Vase fudbalske karijere?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Obuca9

#26 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by Obuca9 »

Kaćunak wrote:
hz__semir wrote: Image

Ovaj što mu se kačket ' naherio' ? :D
Misliš ovaj gore u zadnjem redu? Nije :D

Kad već spominjete te protivničke igrače, onda se u svakom slučaju mogu pohvaliti da sam u zadnjih godinu dana kroz Biznis ligu igrao i kontra Zeke Turkovića, Džele Muharemovića, Gogalića, Džene Uščuplića, Nune Suljagića... :)
fatality

#27 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by fatality »

cyprus wrote:Ja sam veći dio djetinjstva proveo između stativa, ali ne pravih, nego onih improvizovanih ispred zgrade i raznim ''terenima'' Alipašina :D Nikad nisam trenirao, jer mi je bilo mrsko da počnem nešto za šta sam 99% znao da neće biti moj životni put... Al' volio sam branit :D poslje sam skonto da mi bolje ide branjenje u rukometu, al eto šta je tu je :D

A u srednjoj školi sam išo u razred sa Štilićem, pa sam odigro priličan broj u
takmica ono unutar razreda s njim... Eto da se pohvalim, znao sam mu katkad nešto i odbranit :D :run:
interesantno, i ja sam isao u srednju sa stilicem, stavise sjedio sa njim, tako da bi se mi trebali poznavati :)
veljaca

#28 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by veljaca »

hz__semir wrote:
Kaćunak wrote:
hz__semir wrote: Image

Ovaj što mu se kačket ' naherio' ? :D
Misliš ovaj gore u zadnjem redu? Nije :D

Kad već spominjete te protivničke igrače, onda se u svakom slučaju mogu pohvaliti da sam u zadnjih godinu dana kroz Biznis ligu igrao i kontra Zeke Turkovića, Džele Muharemovića, Gogalića, Džene Uščuplića, Nune Suljagića... :)
Imas li sta teze .... :D

Dijamant ti je desno od ovoga sto drzi pehar ....( u odnosu nas koji gledamo - a od ovoga sa peharom - lijevo od njega )
I ja sam igrao fudbal - ali za svoju dusu ....
Bio sam golman ....

:sax:
Obuca9

#29 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by Obuca9 »

Ti se ne pikaš, ti ga znaš kakav je bio kad je bio mali :D :D Haj' mene nađi kad si mangup :razz:

A ovaj što drži pehar je Emir Janjoš, Čalin sin.
fosil

#30 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by fosil »

hz__semir wrote:Ti se ne pikaš, ti ga znaš kakav je bio kad je bio mali :D :D Haj' mene nađi kad si mangup :razz:

Vidi se da je malo spretniji i malo sretniji od ostalih :D
lerdi

#31 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by lerdi »

hz__semir wrote:Ti se ne pikaš, ti ga znaš kakav je bio kad je bio mali :D :D Haj' mene nađi kad si mangup :razz:

Drugi red (odozdo), predzadnji đep (drugi s desna). Znam te puško... :D
Obuca9

#32 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by Obuca9 »

lerdi wrote:

:dance: :D
lerdi

#33 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by lerdi »

hz__semir wrote:
lerdi wrote:

Jel ovo Čuka mali pored Džeke? :D
mikogoago

#34 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by mikogoago »

Ja nisam bas bio rodjen za fudbal.Inace rodjen na Kosevu i tu odrastao sa Pajom - Pasicem koji je bas bio fantom.Inace ta generacija(55. - 65.)godiste na Kosevu je bilo mnogo djecaka sa Koseva koji su obecavali.U mom komsiluku bio je jedan Aziz,Nino ekstra talenti,ali nesto povrede,a nesto alkohol pa ovi otpali,a Paja uspio.Inace mi kada smo igrali na igralistu ispred zgade.Paja i golman,a mi ostali na drugoj strani pa navali.Bio je stvarno dobar.Ja se ufurao da sam Hatunic,ali ne mozes stici komsiju.Meni je ostalo u sjecanju kako je Bosko (Pajin stari )donosio kuci plehove tufahija da Paja jede da ojaca,ali slabo sta pomoglo.Uglavnom mu je brat Neco(Nenad)sve to pomeo.
Inace u porodici mi je deda bio davnih 50-60-ih godina fudbalski sudija,potom delegat i sudijski instruktor u bivsoj nam drzavi.Bio je preposten da bi bio u tom drustvu,ali zato je svugdje bio rado vidjen.Bio je i u upravi Zelje.
A ja ... mene srce vuklo u borilacke sportove gdje sam i dan danas i gdje sam nasao sebe.Sto se tice fudbala volim ga gledati i zagrizeni navijac reprezentacije :sax:
todd_smith

#35 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by todd_smith »

Odlicna tema, ima zaniljivih prica :mrgreen: :thumbup:

Trenirao u Olimpiku i u Sarajevu, u Olimipku prvo sa rajom (5-6 nas se odmah zajednu upisalo) treninzu prvo bili, i u svakoj trening-utakmici po gol-dva zabijao, dosao red na utakmice, trener me stavio u odbranu :-)

Nikad necu zaboraviti, 2 kloca u napadu i prati ih cijeli tim, znaci 9 igraca van pozicije, samo ja i 2 blizanca u odbrani (jedan od njih bio golman), i krenu prva minuta, prva kontra 4 vs nas 3, ko iz sale prodjose, zabise gol...kad golman poceo plakati, cim ga je vidio brat i on odmah :-) :lol: :lol:

Zavrsila se tekma 5-0 ili tu negdje, slijedeci dan na treningu ja zabijem 3 gola (nikad necu zaboraviti, 3 najbolja gola sto sam ikada zabio, 1 na ivici 16terca, direkt u raslje, 2 petom golmanu kroz noge, 3 dupli pas protiv 2 u odbrani, tacno izmedju njih proletih, i golmana ocima bacio :lol: :lol: ) Slijedeca utakmica, onaj me opet u odbranu stavio :x , i tu nisam vise ni dolazio, slao je drugove da me natjeraju da se vratim, ono u stilu a lá Papac :lol: , ali nije mi se dalo

Godinu poslije, krenuo u FK Sarajevo, 2-3 treninga uradio i jednog dana ispred zgrade igrali, probacio jednom starijem kroz noge, svi odmah ono "ooooo", i ovaj se naljuti i potkaci mi nogu i direkt koljenom na razbijenu flasu(nikad mu necu halaliti :lol:), i tu se zavrsava moja prica :roll: :mrgreen:
Lunizz

#36 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by Lunizz »

Poceo trenitari u bubamari generacija sa Kozicom,Nadirom...nakon toga odem u Vrbanjusu cak imam i jedan nastup za prvi tim.Igrali tekmu protiv nekih drvosjeca i tu mi jebu skocni zglob. Legendarni treneri Zeljko i Nemanja onaj na stakama. Uvijek se sijetim Zeljke i recenice : Ne morate placati clanarinu platite meni struju,grijanje,telefon il kladionicu:). Ps igrao dwsnog beka
sadmire

#37 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by sadmire »

Evo da cestitam Eborgu na temi i da evociram svoje uspomene:

Poceo u Slogi iz Doboja i prije rata dogurao do pionirske reprezentacije BiH na poziciji libera. Rat me odvodi u Njemacku gdje sam nakon pauze od godinu dana igrao u njihovoj tadasnjoj prvoj ligi za juniore, ali na drugoj poziciji tako da vise nisam imao kontinuiteta u razvoju.
U toj ligi sam igrao protiv Grlica, Kufura, Jarolima, da samo nabrojim ineke od igraca koji su paznati skoro svima. Nezaboravne su mi ostale utakmice protiv Bayerna kuci, kada smo se borili kao lavovi i golom Kufura u 93-oj izgubili 1:0, kao i naredne godine u gostima, kada ih je vodio Gerd Mueller i kada smo bili bolji tokom citave utakmice. U neku 75-u ulazim sa klupe kao joker kod rezultata 1:0 za Bayern i minutu kasnije izbijam sam pred golmana, malo iskosa na petercu, branio jedan iz Hrvatske, nastimavam se na volej desnom, inace sam ljevak, dalji ugao prazan, ali ja po baksuzluku pogadjam golmana u nogu i utakmica zavrsava 1:0.
Kazu da bi mi spomenik napravili da sam pogodio i da smo izvukli bod. Eto kako nekad od jedne situacije zavisi dalji put, kako unutar kluba tako i uopce!
Nakon juniora odlazim u drugi klub, 6-a liga i sa 16 golova ucestvujem u ulasku u visi rang. Medjutim, ne dobijam dozvolu za daljnji ostanak u Njemackoj i vracam se u Zenicu gdje sam polusezonu trenirao u Zelji, bez prava nastupa zbog toga sto sam dosao usred sezone pa bio suspendovan 2 mjeseca. Uto taman dosla zimska pauza i nisam se ni odazvao na proljetne pripreme, posvetio se fakultetu.
Nisam se pokajao, sada odigram samo ponekad, i to vise branim nego sto igram. Ali zato znam dosta o fudbalu, prosao sam dosta toga i niko mi ne moze prodavati maglu!
Lunizz

#38 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by Lunizz »

Sjetih se sad necega.dosao nam na jedan trening Braco.trenirali mi na pomocnom na kosevu.i vodi on nama trening dere se vristi indijanci jace to...i posalje nas na trcanje.kaze trcite dok ja ne kazem dosta.trcimo mi tako vidimo nema Brace i nema i nema.ode jedan od nas da pogleda gdje on u kafani na parkingu sjedi sa rajom i zaboravio na nas :D
Obuca9

#39 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by Obuca9 »

lerdi wrote:Jel ovo Čuka mali pored Džeke? :D
Jeste.
Obuca9

#40 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by Obuca9 »

Lunizz wrote:Poceo trenitari u bubamari generacija sa Kozicom,Nadirom...nakon toga odem u Vrbanjusu cak imam i jedan nastup za prvi tim.Igrali tekmu protiv nekih drvosjeca i tu mi jebu skocni zglob. Legendarni treneri Zeljko i Nemanja onaj na stakama. Uvijek se sijetim Zeljke i recenice : Ne morate placati clanarinu platite meni struju,grijanje,telefon il kladionicu:). Ps igrao dwsnog beka
Koliko si dugo bio u Bubamari? Pošto vidim da si '86 godište (ako si generacija Kozice, Nadira, Ahmića, Haznadara i ostalih), onda bi se možda i mogli znati. Ja sam '87, tako da smo svake druge godine bili skupa :D
jazzer

#41 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by jazzer »

Mogla bi se od forumasa napraviti dobra malonogometna ekipa :thumbup: .

Da ima kakav turnir pa da malo deremo ostale forume :) .
Lakat Jebić

#42 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by Lakat Jebić »

hz__semir wrote:
lerdi wrote:

i ja sam te skonto iz prve :D
Obuca9

#43 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by Obuca9 »

Kako pak sad ti? Jel' se to znamo? :D
Lunizz

#44 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by Lunizz »

hz__semir wrote:
Lunizz wrote:Poceo trenitari u bubamari generacija sa Kozicom,Nadirom...nakon toga odem u Vrbanjusu cak imam i jedan nastup za prvi tim.Igrali tekmu protiv nekih drvosjeca i tu mi jebu skocni zglob. Legendarni treneri Zeljko i Nemanja onaj na stakama. Uvijek se sijetim Zeljke i recenice : Ne morate placati clanarinu platite meni struju,grijanje,telefon il kladionicu:). Ps igrao dwsnog beka
Koliko si dugo bio u Bubamari? Pošto vidim da si '86 godište (ako si generacija Kozice, Nadira, Ahmića, Haznadara i ostalih), onda bi se možda i mogli znati. Ja sam '87, tako da smo svake druge godine bili skupa :D
Bas sam ta generacija.Medarica se jos sjecam. A bio oko godinu i pol do dvije.
Lakat Jebić

#45 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by Lakat Jebić »

hz__semir wrote:Kako pak sad ti? Jel' se to znamo? :D
iz srednje :D
JThomas

#46 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by JThomas »

ja samo da se tuspasim i da kažem da sam igrao lopte isključivo u parku i pred zgradom.

volim igrati lopte, nikad u životu nisam odbio poziv da igram lopte i ne odbijam ni sad, al' antitalenat, pa to ti je :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#47 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by Tomahawk11 »

Igram uglavnom golmana ili visokog stopera :D sve rekreativno. Trenirao fucu nisam, kosarku jesam.
fosil

#48 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by fosil »

Ja koliko skontah pola nas se ubilo za poziciju "halfa lutalice". :lol:
MmeDeLafayette

#49 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by MmeDeLafayette »

Jesam ja u bubamari :D
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#50 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by Priorat »

ja bio golman i trener mi uvijek govorio da jaaa kad skocim nemozes papir ispod mene podvuci!! :D
Post Reply