Ovo je problem, nije problem nazvati ili potraziti osobu, nego sta ako ta osoba na kraju tebe optuzi za kradju, ili da si taldzija. JA sam naivan inace, mene kada bi neko tako nazvao ni na kraj pameti mi ne bi bilo da je taj neko taldzija, iako je mozda i taldzija, ja bi opet cvaju na kafu dao. I treba biti realan u 98% slucajeva nema postenih pronalazaca.johnnykola wrote:kao da je kraj svemira. i kao da se novcanik nasao u san francisku, a dokumenti u njemu
na ime osobe iz šikaga. fino s novcanikom do adrese osobe. u sanducic, i zevs te veselio.
prije godinu dana momku ispala futrola s nekim zajebanim mobitelom, kakvi ovi
ajfoni i nekim cvikama zajebatim. odmah okrenuli kucu(((: ne javlja se niko.
okrenuli ime zenske osobe sa srcem,<3 isto nema odgovora, kad momcic zove.
reko, tu smo i tu, dodji po stvari. 15-16 godina, tri momka dodjose. vidi se, gubitnik sjeban.
vratili mu stvari i nastavili dalje pjehe, tek kasnije on na biciklu prodje pored nas i govori hvala puno.
normalno, kad zivimo medju pakasima i mahalcima i on slusa mahalske i papanske price
da nije mogao vjerovati da ce stvari dobiti natrag, zato se i sjebo.
Zamolba gospodinu lopovu
-
mali_balon
#26 Re: Zamolba gospodinu lopovu
- uglavnomja
#27 Re: Zamolba gospodinu lopovu
mali_balon wrote:Ovo je problem, nije problem nazvati ili potraziti osobu, nego sta ako ta osoba na kraju tebe optuzi za kradju, ili da si taldzija. JA sam naivan inace, mene kada bi neko tako nazvao ni na kraj pameti mi ne bi bilo da je taj neko taldzija, iako je mozda i taldzija, ja bi opet cvaju na kafu dao. I treba biti realan u 98% slucajeva nema postenih pronalazaca.johnnykola wrote:kao da je kraj svemira. i kao da se novcanik nasao u san francisku, a dokumenti u njemu
na ime osobe iz šikaga. fino s novcanikom do adrese osobe. u sanducic, i zevs te veselio.
prije godinu dana momku ispala futrola s nekim zajebanim mobitelom, kakvi ovi
ajfoni i nekim cvikama zajebatim. odmah okrenuli kucu(((: ne javlja se niko.
okrenuli ime zenske osobe sa srcem,<3 isto nema odgovora, kad momcic zove.
reko, tu smo i tu, dodji po stvari. 15-16 godina, tri momka dodjose. vidi se, gubitnik sjeban.
vratili mu stvari i nastavili dalje pjehe, tek kasnije on na biciklu prodje pored nas i govori hvala puno.
normalno, kad zivimo medju pakasima i mahalcima i on slusa mahalske i papanske price
da nije mogao vjerovati da ce stvari dobiti natrag, zato se i sjebo.
e hebat ga vala
- johnnykola
#28 Re: Zamolba gospodinu lopovu
ako si nasao novcanik, ubacis ga u sanducic i ne vidis osobu.
ona nije pod stresom vise, ti nisi optuzen.
sve light.
u ovom konkretnom slucaju, futrola je momku spala s bicikla
dok se vozio. znaci, niko mu nista nije ukrao.
sta mi ima davati iko ista. kod mene napor ulozen u vracanje 0%.
nidje veze.
ona nije pod stresom vise, ti nisi optuzen.
sve light.
u ovom konkretnom slucaju, futrola je momku spala s bicikla
dok se vozio. znaci, niko mu nista nije ukrao.
sta mi ima davati iko ista. kod mene napor ulozen u vracanje 0%.
nidje veze.
- Neradnik
#29 Re: Zamolba gospodinu lopovu
Danas imas vise poganih ljudi nego dobrih.Primjer od druga komsinica izgubila licnu u liftu donio joj na vrata ni hvala da kaze a glumi neku visinu.Dalje od drugog jarana stari hodo iza lika kojem je ispo novcanik podigo ga zovnuo vratio mu ovaj ga pogledo ko da mu je reko jebem ti mater....
znaci svakakvog sljama danas ima trebas dobro skontat ako nađes sta dalje...
znaci svakakvog sljama danas ima trebas dobro skontat ako nađes sta dalje...
- MedenoSrce
#30 Re: Zamolba gospodinu lopovu
a vid njega zamolba GOSPODINU lopovu
ja bih bila sretna da mi je ono dva puta sto su mi maznuli novcanik bilo ko bar dokumente vratio
ja bih bila sretna da mi je ono dva puta sto su mi maznuli novcanik bilo ko bar dokumente vratio
- sema911s
#31 Re: Zamolba gospodinu lopovu
sto ljudi tristo budala,.
dok sa radio u banci teta zaboravi torbicu(neznam kako to zemsko moze al eto) i ja na kraju smjene sam,. na kameri se nevidi nista,. izborim se nekako sa strahom da prorovim po torbi, tamo bruku para, novcanik licna, i ja na tu adresu paff imas sta vidjet jedva izadjem bez batina ko ja ukro,. tek posto je policija dosla skontaju da sam iz banke(drot objasni) i da je zaboravila torbu,. tako da ima mnogo cudni ljudi,.,
u troli mi tip pokusa ukrast mobitel i novcanik izletim za njim par puta ga mlatnem(murja je dolsa za par sekundi, oblizni stanari kazu da sam mlatio jadno dijete,. jesam mu slomio par rebara ruku,.,) i ja evo 3 mjeseca uslovne i kazu 500km
obiju mi auto i nadjem ga nakon 2 dana na ciglanama(ukraden na dobrinji) zovem drotove kazu pa sjedi i vozi,. kada su napokon dosli napislai izvjetaj i bilo je ko da sam ja sam sebi sakrio auto,., srece dobro se zavrsilo,.,
dok sa radio u banci teta zaboravi torbicu(neznam kako to zemsko moze al eto) i ja na kraju smjene sam,. na kameri se nevidi nista,. izborim se nekako sa strahom da prorovim po torbi, tamo bruku para, novcanik licna, i ja na tu adresu paff imas sta vidjet jedva izadjem bez batina ko ja ukro,. tek posto je policija dosla skontaju da sam iz banke(drot objasni) i da je zaboravila torbu,. tako da ima mnogo cudni ljudi,.,
u troli mi tip pokusa ukrast mobitel i novcanik izletim za njim par puta ga mlatnem(murja je dolsa za par sekundi, oblizni stanari kazu da sam mlatio jadno dijete,. jesam mu slomio par rebara ruku,.,) i ja evo 3 mjeseca uslovne i kazu 500km
obiju mi auto i nadjem ga nakon 2 dana na ciglanama(ukraden na dobrinji) zovem drotove kazu pa sjedi i vozi,. kada su napokon dosli napislai izvjetaj i bilo je ko da sam ja sam sebi sakrio auto,., srece dobro se zavrsilo,.,
- Neradnik
#32 Re: Zamolba gospodinu lopovu
ti si bas neki talenat da im to po drugi put dozvolisMedenoSrce wrote:a vid njega zamolba GOSPODINU lopovu![]()
- uglavnomja
#33 Re: Zamolba gospodinu lopovu
jednoj gospodji ukrali novcanik, i uhvatila je huja i uzela stari novcanik i stavila na vrh tasne. a u novcaniku cedulja: EVO TI G***O !!!

- johnnykola
#34 Re: Zamolba gospodinu lopovu
pa znate gdje zivite.
u koordinatnom sistemu konfuzije se valja snaci.
treba imati i socijalnu inteligenciju, pride.
koja se unistava safunjarama i rialitijima kojima nas ubijaju svaki dan.
ja sam si u svojoj glavi dobro, bar se nadam,
jer iako zivim u supku svijeta, nastojim imati kont kao da zivim u danskoj.
i ide, moze se.
sebi valja razjasniti da si tu gdje jesi. i da ti je policija, vlast, sudstvo
na onoj razini, na kojoj ti je i drustvo.
baba s treceg sprata ili ministar slavujko.
a, opet, ponavljam, nastojati se ponasati kao da si u kopenhagenu.
cisto sebe zarad, da si pred sobom cist.
"vrijedi zivjeti sve dok se ujutro mozes u ogledalo pogledati."
kaze jedna trinidadskotobagoanska poslovica.qqq:

u koordinatnom sistemu konfuzije se valja snaci.
treba imati i socijalnu inteligenciju, pride.
koja se unistava safunjarama i rialitijima kojima nas ubijaju svaki dan.
ja sam si u svojoj glavi dobro, bar se nadam,
jer iako zivim u supku svijeta, nastojim imati kont kao da zivim u danskoj.
i ide, moze se.
sebi valja razjasniti da si tu gdje jesi. i da ti je policija, vlast, sudstvo
na onoj razini, na kojoj ti je i drustvo.
baba s treceg sprata ili ministar slavujko.
a, opet, ponavljam, nastojati se ponasati kao da si u kopenhagenu.
cisto sebe zarad, da si pred sobom cist.
"vrijedi zivjeti sve dok se ujutro mozes u ogledalo pogledati."
kaze jedna trinidadskotobagoanska poslovica.qqq:

- johnnykola
#35 Re: Zamolba gospodinu lopovu
rahmetli dedo od jarana, jos prije rata, kad bi bile penzije, nagruvauglavnomja wrote:jednoj gospodji ukrali novcanik, i uhvatila je huja i uzela stari novcanik i stavila na vrh tasne. a u novcaniku cedulja: EVO TI G***O !!!
isjecene novine u novcanik i namjerno se razdrlji u tramvaju. ono, na izvol'te.qqq:
- WildRedRose
#36 Re: Zamolba gospodinu lopovu
Nego sta nego vratiti, pomoci ako neko nekoga napada... sta vam je ljudi.. najlakse se povuci..
a da neko vase dijete, roditelje, prijatelje tako napadne , pricali bi "Zamisli, u sred grada, a niko da pridje i pomogne!!"

a da neko vase dijete, roditelje, prijatelje tako napadne , pricali bi "Zamisli, u sred grada, a niko da pridje i pomogne!!"
- johnnykola
#37 Re: Zamolba gospodinu lopovu
da, zajebana sičuejšn.
vidjeli ste kako ona uciteljica izadje
pred one s macetama u londonu.
zasto, zato sto nema sapran mozak,a ima
cistu logiku:
bolje da mene shandre nego dijete.
ha ja!
vidjeli ste kako ona uciteljica izadje
pred one s macetama u londonu.
zasto, zato sto nema sapran mozak,a ima
cistu logiku:
bolje da mene shandre nego dijete.
ha ja!
- Zatamnjena stakla
#38 Re: Zamolba gospodinu lopovu
Bilo je prije mjesec dana. U tramvaju blizu Principovog neki narkić, vidi se po njemu, skin'o lancic s vrata.
Sjedio sam sa jaranom i nisam ba ništa primjetio.Nikad nikog u tramvaju i ne gledam.
On jest nešto al' mu nije ništa bilo jasno.
Ta žena, kojoj je ukraden lancic nije nista spomenula, ma nista. Lik joj trgnu lancic s vrata i normala izašao a žena šuti.
Pa jbt-e što ne reče:"LOPOV" pa bi krenuli na njega al' jok, šuti i trpi.
Haj nebitno. Što se teme tiče, normalno da bi nazvao tu osobu ako bi bilo ikakvog broja ili ako ne, onda bi otišao u policiju i ostavio dokumente.
Čuj, ima svakakvog naroda pa će reći: "e ti si taj lopov"! Iskuliro bi i zdra'o ba! Dobio si dokumenta i gotovo. Da je pravi čovjek dao bi ti za kafu ako ima
Sjedio sam sa jaranom i nisam ba ništa primjetio.Nikad nikog u tramvaju i ne gledam.
On jest nešto al' mu nije ništa bilo jasno.
Ta žena, kojoj je ukraden lancic nije nista spomenula, ma nista. Lik joj trgnu lancic s vrata i normala izašao a žena šuti.
Pa jbt-e što ne reče:"LOPOV" pa bi krenuli na njega al' jok, šuti i trpi.
Haj nebitno. Što se teme tiče, normalno da bi nazvao tu osobu ako bi bilo ikakvog broja ili ako ne, onda bi otišao u policiju i ostavio dokumente.
Čuj, ima svakakvog naroda pa će reći: "e ti si taj lopov"! Iskuliro bi i zdra'o ba! Dobio si dokumenta i gotovo. Da je pravi čovjek dao bi ti za kafu ako ima
- johnnykola
#39 Re: Zamolba gospodinu lopovu
tacno tako, kuliranje.(((:
- MedenoSrce
#40 Re: Zamolba gospodinu lopovu
Sorel wrote: Haj nebitno. Što se teme tiče, normalno da bi nazvao tu osobu ako bi bilo ikakvog broja ili ako ne, onda bi otišao u policiju i ostavio dokumente.
cuj da mu vratim pa da prica da sam lopov, ne bih nema para
- johnnykola
#41 Re: Zamolba gospodinu lopovu
a sanducic nista? socijalna inteligencija? uzivljavanje u situaciju drugoga, empatija?MedenoSrce wrote:Sorel wrote: Haj nebitno. Što se teme tiče, normalno da bi nazvao tu osobu ako bi bilo ikakvog broja ili ako ne, onda bi otišao u policiju i ostavio dokumente.
ako je sansa pa i 1% da ce neko normalno odreagirati?
- MedenoSrce
#42 Re: Zamolba gospodinu lopovu
johnnykola wrote: a sanducic nista? socijalna inteligencija? uzivljavanje u situaciju drugoga, empatija?
ako je sansa pa i 1% da ce neko normalno odreagirati?
nista ti ja to ne posjedujem, mene samo motivise misljenje drugih
- Zatamnjena stakla
#43 Re: Zamolba gospodinu lopovu
Kažem ti iskuliraš gaMedenoSrce wrote:Sorel wrote: Haj nebitno. Što se teme tiče, normalno da bi nazvao tu osobu ako bi bilo ikakvog broja ili ako ne, onda bi otišao u policiju i ostavio dokumente.
- johnnykola
#44 Re: Zamolba gospodinu lopovu
ti si, dakle, taj virus. mozemo se mi zezati, ali takve stvari, kad od nas
ovise, i ne postoji sansa da imamo ikakav problem za njih vezano (citaj: sanducic)
dovode nas do cinjenice da smo u odronu totalnom ilitiga, nasa empatija je svedena
zbog obrazovanja i odgoja na:
Empatija
Tog dana smo sjedili u učionici i ( kao i obično ) čekali asistenta koji nam je trebao držati
vježbe iz PPJ-a. Naravno, i nakon neka dva ili tri desetljeća nakon Šuvara tradicija našeg
školstva ( koje je proizvelo takve genijalce da su sva izbjegla djeca iz BiH u zapadnim
zemljama pa barem za dva koplja bila bolja od djece svojih udomljenika ) se nastavljala te je
do sada kasnio dobrih pola sata. To, međutim nas nije toliko sekiralo, jer nije nauka zec, a
ako se i izgubi koja godina nije važno, samo nek´ je živa glava. Do sekiranja nije došlo jer se
između Polimčeve, Nicevića, Kruše, Burina i mene razvio jedan pravi intelektualni razgovor.
Potakla ga je Polimčeva koja nam je kazala da već drugu godinu studira solo pjevanje. Tu
sam se ja odmah nadovezao te sam je počeo ispitivati o Bethoveenu. Njeno znanje je bilo
zavidno i doista je znala sve o Eroici i IX. simfoniji. Kruša je tu uletio rekavši da je Wagner
za svoje vrijeme bio metalac, a ja rekoh kako bi Prsten Nibelunga mogao biti obrađen u
jednu pravu trash metal rock operu. Tada je Burina kazao da je njegov favorit Schubert i
da su njegove solo pjesme super, na što je Nicević dodao da je on ( Schubert ) bio Sandi
Cenov ( roker u duši ) svojih dana. Uglavnom, razgovor je tekao glatko i duhovito sve dok
se nije povuklo pitanje kastrata. E, tu sam se ja prosuo k´o riža upitavši znali ko od njih kako
se vrše operacije nad njihovim glasnim žicama. I tako, dok su mi se oni smijali ja sam u
sebi psovao Adolfovu majku gospodinu Šuvaru i njegovom obrazovnom sistemu koji me je
napunio dezinformacijama o kastratima i malo je falilo da se od stida ne bacim kroz prozor i
to zatvoren. Međutim, do toga nije došlo jer je razgovor skrenuo u pravcu analiziranja metoda
caparenja njihovih spolovila ( naravno, spolovila kastrata ). Tu je bilo raznih ideja. Popisat ću
tri od njih:
Metoda tarlahanja nad močvarom.
( Sastoji se u višenju budućih kastrata nad močvarom u iščekivanju krokodila
ili kakvog drugog močvarnog stvora koji bi pristupio caparenju. )
Metoda ´ vrućeg kotla´.
Metoda ubacivanja spolovila u kotao s kakvim vrelim ( ili već istaljenim ) metalom.
Tzv. ´primitivna metoda´.
Tucanje spolovila s dvije oveće cigle ili kamena.
Na kraju, svi smo se složili da je za tu namjenu najbolja metoda ´portabl giljotine´ koju, nadam
se, ne moram objašnjavati. Tu se naš razgovor završio jer je asistent konačno nazočio
suprotno običaju konstantnog izočavanja.
Sutradan mene Burina zove na telefon i pita:
Pa dobro, jesmo li mi normalni ?
E, moj Burina, - odgovorih mu ja - sad mi je tek jasno koliko je naša empatija jaka i kolika
intelektualna nasljeđa ti je nama ostavio naš obrazovni sistem.
ada vidimo sta o empatiji kaze:
:
http://www.brainpickings.org/index.php/ ... mencement/
<3
ovise, i ne postoji sansa da imamo ikakav problem za njih vezano (citaj: sanducic)
dovode nas do cinjenice da smo u odronu totalnom ilitiga, nasa empatija je svedena
zbog obrazovanja i odgoja na:
Empatija
Tog dana smo sjedili u učionici i ( kao i obično ) čekali asistenta koji nam je trebao držati
vježbe iz PPJ-a. Naravno, i nakon neka dva ili tri desetljeća nakon Šuvara tradicija našeg
školstva ( koje je proizvelo takve genijalce da su sva izbjegla djeca iz BiH u zapadnim
zemljama pa barem za dva koplja bila bolja od djece svojih udomljenika ) se nastavljala te je
do sada kasnio dobrih pola sata. To, međutim nas nije toliko sekiralo, jer nije nauka zec, a
ako se i izgubi koja godina nije važno, samo nek´ je živa glava. Do sekiranja nije došlo jer se
između Polimčeve, Nicevića, Kruše, Burina i mene razvio jedan pravi intelektualni razgovor.
Potakla ga je Polimčeva koja nam je kazala da već drugu godinu studira solo pjevanje. Tu
sam se ja odmah nadovezao te sam je počeo ispitivati o Bethoveenu. Njeno znanje je bilo
zavidno i doista je znala sve o Eroici i IX. simfoniji. Kruša je tu uletio rekavši da je Wagner
za svoje vrijeme bio metalac, a ja rekoh kako bi Prsten Nibelunga mogao biti obrađen u
jednu pravu trash metal rock operu. Tada je Burina kazao da je njegov favorit Schubert i
da su njegove solo pjesme super, na što je Nicević dodao da je on ( Schubert ) bio Sandi
Cenov ( roker u duši ) svojih dana. Uglavnom, razgovor je tekao glatko i duhovito sve dok
se nije povuklo pitanje kastrata. E, tu sam se ja prosuo k´o riža upitavši znali ko od njih kako
se vrše operacije nad njihovim glasnim žicama. I tako, dok su mi se oni smijali ja sam u
sebi psovao Adolfovu majku gospodinu Šuvaru i njegovom obrazovnom sistemu koji me je
napunio dezinformacijama o kastratima i malo je falilo da se od stida ne bacim kroz prozor i
to zatvoren. Međutim, do toga nije došlo jer je razgovor skrenuo u pravcu analiziranja metoda
caparenja njihovih spolovila ( naravno, spolovila kastrata ). Tu je bilo raznih ideja. Popisat ću
tri od njih:
Metoda tarlahanja nad močvarom.
( Sastoji se u višenju budućih kastrata nad močvarom u iščekivanju krokodila
ili kakvog drugog močvarnog stvora koji bi pristupio caparenju. )
Metoda ´ vrućeg kotla´.
Metoda ubacivanja spolovila u kotao s kakvim vrelim ( ili već istaljenim ) metalom.
Tzv. ´primitivna metoda´.
Tucanje spolovila s dvije oveće cigle ili kamena.
Na kraju, svi smo se složili da je za tu namjenu najbolja metoda ´portabl giljotine´ koju, nadam
se, ne moram objašnjavati. Tu se naš razgovor završio jer je asistent konačno nazočio
suprotno običaju konstantnog izočavanja.
Sutradan mene Burina zove na telefon i pita:
Pa dobro, jesmo li mi normalni ?
E, moj Burina, - odgovorih mu ja - sad mi je tek jasno koliko je naša empatija jaka i kolika
intelektualna nasljeđa ti je nama ostavio naš obrazovni sistem.
ada vidimo sta o empatiji kaze:
:http://www.brainpickings.org/index.php/ ... mencement/
<3