persona non grata

Post Reply
Krushna mrva

#26 Re: persona non grata

Post by Krushna mrva »

sheilak wrote:
Krushna mrva wrote:
magi87 wrote:Peticija protiv doticne trenutno ima 10 800 potpisa! 8-) :thumbup:
http://www.onlinepeticija.com/trenutni_ ... pandurevic
:lol:
fakat ne znam šta je ovdje smiješno. ovo je jako ozbiljna stvar, nadam se da cete to shvatiti, kao i da nema više zeze niti izvlačenja na osnovu nekih navodnih nacionalnih interesa. aleksandra pandurović će, osim naravno što je već ispala malo gluplja, morati odgovarati za pokušaj huškanja.
Smijesno je to sto ste na nivou djeteta, ako niste slucajno i bukvalno djeca.

Razumijes li ti sta znaci PERSONA NON GRATA? Razumijes li? Ako ne razumijes onda uzmi negdje nadji pa procitaj pa ces odmah shvatiti kakvu glupost pravite i kako im opet nabacujete volej. Alahimanet i knjigu u sake
kupačica

#27 Re: persona non grata

Post by kupačica »

magi87 wrote:peticija je tu da napravi pritisak na gospodju ciji ispadi jedino i mogu da se tolerisu u ovoj kvazi-drzavi! bice krivicno gonjena zbog govora mrznje i nek onda pjeva borbene kad dobije presudu!
Jel ti čitaš ovo što pišeš?
Danguba

#28 Re: persona non grata

Post by Danguba »

Krushna mrva wrote:E moj Alija sta uradi od naroda... :(
sta nama milosevic uvali :(
Jedinstvo_Manchester

#29 Re: persona non grata

Post by Jedinstvo_Manchester »

magi87 wrote:peticija je tu da napravi pritisak na gospodju ciji ispadi jedino i mogu da se tolerisu u ovoj kvazi-drzavi! bice krivicno gonjena zbog govora mrznje i nek onda pjeva borbene kad dobije presudu!
ako ona bude krivično gonjena zbog onoga što je napisala na twiteru onda bi trebalo bar 60% čitalaca ovog foruma i portala da bude krivično gonjeno zbog istog krivičnog djela.
kupačica

#30 Re: persona non grata

Post by kupačica »

Krushna mrva wrote: Smijesno je to sto ste na nivou djeteta, ako niste slucajno i bukvalno djeca.
Ušla voda u uši. Forum se pretvorio u ogroman crni roj muha bez glave.
sheilak

#31 Re: persona non grata

Post by sheilak »

krušna mrvo, pogledaj malo o čemu je peticija.

@kupačica

a ti si glas razuma, medju njima?
Krushna mrva

#32 Re: persona non grata

Post by Krushna mrva »

sheilak wrote:krušna mrvo, pogledaj malo o čemu je peticija.

@kupačica

Aha, objasni molim te kome je upucena peticija? Koji je zamisljeni krajnji rezultat? Nekako ne zna se kao, ona ce platiti... Apsolutno nemas odgovor niti imas ideju cemu na raju ovo sluzi
Krushna mrva

#33 Re: persona non grata

Post by Krushna mrva »

Krushna mrva wrote:
sheilak wrote:krušna mrvo, pogledaj malo o čemu je peticija.

@kupačica

Aha, objasni molim te kome je upucena peticija? Koji je zamisljeni krajnji rezultat? Nekako ne zna se kako, ona ce platiti... Apsolutno nemas odgovor niti imas ideju cemu na kraju ovo sluzi
Krushna mrva

#34 Re: persona non grata

Post by Krushna mrva »

Sad citam kaze napravice pritisak. Kakav pritisak? Pa ovo im samo daje krila!
BHCluster

#35 Re: persona non grata

Post by BHCluster »

Aleksandra Pandurević Navodila Četnike da Siluju
Izeta Omeragić, sestra zatočenice: Pandurević je navodila četnike da mi siluju sestru!

Sidika pričala kroz šta je sve prošla tokom zarobljeništva koje je trajalo tri godine i osam mjeseci

Dnevni Avaz — Moja sestra Sidika Hajruli, nakon što je oslobođena iz zatočeništva u podrumu kuće Tomane Kukičar, babe Aleksandre Pandurević, zastupnice SDS-a u Parlamentu BiH, ličila je na leš, sa suzama u očima ispričala nam je u svom svjedočanstvu Izeta Omeragić, Sidikina sestra.

Prema njenim riječima, Sidika je razmijenjena početkom 1996. godine u vrlo teškom stanju.

Pramenovi kose

- Stravično je izgledala. Kada sam je kupala, jer ona nije bila u stanju da to sama uradi, primijetila sam na njenoj glavi čvoruge veličine oraha. Pitala sam je: “Sidika, šta ti je ovo po glavi?” Ona mi je odgovorila: “Baba me sinoć izudarala tavom po glavi.” Dok sam joj prala kosu, u mojim rukama ostajali su pramenovi njene kose – priča Izeta.

Ona se prisjeća da joj je Sidika pričala kroz šta je sve prošla tokom zarobljeništva koje je trajalo tri godine i osam mjeseci te zašto nije mogla biti razmijenjena tokom agresije na BiH.

- Kad su god došli da Sidiku izbave iz kuće babe Tomane u Hadžićima, ova ih je dočekivala s bombama u rukama. Sidika mi je pričala i o Aleksandri, koja bila kod babe u Hadžićima nakon što je došla iz Tarčina. Aleksandra je zajedno sa svojom babom navodila četnike da siluju Sidiku – navodi Omeragić.

Zapasani pištolj

Kako kaže Omeragić, za nju bi jedina satisfakcija zbog onoga što joj je sestra Sidika propatila bila da zastupnica SDS-a u Parlamentu BiH bude procesuirana. Omeragić nije jedina koja se sjeća ratne uloge aktuelne zastupnice u Državnom parlamentu. Derviša Šunj iz naselja Binježevo u Hadžićima kaže za naš list:

- Sjećam se dobro Aleksandre Pandurević kada je u ljeto 1992. godine došla u vojnom odijelu s pištoljem za pasom zajedno s ratnim zločincem Zoranom Gašavićem u naše naselje. Čak se Aleksandra obratila mojoj kćerki Safiji. Došli su da traže zlato i novac. Jedan dan izvukli su iz kuće Osmana Muratovića “mercedes” i druge dragocjenosti.

Musić: Bljuvotine iz “Oslobođenja” idu na sud

Mehmed Musić, predsjednik Udruženja nestalih iz Hadžića, ogorčen je pisanjem niskotiražnog “Oslobođenja”, koje je zločine iz Hadžića tretiralo u kozeriji Josipa Vrička!?

- Očito je cijenjeni novinar Josip Vričko tok agresije na BiH pratio preko srpskih medija iz redakcije u Zagrebu, gdje je radio kao novinar. Pozivam ga da mu žrtve i ja, koji sam izgubio 18 članova svoje uže porodice, ispričamo svoju stranu priče. Naravno, satisfakciju za onakve bljuvotine koje je objavio u svom listu tražit ćemo na sudu – poručio je Musić.

Prijetnje smrću novinarima “Avaza”

Redakciju “Dnevnog avaza”, nakon što smo objavili seriju članaka koji rasvjetljavaju događaje u okupiranim Hadžićima tokom agresije na BiH, pozvao je nepoznat muškarac te uputio niz uvreda i prijetnji.

- Treba vas sve pobiti – kazao je, između ostalog, nastavljajući s uvredama.

Također, muškarac je, što je znakovito, kazao i da podržava ukidanje Suda i Tužilaštva BiH, otkrivajući tako političku podlogu prijetnji medijima koji iznose autentična svjedočanstva žrtava.
sheilak

#36 Re: persona non grata

Post by sheilak »

@kupačica & krušna mrva

pa, gle, vi je ne morate potpisivati. igrajte se djavoljeg advokata i izrazite podršku a. pandurević, barem kada se radi o njenim ljudskim pravima, tipa njenog prava na slobodno izražavanje/vrisak/vapaj/pod*ebavanje. ili čisto da pokažete da njoj ovdje niko ne želi zlo i da nije ugrožena. mislim, ako je to problem. dajte, molim vas, bice zanimljivije. a tako cete im izbiti i glavni adut iz rukava, tu tobožnju njenu & njihovu ugroženost, koja se, jel'de manifestira upravo i pokretanjem ove peticije, a nakon prethodnog, cjelonocnog zadrzavanja u zgradi parlamenta. pokažite im da ima ljudi u sarajevu i odbranite je. :wink:
udrch

#37 Re: persona non grata

Post by udrch »

kupačica wrote:
Krushna mrva wrote: Smijesno je to sto ste na nivou djeteta, ako niste slucajno i bukvalno djeca.
Ušla voda u uši. Forum se pretvorio u ogroman crni roj muha bez glave.
zato ste vas dvoje tu da nam objasnite..
jel faHraon naredio da branite one koje on brani :lol:
kupačica

#38 Re: persona non grata

Post by kupačica »

sheilak wrote:@kupačica & krušna mrva

pa, gle, vi je ne morate potpisivati. igrajte se djavoljeg advokata i izrazite podršku a. pandurević, barem kada se radi o njenim ljudskim pravima, tipa njenog prava na slobodno izražavanje/vrisak/vapaj/pod*ebavanje. ili čisto da pokažete da njoj ovdje niko ne želi zlo i da nije ugrožena. mislim, ako je to problem. dajte, molim vas, bice zanimljivije. a tako cete im izbiti i glavni adut iz rukava, tu tobožnju njenu & njihovu ugroženost, koja se, jel'de manifestira upravo i pokretanjem ove peticije, a nakon prethodnog, cjelonocnog zadrzavanja u zgradi parlamenta. pokažite im da ima ljudi u sarajevu i odbranite je. :wink:
Na ovo što si naškrabala zaista nemam volje da odgovaram.
Krushna mrva

#39 Re: persona non grata

Post by Krushna mrva »

udrch wrote: jel faHraon naredio da branite one koje on brani :lol:
cak ni on nije mogao smisliti peticiju za persona non grata, to mora da je nihad smislio :mrgreen:
sheilak

#40 Re: persona non grata

Post by sheilak »

@kupačica

pa, naravno da nemaš. :wink:
Asamoah Gyan

#41 Re: persona non grata

Post by Asamoah Gyan »

sheilak wrote:@kupačica

ma pusti provokatorku ba :thumbup:
kupačica

#42 Re: persona non grata

Post by kupačica »

Pred tvojom mudrosti sam poražena. :wink:
BHCluster

#43 Re: persona non grata

Post by BHCluster »

kupačica wrote: Na ovo što si naškrabala zaista nemam volje da odgovaram.
Pa sta ces onda na forumu?
Abid Sakalaš

#44 Re: persona non grata

Post by Abid Sakalaš »

BHCluster wrote:
Pa da nas podbada. To je sljedbenica fašistkinje pandurević.
BHCluster

#45 Re: persona non grata

Post by BHCluster »

kupačica wrote: Pred tvojom mudrosti sam poražena. :wink:
Hajde ba na temu "Farma" to je tvoj ambijent.
Krushna mrva

#46 Re: persona non grata

Post by Krushna mrva »

BHCluster wrote:
a sta ti sad hoces, da malo komandujes i sugerises ko ce sta govoriti? Evo vi ste govorili pa ste "zdogovorili" da vam glavati Nihad bude vodja
sheilak

#47 Re: persona non grata

Post by sheilak »

kupačica wrote:

Pred tvojom mudrosti sam poražena. :wink:
znam.

@krušna mrva

zbog čega se zapravo pjeniš? jer mi govorimo? a ti to ne želiš?
BHCluster

#48 Re: persona non grata

Post by BHCluster »

Krushna mrva wrote: a sta ti sad hoces, da malo komandujes i sugerises ko ce sta govoriti? Evo vi ste govorili pa ste "zdogovorili" da vam glavati Nihad bude vodja
Neces da budis dio rasprave sta ces na forumu, sta ti nije jasno? Neces plakati valjda?
Krushna mrva

#49 Re: persona non grata

Post by Krushna mrva »

sheilak wrote: @krušna mrva

zbog čega se zapravo pjeniš? jer mi govorimo? a ti to ne želiš?
pjenim? :-) jesam pjenio, ali juce kad sam gledao kako je lako manipulisati narodom. Ovo sa ovom glupom peticijom je macji kasalj u odnosu na to, u pitanju je samo tvoja bezveze utrosena energija
Krushna mrva

#50 Re: persona non grata

Post by Krushna mrva »

BHCluster wrote:
Krushna mrva wrote: a sta ti sad hoces, da malo komandujes i sugerises ko ce sta govoriti? Evo vi ste govorili pa ste "zdogovorili" da vam glavati Nihad bude vodja
Neces da budis dio rasprave sta ces na forumu, sta ti nije jasno? Neces plakati valjda?
skroz bezveze :) sta ti imas sugerisati ko ce biti na forumu, sta tebi nije jasno? :)
Post Reply