Ja iz zezancije uvijek izokrenem ovu rijec, neki dan kad sam trebao da kazem kako treba, nisam uspiodrndalo wrote:Hajd jednom za svagda da napisemo H O M O L O G A C I J A...gtamoding wrote:Auto je fabricki Euro 4 sto i u katalogu pise.Throttle wrote:99% da je taj auto po katalogu euro3
Nasao sam speditera po preporuci koji ce to da rijesi. Vec sam ga pitao za cijene i otisao je da provjeri auto i papire i da se usput raspita koliko bi me doslo. Uglavnom doci ce me 2300 (homogenizacija + pdv + carina) do registracije + 200 za njegove usluge.
Ukratko dobiti cu auto za 4500 koje inace se kod nas cijeni 40% vise nego ta cijena (kad se racuna stanje i tip auta).
Jeste da ce biti malo peglancija ici od Sarajeva do Gradiske dva puta (jednom za pare i papire drugi put da auto dovucem na probnim tablama) ali nije mi mrsko otici ako cu ustediti.
Uvoz auta iz Svicarske
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- basicm
#26 Re: Uvoz auta iz Svicarske
-
gtamoding
#27 Re: Uvoz auta iz Svicarske
Ma bgm narod je navikao ovako da kaze kako god bilo samo dodatni trosak koji kod nas ne funkcionise. neki tehnicki to rade a bgm vecina ga zaobilazi prekopira podatke od slicnog auta i ajde voz.basicm wrote:Ja iz zezancije uvijek izokrenem ovu rijec, neki dan kad sam trebao da kazem kako treba, nisam uspiodrndalo wrote: Hajd jednom za svagda da napisemo H O M O L O G A C I J A...
- Industrialyzer
#28 Re: Uvoz auta iz Svicarske
Je li bilo kakvih promjena vezano za uvoz iz Svice? I dalje se mora platiti carina?
- sheilak
#29 Re: Uvoz auta iz Svicarske
Mora ja uvezao auto prije mjesec i placen i porez i carina (r)Industrialyzer wrote:Je li bilo kakvih promjena vezano za uvoz iz Svice? I dalje se mora platiti carina?
- Industrialyzer
#30 Re: Uvoz auta iz Svicarske
sheilak wrote:Mora ja uvezao auto prije mjesec i placen i porez i carina (r)Industrialyzer wrote:Je li bilo kakvih promjena vezano za uvoz iz Svice? I dalje se mora platiti carina?
Mozes li malo detaljnije, ako nije problem, o troskovima koje si imao?
- sheilak
#31 Re: Uvoz auta iz Svicarske
Nisam ja oko toga ganjao pa ne znam koji su sve troškovi jer sam dogovorio da ja platim do registracije a on da uvuce al znam da je placena carina i porez (r)Industrialyzer wrote:sheilak wrote:Mora ja uvezao auto prije mjesec i placen i porez i carina (r)Industrialyzer wrote:Je li bilo kakvih promjena vezano za uvoz iz Svice? I dalje se mora platiti carina?
Mozes li malo detaljnije, ako nije problem, o troskovima koje si imao?
- hopi
#32 Re: Uvoz auta iz Svicarske
deder sliku šta si uzeo
- sheilak
#33 Re: Uvoz auta iz Svicarske
Ima par slika na forumu 308 cc (r)