Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

whitelegend07

#26 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by whitelegend07 »

@Ramzes

Slažem se u svemu s tobom, osim možda ova zadnja rečenica. :D

Kažeš:"dvoje se ljudi dogovore, pa i kad ljubavi nestane, nastave živjeti skupa..."

E vidiš, moje poimanje ljubavi nije takvo. Moja deviza je da prava ljubav, ljubav koja stvarno to i jeste, nema rok trajanja. Ako je ljubav, onda ne može proći, nestati, ili šta ja znam. Sa svojom sam djevojkom evo godinama, ali i dalje je volim kao i prvi dan, ništa slabije. Moguće je da je još i jače, da raste iz dana u dan. ;) Dakle, ako su dvoje živjeli skupa i ako ih je prošla ta "ljubav", onda to nije to, to što ih je vezalo nije bila ljubav. Jer, ako mene pitaš, ljubav nema rok trajanja, ne prolazi. Opsjednutost, zaljubljenost, fizička privlačnost mogu proći, ali ljubav ne. :D
drag_gost

#27 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by drag_gost »

whitelegend07 wrote:@Ramzes

Kažeš:"dvoje se ljudi dogovore, pa i kad ljubavi nestane, nastave živjeti skupa..."

E vidiš, moje poimanje ljubavi nije takvo. Moja deviza je da prava ljubav, ljubav koja stvarno to i jeste, nema rok trajanja. Ako je ljubav, onda ne može proći, nestati, ili šta ja znam. Sa svojom sam djevojkom evo godinama, ali i dalje je volim kao i prvi dan, ništa slabije. Moguće je da je još i jače, da raste iz dana u dan. ;) Dakle, ako su dvoje živjeli skupa i ako ih je prošla ta "ljubav", onda to nije to, to što ih je vezalo nije bila ljubav. Jer, ako mene pitaš, ljubav nema rok trajanja, ne prolazi. Opsjednutost, zaljubljenost, fizička privlačnost mogu proći, ali ljubav ne. :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
nuovavita

#28 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by nuovavita »

I prava ljubav se može ubiti...itekako...ako ljudi ne znaju da joj obnove izvor! ;)
Ramzess Veliki

#29 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by Ramzess Veliki »

whitelegend07 wrote:@Ramzes

To je ključna riječ. :thumbup:
Ja govorim o mnogo različitih bračnih varijanti. Ne o zabavljanju. I različitih smo karaktera, ja nikada nisam bio taj romantični tip, nego onaj koji djevojci pruža avanturu i zabavu. I supruzi, svakako, ona me najčvršće grli kad je iza mene da ne spadne u nekoj krivini. :lol:
whitelegend07

#30 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by whitelegend07 »

Pa dobro, kako se uzme, jel'? :D

Mislim, svakako da je jednog dana planiram učiniti svojom suprugom/ženom. ;) A kad se to desi, ništa u mom odnosu prema njoj se neće promijeniti. I dalje će mi biti isto što je i sad, sve na svijetu. Ne znam uopšte zašto ljudi stavljaju akcenat na taj brak, kao, nešto se mijenja, bla, bla. Pa, na kraju krajeva, to je samo papir, zar ne? Ona i ja se hoćemo vjenčati, ako Bog da, ali samo iz razloga što zakon bukvalno prisiljava dvoje mladih koji se vole, da uđu u brak. Niko te bukvalno ne tjera, ali ako se odlučiš na vanbračnu zajednicu, imaš problema kad djeca dođu, danas/sutra, imate problema sa raspoređivanjem prihoda, jer se ne računate kao par, u očima zakona...ali, dobro, odlutasmo debelo. :D

A ovo drugo...pa, jesmo različiti u karakterima i hvala Bogu da nismo svi isti, na šta bi svijet ličio? :D

Ipak, ja mislim da ženi sa kojom sam, treba puno više od čvrstog zagrljaja, sexa, ili šta ja znam. Nije sramota nekad odustati od "mačo prototipa" i pokazati joj i onu drugu, nježniju stranu sebe. Ko kaže da je nema, laže. ;)
ho oponopono

#31 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by ho oponopono »

whitelegend07 wrote:Pa dobro, kako se uzme, jel'? :D

Mislim, svakako da je jednog dana planiram učiniti svojom suprugom/ženom. ;) A kad se to desi, ništa u mom odnosu prema njoj se neće promijeniti. I dalje će mi biti isto što je i sad, sve na svijetu. Ne znam uopšte zašto ljudi stavljaju akcenat na taj brak, kao, nešto se mijenja, bla, bla. Pa, na kraju krajeva, to je samo papir, zar ne? Ona i ja se hoćemo vjenčati, ako Bog da, ali samo iz razloga što zakon bukvalno prisiljava dvoje mladih koji se vole, da uđu u brak. Niko te bukvalno ne tjera, ali ako se odlučiš na vanbračnu zajednicu, imaš problema kad djeca dođu, danas/sutra, imate problema sa raspoređivanjem prihoda, jer se ne računate kao par, u očima zakona...ali, dobro, odlutasmo debelo. :D

A ovo drugo...pa, jesmo različiti u karakterima i hvala Bogu da nismo svi isti, na šta bi svijet ličio? :D

Ipak, ja mislim da ženi sa kojom sam, treba puno više od čvrstog zagrljaja, sexa, ili šta ja znam. Nije sramota nekad odustati od "mačo prototipa" i pokazati joj i onu drugu, nježniju stranu sebe. Ko kaže da je nema, laže. ;)

...nisi daleko odlutao...već pogrešne info imaš bez razlike su kinderi a i imovina! :wink:

...nego biti u vezi i živjeti zajedno sa nekim su dva različita pojma...u prvom slučaju svako svojoj kući, u drugom tu ste pod istim krovom bilo da grmi ili sijeva, ali kad postoji kompatibilnost sve je smijurija! 8-)
whitelegend07

#32 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by whitelegend07 »

ho oponopono wrote:

...nisi daleko odlutao...već pogrešne info imaš bez razlike su kinderi a i imovina! :wink:

...nego biti u vezi i živjeti zajedno sa nekim su dva različita pojma...u prvom slučaju svako svojoj kući, u drugom tu ste pod istim krovom bilo da grmi ili sijeva, ali kad postoji kompatibilnost sve je smijurija! 8-)
E tu i jeste finta, ona jeste sa mnom, živimo u istoj kući ! :D Daješ mi sad za pravo neke stvari??? :D
Korisnicko ime

#33 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by Korisnicko ime »

Pod 1: Ne mjenja papir, mjenja situacija. Vecina ljudi se nisu poceli svadjati stupanjem u brak nego kada je doslo prvo djete. Promjena stupanjem u brak je nikakva u odnosu na promjenu koja nastane rodjenjem djeteta. Potpisom na vjencanju se ne mjenja nista u odnosu na to sta se mjenja stavljanjem potpisa na dugorocni stambeni kredit u banci...
Ne kazem da su to nepremostive prepreke za opstanak jednog braka, ali sasvim sigurno jesu ogromni izazovi. Puno veci od samog stupanja u brak.

Ovo drugo boldirano ti naprosto nije tacno, bracna i vanbracna zajednica su izjednacene pred zakonom...

On topic: I jedno i drugo je dobro iako razlicito. Jedino ne valja ako te razlicite stvari radis s razlicitim osobama...
miki.ba

#34 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by miki.ba »

Nije sramota, al nije ni poželjno, bar ja to tako mislim.
whitelegend07

#35 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by whitelegend07 »

E onda se izvinjavam, biće da mi je nešto promaklo s tim zakonom. :D

"Slovo zakona" me (opet) iznevjerilo. :D Čuj izjednačeni? Eto, umro bih u neznanju haha. Hvala, u svakom slučaju, sad bar znam da nemam nikakve potrebe da se ženim. Pozovem svoje roditelje na ručak i ciao bella ! :D

@miki.ba

Zašto? Misliš, da ona ne zloupotrijebi tu tvoju nježnu stranu, otvorenost? Hmmm...ima ih koje i to urade, lično poznajem par ljudi koji su svoje djevojke/žene držali kao malo vode na dlanu, ali one su sve to zloupotrijebile i pokupile se sa prvim sljedećim. To stoji. Ali, to je sve zbog nedovoljnog upoznavanje između dvoje ljudi. Prerano joj se otvorili, prerano pokazali svoje slabosti, sve razotkrili, tako da su te dotične tačno znale gdje udariti, gdje su ovi najtanji.

Ipak, ja ovdje govorim o vezi koja traje duže, u kojoj mislite provesti život, o životu s onom pravom/onim pravim. U takvoj vezi/braku ne bi smjelo biti tajni. Ako u vezi ja ne mogu biti pravi ja, ako se moram stalno suzdržavati od nečega, pretvarati se, glumiti da sam neko drugi...onda mi takva veza i ne treba. Pokaži ženi ko si. Ako si mrtvi primitivac i siledžija, pokaži joj to, jer to je tvoje pravo lice. Ako si romantik, pokaži joj. Nemoj gledati na to što će jarani i okolina jedva dočekati da kažu:"Vidi papuče, žena ga smotala...". Ti što to govore će sutra prvi peglati košulje, glanjcati prozore...;)

Furaj svoj put, voli je, ne stidi se pokazati joj to. U redu je biti muškarac, biti muško, ali definicija masculinuma je na ovom našem Balkanu maaaalo iskrivljena.
miki.ba

#36 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by miki.ba »

whitelegend07 wrote:
Zašto? Misliš, da ona ne zloupotrijebi tu tvoju nježnu stranu, otvorenost? Hmmm...ima ih koje i to urade, lično poznajem par ljudi koji su svoje djevojke/žene držali kao malo vode na dlanu, ali one su sve to zloupotrijebile i pokupile se sa prvim sljedećim. To stoji. Ali, to je sve zbog nedovoljnog upoznavanje između dvoje ljudi. Prerano joj se otvorili, prerano pokazali svoje slabosti, sve razotkrili, tako da su te dotične tačno znale gdje udariti, gdje su ovi najtanji.
Generalno mislim da žene ne vole previše nježne i emocionalne tipove koji se rasplacu na tužan film.
Siguran sam da je muškarac taj koji ženu treba utješiti kada place.

Nakon par godina braka teško da mogu neke stvari ostati neprimjecene, a hoce li ih prilikom razvoda upotrijebiti zavisi od toga koliko je razvod pogan.
Ipak, ja ovdje govorim o vezi koja traje duže, u kojoj mislite provesti život, o životu s onom pravom/onim pravim. U takvoj vezi/braku ne bi smjelo biti tajni. Ako u vezi ja ne mogu biti pravi ja, ako se moram stalno suzdržavati od nečega, pretvarati se, glumiti da sam neko drugi...onda mi takva veza i ne treba. Pokaži ženi ko si. Ako si mrtvi primitivac i siledžija, pokaži joj to, jer to je tvoje pravo lice. Ako si romantik, pokaži joj. Nemoj gledati na to što će jarani i okolina jedva dočekati da kažu:"Vidi papuče, žena ga smotala...". Ti što to govore će sutra prvi peglati košulje, glanjcati prozore...;)
Valjda svi krenu od predpostavke da ce trajati do smrti, bar 90%, ovih 10% su sponzoruše i hohštapleri, al nije ih ni toliko.
Vecina njih misli da je njihova ljubav posebna, a ipak imamo toliko razvoda.
Normalno da ne treba imati tajni u smislu da se predstavljaš lažno, u tom pogledu treba biti maksimalno iskren.
Ali zato treba imati tajni kao recimo, tajni štek love, kao kad prepricavaš izlazak s rajom pa izostaviš neke detalje za koje znaš da bi je pojeli i ako nije ništa bilo, ma ima stvari koje jednostavno treba prešutiti.
Ko je duže u braku zna o cemu pricam. :D

PS. Neki dan sam našo ženin štek, auu jes ušekla. :shock:
Mustang1

#37 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by Mustang1 »

A vodjenje sexa ?
U-zap

#38 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by U-zap »

Zenske vole kad im ga stavimo
m@gm@

#39 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by m@gm@ »

Ridjobrki wrote:Pa nema tu puno filozofije... Vođenje ljubavi je ono što žene rade dok se mi seksamo s njima. To je u biti to.

nemoj mi rec da si se vratio nakon sto si popljuvao sve sto je bilo na ovom forumu :shock:
whitelegend07

#40 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by whitelegend07 »

@miki

Ulazimo polako u endless discussion ovdje. :D

Nisam rekao da moraš biti druga žena u vezi, kako ti to predstavi, da moraš plakati na ljubavne filmove i ostalo. Nećemo iz krajnosti u krajnost. Samo kažem da ne moraš biti sirovina 24 sata dnevno, sedam dana u nedjelji, kako bi dokazao da si muškarac. Utješiti je nekad kad je tužna, reći joj da je voliš, pokazati joj to, sjesti s njom, popričati ponekad o nekim njenim problemima. Da zna da ima i prijatelja, a ne samo fakera. :D

To je to. ;)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#41 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by ladyblue18 »

A da se vratite na temu nakon silnih zakona, vanbracnih zajednica, prava, obaveza i forumskih nadri jebaca? :zoka:
ladyblue18

#42 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by ladyblue18 »

Haj sad fino recite ko je naljutio mamu :D
yildiz

#43 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by yildiz »

Svaka cast muskarcima koji se ne stide reci sta osjecaju i misle to se postuje :)
Eluveitie

#44 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by Eluveitie »

ko drugi nego Ramzes glavni na ovoj temi :D
whitelegend07

#45 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by whitelegend07 »

yildiz wrote:Svaka cast muskarcima koji se ne stide reci sta osjecaju i misle to se postuje :)
Ovo sve vrijeme govorim. :D Hvala ! :thumbup:
yildiz

#46 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by yildiz »

whitelegend07 wrote:
yildiz wrote:Svaka cast muskarcima koji se ne stide reci sta osjecaju i misle to se postuje :)
Muski misle da su macho ako se ponasaju prvo fino pa onda budu djubre prema curama a ne znaju da su macho ako pokazu zaista svoja osjecanja jer mislim da je dosta sto gledamo glumce na tv nego moramo u realnom zivotu :-D
whitelegend07

#47 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by whitelegend07 »

yildiz wrote:
whitelegend07 wrote:
Muski misle da su macho ako se ponasaju prvo fino pa onda budu djubre prema curama a ne znaju da su macho ako pokazu zaista svoja osjecanja jer mislim da je dosta sto gledamo glumce na tv nego moramo u realnom zivotu :-D
To je to ! Pokaži ko si, pokaži kakav si ! Čemu gluma? Ako joj se ne svidim ja, pravi ja, onda jbg, čemu sve? Ako moram glumiti nešto što nisam, nema smisla. Kako i sama kaže, upravo me zato i zavoljela. Nisam glumio ništa da bih je impresionirao, bio sam svoj. Kaže, zavoljela sam tebe takvog, kakav jesi, a ne neku masku, nekog mr. perfecta...;)

Uostalom, nije bezze onaj citat:"Znaš da voliš ženu/muškarca, tek onda kada ti njene/njegove najveće mane postanu simpatične." ;)
ho oponopono

#48 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by ho oponopono »

whitelegend07 wrote:
ho oponopono wrote:

E tu i jeste finta, ona jeste sa mnom, živimo u istoj kući ! :D Daješ mi sad za pravo neke stvari??? :D

...pročitaj ponovo! 8-)

...a taj moj osvrt veza-zajednički život je bio a pro po onih koji palamude i stavljaju to u isti koš!
ladyblue18

#49 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by ladyblue18 »

Legendo, meni je fakat drago jer tebe tvoja djevojka voli i tako dalje i tako blize, ali si ti skreno temu na drugi kolosijek pricama koje nemaju veze sa temom.
Zavrsi sa tim na ovoj temi.
I ostali. :)
miki.ba

#50 Re: Vodjenje ljubavi ili samo obican sex

Post by miki.ba »

I ovdje sam "ostali" :( :D
Post Reply