Pitajmo Gorana 16V :bih:
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- hopi
#26 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
pa idi po radionicama i pitaj ne znam zašto bi te čudno gledali, neki dan kod mehaničara bio dolazi čovjek pita ima li starog ulja kaže već rezervisano.
-
preludezalude
#27 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
Hvala na pozdravu slavni trkacu. Da znaju sta vozis davno bi te diskvalifikovali. Kad bi procitao sve tvoje postove na ovom forumu, ispostavilo bi se da je 95% postova cisto podje*avanje drugih i lupanja gluposti.sorcerer wrote:nemoj tako ublehasi su najpametniji
iskoristio bi ovu priliku samo da pozdravim preludezalude i melamija![]()
- Bakir1
#28 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
sto bi ga diskvalifikovali?
mene to zivo zanima!
mene to zivo zanima!
- sorcerer
#30 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
preludezalude wrote: Hvala na pozdravu slavni trkacu. Da znaju sta vozis davno bi te diskvalifikovali. Kad bi procitao sve tvoje postove na ovom forumu, ispostavilo bi se da je 95% postova cisto podje*avanje drugih i lupanja gluposti.
opet meni pripisujes svoje osobine ,nije to lijepo ...jel tebe stid sto si glup?
ko da zna sta vozim?ko bi me diskvalifikovao?
nije me stid sta vozim ,ja imam unikatan trkaci auto u bih,sam sebi radim sve i sad me treba bit stid? ja sam rodjen prije stida i ne mozes me uvrijedit ni ti ,ni niko ovdje, jer znam sve o sebi.
meni je internet opcenito razonoda i ne uzimam nista zdravo za gotovo.za tebe sam magistar forumske mudologije ovde na forumu,a u stvarnom zivotu ti mogu biti ucitelj.svakako zivim od takvih poput tebe .pametuju po forumima i onda dodju kod mene da im pravim ...tako da mi ne pada na pamet nikome da pomazem ,posebno nekim glupanima koji podcjenjuju moje znanje.takve i treba samo podjebavat.
-
preludezalude
#31 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
Za ovo ti ipak moram odati priznanje, sto si ipak priznao da ti forum sluzi za palamudanje i pod*ebavanje.
Svaka cast. Ma ti si se ubio za politicara, da li si o tome razmisljao. Ipak je tamo dobra lova. Pod*ebavanje i palamudanje je njihov opis radnog posla. Reci mi gdje ti je tokarska radnja, da nebi slucajno tamo zalutao.
Svaka cast. Ma ti si se ubio za politicara, da li si o tome razmisljao. Ipak je tamo dobra lova. Pod*ebavanje i palamudanje je njihov opis radnog posla. Reci mi gdje ti je tokarska radnja, da nebi slucajno tamo zalutao.
- sorcerer
#32 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
i ti bi trebao dobiti sestoaprilsku nagradu za glupost ,jer nikad neces shvatiti da je internet razbibriga i svi smo mi ovdje pixeli.godinama si na forumima ,rekoh ti ranije ali jos nisi dosao pameti i nikad neces vjerovatno.za tvoj info ja nisam tokar ,dino merlin je tokar,a moje zanimanje ti je navedeno u profilu .ali sve to nije tema danasnje emisije ,a ni ove teme .neki slican tebi je napravio da sere po goranu,pa samo nastavite kad nemate sta pametnije u zivotu....
- karanana
#33 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
zadnji put kada mi je mijenjano ulje ne znam koju su vrstu i gustocu, onaj broj 5-10w...., stavili a nisu mi nigdje napisali. sad hocu da mijenjam ulje, kupicu i odnijeti kod mehanicara da mi promjeni. je li mi bitno da znam koje je ulje bilo u motoru ranije ili mogu kupiti koje god hocu? a ja obicno i kupim sinteticko, ali ne znam sta su mi stavili ovi ranije, pretpostavljam da je sinteticko ali ne znam.
-
dci driver
#34 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
karanana wrote:zadnji put kada mi je mijenjano ulje ne znam koju su vrstu i gustocu, onaj broj 5-10w...., stavili a nisu mi nigdje napisali. sad hocu da mijenjam ulje, kupicu i odnijeti kod mehanicara da mi promjeni. je li mi bitno da znam koje je ulje bilo u motoru ranije ili mogu kupiti koje god hocu? a ja obicno i kupim sinteticko, ali ne znam sta su mi stavili ovi ranije, pretpostavljam da je sinteticko ali ne znam.
Neko se primio, stvarno...
- karanana
#35 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
ja sam pitao, zasto da otvaram novu temu za ovo jedno pitanje. e sad, zasto je ova tema otvorena, da li je iz nekih drugih razloga mimo samog naslova i uvodnog posta, ne znam i ne zanima me. gorane znas li odgovor ili ne? ili neko drugi.
ako ne da pitam na nekoj drugoj temi ili da otvorim drugu temu.
-
goran16v
#36 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
Naravno da znam i naravno da mozes kupiti bilo koje ulje koje odgovara tvom motoru bez obzira na to koje je bilo do promjene u njemu.karanana wrote:ja sam pitao, zasto da otvaram novu temu za ovo jedno pitanje. e sad, zasto je ova tema otvorena, da li je iz nekih drugih razloga mimo samog naslova i uvodnog posta, ne znam i ne zanima me. gorane znas li odgovor ili ne? ili neko drugi.
-
zodi36
#37 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
pozdrav gorane i jedno pitanje:koliko je opasno kad ode gumigeling na kardanu,mislim nije otisao ali ima malo lufta i kad sam ga navukao na kanal i ono rukama prodrmao negdje gdje onaj dobos na sredini ima malo lufta a i osjeti se malo u voznji.ovdje je taj gumigeling 500 eura a vidim da je u nekim radnjama u bosni 120 km.mozel se to polovno uzeti i ugraditi,ima neki bmw otpad u vitezu i njih sam zvao ali kazu da imaju dvije vrste,neki sa piksnama i neki bez.mogul se usuditi sa autom za bosnu pa da to dole zamjenim.hvala
- luckylaka
#38 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
I od mene pitanje za Gorana-kako vratiti kilometre tj.milje na vw jetta 2.5 2012(automatic).Al ozbiljno trebam vratiti jeno 2-3000 km,tj,jeno 2000 milja.Pomagaj Gorane svaka me milja kosta 20 centi.
- karanana
#39 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
da li se u automobilu mora redovno mijenjati antifriz kao sto se mijenja i ulje?
ili je dovoljno samo gledati ima li ga dovoljno i ako fali samo nadopunjavati bez totalnog praznjenja i punjenja novog?
ili je dovoljno samo gledati ima li ga dovoljno i ako fali samo nadopunjavati bez totalnog praznjenja i punjenja novog?
- Bilki
#40 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
pa pobogu, nitko nije savrsen, otvarati temu da bi se nekome "spustilo" je nisko skroz, i mnogo govori o postavljacu teme
- Bilki
#41 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
bilo bi dobro svake dvije godine ga zamijeniti jos za toplije dana pred zimu, odvrnuti donje crijevo na hladnjaku i upaliti vozilo da sve istekne, ako je potpuno isti onda nasuti novu smjesu, ako nije isti onda je dobro nasuti destilovanu vodu i provozati se da par puta prokruzi kroz sistem i zatim posle toga ponovo ispustiti i nasuti novu smjesukaranana wrote:da li se u automobilu mora redovno mijenjati antifriz kao sto se mijenja i ulje?
- sorcerer
#42 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
postoji instrument za mjerenje donje granice smrzavanja ,tako da ako zadovoljava ne treba ga mijenjati
- Bilki
#43 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
da tacno, moze drzati i daleko duze od dvije godine na -40 uz vrlo malo nadolijevanja, a zasto mijenjeti svako dvije godine?sorcerer wrote:postoji instrument za mjerenje donje granice smrzavanja ,tako da ako zadovoljava ne treba ga mijenjati
mijenjati svako dvije goodine treba iz razloga sto oslabe u njemu aditivi protiv hrđe, naj osjetljivije je mjesto hladnjak motora i grijac kabine(kod nekih automobila stvarno mnogo kosta i puno posla za zamijeniti)
- sorcerer
#44 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
hladnjaci na autima su uglavnom plasticno/aluminijski,ranije su se koristili mesingani i bakreni .jos samo da nam objasnis kako aluminijum,bakar i mesing hrdja...najosjetljivija mjesta su spoj plastike i aluminijuma na hladnjacima koji usljed grijanja /hladjenja popusti,a na grijacu kabine plasticni prikljucak za crijeva koji se dezintegrise,posebno na vw/audiju....
-
quarterback
#45 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
mali_milojica wrote:Gorane,bez uvrede,ali odavno nije bila simpaticnija tema. Lijepo sam se nasmijao kad sam vidio naslov.
E sada,ja ti preporucujem da se ne spustas na nivo provokatora. Ti si jedan od onih koji ovdje ljudima pomazu konkretnim savjetima i iskustvima. Vidi se da materiju znas i da si nacitan (mozda je google,mozda wiki ili nesto trece,ali to nije vazno). Imali smo i sami rasprava i neslaganja i nadam se i dalje uspjesnoj saradnji,a na ove niske udarce se samo grohotom nasmij kao neki
![]()
-
romeomoraprezivjeti
#46 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
Ja bih zamolio moderaciju da ovu temu stavi pod kljuc,ili da je izbrise ako je moguce?! Otisla je davno vec u pogresnom smijeru, i ovom prilikom se izvinjavam Goranu. Trebala je da bude najobicnija sala,ali ispalo je kako je ispalo.
poslano s moga Sonija Ze:-D
-
staradis
#47 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
Bilki wrote:pa pobogu, nitko nije savrsen, otvarati temu da bi se nekome "spustilo" je nisko skroz, i mnogo govori o postavljacu teme
-
quarterback
#48 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
romeomoraprezivjeti wrote:Ja bih zamolio moderaciju da ovu temu stavi pod kljuc,ili da je izbrise ako je moguce?! Otisla je davno vec u pogresnom smijeru, i ovom prilikom se izvinjavam Goranu. Trebala je da bude najobicnija sala,ali ispalo je kako je ispalo.
-
condy
#49 Re: Pitajmo Gorana 16V :bih:
Glupo je kad neko preozbiljno i lično shvata običnu diskusiju i polemiku na forumu...manite se podjebavanja, prozivanja i internet fightova