hrvatska-more
-
Naslovnica
#26 Re: hrvatska-more
Meni su prije 5-6 godina tražili 50E po danu, na ulazu u HR prema Orašju, iako sam im govorio da sam u tranzitu - putovao sam u Vojvodinu. Nisam imao 50E, imao sam KM-ova nešto malo, nešto malo SRB dinara, a pare sam imao na kartici.
Dakle, jedva su me pustili (i t kada se pojavio neki od šefova da vidi u čemu je problem).
Kažem im da sam samo u prolazu preko Hrvatske, na relaciji Orašje - Bogojevo, oni navalili, neće da me puste, kako da ti vjerujemo da si u tranzitu, ovo-ono...Reko, nazovite za sat na Bogojevo prelaz i provjerite.
Najozbiljnije sam mislio da me neće pustiti.
Dakle, jedva su me pustili (i t kada se pojavio neki od šefova da vidi u čemu je problem).
Kažem im da sam samo u prolazu preko Hrvatske, na relaciji Orašje - Bogojevo, oni navalili, neće da me puste, kako da ti vjerujemo da si u tranzitu, ovo-ono...Reko, nazovite za sat na Bogojevo prelaz i provjerite.
Najozbiljnije sam mislio da me neće pustiti.
-
nera18
#27 Re: hrvatska-more
jel neko naletio na neku listu, sta od hrane mozemo prenijeti...jel moramo imati rezervaciju, tralalla
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#28 Re: hrvatska-more
Meso i mljecne produkte neces moci. Isto pravilo ce vaziti kao sto je vazilo izmedju SLO i HR.nera18 wrote:jel neko naletio na neku listu, sta od hrane mozemo prenijeti...jel moramo imati rezervaciju, tralalla
- Danguba
#29 Re: hrvatska-more
Hrvatsko more prekrasno. Divno more, cista voda, auto putevi...ali to nije dovoljno za kvalitetan turizam. Lijepo i cisto more dala je majka priroda ali ostalo moraju se malo podici guzice.
Cijene su visoke za ono sto ONI nude a nude veoma malo ili nista (parola ''snadji se'') a sve drugo je dar prirode. U razgovoru sa mnogim stranim turistima saznajem da su i oni nezadovoljni uslovima i cijenom. Za te pare mogu otici na mnoga mjesta i da dobiju kvalitetniju uslugu. Svi otprilike dodju jednom vide lijepo more, slabo uredjene plaze, skupe restorane i markete...i narednih par godina zaobilaze Hrvatsku. Uvijek mozete jednom oderati nekoga ali to pravi dugorocno stetu svima.
Bio sam u Spaniji par puta i moj dojam je skoro isti kao sto ga imam sa povratka iz Hrvatske a to je da sam prevaren. Odem da se odmorim, da potrosim i ocekujem za te svoje pare mnogo vise nego sto sam dobio. Nekada sam bio i u Grckoj i ne pada mi na pamet da bih ponovo otisao. Gdje sam se najbolje proveo, to je Turska. Nije da imaju more kao u Hrvatskoj ali na sve nacine pokusavaju da ti to nadomjeste i ugode. Boravio sam na razlicitim mjestima i uvijek napustao zadovoljan. To ti je onaj osjecaj ''bas ne zalim sto sam ostavio pare''. Hoteli mahom imaju svoje otvorene bazene (neki i po tri), pjescane plaze sa lezaljkama, trava i zelenilo dvadeset metara od plaze, sprema ti uzinu na plaze, nudi ti pticije mlijeko...za razliku od nase prijateljske Hrvatske gdje te primi u hotel ili privatno, pokaze ti sobu a za sve drugo imam osjecaj da ih boli briga.
Toliko o hrvatskom moru. Zao mi je sto je to tako ali za svoje pare imam pravo da biram gdje cu da odmaram.
Sto se tice carinika.
To je posebna prica. Posto sam uvijek tranzitni putnik, sve ide dobro i onda odjednom daj papire od auta, otvori gepek, pregledavaju brojeve sasije i to mi se znalo desavati i na ulazu i na izlazu. Ako kazem da su mi vec kontrolisali na ulazu onda mi kaze da stanem tamo sa strane i cekam nekog mladog carinika koji dolazi sa 15 min. zakasnjenja i koji me ubjedjuje da je to za moje dobro
sve dok mi nije jednom puknuo film i pocnem galamiti na carini ''recite mi ako nesto stoji u komputeru pored mog imena, da sam kriminalac ili tako nesto ili me pustite na miru da prolazim''. Poslije toga mi vise nisu trazili papire od auta ali mi je najgore kada me pita ''nesto za prijaviti?''
Vidi pasos EU i destinacija BiH.
Cijene su visoke za ono sto ONI nude a nude veoma malo ili nista (parola ''snadji se'') a sve drugo je dar prirode. U razgovoru sa mnogim stranim turistima saznajem da su i oni nezadovoljni uslovima i cijenom. Za te pare mogu otici na mnoga mjesta i da dobiju kvalitetniju uslugu. Svi otprilike dodju jednom vide lijepo more, slabo uredjene plaze, skupe restorane i markete...i narednih par godina zaobilaze Hrvatsku. Uvijek mozete jednom oderati nekoga ali to pravi dugorocno stetu svima.
Bio sam u Spaniji par puta i moj dojam je skoro isti kao sto ga imam sa povratka iz Hrvatske a to je da sam prevaren. Odem da se odmorim, da potrosim i ocekujem za te svoje pare mnogo vise nego sto sam dobio. Nekada sam bio i u Grckoj i ne pada mi na pamet da bih ponovo otisao. Gdje sam se najbolje proveo, to je Turska. Nije da imaju more kao u Hrvatskoj ali na sve nacine pokusavaju da ti to nadomjeste i ugode. Boravio sam na razlicitim mjestima i uvijek napustao zadovoljan. To ti je onaj osjecaj ''bas ne zalim sto sam ostavio pare''. Hoteli mahom imaju svoje otvorene bazene (neki i po tri), pjescane plaze sa lezaljkama, trava i zelenilo dvadeset metara od plaze, sprema ti uzinu na plaze, nudi ti pticije mlijeko...za razliku od nase prijateljske Hrvatske gdje te primi u hotel ili privatno, pokaze ti sobu a za sve drugo imam osjecaj da ih boli briga.
Toliko o hrvatskom moru. Zao mi je sto je to tako ali za svoje pare imam pravo da biram gdje cu da odmaram.
Sto se tice carinika.
-
doktor78
#30 Re: hrvatska-more
Ljudi, to trazenje 50, 100 ili ne znam ni ja koliko vec eura po danu je tzv. diskreciono pravo carinika ako mu se ucini da neko ide u Hrvatsku da radi na crno, kao sto je vec napisano par postova prije. Bio sam svjedok prije nekoliko godina na granici u Orasju kad na osnovu toga izvedose iz autobusa 3-4 momka za koje se ascare vidjelo da su krenuli da rade na crno. Ja nikad nisam imao nikakvih problema, najveca neugodnost je bila da su mi u Brodu trazili da otvorim kofer.
A da su aranzmani na Jadranu skupi u odnosu na ono sta se nudi- jesu.
A da su aranzmani na Jadranu skupi u odnosu na ono sta se nudi- jesu.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#31 Re: hrvatska-more
Logično je da ćeš biti zadržana duže prilikom ulaska u neku zemlju, nego na izlasku iz neke zemlje. Ti si izlazila iz Hrvatske i samo su te pustili jer ih realno nije briga šta ćeš ti iznijeti iz Hrvatske i unijeti u BiH... a ulazila si u BiH i normalno je da ćeš na ulazu biti zadržana da vide da li možda unosiš nešto nedozvoljeno i slično.ludacha wrote:No, ono sto me razljutilo je kad sam prjje cirka mjesec ulazila u bih na granici u brodu. Na hr granici prodjes odmah. Na nasoj sam cekala oko pola sata i plus maltretiraju. Te otvori gepekt..jel sta unosi..de da vidim itd...
P.s. sama zena (ja) poslovno odjevena, nazad vjesalica sa sakoom itd, auto puno razljepljenih buba, pa budala vidi da se vracam s poslovnog puta.
Sad se sjetih da je slicno bilo nedavno kad sam ulazila u bih na gradisku.. Hr granicu odmah prodjes, bih cekali na mostu,mic po mic 45-50min..nije bilo nikakvih poteskoca, samo osobna i pustanje dalje..garant vrijeme rucka. Ko ce ha znat.
To što je sve upućivalo na to da si ti poslovna žena je glupost... pa tako se isto može obući neka tamo žena koja prevozi 10kg heroina... vide carinici vjesalicu sa sakoom i samo je puste.
- Zviz
#32 Re: hrvatska-more
Ko trazi poptun relaxing i ODMOR a ne UMOR ne ide nitu u HR, Spaniju, Grcku, Italiju ... nego zna se gdje, Fiji, Maldivi, Tahiti ... meni licno nije nikakv odmor u Hrvatskoj, plaze prepune rulje i guzve kome je to zanimljivo bujrum nek slobodno ide. Meni nema nista ljepse kad nema nikoga jest da takao uzivanje kosta dodatno ali zato si postedjen kukuruza, krofni, buke i dovikivanja ili ako si na zapadnoj obali Italije, onih brojnih afrikanaca i indijaca sto prodaju sesire, nakite i gace.Danguba wrote:Hrvatsko more prekrasno. Divno more, cista voda, auto putevi...ali to nije dovoljno za kvalitetan turizam. Lijepo i cisto more dala je majka priroda ali ostalo moraju se malo podici guzice.
Sto se tice carinika.To je posebna prica. Posto sam uvijek tranzitni putnik, sve ide dobro i onda odjednom daj papire od auta, otvori gepek, pregledavaju brojeve sasije i to mi se znalo desavati i na ulazu i na izlazu. Ako kazem da su mi vec kontrolisali na ulazu onda mi kaze da stanem tamo sa strane i cekam nekog mladog carinika koji dolazi sa 15 min. zakasnjenja i koji me ubjedjuje da je to za moje dobro
sve dok mi nije jednom puknuo film i pocnem galamiti na carini ''recite mi ako nesto stoji u komputeru pored mog imena, da sam kriminalac ili tako nesto ili me pustite na miru da prolazim''. Poslije toga mi vise nisu trazili papire od auta ali mi je najgore kada me pita ''nesto za prijaviti?''
Vidi pasos EU i destinacija BiH.
-
kakavdanakneiskustvu
#33 Re: hrvatska-more
Zviz wrote:Meso i mljecne produkte neces moci. Isto pravilo ce vaziti kao sto je vazilo izmedju SLO i HR.nera18 wrote:jel neko naletio na neku listu, sta od hrane mozemo prenijeti...jel moramo imati rezervaciju, tralalla
šta sa onima koji samo prolaze kroz hrvatsku,dvoje nas ima hrv. pasoš jedno ne,moraju li oni koji imaju hrv. pasoš imati tih 100 eura po danu kod sebe?
-
kakavdanakneiskustvu
#34 Re: hrvatska-more
zna li ko smije li se preko granice prenijeti digitalni resiver i satelitska antena?
-
kakavdanakneiskustvu
#35 Re: hrvatska-more
http://mojusk.ba/vijesti.php?id=9870
ALARMANTNO UPOZORENJE IZ BRUXELLESA:
BiH ima još samo 20 dana da potpiše sporazum s Hrvatskom ili bh. državljani neće moći preko granice
Suština je u proceduri. Nema sporazuma, nema graničnih prelaza. Nema graničnih prelaza – nema prelaza ljudi i roba. A bh. zvaničnici lopticu prebaciju jedni na druge, javlja FTV
Ukoliko u sljedećih dvadeset dana Bosna i Hercegovina s Hrvatskom ne potpiše sporazum o graničnim prijelazima, promet ljudi i roba preko graničnih prijelaza između naše zemlje i Hrvatske bit će onemogućen, izvijestila je FTV.
Proteklih dana iz Bruxellesa su stigla brojna upozorenja bh. vlastima, koje već 14 mjeseci nisu u stanju imenovati članove delegacije koja bi trebala pripremiti i potpisati ovaj sporazum.
Suština je u proceduri. Nema sporazuma, nema graničnih prelaza. Nema graničnih prelaza – nema prelaza ljudi i roba. A bh. zvaničnici lopticu prebaciju jedni na druge.
Iz Vijeća ministara BiH na Predsjedništvo BiH, a iz Predsjedništva BiH na "šestorku", piše Federalna.ba. A stvari stoje ovako: u junu 2011. godine Ministrastvo sigurnosti BiH uputilo je Vijeću ministra BiH Nacrt sporazuma za vođenje pregovora o zaključivanju sporazuma o graničnim prijelazima naše zemlje i Hrvatske. Šef delgacije još tada je bio Mijo Krešić.
U aprilu 2012. godine Ministarstvo sigurnosti BiH traži izmjenu. Umjesto bivšeg doministra Mije Krešića – na čelo bi trebao doći aktualni doministar sigurnosti Mladen Čavar. No, bh. zvaničnici zaokupljeni rekonstrukcijom vlasti uopće ne razmatraju taj problem čiju ozbiljnost shvataju tek ove godine, javlja Federalna.
Vijeće ministara BiH na 36. sjednici održanoj 23. januara 2013. godine, devet mjeseci poslije zahtjeva Ministarstva sigurnosti BiH, donijelo je zaključak da se za šefa pregovaračke delegacije BiH umjesto Mije Krešića imenuje Mladen Ćavar.
No, tu nije kraj priči. Samo dvadeset dana kasnije, tačnije 13. februara 2013. godine, Ministarstvo sigurnosti zatražilo je od Vijeća ministara BiH da izmijeni dio obavijesti o sastavu delegacije. Umjesto Čavara, na čelu Delegacije bi trebao biti Miro Džakula, direktor Uprave za intirektno oporezivanje BiH, javlja FTV.
Sedmog marta ove godine Vijeće ministara donosi zaključak o imenovanju Džakule za šefa delegacije. Sedam dana poslije, ministar sigurnosti Fahrudin Radončić obavještava Predsjedništvo BiH o donošenju odluke o izmjeni članova pregovaračke odluke. Nakon urgencije iz aprila, Predsjedništvo BiH razmatra prijedlog, a generalni sekretar Predsjedništva Ranko Ninković šalje dopis prema Ministarstvu sigurnosti.
"Predsjednštvo BiH na sjednici održanoj 8. maja 2013. godine zaključilo je da je neophodno da se, prilikom predlaganja, povede računa o entitetskoj zastupljenosti članova delegacije", stoji u dopisu.
Ova obavijest koju je potpisao sekretar Ninković, međutim, ne odgovara stvarnom stanju. Predsjedništvo BiH nije donijelo nikakav zaključak u vezi sa ovim pitanjem, jer je zbog protivljenja Nebojše Radmanovića, materijal skinut sa dnevnog reda.
Dakle, zbog nemogućnosti postizanja konsenzusa, Predsjedništvo nije donijelo nikakvu odluku.
Radmanović je, kako FTV saznaje, zatražio da se o ovom pitanju usaglase vladajuće stranke – odnosno Dodik, Lagumdžija, Čović i Radončić.
Vijeće ministara, međutim, 29. maja ove godine zadužuje ministra sigurnosti Fahrudina Radončića da u kontaktu s Predsjedništvom BiH pokuša razjasniti detalje u vezi s ovim pitanjem. Detalji nisu usaglašeni, a do isteka roka ostalo je još dvadeset dana.
ALARMANTNO UPOZORENJE IZ BRUXELLESA:
BiH ima još samo 20 dana da potpiše sporazum s Hrvatskom ili bh. državljani neće moći preko granice
Suština je u proceduri. Nema sporazuma, nema graničnih prelaza. Nema graničnih prelaza – nema prelaza ljudi i roba. A bh. zvaničnici lopticu prebaciju jedni na druge, javlja FTV
Ukoliko u sljedećih dvadeset dana Bosna i Hercegovina s Hrvatskom ne potpiše sporazum o graničnim prijelazima, promet ljudi i roba preko graničnih prijelaza između naše zemlje i Hrvatske bit će onemogućen, izvijestila je FTV.
Proteklih dana iz Bruxellesa su stigla brojna upozorenja bh. vlastima, koje već 14 mjeseci nisu u stanju imenovati članove delegacije koja bi trebala pripremiti i potpisati ovaj sporazum.
Suština je u proceduri. Nema sporazuma, nema graničnih prelaza. Nema graničnih prelaza – nema prelaza ljudi i roba. A bh. zvaničnici lopticu prebaciju jedni na druge.
Iz Vijeća ministara BiH na Predsjedništvo BiH, a iz Predsjedništva BiH na "šestorku", piše Federalna.ba. A stvari stoje ovako: u junu 2011. godine Ministrastvo sigurnosti BiH uputilo je Vijeću ministra BiH Nacrt sporazuma za vođenje pregovora o zaključivanju sporazuma o graničnim prijelazima naše zemlje i Hrvatske. Šef delgacije još tada je bio Mijo Krešić.
U aprilu 2012. godine Ministarstvo sigurnosti BiH traži izmjenu. Umjesto bivšeg doministra Mije Krešića – na čelo bi trebao doći aktualni doministar sigurnosti Mladen Čavar. No, bh. zvaničnici zaokupljeni rekonstrukcijom vlasti uopće ne razmatraju taj problem čiju ozbiljnost shvataju tek ove godine, javlja Federalna.
Vijeće ministara BiH na 36. sjednici održanoj 23. januara 2013. godine, devet mjeseci poslije zahtjeva Ministarstva sigurnosti BiH, donijelo je zaključak da se za šefa pregovaračke delegacije BiH umjesto Mije Krešića imenuje Mladen Ćavar.
No, tu nije kraj priči. Samo dvadeset dana kasnije, tačnije 13. februara 2013. godine, Ministarstvo sigurnosti zatražilo je od Vijeća ministara BiH da izmijeni dio obavijesti o sastavu delegacije. Umjesto Čavara, na čelu Delegacije bi trebao biti Miro Džakula, direktor Uprave za intirektno oporezivanje BiH, javlja FTV.
Sedmog marta ove godine Vijeće ministara donosi zaključak o imenovanju Džakule za šefa delegacije. Sedam dana poslije, ministar sigurnosti Fahrudin Radončić obavještava Predsjedništvo BiH o donošenju odluke o izmjeni članova pregovaračke odluke. Nakon urgencije iz aprila, Predsjedništvo BiH razmatra prijedlog, a generalni sekretar Predsjedništva Ranko Ninković šalje dopis prema Ministarstvu sigurnosti.
"Predsjednštvo BiH na sjednici održanoj 8. maja 2013. godine zaključilo je da je neophodno da se, prilikom predlaganja, povede računa o entitetskoj zastupljenosti članova delegacije", stoji u dopisu.
Ova obavijest koju je potpisao sekretar Ninković, međutim, ne odgovara stvarnom stanju. Predsjedništvo BiH nije donijelo nikakav zaključak u vezi sa ovim pitanjem, jer je zbog protivljenja Nebojše Radmanovića, materijal skinut sa dnevnog reda.
Dakle, zbog nemogućnosti postizanja konsenzusa, Predsjedništvo nije donijelo nikakvu odluku.
Radmanović je, kako FTV saznaje, zatražio da se o ovom pitanju usaglase vladajuće stranke – odnosno Dodik, Lagumdžija, Čović i Radončić.
Vijeće ministara, međutim, 29. maja ove godine zadužuje ministra sigurnosti Fahrudina Radončića da u kontaktu s Predsjedništvom BiH pokuša razjasniti detalje u vezi s ovim pitanjem. Detalji nisu usaglašeni, a do isteka roka ostalo je još dvadeset dana.
- Zviz
#36 Re: hrvatska-more
Pa valjda svog drzavljanina nece zajebavat zbog para ali zbog hrane i uvoza mesnih i mljecnih produkta racunaj da hoce ako misli da imas pun gepek mesnatih derivatakakavdanakneiskustvu wrote:Zviz wrote:Meso i mljecne produkte neces moci. Isto pravilo ce vaziti kao sto je vazilo izmedju SLO i HR.nera18 wrote:jel neko naletio na neku listu, sta od hrane mozemo prenijeti...jel moramo imati rezervaciju, tralalla
šta sa onima koji samo prolaze kroz hrvatsku,dvoje nas ima hrv. pasoš jedno ne,moraju li oni koji imaju hrv. pasoš imati tih 100 eura po danu kod sebe?
- Zviz
#37 Re: hrvatska-more
Pa ako je dio camp opreme sigurno ne ako nako nosis u autu onda kako ti grah padnekakavdanakneiskustvu wrote:zna li ko smije li se preko granice prenijeti digitalni resiver i satelitska antena?
-
kakavdanakneiskustvu
#38 Re: hrvatska-more
Pa valjda svog drzavljanina nece zajebavat zbog para ali zbog hrane i uvoza mesnih i mljecnih produkta racunaj da hoce ako misli da imas pun gepek mesnatih derivatakakavdanakneiskustvu wrote:Zviz wrote:Meso i mljecne produkte neces moci. Isto pravilo ce vaziti kao sto je vazilo izmedju SLO i HR.nera18 wrote:jel neko naletio na neku listu, sta od hrane mozemo prenijeti...jel moramo imati rezervaciju, tralalla
pretpostavljam da neće one sa hrv. pasošem iako nemaju prebivalište u hrvatskoj,a ja sam nekoliko puta prelazio slovenačko - hrvatsku granicu,nisu me nikada pregledali,a auto je uvijek bilo pun i robe,hrane najviše ,istina mesa nije bilo,zadnji put u februaru,auto puno do vrha,jedva sam vidio zadnju šajbu,nikakvih problema,još se hrv. granični policajac zeza da bi im trebalo pola dana da sva pregledaju
-
kakavdanakneiskustvu
#39 Re: hrvatska-more
Zviz wrote:Pa ako je dio camp opreme sigurno ne ako nako nosis u autu onda kako ti grah padnekakavdanakneiskustvu wrote:zna li ko smije li se preko granice prenijeti digitalni resiver i satelitska antena?
nosim u drugu državu,italiju
- Zviz
#40 Re: hrvatska-more
Pa zar nemoze tanjir kupiti u Italiji? Ajd resiver mozda jeftinij ali tanjir daj pa kao prvo to je glomazno a kao drugo usteda mozda minimalna. Resiver mozes i nekako sakrit ako je nuzno a za tanjir nemam pojma gdje bi mogao skritkakavdanakneiskustvu wrote:Zviz wrote:Pa ako je dio camp opreme sigurno ne ako nako nosis u autu onda kako ti grah padnekakavdanakneiskustvu wrote:zna li ko smije li se preko granice prenijeti digitalni resiver i satelitska antena?
-
kakavdanakneiskustvu
#41 Re: hrvatska-more
Pa zar nemoze tanjir kupiti u Italiji? Ajd resiver mozda jeftinij ali tanjir daj pa kao prvo to je glomazno a kao drugo usteda mozda minimalna. Resiver mozes i nekako sakrit ako je nuzno a za tanjir nemam pojma gdje bi mogao skritkakavdanakneiskustvu wrote:Zviz wrote:Pa ako je dio camp opreme sigurno ne ako nako nosis u autu onda kako ti grah padnekakavdanakneiskustvu wrote:zna li ko smije li se preko granice prenijeti digitalni resiver i satelitska antena?
možda tanjir i ne trebam,to još ne znam 100 %,resiver bi trebao
- valter.ba
#42 Re: hrvatska-more
.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- uglavnomja
#43 Re: hrvatska-more
par taze informacija
na izlasku iz cro carinik samo mahnuo
bh lik pasos i onda molim prometnu, 1 min i sretan put.
dalje, risiver prenesen prije godinu ili dvije, u torbi
trece, od gradca do dola-blata su radovi na cesti, vozi se samo jednom trakom na 5-6 mjesta, imaju semafori. ceka se i do 10 min. najgore je pored graca, par stotina m makadama, ali krupnog, bas komadi
cim se prodje granica u metkovicu i udje u grad, raskopana jedna traka.
i onaj most na neretvi brace begica i begovica ima taj rezim, naizmjenicno, srecom kratko
na izlasku iz cro carinik samo mahnuo
bh lik pasos i onda molim prometnu, 1 min i sretan put.
dalje, risiver prenesen prije godinu ili dvije, u torbi
trece, od gradca do dola-blata su radovi na cesti, vozi se samo jednom trakom na 5-6 mjesta, imaju semafori. ceka se i do 10 min. najgore je pored graca, par stotina m makadama, ali krupnog, bas komadi
cim se prodje granica u metkovicu i udje u grad, raskopana jedna traka.
i onaj most na neretvi brace begica i begovica ima taj rezim, naizmjenicno, srecom kratko
-
kakavdanakneiskustvu
#44 Re: hrvatska-more
hvala na infu,ne bi bilo loše da i dalje ovako nastavimo
- dječak sa šibicama
#45 Re: hrvatska-more
Crna gora je super za onoga ko ocekuje Leskovac na moru.
Ko je bio, shvatio je.
Mada meni ni Gradac nije daleko... otprilike, Kalesija na moru
Ko je bio, shvatio je.
Mada meni ni Gradac nije daleko... otprilike, Kalesija na moru
- Dozer
#46 Re: hrvatska-more
Da skratimo - jucer isao na Doljane, dobio pitanje "Da li imate dovoljno sredstava? Znate, pravilo je da po osobi morate imati 100E / dan." Nas 5 u autu. Odgovorim da nemamo toliko u kesu jer idemo samo na jedan dan u Duboku, da se malo iskupamo, pokazem 200 E i oko 200 KM kesa i kartice. Ok. Propusteni.
Iskupali se i otisli u Neum na rucak, granicu prosli bez problema. U povratku ide isto pitanje, i govorim da nemamo toliko, ali svakako idemo na Doljane nazad u BiH. Odgovor - zao mi je, ne mozete uci u HR ako nemate 100E po osobi po danu, bez obzira da li ste samo na proputovanju. I obrnu nas na Svitavu. Naravno, nisam prestao psovati do Sarajeva.
Maloprije cujem od jarana da je u petak poslijepodne krenuo u Tucepe, kontao ostati preko vikenda, i nisu ga pustili ni na Doljanima ni na Vrgorcu jer nije imao 1.200 E u kesu za njih cetvero (izradio se i rekao da ide na vikend). Pokazivao kartice, ali to nije pilo vode i obrazlozenje je bilo da uz kartice mora imati i izvode koji dokazuju stanje sredstava ili bankovnu potvrdu da na racunu ima dovoljan iznos. Ocekivano, malo je reci da je popizdio...
Sve u svemu - ili ce Hrvatska morati revidirati ova pravila sto se Bosanaca tice, ili ce bas popusiti sezonu sto se tice tih istih Bosanaca. Mislim da ce se desiti ovo drugo.
S druge strane, ja vec dvije godine ne idem na odmor u HR, nego fino upalim vozilicu, pa lagano preko CG, ALB i MK (gdje prespavam) u Grcku, Halkidiki. I ove cu isto tako. 10 dana me dodje manje nego u HR, a o kvalitetu odmora (s djecom naravno), da i ne pricam.
Iskupali se i otisli u Neum na rucak, granicu prosli bez problema. U povratku ide isto pitanje, i govorim da nemamo toliko, ali svakako idemo na Doljane nazad u BiH. Odgovor - zao mi je, ne mozete uci u HR ako nemate 100E po osobi po danu, bez obzira da li ste samo na proputovanju. I obrnu nas na Svitavu. Naravno, nisam prestao psovati do Sarajeva.
Maloprije cujem od jarana da je u petak poslijepodne krenuo u Tucepe, kontao ostati preko vikenda, i nisu ga pustili ni na Doljanima ni na Vrgorcu jer nije imao 1.200 E u kesu za njih cetvero (izradio se i rekao da ide na vikend). Pokazivao kartice, ali to nije pilo vode i obrazlozenje je bilo da uz kartice mora imati i izvode koji dokazuju stanje sredstava ili bankovnu potvrdu da na racunu ima dovoljan iznos. Ocekivano, malo je reci da je popizdio...
Sve u svemu - ili ce Hrvatska morati revidirati ova pravila sto se Bosanaca tice, ili ce bas popusiti sezonu sto se tice tih istih Bosanaca. Mislim da ce se desiti ovo drugo.
S druge strane, ja vec dvije godine ne idem na odmor u HR, nego fino upalim vozilicu, pa lagano preko CG, ALB i MK (gdje prespavam) u Grcku, Halkidiki. I ove cu isto tako. 10 dana me dodje manje nego u HR, a o kvalitetu odmora (s djecom naravno), da i ne pricam.
-
kakavdanakneiskustvu
#47 Re: hrvatska-more
Dozer wrote:Da skratimo - jucer isao na Doljane, dobio pitanje "Da li imate dovoljno sredstava? Znate, pravilo je da po osobi morate imati 100E / dan." Nas 5 u autu. Odgovorim da nemamo toliko u kesu jer idemo samo na jedan dan u Duboku, da se malo iskupamo, pokazem 200 E i oko 200 KM kesa i kartice. Ok. Propusteni.
ako se stvarno budu strogo pridržavali tog pravila o 100 eura mislim da će im turistička sezona možda ne baš propasti ali dosta biti slabija nego što su očekivali
-
cimbri
#48 Re: hrvatska-more
sto se tice ministara i njihovog potipsa o suradnji mozete zaboraviti njih bas briga imaju para dako da fukara i ne ide u hr na odmor, sto se tice prelaska preko granice za hr a odnosi se na turiste samo sendvice nosite i to je to, a rad na crno toga je bilo i uvijek ce biti i tu ne mogu nisata na granici niti ce moci sa pitanjem da li postoji dovoljno sredstava. ovaj put sam otisao u hr i to je to dok BiH ne udje u EU ja TAMO vise ne idem jer placati 25 kuna za KAVU i 65 kuna za picu a ne dobiti bar casu vode mislim da nece ici, bolje i u CG i druge destinacije nego u HR. znam postoji prica nije to tako itd, imam osjecaj da su jedva docekali da nas se kotarisu, a ljudi sa HR Putovnicom sa BiH prebivalistem nece ni oni proci nista bolje, i njima ce se takodjer sve traziti jer nova putovnica (vidio kod prijatelja) posjeduje prebivaliste tj mjesto rodjenja na prvoj stranici.
znam da su pravila EU stroga ali sve je ovo prije 1.7 plus nece biti u shengenu bar jos dvije godine, mnogo ce hrvatski porodica sa smjestajnim kapacitetima stajati pored puta sa natpisom ZIMMER FREI
znam da su pravila EU stroga ali sve je ovo prije 1.7 plus nece biti u shengenu bar jos dvije godine, mnogo ce hrvatski porodica sa smjestajnim kapacitetima stajati pored puta sa natpisom ZIMMER FREI
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#49 Re: hrvatska-more
neće im sezona propasti ali zasigurno će biti manje ljudi na plažama
i možda će sniziti privatni smještaj

-
kakavdanakneiskustvu
#50 Re: hrvatska-more
Black swan wrote:neće im sezona propasti ali zasigurno će biti manje ljudi na plažama
biti će dosta manje ljudi jer malo ko iz bosne će imati sa sobom 100 eura