Stomatološki fakultet u Sarajevu

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
seinfeld

#26 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by seinfeld »

Nuken wrote:
Jade4 wrote:Ima li u Sarajevu fakultet za dermatologiju? :-D
Zar to nije grana medicine?Koliko ja znam da bi postao dermatolog moraš završiti MF ili ti možda misliš na nešto drugo?
Dermatovenerologija je predmet na MF i SF, možeš postati specijalist dermatovenerologije,
ali nakon završenog MF, kao npr, profesorka Asja Prohić:
http://asjaprohic.ba/
Jade4

#27 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by Jade4 »

seinfeld wrote:
Nuken wrote:
Jade4 wrote:Ima li u Sarajevu fakultet za dermatologiju? :-D
Zar to nije grana medicine?Koliko ja znam da bi postao dermatolog moraš završiti MF ili ti možda misliš na nešto drugo?
Dermatovenerologija je predmet na MF i SF, možeš postati specijalist dermatovenerologije,
ali nakon završenog MF, kao npr, profesorka Asja Prohić:
http://asjaprohic.ba/
Hvala :D
Phoeber

#28 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by Phoeber »

Pozz raja!

Ako neko dobije bilo kakvu informaciju vezanu za prijemni ove godine, javite! :thumbup:
sandblasted

#29 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by sandblasted »

Jel utiče maturski ispit pri upisu na fakultet ?
seinfeld

#30 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by seinfeld »

sandblasted wrote:Jel utiče maturski ispit pri upisu na fakultet ?
utiče, al u qurcu :lol:
sandblasted

#31 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by sandblasted »

seinfeld wrote:
sandblasted wrote:Jel utiče maturski ispit pri upisu na fakultet ?
utiče, al u qurcu :lol:
Sistem je stvarno genijaln,pa ova matura ničem ne služi.Po ovom se vidi kolko smo mi jadna država. :bih: :roll:
Tako sam i ja pretpostavljo,al mi neko reče da se gleda kad nema prijemnog na faklutetu,pa da provjerim.
Plavi oblak12345

#32 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by Plavi oblak12345 »

ljudi jel itko zna kad je prijemni?? oce li biti prijemnog? :shock: :?
anireZ

#33 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by anireZ »

Na studentskoj su rekli(jucer) da nema prijemnog, a da bi konkurs trebao izaci oko 16, juna( prije ili poslije jos se ne zna)
Plavi oblak12345

#34 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by Plavi oblak12345 »

ajde bar nesto :-D hvala :) :) :)
xominaxo

#35 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by xominaxo »

Pozdraav :) Ovako , imam zelju da upisem stomatologiju , ali mnogi govore da je teze i od medicine , pa da vidim jel fakat to pretesko , koliko se mora uciti i sl. ? prosjek mi je 4.6 da li uopce mogu uletiti na fakultet ? hvala unaprijeed
mimmy123

#36 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by mimmy123 »

Ima li iko od sadašnjih studenata da bi drage volje opisao prvi dan na faksu? Užasno me strah toga a i nemam društva. Samo otprilike da imam viziju kako to izgleda. Znam da je suludo ali bi mi bilo korisno svakako :?
Alibasa

#37 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by Alibasa »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraje ... /140322037

Da li je neko čuo za ovaj studentski dom na ilidži? Dbrodošao bi mi broj telefona ili adresa i email adresa. :izet:
nastavnikhe

#38 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by nastavnikhe »

Ja još uvijek nisam našao informaciju o cijeni studija na stomatološkom za samofinancirajuće studente. U RS je već objavljena odluka Vlade da je cijena i dalje 660 KM za jednu godinu.
Da li postoji neka zvanična informacija o cijeni koštanja studija za ovu godinu?
Mislim da je to jako bitna informacija za buduće studente i roditelje potencijalnih studenata.
sarajlija80

#39 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by sarajlija80 »

poz..moze samo jedna informacija ,u vezi oni radionica na stomatologiji gdje praksu rade jel se gore moze doci da se zub popravi ili nesto vec slicno jel se mora naruciti ilii ,kada rade tj.kada imaju tu praksu kojim danima .Unaprijed hvala
Alibasa

#40 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by Alibasa »

Da li neko zna da li je otvoren konkurs za prijem studenata u studentski dom na ilidži koji je sagradila turska fondacija?
Ima li neki kontakt telefon ili email adresu ili adresu gdje se oni nalaze?
mrleni1

#41 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by mrleni1 »

nastavnikhe wrote:Ja još uvijek nisam našao informaciju o cijeni studija na stomatološkom za samofinancirajuće studente. U RS je već objavljena odluka Vlade da je cijena i dalje 660 KM za jednu godinu.
Da li postoji neka zvanična informacija o cijeni koštanja studija za ovu godinu?
Mislim da je to jako bitna informacija za buduće studente i roditelje potencijalnih studenata.
3000 KM godina..
nastavnikhe

#42 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by nastavnikhe »

mrleni1 wrote:
nastavnikhe wrote:Ja još uvijek nisam našao informaciju o cijeni studija na stomatološkom za samofinancirajuće studente. U RS je već objavljena odluka Vlade da je cijena i dalje 660 KM za jednu godinu.
3000 KM godina..
Da li je ova informacija zvanična? Bilo je riječi da će doći do promjene cijena!?
samira183

#43 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by samira183 »

Veliki pozdrav.Ja se nadam da ce mi neko biti voljan odgovoriti na pitanja, jer primijetim da kad neko postavi pitanje svi daju link od stare teme gdje su informacije zastarjele , a s obzirom da nisam iz Sarajeva i ne mogu se raspitati medju "rajom", ovo mi je zasad najlaksi nacin da saznam sto me zanima. Unaprijed se zahvaljujem, a i izvinjavam na dugom postu.

1. Ukoliko je neko primljen kao redovan student na fax, koliko se placa obnova i da li je samofinansiranje jos uvije 3000KM?

2. Zasto je nemoguce preci iz samofinasirajucih u redovne ako se ispune uslovi (prosjek) ? Takodjer da li se, i koliko predmeta moze prenijeti u sledecu godinu ?

3. Koliko kosta stanovanje u studentskom domu (cula sam da je to zivi pakao, ali me zanimaju troskovi) ?

4. Da li ima neko ko je na stomatologiji imao/ima veoma visok prosjek, ili bar neko ko redovno cisti ? Posto sam na forumu naletjela samo na komentare tipa da se obavezno obnavlja, da se nista ne moze stici i slicno. Pa da neko uspjesan podijeli iskustvo.

Studenti ,koje sam ja slusala do sad, vole da pricaju o svemu kao da je ultra tesko, nemoguce i slicno, a smatram da je to ipak samo pretjerivanje, pa bih voljela da mi neko kaze realno. Vjerujem da ima placanja ispita, bezobrazluka, stela,loseg rasporeda predavanja i ispita- kao i na svakom drugom fakultetu, ali vjerujem da studenti koji se potrude mnogo i stave fakultet kao prioritet uspiju doci do cilja.

Neko je na temi spominjao kako je stomatologija slicna medicini u Tuzli, kako samo doktorska djeca polazu i nalaze posao, sto je apsolutno netacno. Mozda nekoga zanima ta inf. Brat je zavrsio prije dvije godine, sestra cetvrta godina te medicine. Oboje po jednu obnavljali, nisu bili zlatni studenti ili neki sa bas visokim prosjekom, ali prosjecni da. Nisu se nikad ni obazirali na one sto su prolazili sa stelom, oni su ucili i eto.
Sad najmladja seka hoce stomatologiju, vec sam jednom pitala koliko kosta za samofinansirajuce godina, ali sad ima jos nejasnoca. :D

Jos jednom se zahvaljujem.
Ljuta papricica

#44 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by Ljuta papricica »

Samofinansiranje svake godine pokusavaju dici na 7000 km, pa tako i ove godine, to ce se znati tamo oko upisa.
Obnova je 200km plus 100 po nepolozenom predmetu.
Za dom ti ne znam reci, studiram od svoje kuce.
Fakultet nije pretezak, ali definitvno nije za mahalske price i naklapanja. To da li ce njoj ici na fakultetu zavisi iskljucivo od nje same.
To za placanje ispita je glupost, ako naucis niko te nece oboriti. Predmeti su teski i mora se uciti ali nije sad da ne dizes glavu od knjige.
Profesori su sasvim korektni.
samira183

#45 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by samira183 »

Mnogo hvala. :)
bumerangss

#46 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by bumerangss »

Niste u toku jer kako je objavio Dnavni Avaz 30.01.2015.go Vlada Kantona Sarajevo je na posljednjoj sjednici dala saglasnost Stomatoloskom fakultetu za povecanje cijena pa je tako:
stare cijene nove cijene

-polaganje prijemnog ispita 40km 100km
-upis redovnih studenata 100km 300km
-obnova redovnih studenata 200km 800km
-upis samofinansirajucih 3000km 7000km

ako mi ne vjerujete proguglajte tj ukucajte "nove cijene stomatoloski fakultet sarajevo avaz" pa cete se uvjeriti :D
Ljuta papricica

#47 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Nisi ti u toku i citaj sta pise.
Svake godine je ista prica da je Vlada dala saglasnost i svake godine se ne zna do samog upisa, i tek onda kazu da je opet 3000.
Prijemnog nema.
bumerangss

#48 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by bumerangss »

Molim te, ukucaj u pretrazivac "studenti spremni izaci i na uli :D ce avaz" pa ces vidjeti jos friskiju informaciju od 04.02.2015.g i vidjet ces i tih 40 tj 100km pa ces priznati ko nije u toku!
Ljuta papricica

#49 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Jao frajera, majko mila.
Covjece, ja studiram na tom fakultetu i dio sam tih studenata. Ne podnosim dusebriznike koji jedva docekaju da nekome javljaju losu vijest, kao da je ne znam ti kakav mustuluk. :-) :-) :-) :-)
bumerangss

#50 Re: Stomatološki fakultet u Sarajevu

Post by bumerangss »

nisam kako kazes dusebriznik koji jedva ceka da nekome da losu vijest nego ukazujem djevojci kako da nadje pravu vijest!
Znam da ti je tesko priznati "poraz" tj ne znanje a tim vise bas sto kako kazes studiras Stomatologiju :D
Samo sam rekao i tebi i curi koja je pitala da ukucate "studenti spremni izaci i na ulice avaz" i sve ce vam biti jasno ali ja vidim da si ti osoba koja voli da ubjedjuje da je mlijeko crno iako ja vidim da je mlijeko bijelo :-)
Post Reply