Ko je rekao CIA? Kazem da drzava (to jest vlada) izdvaja godisnje 100 miliona maraka za sektor koji se naziva nevladin. Gdje je tu smisao i kako mozemo ocekivati da ce NVO sektor biti korektor vlasti ako prima novac od istih?VjecitiStudent wrote:CIA?salvatore paradise wrote:2011. godine NVO sektor je dobio preko 100 miliona maraka od drzave. Ko stoji iza toga pitate?
Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
-
salvatore paradise
#26 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
-
salvatore paradise
#27 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Ne znam tacno ko je dobio ali ova brojka je veoma provjerljiva. O tome su pisali razni mediji, evo samo jedan clanak sa Slobodne EuropeNebitan32 wrote:Navedi podatke ako imas. Pozeljno je. Ti spadaju u prvu kategoriju. Finansiranje sopstvenih fondova i partijskih kolega(obicno mladih koji jos nisu uvaljeni na neku poziciju)salvatore paradise wrote:2011. godine NVO sektor je dobio preko 100 miliona maraka od drzave. Ko stoji iza toga pitate?
http://www.slobodnaevropa.org/content/b ... 73373.html
- MuaDib
#28 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
NVO ili nevladine (antivladine) organizacije su grupe za pritisak, koje svojim djelovanjem u težište društvene stvarnosti stavljaju interese ograničene guše ljudi (svog članstva), istovremeno se sukobljavajući sa onima koji su protiv ili su nezainteresovani za njihovihove interese i ciljeve. Na taj način preusmjeravaju fokus javnosti na sebe, svoje ograničene interese, često i nebitne stvari, obično kada njihovi mentori i finansijeri započinju sumnjiva ulaganja u zemlju domaćina.
-
bljump
#29 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
NVO
Utociste sirotinje i besposlenih studenata, ljudi bez legitimiteta da se bave politikom ali to ih ne sprecava da kroz raznorazne akcije opipavaju puls naroda sve sa nadom da ce jednog dana pogoditi zicu i doci u priliku da osnuju stranku koja ce privuci glasace. Strani finansijeri se istom tome nadaju.
Ne treba nikog iznenaditi ako se sutra pojave bosnjacke NVO na proslavi dana RS i srpske NVO na danu Zlatnih ljiljana. Eto to su NVO. Materijalna i moralna sirotinja koja ce da radi sve za pare.
Utociste sirotinje i besposlenih studenata, ljudi bez legitimiteta da se bave politikom ali to ih ne sprecava da kroz raznorazne akcije opipavaju puls naroda sve sa nadom da ce jednog dana pogoditi zicu i doci u priliku da osnuju stranku koja ce privuci glasace. Strani finansijeri se istom tome nadaju.
Ne treba nikog iznenaditi ako se sutra pojave bosnjacke NVO na proslavi dana RS i srpske NVO na danu Zlatnih ljiljana. Eto to su NVO. Materijalna i moralna sirotinja koja ce da radi sve za pare.
-
bokserpasha
#30 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
...sa zadnjim namjerama, zadnji ljudi.... I naravno ovo neće biti nigdje na TV-u.
-
salvatore paradise
#31 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Bice brate, ubrzobokserpasha wrote:...sa zadnjim namjerama, zadnji ljudi.... I naravno ovo neće biti nigdje na TV-u.
-
VjecitiStudent
#32 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Apsolutno, apsolutno, a pogotovo ova sirotinja i besposleni studentibljump wrote:NVO
http://www.vkbi.ba/index.php?option=com ... &Itemid=55
-
bljump
#33 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Pa dobro jasno je o kakvim NVO pricamo u ovoj temi. A NVO je i Klub paraglajdera Semberija.VjecitiStudent wrote:Apsolutno, apsolutno, a pogotovo ova sirotinja i besposleni studentibljump wrote:NVO
-
VjecitiStudent
#34 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Zbilja, o kakvim NVO pricamo na ovoj temi?bljump wrote:
Pa dobro jasno je o kakvim NVO pricamo u ovoj temi. A NVO je i Klub paraglajdera Semberija.
Jel' se ovi kvalifikuju?

-
salvatore paradise
#35 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Dosta o Cericu, pricajmo malo o Brkanu recimoVjecitiStudent wrote:Zbilja, o kakvim NVO pricamo na ovoj temi?bljump wrote:
Pa dobro jasno je o kakvim NVO pricamo u ovoj temi. A NVO je i Klub paraglajdera Semberija.
Jel' se ovi kvalifikuju?
-
VjecitiStudent
-
salvatore paradise
#37 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Brkan je dovoljno velik da ga mozemo smatrati citavim jednim udruzenjem...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#38 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Ne odgovara. 2014 se bliži, centrala je angažirala ponovo pionire da guslaju da se smetnu i zaborave ove sramne 4 godine njihove vladavine, pa po oprobanom receptu, red Alije, red reisa red "kriminalne SDa" sve sa istim nikovima godinamasalvatore paradise wrote:Brkan je dovoljno velik da ga mozemo smatrati citavim jednim udruzenjem...
-
salvatore paradise
#39 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Evo majstora na djeluKatarinaKosaca wrote:Ne odgovara. 2014 se bliži, centrala je angažirala ponovo pionire da guslaju da se smetnu i zaborave ove sramne 4 godine njihove vladavine, pa po oprobanom receptu, red Alije, red reisa red "kriminalne SDa" sve sa istim nikovima godinamasalvatore paradise wrote:Brkan je dovoljno velik da ga mozemo smatrati citavim jednim udruzenjem...![]()
![]()
Kakva ubleha, majko draga
-
bljump
#40 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
VjecitiStudent wrote:Zbilja, o kakvim NVO pricamo na ovoj temi?bljump wrote:
Jel' se ovi kvalifikuju?
Znas i sam. Brkan, Dosta, Grozd, Park je nas!, Ostra nula... te i slicne nule i sitnopoliticke organizacije koje okupljaju one koje sam opisao u prethodnom postu. Njima dodaj i "politicke ili ekonomske analiticare"bljump wrote:Pa dobro jasno je o kakvim NVO pricamo u ovoj temi. A NVO je i Klub paraglajdera Semberija.VjecitiStudent wrote:Apsolutno, apsolutno, a pogotovo ova sirotinja i besposleni studentibljump wrote:NVO
Svakako nisam mislio na dokone starce koji svojim NVO ubijaju vrijeme i ispunjavaju drustveni zivot.
- Drvosjeca iz Dejcica
#41 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Smatram da je tema klasično ispiranje mozga a pokretač motiviran skretanjem pažnje sa činjenice da ova država od 1991. godine, tačnije od dolaska na vlast nacionalnih stranaka, tone sve dublje i dublje u mržnju, krv, gnoj i *ovna. Naravno postoji elita kojoj je dobro i koja bi rado sve NVO proglasila izdajnicima i agentima stranih službi, nešto slično kao u Rusiji a mislim da je i preCednik izjavio nešto slično. Dakle ispred NVO "problema" imamo 9746453737 prioritetnijih problema pa tek onda NVO ali očito da sve nivoe vlasti u BiH žulja baš NVO. Ko o čemu kurva o poštenju, pa tako i plaćenici režima (svih nivoa) u BiH opleli po NVO. Kamo puste sreće da je NVO problem ove zemlje.
-
hercegovac_pravi
#42 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Kako misliš "preuzeo" ? Ja koliko znam, bio je na listi SDP-a, izašao na izbore i osvojio dovoljan broj glasova. A poznavajući Stolačku SDA i sve lopovluke i hinjavosti u koje su umješani vodeći ljudi ove stranke vjerovatno nije imao puno problema da nabere dovoljan broj glasova.Nebitan32 wrote:Krenimo s jednim tzv. pokretom : Pokret Dosta
Radi se o tzv NVO iz prve kategorije, to jeste one koja spada kao isprdak politcke partije u BIH. Ili konkretno u ovom slucaju stranke SDP. Agitiraju protiv tadasnjih vladajucih struktura ; protesti, performansi, pisanje i mobiliziranje putem medija. Izvodili su ljude, obican svijet na ulicu, manipulirali njihovim osjecajima na najgori moguci nacin.
Voditelj i glavni instruktor ovog "pokreta" je Demir Mahmutćehajić preuzeo mjesto opcinskog SDP odbornka u Stocu. I sam pokret se "razlio" na taj nacin to jeste svi vodeci aktivsti su dobili "zasluzene" pozicije u administraciji i javnim ustanovama.
http://dosta.blogger.ba
Čisto radi informacije (malo je OT, izvinjenje), da li znate da je glavna prepreka provođenju presude po kojoj se "dvije škole pod jednim krovom" moraju ukinitu, niko drugi do kantonalni ministar obrazovanja Zlatko Hadžiomerović (predsjednik stolačkog SDA-a) ? ovo samo postavljam da ljudi znaju o čemu se radi.
-
ime_kojeg_nema
#43 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Vecina pobrojanih je jucer bila ovdjebljump wrote:Znas i sam. Brkan, Dosta, Grozd, Park je nas!, Ostra nula... te i slicne nule i sitnopoliticke organizacije koje okupljaju one koje sam opisao u prethodnom postu.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/inicijat ... /130531107
A gdje si bio ti?
O istim ljudima povodom spomenutog dogadjaja neki pisu ovako:
http://frontal.rs/index.php?option=btg_ ... vost=33795
Svaka slicnost sa izmedju Dodikovaca i "pljuvaca" na ovoj temi nije slucajna.
I to nije tako samo u lokalnim okvirima.
Isto tvrdi naprimjer Putin
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/20 ... ntima.html
ili da budem aktuealan
http://www.vijesti.ba/vijesti/svijet/14 ... rskoj.html
- KatarinaKosaca
#44 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Smatram da je tvoj post klasično guranje pod tepih, zataškavanje, subjektivno određivanje prioriteta itd. Sve dok se u ražiji jedne NVO skrnavi zgrada vlade kantona, za nečije političke bodove i mjesto u politici, šteta plati od mojih poreza, a vandal dobijhe radno mjesto od mo jih poreza i te kako mi je prioritet i te kako me se tiče, ko su, čiji su, i sa kojim pravom se kače na naše pare i za čije interese. Nisi ko da to stavljaš pod tepih i određuješ prioritete.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Smatram da je tema klasično ispiranje mozga a pokretač motiviran skretanjem pažnje sa činjenice da ova država od 1991. godine, tačnije od dolaska na vlast nacionalnih stranaka, tone sve dublje i dublje u mržnju, krv, gnoj i *ovna. Naravno postoji elita kojoj je dobro i koja bi rado sve NVO proglasila izdajnicima i agentima stranih službi, nešto slično kao u Rusiji a mislim da je i preCednik izjavio nešto slično. Dakle ispred NVO "problema" imamo 9746453737 prioritetnijih problema pa tek onda NVO ali očito da sve nivoe vlasti u BiH žulja baš NVO. Ko o čemu kurva o poštenju, pa tako i plaćenici režima (svih nivoa) u BiH opleli po NVO. Kamo puste sreće da je NVO problem ove zemlje.
- Drvosjeca iz Dejcica
#45 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Pa upravo si ti ta koja mnogo važnije probleme trpa pod tepih jer ko biva skrnavljenje zgrade Vlade KS je prioritenije od recimo rješavanja slučaja Sejdić-Finci, upisa vojne imovine, usaglašavanje među entitetske linije, izgradnje državnog zatvora...itd. Dakle ne treba biti politički stručnjak pa da se objektivno a ne subjektivno procjeni šta je prioritet a šta klasično trapanje pod tepih. Zašto je to tako? Zato što malo naših ljudi ima svijest, malo ko je spreman pokrenuti guzicu, stati na barikadu i pokazati da se misli ozbiljno kao što je to slučaj diljem Evrope. Ovdje će više ljudi izaći da podrži istospolne brakove i pse lutalice nego radnike, rudare i da osudi nerad političara. Dakle dobro nam je, ljudi su zadovoljni, imaju dovoljno.KatarinaKosaca wrote:Smatram da je tvoj post klasično guranje pod tepih, zataškavanje, subjektivno određivanje prioriteta itd. Sve dok se u ražiji jedne NVO skrnavi zgrada vlade kantona, za nečije političke bodove i mjesto u politici, šteta plati od mojih poreza, a vandal dobijhe radno mjesto od mo jih poreza i te kako mi je prioritet i te kako me se tiče, ko su, čiji su, i sa kojim pravom se kače na naše pare i za čije interese. Nisi ko da to stavljaš pod tepih i određuješ prioritete.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Smatram da je tema klasično ispiranje mozga a pokretač motiviran skretanjem pažnje sa činjenice da ova država od 1991. godine, tačnije od dolaska na vlast nacionalnih stranaka, tone sve dublje i dublje u mržnju, krv, gnoj i *ovna. Naravno postoji elita kojoj je dobro i koja bi rado sve NVO proglasila izdajnicima i agentima stranih službi, nešto slično kao u Rusiji a mislim da je i preCednik izjavio nešto slično. Dakle ispred NVO "problema" imamo 9746453737 prioritetnijih problema pa tek onda NVO ali očito da sve nivoe vlasti u BiH žulja baš NVO. Ko o čemu kurva o poštenju, pa tako i plaćenici režima (svih nivoa) u BiH opleli po NVO. Kamo puste sreće da je NVO problem ove zemlje.
- KatarinaKosaca
#46 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Za Sejdić -Finci čula Dragog Vođu osobno i lično kako u junu kaže da je do kraja avgusta sve to riješeno. Evo, prođe skoro pa godina. Ili ni laganje nije prioritet kad je od našeg?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa upravo si ti ta koja mnogo važnije probleme trpa pod tepih jer ko biva skrnavljenje zgrade Vlade KS je prioritenije od recimo rješavanja slučaja Sejdić-Finci, upisa vojne imovine, usaglašavanje među entitetske linije, izgradnje državnog zatvora...itd. Dakle ne treba biti politički stručnjak pa da se objektivno a ne subjektivno procjeni šta je prioritet a šta klasično trapanje pod tepih.
Od vojne imovine mi je važnije državna, ali je i to veleizdajnik Lagumdžija (znam da ovo boli, zato i podvlačim) dogovorio, podijelio, sprćkao, prodao kao i sve nas.
Da, meni je bitno gdje idu moje pare i za koje namjene, tebi ako nije, sve govoriš o sebi i svom djelovanju
-
ime_kojeg_nema
#47 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Pokret Dosta nije bio nikakva NVO. Znaci nije bio registrovan niti je djelovao kako djeluju nevladine organizacije (pisanje projekata, trazenje donacija i slicno). Bio je pokret gradjana od kojih je 99% bilo tu sa namjerom da nezadovoljstvo postojecim stanjem izrazi kroz proteste. Koketiranje sa nekim politickim opcijama je zapocelo u fazi kada je pokret vec bio u fazi raspadanja, a to koketiranje ga je i dokrajcilo. Koliko ja znam, a znam jako dobro, svega dvoje ljudi iz pokreta se uhljebilo" u javnu administraciju nakon toga. Jedan je vec bio stranacki covjek dok drugi tzv. "lider" je tek nakon toga pristupio politici.
- Drvosjeca iz Dejcica
#48 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Ma to tvoje je klasično pišanje uz vjetar. Od ovih zakona zavisi mnogo toga, lova od fondova EU, početak pregovara za pristup EU i mnogo toga, ali neobavještenost Facebook generacije je samo još jedna posljedica 1991. godine i kretenskog režima u kojem živimo. Vi se ponašate tako što bi zbog kile mesa zaklali cijelu kravu, trabunjaš o nekim parama a niste ni počeli privređivati a ovamo vam porlaze milijarde koje se mogu usmjeriti u obrazovanje, nova radna mjesta, infrastrukturu koja opet donosi lovu...itd. Kome ja zapravo pričam?KatarinaKosaca wrote:Za Sejdić -Finci čula Dragog Vođu osobno i lično kako u junu kaže da je do kraja avgusta sve to riješeno. Evo, prođe skoro pa godina. Ili ni laganje nije prioritet kad je od našeg?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa upravo si ti ta koja mnogo važnije probleme trpa pod tepih jer ko biva skrnavljenje zgrade Vlade KS je prioritenije od recimo rješavanja slučaja Sejdić-Finci, upisa vojne imovine, usaglašavanje među entitetske linije, izgradnje državnog zatvora...itd. Dakle ne treba biti politički stručnjak pa da se objektivno a ne subjektivno procjeni šta je prioritet a šta klasično trapanje pod tepih.![]()
Od vojne imovine mi je važnije državna, ali je i to veleizdajnik Lagumdžija (znam da ovo boli, zato i podvlačim) dogovorio, podijelio, sprćkao, prodao kao i sve nas.
Da, meni je bitno gdje idu moje pare i za koje namjene, tebi ako nije, sve govoriš o sebi i svom djelovanju
-
ime_kojeg_nema
#49 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
Kamenovanje zgrade vlade kantona se nije desilo u reziji pokreta Dosta vec na valu protesta koje su organizovali forumasi sarajevo-x-a povodom ubistva Denisa Mrnjavca. Pa cak ni to nesretno kamenovanje nije bilo rezirano vec se desilo spontano. Bio sam cijelo vrijeme tu i svojim ocima gledao ko kamenuje, a buduci da sam u svim protestima i pokretima prisutan godinama, mogu reci da niko od tih srednjoskolaca nema veze ni sa kakvim drustvenim pokretom, grupom ili nevladinom organizacijom. Lazna je tvrdnja da je vandal dobio mjesto od tvojih poreza. Demira mozemo svakako okvalifikovati ali nije vandal.KatarinaKosaca wrote:Smatram da je tvoj post klasično guranje pod tepih, zataškavanje, subjektivno određivanje prioriteta itd. Sve dok se u ražiji jedne NVO skrnavi zgrada vlade kantona, za nečije političke bodove i mjesto u politici, šteta plati od mojih poreza, a vandal dobijhe radno mjesto od mo jih poreza i te kako mi je prioritet i te kako me se tiče, ko su, čiji su, i sa kojim pravom se kače na naše pare i za čije interese. Nisi ko da to stavljaš pod tepih i određuješ prioritete.
-
Nebitan32
#50 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama
VjecitiStudent wrote:Apsolutno, apsolutno, a pogotovo ova sirotinja i besposleni studentibljump wrote:NVO
To su Institucije a ne NVO. Nisi sposoban voditi normalnu diskusiju. Zlonamjeran si kao osoba. To je ocito. Trolas pa s time i nemam namjeru raspravljati s tobom. Bilo bi to gubljenje vremena
Pozdrav