Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drndalo

#26 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by drndalo »

Zaboravljas da je sada sezona, u sezoni je najveca potraznja, najveca potraznja=veca cijena... Svuda na truHlom zapadu...
Irm@

#27 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Irm@ »

edit: moram stvarno.. ne znam sta mi je danas :D
ono sto je poenta jeste da je ovo s Tuzlom sjajno..posebno za ljude iz Svedske jer jeftinije kuci sigurno ne mogu doci..
za Bazel..barem imamo alternativu.. prije je bilo u Cirih (pa da li iz Sarajeva ili Beograda) pa onda vozom..
ono sto je super kod wizzair-a jeste kad platis kofer on je do 32 KG :D sto jos samo JAT daje :D
i posto je neko spominjao takse iznad: iznos koji karticom platite na web stranici je total..nema nikakvih dodatnih izdataka..
i ono najbitnije: konacno je jedna low cost avio kompanija dosla u BiH..za susjedima zaostajemo godinama..
:bih:

eto sad sam normalna ja kad sam procitala sta sam napisala bila sam prava dijaspora koju mrzim i koja se samo zali kako nista ne valja :oops:
amra67

#28 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by amra67 »

Ovo iz eindhovena za tuzlu bi bili krcati zasigurno.. ovako moram do beograda pa se peglati do bosne ...za tuzlu iz eindohvena bi bila predobra ideja Jer bi i hrvati iz slavonije tu linij koristili..
Last edited by amra67 on 06/07/2013 20:33, edited 1 time in total.
drndalo

#29 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by drndalo »

Samo naruci, ispunjavaju zelje... ;-)
amra67

#30 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by amra67 »

shibonja wrote:Pa ako kupuje kartu na par dana prije putovanja normalno da je skuplja,ako uzmes ranije onda je jeftina,i naravno da ne nosis kofercine,moji roditelji su vec dva puta putovali,ponovo kazem do Basela povratna 50 eura total(rucna prtljaga ukljucena u cijenu),nista manje nista vise,..jos da klimatizuju aerodrom bilo bi dobro,jer je kao u pusnici :)
Valja se prodati koji sok, pivo.. Jer tu zaradjuju i to cine namjerno da ti bude vruce a prozora ne mozes otvorit :D

Ljeti karte su duplo skuplje ja sam u februaru ove godine putovala sa dvoje djece nekih 400 eura povratna eindhoven- bgd, sad kostaju te iste 900 eura..i onda jos iz bgd peglanje do bosne .. :-)
Bosanac sa dna kace

#31 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Bosanac sa dna kace »

samo da napomenem da oni koji idu iz Sarajva i Zenice busem na aerodrom Dubrave da im je bolje i blize izic u Zivinicama pa na taksi ili neki drugi prevoz do aerodroma (ako ga ima) :)
ja gledo karte u maju iz Stambola easyjet do Basela pa onda wizzair do Dubrava, kostalo bi me nekih 35 ojra u jednom smjeru :shock: al gotovo sad, sad bi bilo nekih 200 ojra :shock: :-?
nermin9200

#32 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by nermin9200 »

ma nesto tu meni smrdi :mrgreen:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#33 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Entropio »

.
nino90

#34 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by nino90 »

kontam da odem u septembru do malme, pa me zanima ovih sto su isli ovom wizom iz tuze, kako ste dosli do aerodroma, je li karta sarajevo -tuzla, pa ima li onda bus do aerodroma ili?
SSemir

#35 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by SSemir »

nino90 wrote:kontam da odem u septembru do malme, pa me zanima ovih sto su isli ovom wizom iz tuze, kako ste dosli do aerodroma, je li karta sarajevo -tuzla, pa ima li onda bus do aerodroma ili?
od tuzle do aerodroma imas svako malo linije, gradski i privatni autobusi. od glavne autobuske do aerodroma si za 15tak minuta busem, i to te zadovoljstvo kosta 1,5-2 KM. a mozes i taksijem, nece te uopce puno izaci, jer su nasi taxisti poznati kao skroz jeftini :)
nino90

#36 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by nino90 »

je li bolje od tuzle ici, ili izaci kod zivinica pa odatle?
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#37 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Zviz »

Ja ljudi kresnem auto i polako, jes da mi popije jedno 300-400 litara ako ne i vise :gunjastajl:

U BiH ici avionom ok, ali ici avionom do Tuzle pa onda se ganjat autobusom ili taksijem do Sarajeva (za one koji idu za SA) pa mogli su komoto i od Beograda. Ljudi prije koji su radili u Kuvajtu, Iraku, Libiji itd. su islis taksijem BG - SA ako nebi stigli na let do SA.

A sta znam nasih koji su toliko informisani da im se cudim, pa bilo je bisera odu autom do Kopenhagen aerodorma kao ostavit ce auto tamo - a ko zna CPH nema dzaba parkinga, nego nesto malo jeftinih i onda samo skupa 200 - 300kr dan. To je 55-80KM dan x 30tak dana :D

Auto je svetinja bar kad su BiH i HR (more) upitanju.
muha_sa

#38 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by muha_sa »

Zviz wrote:Ja ljudi kresnem auto i polako, jes da mi popije jedno 300-400 litara ako ne i vise :gunjastajl:

U BiH ici avionom ok, ali ici avionom do Tuzle pa onda se ganjat autobusom ili taksijem do Sarajeva (za one koji idu za SA) pa mogli su komoto i od Beograda. Ljudi prije koji su radili u Kuvajtu, Iraku, Libiji itd. su islis taksijem BG - SA ako nebi stigli na let do SA.

A sta znam nasih koji su toliko informisani da im se cudim, pa bilo je bisera odu autom do Kopenhagen aerodorma kao ostavit ce auto tamo - a ko zna CPH nema dzaba parkinga, nego nesto malo jeftinih i onda samo skupa 200 - 300kr dan. To je 55-80KM dan x 30tak dana :D

Auto je svetinja bar kad su BiH i HR (more) upitanju.
valja se pokazat u dobrom aVtu :lol:
šalim se naravno :)

jednom sam vozio iz SA do Švedske i ne bih nikom preporucio taj "rahatluk" :-)

što se tice tih ostavljanja auta na aerodromu za mene je velika budalaština--uvjerio sam se ove godine kako je uvezan saobracaj kod vas tamo :) nema odakle nema veza za aerodrom i to tacno u minut dodju na odredište.
moja preporuka--avion i vozdra :) ako ti se voza auto iznajmiš ga i rahat.
nino90

#39 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by nino90 »

kontam do tuzle aerodromaautom pa da ga tu ostavim, moze li se to uraditi? koliko kosta?
muha_sa

#40 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by muha_sa »

nino90 wrote:kontam do tuzle aerodromaautom pa da ga tu ostavim, moze li se to uraditi? koliko kosta?
ostavio kod prijatelja u TZ pa me on odvezo do aerodroma. na aerodromu ima parking pa vjerovatno na netu ima i cjenovnik a ako imaš ikog u TZ najbolje ti je da ga priupitaš da kod njega auto ostaviš do povratka.
dita von teese

#41 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by dita von teese »

muha_sa wrote:
nino90 wrote:kontam do tuzle aerodromaautom pa da ga tu ostavim, moze li se to uraditi? koliko kosta?
ostavio kod prijatelja u TZ pa me on odvezo do aerodroma. na aerodromu ima parking pa vjerovatno na netu ima i cjenovnik a ako imaš ikog u TZ najbolje ti je da ga priupitaš da kod njega auto ostaviš do povratka.

Javiti se Diti. :oops: :lol:
muha_sa

#42 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by muha_sa »

zašto da ne :) ovog prijatelja kod kojeg sam auto ostavio upoznah preko sax-a :-D ne samo njega vec mnoge upoznah preko foruma :)
PurpurHazel

#43 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by PurpurHazel »

Letjeli u Tursku iz TZ, auto ostavili na parkingu aerodroma, parking čuvan, sve bilo super, ništa nismo plaćali. :thumbup:
muha_sa

#44 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by muha_sa »

PurpurHazel wrote:

Letjeli u Tursku iz TZ, auto ostavili na parkingu aerodroma, parking čuvan, sve bilo super, ništa nismo plaćali. :thumbup:
aaaaaaaaa :-) nisam to znao, odlicno :thumbup:
forum je cudo :) svašta se sazna :)
PurpurHazel

#45 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by PurpurHazel »

muha_sa wrote:
aaaaaaaaa :-) nisam to znao, odlicno :thumbup:
forum je cudo :) svašta se sazna :)

Ne znam ima li veze jer smo letjeli s agencijom (koja nas je izvjestila da je parking osiguran i da se ne plaća), ali mislim da nema, jer je u skoro u isto vrijeme bio i još jedan obični let, a nitko te na ulazu ne pita kojem pripadaš. Ima fin, veliki parking, većinom sve bolja auta bila na njemu i nije nikom ništa falilo. :D Evo već dva ljeta zaredom smo tako radili, sletiš, ideš u auto i kući, bez plaćanja ikakva. :thumbup:
korisnik.1

#46 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by korisnik.1 »

To neplaćanje parkinga se "valjda" odnosi samo na putnike koji putuju preko Golden Toursa, odnosno taj čarter let za Tursku.
Sad da li se to odnosi i na one koji putuju sa Wizz-om nisam siguran, mada možete ih pozvati na telefon, pojasnit ce sigurno. :)
avantgarde

#47 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by avantgarde »

lijepa moja Tuzla a Dubrave jos blize,komsiluk :) ;)...
nego kako meni pomoci,iz Frankfurta nema tog aviona,a do Basela je 350 km,plus toliko nazad,to ih je vec 700 km,hmmm?!..ako odem autom do Basela pa u avion do Dubrava onda imam samo par km do kuce,ali onda nisam mobilan dole a placam u Baselu za parking vjerovatno...ne valja mi racun,ne se isplati...
nego pitanje za tuzlake:
-imal u TZ Rent a car automatik auta,mislim na mjenjac i malo jacih motora?!
SSemir

#48 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by SSemir »

avantgarde wrote:lijepa moja Tuzla a Dubrave jos blize,komsiluk :) ;)...
nego kako meni pomoci,iz Frankfurta nema tog aviona,a do Basela je 350 km,plus toliko nazad,to ih je vec 700 km,hmmm?!..ako odem autom do Basela pa u avion do Dubrava onda imam samo par km do kuce,ali onda nisam mobilan dole a placam u Baselu za parking vjerovatno...ne valja mi racun,ne se isplati...
nego pitanje za tuzlake:
http://www.intercar.ba/vozila_i_cijene.php#t7

eto ti. A6 3.0 TDI. valjda ti je dosta :D
korisnik.1

#49 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by korisnik.1 »

avantgarde wrote:lijepa moja Tuzla a Dubrave jos blize,komsiluk :) ;)...
nego pitanje za tuzlake:
kucaj na google: rent a car Tuzla :P
ima naravno i sa automatskim mjenjačem, jačih motora, luksuznih automobila
Inter auto ti je vjerovatno najbolji :)
avantgarde

#50 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by avantgarde »

evo druze ja pogledah malo Inter iznajmljivace auta,hmmm.Audi A6,automatik 640 €...nije bas malo a i Audo Q3(taj auto nije nesto posebno kosta isto toliko otprilike)..
kad sve ovako na brzaka svedem na crtu ipak mi je najisplativije s mojim "konjicem" pa za 12-13 sahata stici kuci..
Post Reply