranja vašeg muzičkog ukusa kao jedinog ispravnog. Kakvo djetinjasto razmišljanje. :oops:

E moj Alija,sto nam napravi seljobersku drzavu.Da nam je Gile postao simbol uspjeha.E Alija,mira ne nasao nikad na onom svijetu.

E moj forume,kako si ti nekad kulturan bio.A sad si glavno okupljaliste za sabane postao.

A najjace od svega,nece niko znati ko je Gile za koju godinu. :lol: :lol: :lol:
Last edited by dezurni_ucenik on 23/06/2013 10:35, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#42 Re: Gile pomeo

Post by skafiskafsnjak »

Jeste smijesni Bog te... cuj Gile simbol uspjeha ?
Pa bolan ne bio, jel ne smijem pohvaliti momka sto je pobjedio u sred Srbije ? Jel ga ne smijem pohvaliti sto ima fenomenalan glas ?

Dajte ljudi ne budite pateticni ...
meth

#43 Re: Gile pomeo

Post by meth »

CVIKERASH wrote: E moj Alija,sto nam napravi seljobersku drzavu.Da nam je Gile postao simbol uspjeha.E Alija,mira ne nasao nikad na onom svijetu.
Seljak je posljedica nedostatka adekvatnog odgoja ili loše životne sredine. Toma Zdravković, Halid Bešlić, Kvaka, od nove generacije Saša Matić a evo sada i Amar, znači sve ono što ide uz merak i opuštanje, nikog nisu napravili seljakom. Nezreo si ako misliš da muzika određuje ljude ;-)
dezurni_ucenik

#44 Re: Gile pomeo

Post by dezurni_ucenik »

meth wrote:
CVIKERASH wrote: E moj Alija,sto nam napravi seljobersku drzavu.Da nam je Gile postao simbol uspjeha.E Alija,mira ne nasao nikad na onom svijetu.
Seljak je posljedica nedostatka adekvatnog odgoja ili loše životne sredine. Toma Zdravković, Halid Bešlić, Kvaka, od nove generacije Saša Matić a evo sada i Amar, znači sve ono što ide uz merak i opuštanje, nikog nisu napravili seljakom. Nezreo si ako misliš da muzika određuje ljude ;-)

Ma samo ti meraci i uzivaj :lol:
dezurni_ucenik

#45 Re: Gile pomeo

Post by dezurni_ucenik »

Najsiromasnija drzava u Evropi
Najnepismeniji narod u Evropi
A vi bi da meracite :lol:

A ZMBT,GIle i ti ostali sabani su odraz svega toga.Fukari daj samo hljeba i igara.
meth

#46 Re: Gile pomeo

Post by meth »

CVIKERASH wrote:
meth wrote:

Ma samo ti meraci i uzivaj :lol:
Ofkors, a predlažem i tebi da probaš :-D

...čisto da ne ostaneš "neiživljen", bez obzira šta ti pričao o sebi, dobro poznajem profil ljudi kojem pripadaš, imam dosta prijatelja koji su u kafani opušteni kao u minskom polju, a i privatno slušam '90-te jer sam uz njih odrastao, današnja muzika k ne valja, Bieber i ostali auto-tune debili, ali za dobar dernek - zna se šta treba :-D :-D :-D
dezurni_ucenik

#47 Re: Gile pomeo

Post by dezurni_ucenik »

Ne znas sta je provod ako ne slusas narodnjake i Gileta.Desetka za logiku :lol:

Prijatelju,imas mahanja sa mnogih Exita,Hide out festivala na Zrcu,regionalnih koncerata svjetskih zvijezda i sl.A ti nastavi meraciti,nazivajuci mene i slicne meni, "neizivljenim". :lol:
zenny

#48 Re: Gile pomeo

Post by zenny »

čupo, nabij cvike i idi u biblioteku mijenjaj stanje u drzavi...
nit pratim pink, nit sam 'navijao' za njega, ali mi je drago da je pobijedio. nisam debil da ocekujem da promjeni ekonomsku situaciju u drzavi nit da mi se zaposli pola rodbine nakog ovoga, ali mi je drago, valjda je to dovoljno :-)
It_is_a_Leclerc

#49 Re: Gile pomeo

Post by It_is_a_Leclerc »

CVIKERASH wrote:Ne znas sta je provod ako ne slusas narodnjake i Gileta.Desetka za logiku :lol:

Prijatelju,imas mahanja sa mnogih Exita,Hide out festivala na Zrcu,regionalnih koncerata svjetskih zvijezda i sl.A ti nastavi meraciti,nazivajuci mene i slicne meni, "neizivljenim". :lol:
Sve je to super, al' zašto, pobogu dragom, tolika potreba da se dolazi na teme koje nemaju nikakve veze s muzikom koju voliš i da vrijeđaš ljude koji je izvode i slušaju..

Evo, recimo... Ja ne slušam hip-hop. Da li bi ja trebao ovdje na svaku temu o hip-hopu doći i napisati - "Vi što ovo slušate se kriminalci, dileri, makroi, rospije, a ovo što slušate je nabrajanje i radijska emisija, a ne muzika", kako bih dokazao ispravnost svog ukusa ?!

Dajte, molim vas...
dezurni_ucenik

#50 Re: Gile pomeo

Post by dezurni_ucenik »

Tipican konzument Giletove muzike i ostalih sabanskih zanrova i podzanrova

Locked